Hva er den beste øyekremen? Ta en titt på ingrediensene som gir fantastiske resultater

Hva er den beste øyekremen? Ta en titt på ingrediensene som gir fantastiske resultater

Hva du skal bruke for å pleie huden under øynene? Hvilke ingredienser fungerer virkelig og gir ønsket effekt? Her får du vite hva du skal se etter i en god øyekrem, og hvorfor det er lurt å bruke noe ekstra før krem eller serum. Si farvel til rynker, mørke ringer og hovne øyne en gang for alle. Sats på hudpleie som gir full støtte, og bli kjent med ingrediensene som er rynkenes virkelige fiender.

Huden under øynene er et av de mest skjøre områdene på hele kroppen. Den er ekstremt tynn og mangler talgkjertler. Siden den ikke produserer talg, har den ingen beskyttende skjold mot de negative påvirkningene fra ytre elementer. Huden under øynene trenger støtte. Hva skal du bruke under øynene for å utsette rynker? Det er ingen myte: Et serum eller en krem av høy kvalitet kan glatte ut uønskede linjer og rynker i ansiktet. Hva bør den inneholde for å være effektiv? Hvordan bør feilfri hudpleie under øynene være? Nå skal du få lære hvilken øyekrem som er den beste.

Hva forårsaker rynker under øynene? 

 • Feil hudpleie
 • Tretthet, stress, sykdommer
 • Ansiktsuttrykk
 • Alder, hudens aldring
 • Mangel på tilstrekkelig fuktighet
 • Negative påvirkninger fra ytre faktorer

God øyekrem - hva vil det si? 

En god øyekrem er rik på ingredienser av høyeste kvalitet. Med andre ord må en effektiv krem ha ingredienser som virker effektivt. Plasseringen av en gitt ingrediens på produktets ingrediensliste betyr også noe. For eksempel kan to forskjellige kremer inneholde den samme ingrediensen (for eksempel hyaluronsyre), men bare produktet som inneholder den høyeste mengden har den øverst på listen. Oppsummert, hvis du vil ha en kvalitets øyekrem - sjekk alltid ingrediensene og velg hudpleie med høyest innhold av aktive ingredienser.

Hvordan bør en god øyekrem fungere? 

Den aller beste kremen bør kunne takle mange problemer, det vil si at den ikke bør konsentrere seg om bare én ting. Den må fukte huden, samtidig som den beskytter, gir næring, reparerer, strammer opp epidermis, glatter ut rynker, lysner huden og roer hevelser på samme tid. Etter å ha påført en slik krem, bør huden din være lysere, glattere, se yngre ut og stråle. En god øyekrem:

1. Gir fuktighet

Huden vår, inkludert huden under øynene, elsker vann. Lite mengder av det i huden får den til å miste elastisitet og bli tynnere. Å tilføre fuktighet er den viktigste fasen av hudpleie, så øyekremer bør hovedsakelig ha en sterkt fuktighetsgivende effekt. Dette vil gjøre at huden har det bedre.

2. Strammer opp og løfter

Når huden mister sin fasthet og blir sliten, trenger du en krem som gir den ny energi, så du vil ha ingredienser som strammer opp og gir elastisitet.

3. Forebygger forekomsten av rynker

Sannheten er at du aldri helt kan redusere eksisterende rynker, men en god øyekrem vil gjøre dem mye grunnere og i tillegg forsinke dannelsen av nye.

4. Revitaliserer og gir næring

Den sarte huden under øynene trenger næringsstoffer for lettere å kunne repareres og fornyes. Derfor foregår det en intensiv produksjon av kollagen og elastin (de viktigste hudbærende fibrene) under huden. En krem for huden under øynene bør tilføre huden det den virkelig trenger for å være næret, glatt og ungdommelig.

5. Reduserer mørke ringer og hevelse under øynene

Den beste øyekremen lar deg se bra ut selv etter en søvnløs natt. Takket være aktive ingredienser som lysner mørke områder og eliminerer hevelse, hjelper de den delikate huden til å se feilfri og strålende ut til tross for følelsen av tretthet. Stoffer som stimulerer huden og reduserer tegn på tretthet er nøkkelkomponenter i effektiv øyekrem.

Øyrekrem. Når skal man begynne å bruke det? 

Stadig flere blir klar over at en øyekrem er et must før du merker at huden blir eldre og har flere rynker. Allerede etter fylte 25 år bør man anskaffe seg et skånsomt fuktighetsgivende produkt for å forebygge aldring og holde det sarte området rundt øye sunt. En antirynkerutine vil med stor sannsynlighet utsette de første rynkene i ansiktet. Ung hud har godt av en lett gel (f.eks. med øyentrøst (eyebright) eller aloe vera) og en naturlig olje som binder vann og beskytter huden.

Øyekrem som virker. Finnes det egentlig? 

Hemmeligheten bak en god krem er sammensetningen. Kun førsteklasses ingredienser har en positiv effekt på utseendet og tilstanden til huden under øynene. Se etter produkter som er laget av naturlige, trygge ingredienser, noe som i stor grad påvirker kvaliteten. Huden rundt øynene trenger spesiell pleie og ingredisenser som er skreddersydd for dens behov.

Listen over hudforbedrende ingredienser for øynene er lang og fylt med ingredienser som tilhører "den kosmetiske eliten". De er aktivt virkende ingredienser som bekjemper frie radikaler, reparerer, styrker cellemembranen, forbedrer utseendet, revitaliserer og nærer epidermis.

Hva skal du bruke før en øyekrem? Naturlige oljer som et alternativ til vanlig hudpleie under øynene

En øyekrem er utviklet for å beskytte huden og virke på overflaten av epidermis ved å gjøre den glattere, forebygge aldring og skader og beskytte mot vær og vind.

Men hvis du virkelig bryr deg om huden rundt øynene og ønsker å sikre den beste beskyttelsen - bør du vurdere ekstra pleie, altså å gi huden noe spesielt.

Vi snakker om serum - et hudpleieprodukt som er mer vannaktig og lettere, men som har rikere ingredienser som trenger ned i de dype hudlagene for å gi næring og styrke huden slik at den kan unngå rynker og redusere eksisterende rynker. Serum er enten vannaktig eller et litt tyngre oljebasert produkt.

I tillegg blir naturlige skjønnhetsoljer stadig mer vanlige i hudpleie for øynene. Noen av disse oljene kalles ungdoms-elixirer av naturpleieentusiaster, og det er ikke uten grunn.

Oljer inneholder nemlig omega-3- og omega-6-syrer som er essensielle for den sarte øyehuden, samt fytosteroler og flavonoider som forbedrer hudens utseende og tilstand, forhindrer tap av kollagen og elastin, stimulerer cellene til å arbeide og bremser forekomsten av rynker ved å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Noen oljer inneholder skvalen, som finnes i talg, men som huden under øyene mangler. Det er kjent som et strålende, skjønnhetsfremmende stoff som fukter og styrker den naturlige lipidbarrieren, og som samtidig fungerer som et skjold som reduserer skadevirkningene av ytre påvirkninger.

Oljenes fordeler synes å være uendelige. Hver olje inneholder mange vitaminer og mineraler og er en fantastisk naturlig solkrem. Solbeskyttelsesfaktoren er ikke så høy som 30 eller 50, men selv en lavere faktor hjelper huden til å takle strålingen fra solen. I tillegg er UV-filtrene i oljene naturlige og trygge, de bygger seg ikke opp i kroppen og er dermed ufarlige.

Oljer er det beste alternativet for reparasjon av huden under øynene om natten. Utmerkede ingredienser og en lett, litt fettete formel danner en såkalt okklusjon som beskytter mot tap av vann og andre gunstige stoffer. Naturlige oljer under øynene er et godt alternativ for alle hudtyper.

Hvis du har ung hud og knapt synlige linjer i ansiktet, holder det med én påføring etter at du har fjernet sminken på kvelden.

På den annen side vil hud som plages av fuktighetsmangel, markerte rynker og et trett utseende sikkert sette pris på oljer også i morgenrutinen. Perfekt makeup-primer for aldrende hud under øynene.

Oljer er populære fordi de har flere bruksområder; bruk dem gjerne ikke bare på huden under øynene. Bruk dem også i ansiktet, håret, neglene og på kroppen.

De beste oljene for hudpleie under øyene

 • Arganolje er kjent som den sterkeste antioksidanten blant oljer. Den er fantastisk til å reparere huden og øke fuktigheten, og forhindrer at vann forsvinner fra epidermis. Oljen inneholder over 100 gunstige virkestoffer som forbedrer hud og hår. Den har en høy konsentrasjon av vitamin E, karotener, skvalen og butyrospermum (shea) som fungerer som naturlig solbeskyttelse. Regelmessig bruk av arganolje jevner ut fine linjer og holder huden i form.
 • Bringebærfrøolje - en naturlig kilde til polyfenoler, sterke antioksidanter (flavonoider, fytosteroler) og vitamin E. Denne oljen inneholder rikelig med essensielle fettsyrer, hovedsakelig linolsyre og alfa-linolensyre. Den regenererer huden på en strålende måte og gjør den fastere.
 • Jojobaolje - et mangfold av næringsstoffer: vitaminer, skvalen og essensielle fettsyrer. Absorberes lett av huden, er en naturlig solkrem, og har samme struktur som talg. Jojoba danner et mikroskopisk beskyttende lag på den sarte huden under øynene, som normalt mangler dette på grunn av mangel på skvalen. Jojobaolje gir fuktighet og binder vann.
 • Barbary fikenfrøolje - dens sterke antioksidative kraft gjør den kjent som naturlig botox. Denne oljen fremskynder hudens reparasjon, stimulerer den til å arbeide, forebygger for tidlig aldring og beskytter mot skader. Fikenolje er en kilde til vitamin E, sink, magnesium, fosfor, kalium, kalsium og jern.
 • Avokadoolje, som inneholder syv vitaminer (A-B-B3-D-E-H-K), fukter intensivt, gir næring til epidermis, har imponerende kompatibilitet med naturlige lipider i huden, gjenoppretter lipider, beskytter mot TEWL (transepidermal vannavdamping) og tørr hud. Avokadoolje gir kraftig næring, smører lett og holder huden glatt og spenstig hele dagen. Rynker blir mindre synlige for hver dag som går, og huden føles myk og ungdommelig.
 • Sheasmør er rikt på gunstige fettsyrer og ungdomsvitaminer - A og E. Det har intensive fuktighetsgivende og nærende egenskaper, slik at huden blir glatt og strålende igjen. Sheasmør fremmer reparasjonen av epidermis, gjør den sterkere og øker dens motstand mot ytre påvirkninger.
 • Mandelolje øker fuktighetsnivået, gir næring i dybden, forynger og stimulerer reparasjonsprosessen. Denne oljen har en av de høyeste konsentrasjonene av vitamin E med sterk antioksidativ effekt. Mandelolje inneholder også vitamin A og D, mineraler (jern, magnesium, kalsium, mangan, fosfor, kalium, natrium og sink), men de viktigste ingrediensene er omega-9-fettsyrer.

Hvordan bruke oljer på huden under øynene?

 1. Alene. Oljer inneholder kraftige aktive ingredienser og overstiger ofte øyekremer når det gjelder mengde og konsentrasjon. Fordi oljer fungerer både dypt i huden og på overflaten, kan du gjerne bruke dem som uavhengig behandling for huden under øynene. 
 2. Før øyekrem. Hvis huden under øynene trenger ekstra pleie, bør du følge en hudpleierutine i flere trinn. Påfør olje som serum og bruk deretter en rik øyekrem. På denne måten oppgraderer du effekten og tilfører huden mye næring.
 3. Etter øyeserum (olje danner et tett lag). Oljer beskytter mot tap av vann og andre aktive ingredienser, og du kan derfor bruke dem som et tillegg til et lett, fuktighetsgivende serum (hyaluronsyre passer perfekt sammen med oljer). På denne måten får du serumet til å virke mer intensivt og samtidig gi næring og beskyttelse til den sarte huden rundt øynene.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring