Avokadoolje - multivitamin for hår og hud

Avokadoolje - multivitamin for hår og hud

Det er en grunn til at avokadoolje står på listene over superfoods. Det er et produkt som ikke bare gir næring, men også støtter helsen til hele kroppen. Vitamininnholdet i denne grønne frukten (som ofte feilaktig beskrives som en grønnsak) er imponerende. Derfor kan avokadoer, når det gjelder næringsinnhold, absolutt konkurrere med spirer og alger. Ikke rart at oljen som utvinnes fra frøene og fruktkjøttet blir betraktet som en av de mest verdifulle og fremragende produktene. Det kan også brukes til hud- og hårpleie.

Avokadoolje INCI: Persea Gratissima Oil

Avokadoolje - egenskaper

Bare svært få produkter kan utfordre avokado når det gjelder næringsinnhold. Avokadoolje inneholder et så høyt nivå av stoffer som gjør deg vakrere at det aldri bør mangle i en kvinnes bad. Når du kjøper den beste avokadooljen bør du passe på at den er kaldpresset og uraffinert og har en sertifisering som bekrefter kvaliteten. Ellers får du olje som ikke inneholder noen pleiende ingredienser.

Avokadoolje gir like fantastiske resultater når du bruker den separat (i dens rene form) eller i kombinasjon med andre naturlige oljer som utfyller hverandre. En virkelig god balanse av naturlige vegetabilske oljer finnes i Nanoil for hår med høy porøsitet. Blant dem tar dyrebar avokadoolje en fremtredende plass.

I kosmetologi har avokadoolje et bredt bruksområde. Det er med stor suksess brukt som ingrediens i håndkremer, kropps- og hårkremer, i serum for hårtuppene, samt rynkebestridende ansikts- og under øyekremer. Det er en uvurderlig neglereparerende olje og strålende basisolje for leiremasker og når den brukes på hår, gir den enestpende resulater allerede etter første bruk.

Hvorfor er det verdt å bruke avokadoolje

 • det absorberes lett av hud og hår
 • det trenger dypt inn i overhuden
 • det gir næring til huden og gjør håret vakkert igjen
 • forhindrer at vann fordamper og gir huden fuktighet
 • styrker hudens naturlige barriere
 • pleier tørr, sensitiv (under øynene og i nakken) og aldrende hud
 • forhindrer at håret faller ut og taper fuktighet
 • har anti-inflammatoriske og soppbestridende egenskaper
 • hjelper i behandling av psoriasis og eksem
 • forbedrer hudtone
 • lindrer irritasjon (som krem etter barbering)
 • gir økt glans og forbedrer hårets utseende

Avokadoolje for huden

Avokadooljens kvaliteter lar den fylle mange roller innen hudpleie. Det reparerer og forbedrer ikke bare utseendet, men har også en helbredende effekt. Ved utvendig bruk er den i stand til å jevne ut rynker og bremse hudens aldring, forhindre eksem og psoriasis, bekjempe akne, fukte og reparere selv den tørreste huden. Avokadoolje er en plettfri sommerkosmetikk som beskytter mot solstråling. Det er en populær ingrediens i skjønnhetsprodukter, som passer perfekt med andre oljer, og er en fantastisk bestanddel i masker eller sminkefjerning.

Avokadoolje i hårpleie

Når de begynner med oljebehandlinger for håret stiller mange seg et enkelt, men veldig viktig spørsmål: Hvilke typer hår passer avokadoolje for?

På grunn av konsentrasjonen av fettsyrer fra omega-9-gruppen, er den egnet for hår med middels porøsitet. Den høye konsentrasjonen av vitaminer og den sterke virkningen av antioksidanter gjør det imidlertid til et godt middel for skadet hår som mangler vitalitet og spenst, samt sprøtt hår med høy porøsitet. Slike hårstrå er blottet for beskyttelse og ingenting beskytter dem mot skade - verken fysisk eller kjemisk. Hår med høy porøsitet trenger regenerering mer enn noen annen hårtype. Derfor er det best hvis et sett med vitaminer kommer direkte inn i hårstråene. Avokadoolje gir umiddelbar hjelp til slikt hår. Det vil være som et regenererende vitamintilskudd for skadet hår.

Hvordan bruke avokadoolje på hår?

Bruk gjerne avokadoolje på både hår og hodebunn (akkurat som andre naturlige oljer): rundt 5 ml vil være nok (jo lengre håret er, jo med olje trenger du). La oljen sitte på håret mellom 15 minutter (rask maske) til noen timer (dyp hårpleie). Det beste er å blande inn noen andre vegetabilske oljer for å intensifisere den reparerende effekten. Bruk oljen også som et serum for tuppene av håret og å temme hår som stikker ut. Det beskytter også mot styling med varme - bruk det da fra midten av håret.

Avokadoolje - bestanddeler

Hva innholder egentlilg avokadoolje som gjør det så bra for både hår og hud?

Først og fremst er det de syv forskjellige vitaminene som hjelper med å gi fuktighet til hår, hud og negler.

 • Vitamin E - også kalt for ungdommens vitamin. Det er en naturlig antioksidant som bekjemper frie radikaler. Det gir en rekker næringsstoffer til cellene, samtidig som det forhindrer at giftstoffer kan trekke inn i håret.
 • Vitamin C - det tar vare på hårets fasthet og motstandsdyktighet. Det sørger også for å at håret ditt blir mer motstandsdyktig, får mer glans og forsinker aldringsprosessen.
 • Vitamin D - stopper hårutfall.
 • Vitamin F - det er ganske enkelt en rekke fettsyrer som forhindrer kroppens reaksjon mot antigener, og gjør håret sunt og vakker.
 • Vitamin K - tar vare på hodebunnen og hårrøttene, styker dem og gjør at hårsekkene sitter bedre fast. Avokadoolje (en en av svært få oljer) har en høy konsentrasjon av vitamin K.
 • B-vitaminer - er ekstremt verdifulle for håret vårt fordi de akselererer veksten, hemmer hårtap og spiller en nøkkelrolle i celledeling. Vitamin B7, ofte referert til som biotin, er ansvarlig for akkumulering av svovelpartikler, der en passende konsentrasjon i folliklene bidrar til volumøkning og øker hårvekst. Avokadoolje inneholder en rekke B-vitaminer, så den er ekstremt viktig for å pleie håret. Det er verdt å nevne at disse vitaminene er essensielle: menneskekroppen er ikke i stand til å produsere dem selv, derfor bør de inntas kontinuerlig.

Avokadoolje har ikke bare vitaminer. Den inneholder også mange verdifulle mineraler:

 • Jern - gir cellene oksygen slik at de fungerer bedre.
 • Magnesium - verdifullt mineral for håret og er involvert i keratinproduksjonen. Takket være dette mineralet forhindrer du at endene splitter seg.
 • Mangan - mangel på dette mineralet kan forårsake betydelig svekket hår, slitte tupper og treg hårvekst.
 • Kalium - styrker hårsekkene.
 • Sink - øker hårvekst og forhindrer hårutfall; Dette er en av få stoffer som kan forhindre hårutfall og forebygge skallethet. Det påvirker også keratinproduksjonen.

Grønt pigment (klorofyll) som avokado har så mye av er et antioksidant som sakker aldringsprosessen til hår og hud, gir en naturlig løftende effekt og jevner ut rynker.

I tillegg inneholder avokadoolje biotin, som er et fantastisk stoff for sterkere negler, hud og hår.

Avokadoolje - resultater

Regelmessig bruk av avokadoolje på håret og bruk for revitalisering av kropp og ansikt, samt reparasjon av tørre og sprø negler vil garantert gi ønskede resultater. Denne oljen fremhever sterkt selv ekstremt tørr, grov hud eller livløst hår.

Takket være oljen vil håret ditt få fuktighet og spenst, det vil med andre ord slutte å bli sprøtt og skjørt, og endene vil være sikret mot splitting og tap av kvalitet.

Avokadoolje sørger også for at hårsekkene forsterkes og stimuleres til å fungere. Den gir essensielle vitaminer til håret og setter i gang celledeling, slik at håret ikke lenger faller ut for mye, og som følge av dette vil håret slutte å bli tynnere. Sterke og sunne hårsekker gir penere hår som får volum og tykkelse samt vokser raskere.

På grunn av tilstedeværelsen av oljesyre, inneholder avokadoolje partikler av middels størrelse, med semi-penetrerende egenskaper. De trenger inn i hårets indre strukturer og reparerer innenfra. Samtidig er de i stand til å lage et okklusivt, beskyttende lag på overflaten. Dette forhindrer giftstoffer fra å komme inn og beskytter håret mot skadelige effekter av ugunstige værforhold. Sterk sol og frost vil ikke lenger utgjøre en trussel mot håret ditt.

Avokadoolje sørger også for god termisk beskyttelse: den beskytter håret ditt mot varmen som avgis av hårfønere, krølltang eller rettetang. Samtidig pleier avokadoolje håret perfekt, derfor er det mye lettere å style. Du kan temme selv de mest uregjerlige, sterkt skadede og tørre hårstråene.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring