Leksikon for feilfri hud: STAMCELLER

Leksikon for feilfri hud: STAMCELLER

Vet du hvilke helende egenskaper som er skjult inne i kroppen din? Stamceller erstatter skadde kroppsceller både under sykdom og hudreparasjon. Forskere kaller dem vinneren over aldring. Lær hvorfor verden har blitt hekta på stamcelle-hudpleie.

Stamceller, alias: eliksir for langt liv

Stamceller overtar det kosmetiske markedet. De har vist seg å være ekstraordinære og annerledes enn alle andre anti-age produkter vi noen gang har brukt. Forskning viser at stamceller har en veldig positiv effekt på huden, blokkerer aldringsprosessen og akselererer reparasjon. Plantestamceller utgjør sterke allierte celler i huden vår.

Hva er stamceller og hvordan fungerer de?

Stamceller er som en evigvarende bevegelsesmaskin – stadig multipliserende og erstatter de brukte eller skadde cellene i menneskekroppen. Disse hardtarbeidende, bittesmå cellene kan sammenlignes med splitter nye murstein som bygger og fikser kroppen din. Takket være stamceller er kroppen fungerende, livlig og sunn. Evnen til å selv-reparere takket være celler er den mest verdifulle funksjonen til kroppene våre. Cellene fungerer som et renoveringsteam, og de fortsetter å gjenopprette og dele: De slutter med andre ord ikke å jobbe for ditt ungdommelige utseende ...

... til et bestemt punkt. Dessverre synker antall divisjoner med alderen, og selvreparasjonen blir tregere når vi blir eldre.

Dette er en av årsakene til aldring av huden: stamceller er overarbeidet og konsentrerer seg om viktigere problemer (f.eks. bekjempe mutasjoner som forårsaker kreft) og ikke lenger behandler hud med samme omsorg. Dette resulterer i rynker, tap av fasthet, aldersflekker og slapp hud. Det er grunnen til at forskere fortsetter å undersøke antiaging-midler og bruker plantestamceller til dette formålet.

Hvorfor er stamceller viktig?

De er revolusjonerende både innen kosmetikk og medisin. De leger gjennom å erstatte skadde celler med nye celler. De fleste kroppsceller har en satt levetid (antall divisjoner og levetiden er satt), mens stamceller selv-reparerer og deler seg uendelig. De lager den sterkeste og mest lovende medisinen for mange sykdommer. Stamceller hentet fra kroppene våre, f.eks. benmarg, brukes til behandling av kreft og annen alvorlig skade på kroppsvev eller celler.

Plantestamceller - kilde til evig ungdom

Moderne kosmetologi bruker ulike planter for å gjøre kroppen yngre, inkludert argan, eple- eller druefrø-tre-stamceller. Disse plantene inneholder stoffer som motvirker frie radikaler, glatter ut rynker, forbedrer hudens stramhet og beskytter mot solstråling. Deres effekter er enda bredere fordi de stimulerer til hårvekst, fremskynder hudheling, beskytter mot oksidativt stress, øker syntesen av kollagen og elastin, og styrker produksjonen av hyaluronsyre.

Liposomer og transport av plantestamceller

Det er bevist at stoffer som er inkludert i stamceller har en gunstig effekt på cellene våre. Måten å levere dem på er nøkkelen til suksess.

Transporten av stamceller i huden er mulig etter å ha lagt dem i liposomer som lett reparerer huden gjennom å intensivere produksjonen av proteiner. Enkelt sagt er hudens aldringsprosess tregere.

Stamceller – «must know»

Bruken av stamceller fra mennesker og dyr i kosmetiske produkter har blitt forbudt over hele verden, derfor brukes plantestamceller til skjønnhetsformål.

Hvilke stamceller er effektive? Hva skal jeg lete etter i kremer?

  • Sveitsiske eplestamceller (Uttwiler spätlauber) – er ansett å være de mest effektive og ideelt egnet for menneskelige hudceller. Denne sorten er den høyeste i stamceller. Sveitsiske eplestamceller er rike på epigenetiske aktive stoffer som beskytter og støtter metabolisme av dermale hudceller.
  • Drue-stamceller - har en fantastisk kondisjonerende effekt, beskytter hudceller mot den skadelige effekten av UV-stråling og forsinker i stor grad aldring av celler.
  • Argantre stamceller - Cellene fra argan tre (som også gir verdens mest dyrebare arganolje) er rivaler av eplestamceller. De bremser den kronologiske hudens aldringsprosess, beskytter menneskelige celler og stimulerer dem til å fungere riktig. Konsentrasjonen deres i liposomer kan nå 50%.
  • Grønn te stamceller - Øker mengden fibroblaster (celler som produserer kollagen) og intensiver aktiviteten. De forbedrer utrettelig hudens kvalitet og ungdom.
  • Magnoliatre stamceller - Har en lysende effekt og jevner ut hudfargen. De stimulerer den naturlige cellulære reparasjonen og beskytter dem mot aldring og skade. Huden er yngre og mer skadebestandig.
  • Ginseng stamceller - Glatter ut rynker, gir optimal mengde fuktighet, gjør underverker både for å redusere de første tegnene på aldring og dype rynker. De forbedrer hudens tetthet og trigger menneskelige cellers fornyelse.
  • Bergrose stamceller - Ekstremt sterke celler fordi de kommer fra en superutholdende plante som lever lenge gjennom et ekstremt klima. Stamceller ekstrahert fra bergrose har en god effekt på menneskelige celler, og deres styrke lagres i overhuden. Cellene stimulerer til naturlig hudreparasjonsprosess, øker utholdenheten og akselererer helbredelse. De er ideelle for couperose hud.

Merk!!

For å være effektive og trygge, må stamceller komme fra planter dyrket i områder fritt for forurensning når plantevernmidler ikke brukes.

Hvordan se etter stamceller i kremer?

Du må lese inci-listen på et gitt produkt og se etter stamcelle- eller celleekstrakt. Navnene kan også brukes i beskrivelse av ansiktskremer, så du bør sjekke det også.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring