Ansiktsrens i flere trinn. Hvordan gjennomføre den hjemme?

Ansiktsrens i flere trinn. Hvordan gjennomføre den hjemme?

Vet du hvordan du rengjør ansiktet? Grundig fjerning av sminke er bare halve jobben, for i tillegg til skjønnhetsprodukter er det også dusinvis av andre urenheter som daglig samler seg i ansiktet. Nettopp derfor er det verdt å prøve seg på ansiktsrengjøring i flere trinn - et skjønnhetsritual som vil hjelpe deg til å føle deg fantastisk!

For noen år siden sto ikke ansiktsrensing så høyt på listen av rutiner som burde utføres for å bevare hudens ungdommelige utseende. På grunn av den økende forurensningen i byene og dramatiske endringer i livsstilen vår (mer stress, ensidig kosthold, for lite tid til hvile) har vi imidlertid begynt å fokusere mer på hvordan vi renser ansiktshuden. Vi har også begynt å legge større vekt på hvordan vi gjør ansiktet rent.

I dag er det pleierutinen som betyr noe - sammen med renserutinen.

Hvorfor er det viktig å rense ansiktet godt?

Det er viktig å rense ansiktet for urenheter og kosmetikkrester, og det er det flere grunner til. Den viktigste er at urenheter, kosmetiske produkter, overflødig talg og døde hudceller kan forstyrre hudens funksjon i betydelig grad. Etter hvert kan huden begynne å reagere, slik at du etter hvert merker irritasjoner, talgkjertlene begynner å gå bananas og forårsaker fet hud som - før eller senere - fremmer hudormer og kviser.

En nøye utvalgt ansiktsrens er nøkkelen til en vakker, strålende og sunn hud - og det føles så godt å ha en hud som ser feilfri ut.

Det er viktig å påpeke at ansiktsrens ikke er noe revolusjonerende. Folk har faktisk alltid tatt vare på seg selv - kropps- og hårrengjøring har ikke bare vært anerkjent som en strengt hygienisk behandling, men også som et middel til å forebygge sykdommer og en enkel måte å slappe av på. Dette er faktisk en god tilnærming å ta i bruk i dag.

Slik gjør du: Måter å rense ansiktet på 

Selv om spørsmålet om hvordan man renser ansiktet ser ganske enkelt ut, betyr ikke det at det bare finnes én måte å svare på. Det viser seg at ansiktet kan renses for urenheter på mange forskjellige måter, og hver av dem bør tilpasses hudens behov, type og problemer.

 1. Ansiktsrens hos hudpleier - hvis du ønsker profesjonell ansiktsrensing og ikke har noe imot å bruke litt mer av sparepengene dine. Her kan du velge og vrake mellom ulike skjønnhetsbehandlinger som: manuell ansiktsrensing (ligner på den vi kan utføre hjemme), hydrabrasion (krever bruk av saltvannsløsning), microdermabrasion (mekanisk fjerning av urenheter og døde hudceller) og mange, mange flere.
 2. Ansiktsrens hjemme - for de som er ute etter definitivt rimeligere og samtidig like effektive løsninger, er det en god idé å utføre en flerstrinns ansiktsrens hjemme. Rensingen kan utføres ved hjelp av naturlige oljer (se oil cleansing metoden), micellær teknologi, ansiktsrengjøringsgeler, skrubb og massasje. Disse er pleieprodukter som kan svare til dine aktuelle hudbehov.

Trinn for trinn: Flertrinns ansiktsrens

Denne rutinen refereres også til som flertrinns sminkefjerning, men det er det samme som flertrinns ansiktsrens. Det er utvilsomt verdt å ta den med i din daglige skjønnhetsrutine hvis du vil gjøre huden din ikke bare ren, men også sunn og ung.

Hvordan rense huden hjemme? Flertrinns ansiktsrenserutine er veldig enkel og består av 5 trinn som må utføres i en bestemt rekkefølge.

1. TRINN: OLJE

Det første trinnet er å fjerne sminke og urenheter. Denne oppgaven håndteres utrolig bra av naturlig olje som - i tråd med det generelle prinsippet om at fett fjerner fett - kvitter seg med det meste av kosmetikk, også den vannfaste. Ta en liten mengde olje på fingertuppene og fordel den i ansiktet med sirkelbevegelser. Fjern med varmt vann etterpå (her kan du bruke en musselinklut).

Fordelen med oljerensing er at du ikke forstyrrer hudens naturlige lipidbarriere. Det er en myte at personer med naturlig fet hud ikke bør bruke oljer i ansiktet. Naturlige oljer passer for alle hudtyper. Det gjelder imidlertid å velge en blanding som gir optimal fettsyrebalanse.

Eksempler på naturlige oljer som kan brukes til oljerensing:

 • for fet hud: jojoba, linfrø, valnøtt
 • for normal hud: avokado, granateple
 • for moden hud: mandel, agurkurt, rose
 • for tørr hud: argan, drue, hvetekim

2. TRINN: MICELLAR LOTION

Dette er trinnet som kan tas etter rengjøring av ansiktet med olje, eller i stedet for det. I utgangspunktet kan det også hoppes over. Men hvis du ønsker å bruke denne flerstegstilnærmingen, ville det være bedre om du ikke avsto fra å ta dette trinnet. Micellar lotion tiltrekker seg urenheter som olje kanskje ikke er så flink til - den samler opp sminkerester, smuss og til og med giftstoffer.

Hvordan fungerer det? Miceller er mikroskopiske molekyler som er i stand til å absorbere alt som befinner seg på hudoverflaten. Dette gjør at ansiktet holder seg rent og friskt lenger. I tillegg er molekylene svært skånsomme mot tørr og sensitiv hud. Dette gjør at micellar lotion alltid egner seg når andre sminkefjernere ikke virker bra og etterlater huden irritert.

3. TRINN: RENSEGEL

Endelig kommer vi til produktet som brukes av mange kvinner som det eneste for å rense ansiktet. Selvfølgelig finnes det mange rengjøringsgeler, men oppgaven deres er alltid den samme: å gjøre ansiktshuden ren ved å fjerne urenheter. Rengjøringsgeler er en av de få som faktisk får det til og fjerner de vanskeligste urenhetene. 

Det er verdt å være klar over at bruk av rengjøringsgel for å rense huden fører til dehydrering, irritasjon og sammentrekning av hudceller. Det skyldes stoffer som på den ene siden renser perfekt, men som på den andre siden er svært irriterende for sart hud. Når det gjelder svært sensitiv hud, kan du derfor kun fokusere på de to første trinnene.

4. TRINN: ANSIKTSSKRUBB

Når vi snakker om ansiktsrengjøring i flere trinn, må vi ikke glemme ansiktsskrubb, som er den sterkeste metoden. Hverken gel, micellær lotion eller olje er i stand til å rense ansiktet så effektivt - bare ansiktsskrubb er kraftig nok til å eksfoliere døde hudceller og stimulere hudens selvregenererende prosesser. Det er derfor det er så viktig å bruke ansiktsskrubb regelmessig.

OBS! Du må ikke eksponere huden din for ansiktsskrubb hver dag. Slike produkter bør introduseres i flertrinns ansiktsrensing, men brukes ikke oftere enn en gang i uken. Ellers kan de forårsake alvorlig skade på huden.

5 TRINN: ANSIKTSTONER

Hvorfor har ansiktstoner tatt en plass i flertrinns ansiktsrens? Vel, den grunnleggende oppgaven til dette produktet er litt annerledes, men likevel er ansiktstoner også godt egnet til å frigjøre huden fra små urenheter. Selv om den ikke egner seg til å vaske ansiktet med, bør den betraktes som en viktig del av hudpleien. 

Det er takket være ansiktstoning at: 

 • hudens pH er på riktig nivå
 • mulige irritasjoner lindres
 • huden er fri for de siste urenheter
 • fuktighet og næring opprettholdes på riktig nivå
 • ansiktshuden gjenvinner sin mykhet

Hvor ofte bør du bruke flertrinns ansiktsrens?

Ekspertene anbefaler å vaske ansiktet to ganger om dagen: morgen og kveld. Det er imidlertid ikke noe poeng i å utføre et flerstegs ansiktsrensritual to ganger om dagen, spesielt når vi har dårlig tid om morgenen. Derfor anbefales det å gjennomføre et flerstegs renseritual hver kveld for å forberede huden på nattens regenerering.

Noen trinn kan selvsagt hoppes over fra tid til annen. Dette gjelder først og fremst ansiktsskrubb, som kun bør brukes en gang i uken.

Overvasking: Når du vasker ansiktet for mye

Kan flertrinnsrutiner for ansiktsrens skade huden?

Det kan virke som om for mye ansiktsrens har en negativ innvirkning på huden vår. Dette kan skje hvis du ikke bruker ansiktsrens i flere trinn. Et rensemiddel som brukes alene, endrer pH-verdien i huden, fjerner hudens naturlige beskyttelsesbarriere, dehydrerer og kan irritere. Denne tilstanden kalles av eksperter for overvasking.

Likevel, hvis vi sørger for å gå over ansiktet med toner etter rens for å gjenopprette hudens sure pH, og hvis du husker å påføre enten krem eller serum som fukter og nærer, kan du være sikker på at ansiktshuden din vil bli bra. Til syvende og sist, hemmeligheten bak et sunt og ungdommelig utseende er de 10 gyldne reglene for ansiktspleie. Disse er alt du trenger for å stryke denne skremmende overvaskingen fra listen din. 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring