Jojobaolje - Den perfekte Forbederen for alle Hår &Hudtyper

Jojobaolje - Den perfekte Forbederen for alle Hår &Hudtyper

Den har egentlig mer til felles med voks enn med oljer. Men likevel kan den lamslå med egenskapene sine. Jojobaoljen er en kilde til næringsstoffer - vitaminer, squalan og fettsyrer som blir glimrende absorbert av huden og som er resistent ovenfor råte. Den er en naturlig solbeskytter og har liknende struktur som mennesketalg. Jojobaolje er kjent som ørkengullet, og utvinnes fra frøene på den helårsgrønne busken.

Jojobaolje er ingen typisk olje, selv om den kanskje likner på en. Dette er en flytende voks som presses fra frøene på jojobabusken Simmondsia Chinensis. Planten kommer fra organiske avlinger i Sentral-Amerika. Den kan også finnes i Australia, på New Zealand og i Afrika og Asia, men den er ganske sjelden i disse områdene. Planten blir også kultivert i Spania, men de fleste jojobabaserte produkter kommer fra de gigantiske Argentinske ørkenplantasjene. Den helårsgrønne jojobabusken skjuler alle de dyrebare egenskapene sine i frøene.

Innholdsdeklarasjon Jojobaolje: Simmondsia Chinensis Frøolje

50% av jojobabuskfrøene består av fettsyrer, og derfor er utpressing av oljen helt uten problemer. Kaldpressede jojobafrø gir en gylden olje som lukter svakt av nøtter. Du bør huske på at kun uraffinert, kaldpresset og sertifisert jojobaolje er et kraftig nærende produkt. Mens du velger blant dem bør du alltid sjekke utvinnelsesmetode og kvalitet, og om oljen er raffinert. Andre oljer taper nemlig på næringsinnholdet sitt.

Takket være kaldpressing holder jojobaoljen på alle kvalitetene fra den naturlige Simmondsia Chinensis busken. Den holder seg flytende ved romtemperatur og blir til voks ved rundt minus 7 grader Celcius. Vi bør også nevne at jojobaolje er ekstremt resistent ovenfor råte, og beholder derfor kvalitetene sine i utrolig lang tid. I praksis har den ingen utløpsdato fordi den holder seg fersk i årevis. Derfor har jojobaoljen god effekt uansett om den ikke er ferskpresset.

Jojobaolje eller arganolje?

Om du lurer på hva som gjør arganolje og jojobaolje forskjellige må du fortsette lesingen. De er veldig interessante produkter og har liknende egenskaper. Det er en god ide å se etter begge i hår- og hudpleieproduktene dine. Derimot er det jojobaoljen som inneholder naturlig squalan. Som konsekvens er strukturen nesten den samme som den som finnes i menneskehud. Den absorberes mye lettere og forbedrer hårets tilstand mer effektivt. Avhengig av ingrediensene vi er ute etter i en olje kan vi velge enten jojoba eller argan.

Egenskapene til Jojobaolje

Hva er jojobaolje laget av? Det er en naturlig kilde på vitamin E (gjør reparasjonsprosesser raskere og forsinker cellealdring), vitamin A (forbedrer den naturlige hudfunksjonen), vitamin F (styrker beskyttelsesbarrieren på huden), plantesteroler, fettsyrer, et vitamin B-kompleks og squalan (forebygger inflammasjon og bekjemper frie radikaler). Jojobaolje har også egenskapene sine fra verdifullt mineralinnhold slik som kobber, sink, selen, jod og krom, i tillegg til flere essensielle fettsyrer.

Jojobaolje til Skjønnhetsbruk

Naturlig jojobaolje har høy biokompatibilitet med huden. Som resultat blir den perfekt absorbert, som er årsaken bak populariteten av oljen i kosmetikk for kropp, hud og hår. Den kan fungere både som eget produkt eller som ingrediens i hjemmelagde produkter og behandlinger. Den tilføres ofte i ansiktskremer, bodylotions, såper og hårbalsamer. Nanoil til middels porøst hår har også blitt tilsatt naturlig jojobaolje av høyeste kvalitet. Den fungerer som en stabilisator og renser hodebunnen. Interessant nok brukes jojobaolje også som basis for parfyme, for å få duften til å vare lengre.

Hvorfor er det verdt å bruke jojobaolje?

  • kompatibel med huden
  • absorberes lett inn i hud og hår
  • er perfekt for alle hudtyper
  • jevner ut rynker og bekjemper akne
  • revitaliserer kropp og hår
  • leverer en rekke mineraler og EFA'er til hår og hud
  • sørger for flerbrukbar bruk på ansikt, kropp og hår
  • tilfører fuktighet, reparerer og lindrer inflammasjon
  • forebygger mot hårtap, øker glans
  • kontrollerer talgutskillelse og begrenser overproduksjon av oljer

Hvordan fungerer jojobaolje?

Den er antibakteriell! Om vi tilfører den i andre produkter vil dette forlenge varigheten av dem. Jojobaolje er et multitaskende skjønnhetsprodukt som finnes i:

  • anti-kvisebehandlinger
  • antirynkekremer
  • øyekremer og serum
  • skrubber til ansikt, kropp, hender og føtter
  • produkter mot strekkmerker og cellulitter
  • hårbehandlinger og balsamer
  • neglepleieprodukter og neglebåndsoljer
  • beskyttende leppepomader
  • hånd- og fotpleieprodukter

Jojobaolje - fordeler for huden

Om den brukes regelmessig kan jojobaolje tilføre riktige mengder fuktighet, mykhet og elastisitet. Dette er en fantastisk mykgjører som fungerer for alle hudtyper. Jojobaolje forebygger mot dehydrering, opprettholder riktig pH og tilfører fuktighet til tørr hud. Den reduserer oppståelsen av TVT - transepidermalt vanntap. På den andre siden renser den huden og forebygger mot overflødig talgproduksjon i fete hudtyper. I tillegg kan jojobaoljen reparere og lindre inflammasjon, og er derfor anbefalt til behandling av eksem og psoriasis. Den fungerer også som et naturlig UV-filter.

Jojobaolje - fordeler for håret

De nærende egenskapene jojobaolje har benyttes ofte i hårpleie. Hva er fordelene med jojobaolje for håret? De får hårsekkene til å bli sterkere, gjør det enklere å børste dem og forebygger og beskytter mot statisk elektrisitet og utenforliggende skader som påvirker fuktighetsnivået. Den forebygger mot sprøhet og øker glansnivået. Det er en god ide å massere jojobaoljen inn i hodebunnen fordi den penetrerer inn i hårsekkene og forbedrer hårsekkenes funksjonalitet. I tillegg har den flassdrepende egenskaper, lindrer og forebygger at håret blir fett. Den oppfyller mange behov fordi den kan være til hjelp både for tørt og fett hår. Oljen leverer fuktighet og fanger vannet i tørt hår. På den andre siden kontrollerer den fettkjertlene og forebygger overflødig talgutskillelse i oljete hår.

Hvilke hårtyper passer jojobaoljen til?

Om du tror at jojobaoljen vil få det svært porøse håret ditt til å gjenvinne god tilstand har du rett. Den vil garantert fungere bra for hårtyper med lav eller middels porøsitet også. Hvordan? Jojobaoljen har interessante egenskaper. Dette er en voks, og ikke en vanlig vegetabilsk olje. Derfor vil det ikke hjelpe å sjekke fettsyreinnholdet her. Dette er en flytende plantevoks som fungerer på alle hårtyper - uansett om det er skadet, dehydrert, splittet, vanskelig å style osv.

Hårbehandling med jojobaolje

Jojobaolje kan brukes i sin reneste form eller som tilsetning i pleiende produkter. Husk på at oljen må være naturlig og uten silikoner, konserveringsmidler og parfyme. Det er denne virkningen som har mest å si - ikke fargen eller duften. Jojobaoljens fordeler forsterkes når vi blander den ut med andre oljer, som f.eks argan, macadamia eller kokosolje. Da vil du kunne oppnå komplett hårpleie og en virkelig hår-makeover.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring