Leksikon for feilfri hud: KOLLAGEN

Leksikon for feilfri hud: KOLLAGEN

Det er ikke tilfeldig at mange kaller kollagen for «protein of youth» - tross alt utgjør det så mye som 75% av huden vår. Vil du holde rynker og linjer unna ansiktet ditt? Da bør du introdusere kollagen i din daglige hudpleierutine. Hvorfor trenger du å gjøre det? Fortsett å les for å forstå hva kollagen er, hvordan det påvirker huden, og hvilke kollagen hudprodukter du bør velge for å få de beste effektene.

Kollagen for ansikt: Hva er det?

Det er ikke en overdrivelse å si at kollagen er en av hudens viktigste bestanddeler. Det utgjør ikke bare omtrent 75% av dermis, men også 30% av alle proteiner som finnes i menneskekroppen er kollagen. Dette proteinet er bygget opp av aminosyrer tett koblet sammen. Kollagen finner man i sener, leddbånd, muskler og dermis, og ser dermed ut til å dominere kroppen vår. I hud er imidlertid dette enestående proteinet ansvarlig for styrke, smidighet og fasthet. Dessverre, med alderen vil nivået av kollagen reduseres, og dette har en negativ effekt ikke bare på hudens utseende, men også på den generelle kroppens kondisjon.

Viktigheten av kollagen i hudpleie

Når man er ung, er mengden kollagen i vevet konstant og fornybar. Med aldring vil huden miste sin evne til å syntetisere både kollagen og elastin like effektivt som det pleide, noe som sakte fører til linjer, rynker og slappere hud. Med andre ord, reduksjonen av kollagen er det som får huden vår til å se gammel ut.

Er kollagen - det naturlige stillaset til hud - i stand til å hindre ansiktet vårt fra å eldes? Selv om årene vil ha en uunngåelig innvirkning på huden en dag, kan du betydelig forsinke eller minimere aldringstegnene ved å forsyne huden med kollagen. Når du påfører kollagenprodukter på huden, forsterker du det naturlige stillaset i vevet, og dermed vil huden forbli smidig, spenstig og stram betydelig lengre.

Visste du at …

… ordet «kollagen» er et teleskopord (portmanteau) fra to greske ord: ‘kolla’, som betyr lim, og ‘gennao’ som betyr å produsere. Av den grunn kalles kollagen ofte limet til menneskekroppen, eller et vev-lim. Dette er det som kortfattet forklarer rollen til proteinet i vev, inkludert huden.

Når er det best å introdusere kollagen i hudpleierutinen din?

Nivåene av kollagen i hud begynner å reduseres tidlig, og det skjer etter man når 25 års alder.

Selv om det er umulig å legge merke til med det blotte øye når denne prosessen starter, er det verdt å vite at vi mister omtrent 1% av kollagen per år. Interessant nok påvirker endringene i kollagen ikke bare dens kvalitet, men også mengde. Enkelt sagt, ikke bare krymper mengden kollagen med tiden, men også nettverket av kollagenforbindelser blir svakere. Slik mister huden gradvis sine evner til å fornye seg og begynner å se slapp ut.

Tapet av kollagen i huden er ikke bare forårsaket av tiden, ettersom det er flere faktorer som bidrar til tap - UV-lys og forurensning av luft fra bymiljøet er to primære eksempler. Når huden kontinuerlig blir utsatt for disse to faktorene, utvikler huden i 30-årene fine linjer og blir slappere. Siden mangelen på kollagen i hud resulterer i svakere stillas, er det svært gunstig å introdusere kollagen hudprodukter til det daglige skjønnhetsregimet etter å ha fylt 25 år.

Utgangspunktet for aldring er forskjellig for forskjellige mennesker, noe som betyr at noen menneskers hud kan vise de skadelige effektene av utilstrekkelige mengder kollagen raskere enn andre. Når det er sagt, antas det at påfyll av kollagen til hud som er nær 25 år er et godt element i anti-age strategien.

Nøkkelfordeler med kollagen for hud

Når det brukes regelmessig, vil kollagen:

  • glatte ut rynker.
  • gi næring og låse vann dypt inne i huden.
  • stimulerer fibroblaster (fremmer kollagensyntese).
  • forbedrer hudelastisiteten.
  • håndterer slapp hud.
  • øker hudens tetthet.
  • forbedrer ansiktets form.

Kollagen hudprodukter

Mange mennesker går for kollagentilskudd, men husk at når det blir tatt oralt, blir proteinet først levert til brusk, sener og synovialvæske. Kroppen vår vil ikke prioritere huden når den mottar kollagen, og nøyaktig derfor er det lurt å gå for andre løsninger. Drømmer du om ungdommelig utseende? Feilfri hud uten spor av fine linjer? Introduser kollagen hudprodukter til din daglige skjønnhetsrutine. Det vil holde huden din kontinuerlig hydrert, elastisk og fast. Faktisk er det bare den beste kollagenkosmetikken som er bevist å opprettholde hydrering og gjøre huden spenstig. I tillegg reduserer slike produkter rynker, gir beskyttelse og forsinker fine linjer.

Hvilket kollagen hudprodukt skal man velge?

Hvilket kollagenprodukt vil fjerne rynker fra ansiktet? Dette er et av de vanligste spørsmålene som mange kvinner ønsker de visste svaret på. For det første må man innse at noen hudprodukter trenger raskere og dypere enn andre. For eksempel påvirker en ansiktskrem bare det ytterste hudlaget. Dette betyr at det ikke vil være så effektivt som et ansiktsserum - et produkt ment å jobbe dypt inne i huden. Derfor, hvis du vil at kollagen hudproduktet ditt skal gi deg maksimal effekt, kan du gå for Nanoil Collagen Face Serum. Dette produktet har ikke bare ansvar for å bremse aldring, men det passer også alle hudtyper i alle aldre perfekt. Dette anti-age ansiktsserumet brakt frem av Nanoil kombinerer kraften til raskt absorberende hydrolysert kollagen med marine alger som har mineraler essensielle for hud. Nanoil Collagen Face Serum tilbyr total fornyelse av huden og næring!

Kommentarer til viktigheten av kollagen for hud

Undersøkelser viser at kollagen for tiden er en av de toppvalgte kosmetiske ingrediensene. De som bruker kollagen på daglig basis bekrefter at dette proteinet har en ekstremt gunstig effekt på huden deres. Det hjelper dem å nå sine skjønnhetsmål: ungdommelig hud som er god å ta på, glatt og dypt fuktet. Ved å låse vann inne i huden, forhindrer kollagen dehydrering og slapphet. I tillegg etterlater dette essensielle proteinet huden fastere og mer spenstig, reduserer rynker og forhindrer alle kjente premature aldringstegn. Utvilsomt er kollagen en kosmetisk ingrediens som er verdt å introdusere i det daglige hudritualet.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring