10 Gylne regler for å holde huden din sunn og ungdommelig

10 Gylne regler for å holde huden din sunn og ungdommelig

Riktig ansiktshudpleie er avgjørende: Om du ønsker å kunne skryte av å ha en sunn, strålende hud og et ungdommelig utseende, bør du følge noen grunnleggende regler. Vet du hvordan du skal ta vare på ansiktshuden din på rikitg måte? 

Det er nok ingen kvinne i verden som ikke drømmer om å ha en fantastisk hud som gløder. Ikke rart vi bruker så mye tid på ansiktshudpleie. Dessverre kan ansiktshuden vår være skikkelig kresen og vanskelig, noe som skaper mye trøbbel for oss. Noen ganger kan til og med tilsynelatende ubetydelige faktorer etterlate huden vår irritert og rød i lang tid.

Finnes det noe som kan gjøre at vi slipper slik hodebry? 

Riktig Ansiktshudpleie

Ansiktshudens tilstand og utseende avhenger i stor grad av hvordan vi pleier den daglig. Den eneste måten å gjøre huden feilfri på, er ved å introdusere riktige hudpleiemetoder og skjønnhetsrutiner.

Kun når huden kontinuerlig tilføres essensielle nærende stoffer, har den mulighet til å øke vitaliteten. Når den er beskyttet mot solen og andre skadelige påvirkninger, er huden sunn og bærer ingen spor av misfarging. Når huden er tilstrekkelig hydrert, vil den bli glatt, og full av glød og elastisitet. Alt vi gjør hver dag har en enorm effekt på huden.

Forskjellige hudtyper

Før du griper etter hvilken som helst ansiktskrem og micellar-lotion, prøv å svar på ett spørsmål: "Hva trenger huden min?" Det er bare ved å finne riktig pleie til rett hudtype som garanterer suksess, og dette gjøres ved å lage en tilpasset plan for regenerering av ansiktshuden.

Her er en håndfull tips om hvordan du kan ta vare på huden ved å fokusere på de spesifikke hudtypene.

  • NORMAL HUD - trenger naturlig og skånsom kosmetikk som ikke forverrer den gode balansen, men som opprettholder riktig fuktighetsnivå og næring, og som beskytter mot solen.
  • TØRR HUD - krever fuktighetsgivende produkter som både tilfører huden fuktighet og som låser inne fuktigheten. I dette tilfellet bør produkter som inneholder hyaluronsyre, karbamid, ceramider og olje brukes.
  • FET HUD - til tross for at alle tegn peker mot det, så trenger ikke denne hudtypen å dehydreres, fordi sterkt rensende produkter paradoksalt nok kan oppmuntre fet hud til å produsere enda mer talg. Det som betyr noe her, er regelmessig og skånsom rensing med leire kombinert med fuktighet egnet for fet hud. Videre er det også avgjørende å gjenopprette hudens naturlige pH-verdi og hjelpe talgkjertlene med å fungere skikkelig.
  • KOMBINASJONSHUD - regnes som den mest krevende når det gjelder pleie, fordi den krever en kombinasjon av skjønnhetsrutiner som passer for to forskjellige hudtyper: tørr og fet. Der huden er fet, må talgkjertlene fås kontroll over, noe som vil motvirke usunn glans, mens de sterkt dehydrerte hudområdene må tilføres rikelig med fuktighet.

I tillegg til disse fire grunnleggende hudtypene, finnes det også sensitive, akneutsatte og modne hudtyper. De andre hudproblemene, som atopisk dermatitt eller fine linjer, krever spesiell oppmerksomhet og endring av pleiepraksis for å løse og eliminere et bestemt hudproblem.

10 Viktige Regler for Hudpleie

Naturligvis, til tross for forskjellene, så krever hver hudtype en fast rutine som inneholder fuktighet, solbeskyttelse, fjerning av døde hudceller osv. Hva bør man huske når det gjelder daglig ansiktshudpleie? 

1. Fjerning av Sminke Er Grunnleggende

Det verste vi kan gjøre mot ansiktet vårt er å ikke fjerne sminke før sengetid. Natten er tiden da huden vår regenererer seg og forbereder seg på neste dags nye utfordringer. Fargekosmetikk, eller til og med restene av den, kan tette hudens porer og forstyrre hudens balanse. Derfor er det ekstremt viktig å fjerne sminke grundig og la ansiktshuden gjennomføre sine selvfornyelsesprosesser.

Oljer som fjerner sminke

Et effektivt og godt alternativ til micellar-lotion er naturlig arganolje som til og med takler vannfast sminke og samtidig gir næring til den sarte huden rundt øynene. Den gir også næring til øyevipper og brynshår. 

2. Rett måte å rense ansiktet på

Fjerning av sminke alene er imidlertid ikke nok. Bortsett fra fargekosmetikk, er det mange andre urenheter som samler seg på ansiktene våre - støv, giftstoffer, overflødig talg, eksosgasser osv. Disse må også fjernes ved sengetid, fordi hvis de blir igjen på hudoverflaten, skaper de et perfekt miljø for utvikling av bakterier, noe som uunngåelig fører til utbrudd av kviser.

Oil Cleansing Methoden 

Klart du kan bruke gele, skum eller såpe for å vaske ansiktet med. Imidlertid kan du også ty til mer naturlige og bedre midler, som for eksempel castorolje som har bakteriedrepende egenskaper. Denner oljen er perfekt egnet for å rense ansiktet og hjelper talgkjertlene med å fungere riktig igjen.

3. Toner til ansiktet

En annen viktig problemstilling når det gjelder ansiktshudpleie er å være oppmerksom på pH-nivået - det bør hverken være for surt eller for basisk. Dessverre forstyrrer de fleste rensende kosmetikk hudens naturlige pH-balanse, derfor må vi gjøre alt som trengs for å gjenopprette den. De beste produktene for dette er ansiktstonere. Alt du trenger å gjøre er å tørke ansiktet med en bomullspad fuktet med en ansiktstoner, og det er egentlig alt. Du er klar.

4. Hudpleie til øyeområdet

Man bør være spesielt oppmerksom på det ømfintlige hudområdet rundt øynene, som trenger skånsom pleie. Huden under øynene er veldig tynn og utsatt for aldring - rynker rundt øynene er som regel de første rynkene man får, og slapphet og mørke ringer rundt øyene får oss til å se mye eldre ut. Derfor anbefales det å smøre inn huden under øynene regelmessig med øyekrem og klappe den inn med fingertuppene uten å gni for mye.

Olje til øyeområdet

Hvis du er opptatt av å skjemme bort huden på en naturlig måte, kan du velge å ikke bruke en vanlig øyekrem og erstatte den med et naturlig alternativ, som for eksempel mandelolje. Bare en dråpe klappet inn i området rundt øyene etterlater gjør huden elastisk, fremhevet og hydrert. 

5. Fuktighet først 

Vann er det viktigste innen hudpleie, og det er det ingen tvil om. Derfor bør riktig ansiktshudpleie i stor grad være basert på fuktighet. Og denne oppgaven kan deles i to trinn. Først ved å tilføre huden vann gjennom kremer eller masker med fuktighetsgivende egenskaper, og deretter ved å forhindre at vannet forlater huden ved å behandle huden med oljer som er kraftige nok til å gjenoppbygge hudens hydrolipidbarriere. Det som er viktig, er at hver hudtype må tilføres vann konstant - og dette prinsippet gjelder til og med for fet og irritert hud.

6. Intensiv næring

I tillegg til fuktighet trenger også ansiktet å bli tilført de riktige næringsstoffene som gjør at den kan forbli elastisk, skinnende og vakker. For cellefornyelse trenger huden vitamin A og E, mineraler (sink og silisium) samt stoffer som kollagen, coenzym Q10, hyaluronsyre og ceramider. Alt dette kan tilføres ansiktshuden ved å daglig bruke en god ansiktskrem eller serum.

Ansiktsserum

Selvfølgelig kan du bruke ansiktskremer og masker, men kun serum gir virkelig intensiv effekt. Du kan enten bruke en naturlig versjon av serum - mykgjørende midler som har antiaging-egenskaper (skjønnhetsoljer, f.eks. Jojoba olje som balanserer huden takket være strukturen som likner menneskelig talg) - eller et profesjonelt ansiktsserum av Nanoil som har de fineste, sterkt konsentrerte, sterkt nærende ingrediensene - de kommer til å forbedre huden din. Så ikke vent - legg huden din i hendene til profesjonelle produkter for å forbedre den.

Prøv ansiktsserum NANOIL
  • perfekte komponenter
  • høyeste kvalitet
  • reelle resultater
Se produktene

Gjør-det-selv Ansiktsmaske

En olje som makadamiaolje egner seg utmerket som ansiktsmaske. Kombiner denne naturlige oljen med leire, yoghurt, honning eller sitronsaft, og la blandingen virke i minst 15 minutter.

7. Solbeskyttelse

Du må ikke glemme solbeskyttelse. Ansiktshuden er sart av natur og dårlig beskyttet mot skadelige faktorer som UV-stråler. Hvis vi ikke gir huden riktig type pleie (f.eks. ved å bruke solkrem), eldes den definitivt raskere og kan få rynker og misfarginger. Vi glemmer ofte at huden i seg selv ikke er utstyrt med en barriere som er sterk nok til å forhindre solens skadelige virkning (spesielt om sommeren når solen er veldig sterk).

Oljer: Naturlige UV-filtre

De aller fleste oljer kan brukes som naturlige UV-filtre fordi de har en solfaktor på rundt 4-10. De mest verdifulle er bringebærfrøolje, som har en SPF på 28-50, og gulrotfrøolje, som har en SPF på 38-40 (SPF-verdien avhenger av opprinnelse og utvinningsprosessen).

8. Systematisk Eksfoliering av Døde Hudceller

Hva annet kan vi gjøre for huden vår enn å gi den fuktighet, næring og solbeskyttelse? Vel, du kan eksfoliere døde hudceller ved hjelp av enzymatiske peelinger eller skånsomme mekaniske skrubber (dette inkluderer hjemmelagde skrubber basert på oljer og havre). Hud uten dette døde overhudlaget regenereres raskere, blir glattere, får en jevnere hudtone og absorberer nærende stoffer langt bedre. Sist, men ikke minst, stimulerer ansiktsskrubb til raskere blodgjennomstrømning i huden.

9. Massasje og Ansiktsyoga

For å øke blodsirkulasjonen i huden og tilføre oksygen til alle cellene, kan du jevnlig massere ansiktet og gjøre ansiktsyoga. Førstnevnte hjemmebehandling går ut på å massere ulike deler av ansiktet med sirkulære bevegelser med fingrene. Ansiktsyoga fokuserer derimot på å stimulere blodsirkulasjonen, bevege ansiktsmusklene og gjøre huden mer elastisk ved å bruke spesielle ansiktsbevegelser og ansiktsuttrykk. Massasje og ansiktsyoga kan for eksempel hjelpe mot dobbelthake og løfte hud som mangler elastisitet, forutsatt at vi går systematisk til verks.

Massaje med oljer

For å oppnå bedre resultater, bør oljer brukes under massasje. For eksempel er avokadoolje den oljen som virker mest intensivt når den brukes under massasje, og en av fordelene med å gjøre det på denne måten, er at den samtidig gir næring til huden.

10. Andre Detaljer Som Er Like Viktige

Som et siste prinsipp for riktig ansiktshudpleie er det verdt å nevne de resterende og tilsynelatende uviktige detaljene som overraskende nok har en enorm innvirkning på hudens tilstand. Nedenfor finner du faktorer som påvirker ansiktet.

  • Det er svært viktig å vaske hendene før du påfører ansiktspleieprodukter; dette forhindrer at uønskede bakterier overføres fra hendene til ansiktet.
  • Klemming, kloring, og berøring av hudlesjoner bør unngås, da dette kan føre til betennelser.
  • Håndklær og putevar bør byttes ut med nye ganske ofte for å unngå kontakt med bakterier.
  • Når det gjelder ansiktshåndklær, er det lurt å lære riktig måte å tørke ansiktet på. Ikke gni håndkleet mot ansiktet, men klapp forsiktig huden tørr.
  • Det er viktig å være klar over at et balansert kosthold er ekstremt viktig når det gjelder ansiktspleie. Det er tross alt slik vi tar vare på huden vår fra innsiden.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring