Hvilken olje er best for å redusere strekkmerker? Sjekk ut den mest effektive hudpleien og ingrediensene

Hvilken olje er best for å redusere strekkmerker? Sjekk ut den mest effektive hudpleien og ingrediensene

Noen som sliter med strekkmerker her? Du er ikke alene! Sannsynligheten for å få strekkmerker er svært stor og påvirker opptil 70% av kvinner og (dette er interessant) 40% av menn. Én måte å bekjempe dette på, er å massere kroppen med oljer. Visste du at naturlige oljer egner seg for å behandle strekkmerker?

En skje vegetabilsk olje om dagen sies å være nok til at huden får i seg alle viktige næringsstoffer, er sunn og holder strekkmerker i sjakk.

La oss likevel først forklare hva strekkmerker egentlig er. Dette vanlige problemet er ikke så lett å definere. Ser de alltid like ut? Hvordan oppstår de? Og ikke minst, hvordan bekjemper man dem?

Hudens største fiender

Strekkmerker er et slags arr som oppstår når huden strekker seg for fort. Det er derfor ikke så rart at det vanligvis rammer gravide, overvektige og idrettsutøvere som bygger muskler. Elastin- og kollagenfibrene - som sørger for at huden holder seg elastisk - blir ødelagt. De kroppsområdene som er mest utsatt for strekkmerker, er mage, rumpe, lår, bryster og (overraskende nok) rygg og skuldre.

Det finnes to faser i dannelsen av strekkmerker:

 • inflammatorisk fase: huden blir stram, begynner å klø og svi før den til slutt sprekker på grunn av spenningen (ikke på overflaten), noe som forklarer rødhet og hevelse
 • atrofisk fase: irritasjonen erstattes av lyse sprekker som dannes på grunn av skade på hudens strukturelle proteiner. Dette er det vi kaller strekkmerker.

Årsaker til strekkmerker

For rask strekking av huden er den viktigste årsaken - huden klarer ikke å håndtere spenningen, noe som forårsaker skade på dermis. Derfor er graviditet, overvekt og rask økning i muskelmasse blant de mest vanlige årsakene til strekkmerker. De kan også forekomme hos ungdommer som vokser for raskt.

På den annen side kan vi ikke konkludere med at f.eks. graviditet forårsaker strekkmerker. Den direkte årsaken er mangel av elastisitet i huden og svake kollagen- og elastinfibre, noe som kan utløses av:

 • Ugunstige hormonelle endringer
 • Kosthold som mangler tilstrekkelige mengder vitaminer og mineraler
 • For mye stress
 • Diverse sykdommer
 • Genetisk disposisjon
 • Overdreven, vedvarende hudtørrhet
 • Mekanisk skade på huden

Vil du få strekkmerker? 

Er du utsatt for å få strekkmerker? Hvem har størst sannsynlighet for å få disse arrene som påvirker utseendet (og humøret)?

Det anslås at 9 av 10 gravide kvinner kan få strekkmerker. Det betyr imidlertid ikke at hver av dem vil få det etter fødselen. Du kan forebygge disse ved å innføre riktig hudpleie, for eksempel ved å bruke vegetabilske oljer.

Gravide kvinner utgjør ikke den eneste gruppen som kan få strekkmerker. Også idrettsutøvere er utsatt. Strekkmerker er veldig vanlige blant kroppsbyggere hvis muskelmasse øker raskt.

Det er verdt å vite at ungdom og kvinner i overgangsalderen også er utsatt. I begge tilfeller skyldes det ugunstige hormonelle endringer, mens det i det første tilfellet kommer sammen med raskere vekst.

Rutine mot strekkmerker

Vi kan minske sannsynligheten for å få disse merkene ved å følge noen enkle regler for daglig hudpleie: 

REGEL NR. 1 Når du oppdager forandringer, må du håndtere de raskt. Nye strekkmerker er lettere å fjerne, f.eks. ved hjelp av oljer eller spesialprodukter.

REGEL NR. 2 Hold huden fuktig og næret både innenfra og utenfra. Drikkevann, et balansert kosthold og kosttilskudd reduserer risikoen for strekkmerker.

REGEL NR. 3 Ikke glem fordelene med regelmessig massasje. Å massere oljer inn i huden eller bruk av en skrubb, vil virke forebyggende.

Men hvis du allerede har fått synlige strekkmerker på huden din, er det ingen tapt sak! Det er bare å bruke en av metodene for å redusere arrene og få tilbake hudens elastisitet. Selv om det krever mer innsats enn forebyggende tiltak, er det stor sannsynlighet for at du vil lykkes.

Vet du hvordan du kan bli kvitt strekkmerker?

Reduksjon av strekkmerker er en tøff og langvarig prosess. De forsvinner ikke på magisk vis. Hvilke midler finnes mot strekkmerker?

Fjerne strekkmerker på en skjønnhetssalong

Strekkmerker er en av de vanligste årsakene til at vi oppsøker en skjønnhetssalong. I dag kan vi velge mellom ulike behandlinger for å reparere huden og forbedre utseendet. Blant de mest populære prosedyrene mot strekkmerker er mesoterapi, cellucare, kjemisk peeling, mikrodermabrasjon, carboxyterapi, radiofrekvens hudstramming og fraksjonell laser. Spesialister sier at kombinasjonsbehandling (bruk av alle prosedyrene) gir best effekt.

Metoder du kan gjøre hjemme for å redusere synligheten av strekkmerker

Du kan få mindre strekkmerker og glatt hud hjemme. Hvordan går du fram for å oppnå det? På ditt eget bad, kan du enkelt gjennomføre en rekke behandlinger for å minimere merkene. Å bruke eksfolianter (ideelt sett kaffebaserte skrubber kjent for hudstrammende effekt) regelmessig og fuktighetskrem er nyttig. Næringsrik og fuktet hud ser bedre ut. Husk også på å utføre hudstrammende massasjer regelmessig, for eksempel ved å bruke en hanske eller massasjeverktøy for å øke blodsirkulasjonen og hudens elastisitet. Bad i badekar beriket med havsalt og oljer er også til stor hjelp.

Naturlige skjønnhetsoljer er utvilsomt det beste for å redusere strekkmerker, da de inneholder essensielle fettsyrer, vitaminer og mineraler. De glatter ut, øker elastisiteten, forbedrer mikrosirkulasjonen og fremmer reparasjon. Det er det som gjør dem til et førstevalg blant vordende mødre.

TOPPLISTEN: De beste oljene for å behandle strekkmerker

Olivenolje blandet med sitronsaft og noen dråper vitamin E sies å være det beste middelet mot strekkmerker. Sannheten er at det ikke er den eneste blandingen eller oljen du kan bruke. Hva er de beste oljene for å redusere strekkmerker? Sjekk dem ut nå!

MANDELOLJE

For å forebygge eller fjerne strekkmerker er kaldpresset, uraffinert mandelolje en sikker favoritt. Det er det mest populære valget blant kvinner som planlegger graviditet og venter barn: Ved å påføre den regelmessig på de hudområdene som er mest utsatt for strekkmerker, revitaliserer du huden og gir den mer elastisitet, samtidig som du forbedrer hudens naturlige tetthet.

En søt mandelolje av høy kvalitet, for eksempel 100 % økologisk, naturlig Nanoil Sweet Almond Oil:

 • øker fuktigheten og tilfører næringsstoffer til huden
 • øker produksjonen av kollagen og elastin
 • reparerer huden og stimulerer cellefornyelsesprosessen
 • gir mer elastisitet og spenst
 • lysner misfarget hud og arr som for eksempel strekkmerker
 • glatter ut huden og gjør den myk og strålende

ROSEOLJE

Roseolje er også et populært valg for behandling av strekkmerker. Roseolje er en lett og ikke-fet olje og absorberes derfor godt. Ved å virke innenfra øker den hudens spenst og elastisitet. Du bør vite at roseolje er en kilde til transretinsyre (vit. A), som er kjent for sin intensivt reparerende effekt.

ARGANOLJE

En naturlig, kaldpresset arganolje er en svært god skjønnhetsolje mot strekkmerker. I dette tilfellet anbefales den fra Nanoil-serien, da den inneholder 100 % av næringsstoffene som finnes i argannøtter. Takket være næringsstoffene reparerer den, øker elastisiteten og beskytter huden mot faktorer som kan forverre strekkmerkene. I tillegg stimulerer arganoljen cellemetabolismen og setter i gang produksjonen av kollagen. Alt du trenger å gjøre, er å bruke arganolje regelmessig og gni den inn på hudområder som er utsatt for strekkmerker (bruk sirkelbevegelser).

MAKADAMIAOLJE

Hvis vi merker de første strekkmerkene, kan vi bruke macadamiaolje, for eksempel Nanoil. Det er et naturlig hudpleiemiddel som hovedsakelig består av verdifulle fettsyrer, blant annet palmitinsyre som inneholder antioksidanter. Masser den inn i huden, og makadamiaoljen bidrar til å gjenopprette elastisiteten og har en anti-cellulitteffekt som hundrevis av kvinner sverger til.

KOKOSOLJE

Lett tilgjengelig og antas å løse nesten alle hudproblemer. Kokosolje er full av vitaminer (B, C, E) og mineraler (kalium, kalsium, magnesium) som gjør at den forbedrer elastisiteten og gir næring. Den fungerer også som et beskyttende skjold som holder på fuktigheten, noe som er ekstremt viktig for hud med strekkmerker.

HVETEKIMOLJE

Den er ikke så populær, men den er definitivt effektiv når det gjelder å redusere strekkmerker. Hvetekimolje forbedrer reparasjonen og strammer opp huden takket være høyt innhold av lecitin og ungdomsvitaminet (vitamin E). Når den velges, brukes den vanligvis til massasje.

LAVENDELOLJE

Eterisk lavendelolje er den siste oljen på listen over oljer mot strekkmerker som kvinner anbefaler hverandre. Når den brukes med omhu - i små mengder og i kombinasjon med andre oljer - stimulerer den hudens mikrosirkulasjon, noe som igjen gir økt elastisitet. Bruk den som tillegg til hjemmelagde eller ferdige produkter mot strekkmerker.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring