OCM: Hvordan rense ansiktet ditt med oljer og hvorfor du bør buke denne metoden

OCM: Hvordan rense ansiktet ditt med oljer og hvorfor du bør buke denne metoden

OCM, som er forkortelsen for oil cleansing metoden, er en av de beste hudpleiebehandlingene i vår tid. Og det beste med det er at det fungerer ikke bare for tørr hud, men også moden hud, hud med akne og rosacea. Hemmeligheten bak denne metoden ligger i oljer som komplimenterer hverandre og deres blandinger. Finn ut hvilke fordeler du får ved å rense ansiktet ditt med oljer, hvordan gjøre denne prosessen steg for steg og hvilket blandingsforhold du bør bruke for å få mest mulig ut av OCM. 

Hva er OCM og hvorfor er det så bra for ansiktet? 

OCM (Oil Cleansing Metoden) en måte å rense huden for sminke og andre urenheter som akkumuleres i løpet av en dag. Huden renses ved bruk av en nøye utvalgt blanding av naturlige oljer.

Denne metoden er populær i Asia. Metoden er basert på et veldig enkelt ordtak: "olje fjerner olje". Denne metoden brukes også av kosmetiske produsenter som lanserer, blant annet, bi-phase sminkefjernere, hvor en fase er en oljefase.

Det er imidlertidig her likehetene mellom bi-phase produkter og naturlige oljer stopper. Oljer er tross alt helt naturlige og står i stor kontrast til sminkefjernere som inneholder sterke, kjemiske stoffer som selges i butikkene. I OCM brukes en helt naturlig, trygg blanding som består av castor olje og en baseolje, eller noen ekstra naturlige skjønnhetsoljer. 

Hvem vil dra nytte av OCM? 

Å vaske huden med oljer passer perfekt for alle hudtyper, inkludert fet hud, hud med akne og rosacea. 

Det som imidlertidig er viktig, er å bruke oljer som passer din hudtype. Slik kan den rense huden, hjelpe med dermatologiske plager, hydrere huden og forbedre hudens glød.

For tørre, veldig tørre, dehydrerte og sensitive hudtyper, vil oljerens være er en god rutine å begynne med. Vanlig hudpleie laget for å rense ansiktet og fjerne sminke, inneholder mange kontroversielle stoffer som huden kan reagere på, slik at man kan få bivirkninger. Kort fortalt, så fjerner de talglaget fra huden, og talglaget er faktisk funnet avgjørende for at hydrolipidbarrieren skal forbli sterk. Som en konsekvens av dette, vil hud som blir behandlet med vanlige renseprodukter, ofte bli irritert og dehydrert. 

OCM er en veldig universal metode, i det at den kan brukes til å rense og ta vare på fet hud også. På grunn av oljens egenskaper, så vil OCM hjelpe med å forbedre fet hud og kan hjelpe med normalisering av talgkjertlene, forminske og redusere synlige porer og at akne forsvinner. 

OCM: Hvorfor er olje best for ansiktrensing?

Stoffer og kjemikalier fra kommersiell hudpleie forstyrrer hudens hydrolipidbarriere, og det er grunnen til at huden kan bli irritert, rød og komme i ubalanse. OCM er anerkjent som en trygg, ikke-invasiv og gunstig hudpleie som passer for alle hudtyper.

OCM er en god metode å bruke for daglig hudpleie også fordi den gjør det mulig å fjerne sminke og i tillegg gir en dyp rens uten at du må bruke noe form for micellar krem, skum eller ansiktsrensende gel på forhånd. Dette kan nok virke utrolig for noen, men oljer er det beste produktet som for tiden er tilgjengelig for rens av ansiktet.

OCM: Effektene av å bruke olje til sminkefjerning og ansiktsrens

 • glatt, fløyelsmyk hud
 • en rolig og dypt renset hud
 • pen og jevn hudtone
 • mindre og lukkede porer
 • færre nupper og kviser
 • redusert talgproduksjon og gjenoppretting av lipidbalanse
 • tilstrekkelig med fuktighet
 • skadet hud repareres kjappere
 • fine linjer forsvinner, f.eks i panne og mellom øyenbryn
 • minimering av nasolabial fold (linjen som går fra nesevingen og ned mot munnviken), økt elastisitet
 • mindre skadde kapillærer

OCM: Når blir de første effektene synlige? 

Som med hvilken som helst hudpleie, trenger oljer også litt tid for å gi ønsket effekt. Følelsen av ren og myk hud vil merkes umiddelbart. Gjenoppbygging av huden, jevnere hudtone og mindre rynker kan ta litt mer tid, opp til noen uker. Det kan også hende at oljeblandingen du bruker må justeres, basert på dine individuelle behov. Mange kvinner melder om positive endringer i hudens utseende etter bare én uke, mens andre må gjerne vente lenger for å la huden få renset seg skikkelig og få komme i gang med gjenoppbyggingsprosessen. 

Hvordan finne blandsingsforholdet for OCM?

Den mest grunnleggende varianten for ansiktsrens, består av en castor olje og en nøye utvalgt bærerolje (som har rensende og pleiende egenskaper). Husk å velge kun [uraffinerte og kald-pressede oljer] for å utføre OCM. Dette fordi denne type oljer er klassifisert som de med høyest kvalitet. I tillegg, så mister ikke disse oljene sine dyrebare, næringsrike egenskaper. Det er viktig å huske på at blandingsforholdet mellom oljer som skal brukes for OCM, varierer basert på hvilken hudtype som skal renses. Det generelle blandingsforholdet er som følger: Sammensetningen av castorolje er veldig lik talget i huden vår og er derfor perfekt egnet til å rense ansiktet med. Samtidig så har denne oljen dehydrerende egenskaper, derfor vil blandingsforholdet variere ut i fra hvilken hudtype den skal brukes på. Castorolje kan erstattes av jojobaolje. 

OCM: Hvordan matche olje til din hudtype? 

Oljen som bør brukes mest i OCM er den som passer din hudtype. I tillegg til å gjøre huden ren og bygge huden opp igjen, så sørger også oljen for at huden fungerer som den skal. Mange oljer fungerer for mer enn bare én hudtype. Hvis du kjenner din hudtype, kan du bruke følgende veiledning: 

OCM: Hvordan gjøre det på rikitg måte? Oil Cleansing metoden steg for steg

 1. Fukt ansiktet ditt ved bruk av vann eller blomstervann. Hell oljeblandingen i rene hender og varm den opp. 
 2. Fordel og masser oljen forsiktig inn i ansiktet. Masser de mest problematiske hudområdene, f.eks der du er tørr. Opplever du irritasjon rundt øyene ved vanlig sminkefjerner, kan du bruke vanlig olivenolje, arganolje eller mandelolje. Castorolje kan forsterke rødhet og gi rennende øyne. 
 3. Ta en ren klut eller et håndkle (bruk myke stoffer som muslin) og fukt det i varmt vann. Pass på at vannet ikke er for varmt, spesielt om du har svake kapillærer. 
 4. Legg kluten på ansiktet, la den ligge en stund og begynn så forsiktig å tørke av oljen
 5. Gjenta behandlingen 2-3 ganger, og kanskje flere ganger. Fortsett å tørke av oljen til du merker at kluten er helt ren, noe som betyr at kluten ikke lenger samler urenheter eller sminke fra ansiktet ditt. Husk å skyll kluten med vann mellom hver gang. 
 6. Skyll kluten i kaldt vann og legg den på ansiktet for å hjelpe hudens porer til å lukke seg. Alternativt kan du bare skylle ansiktet med kaldt vann. 

OCM: Viktige ting å huske på

 • Kluten du bruker for OCM må alltid rengjøres grundig etter hvert bruk. 
 • Pass på at vannet du bruker for OCM hverken er for varmt eller for kaldt. 
 • Ikke skyll ansiktet med kaldt vann før du er kommet til den siste fasen. 
 • For å unngå irritasjoner, ikke gni kluten for kraftig på ansiktet.
 • For å utføre OCM, velg alltid oljer som er sertifisert, kaldpresset, urafinert og av de høyeste kvaliteter og standarder.  

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring