Couperose: symptomer, behandlinger, skjønnhetsprodukter

Couperose: symptomer, behandlinger, skjønnhetsprodukter

Er røde kinn et tegn på god helse? Det viser seg at det ikke alltid er tilfellet, da ansiktsrødhet er ett av de distinkte tegnene på «couperose» hud, som tilfeldigvis er den mest krevende hudtypen. Men, selv hyperreaktiv hudfarge kan se feilfri ut, forutsatt at alle behovene er oppfylt. Les videre for å lære de beste tipsene om hudpleie og hva den mest følsomme hudtypen ikke tåler.

Kjennetegn på couperose hud

Det er ganske enkelt å skille couperose hud fra andre typer. Det er tydelig rødt, ofte påvirket av rosacea og såkalte spindelvev-årer. Det er ødelagte kapillærer som sees gjennom tynn hud, og skaper et nett av årer.

Couperose hud er faktisk så tynn at blodårene lett ses gjennom. Det er også et par tilsynelatende ufarlige faktorer som bidrar til vaskulære flekker. Å drikke varm drikke, konsumere krydret mat og ugunstige værforhold har en direkte innvirkning på blodkarene, som får dem til å reagere raskt - noe som igjen fremmer ansiktsrødhet. Det er grunnen til at hudpleie av couperose skal fokusere på å styrke svekkede kapillærer, i tillegg til å beskytte og bringe ro til huden som er tydelig hyperreaktiv.

Visste du at …

… couperose hud er ofte forårsaket av arvelige faktorer? Det er også et av de karakteristiske trekkene til mennesker med lys hudfarge og blondt hår. Spindelvevårer er også forårsaket av økt østrogennivå og forstyrret kollagensyntese som blir mindre og mindre effektiv med alderen. Uten kollagen mister kapillærer sin motstandskraft.

Årsaker til couperose hud

Som nevnt ovenfor, må couperose hud bekjempe en rekke triggere som forstyrrer den mer enn andre hudtyper. Ukontrollert ansiktsrødhet og spindelvevårer er ofte forårsaket av:

  • uttalt fysisk aktivitet
  • ugunstige værforhold (sterk vind, stekende sol, sterk kulde)
  • plutselige temperatursvingninger (badstue, solarium)
  • sterk og kronisk stress, sterke følelser
  • tar for lange og for varme bad
  • alkohol, sigaretter, varm drikke, krydret mat
  • feil hudbehandling (bruk av kosmetikk som ikke samsvarer med hudtypen)
  • graviditet og hormonelle prevensjonsmidler
  • overgangsalder

Hudpleietips for couperose

1.Det grunnleggende aspektet ved hudpleie med couperose, er profylakse som fokuserer på å motvirke og forhindre hudendringer, samt ha som mål å håndtere de eksisterende problemene. Å håndtere kapillær skjørhet og, når mulig, unngå triggere som både forverrer hudhelsen og forårsaker hyperfølsomhet, er av største betydning. For å unngå problemer som er typiske for couperose hud, kan du bruke ansiktsserum dedikert til dette.

2. Denne hudtypen tåler ikke hardt og kloret vann. Hvis vann fra kranen ikke er «mykt» og rent, foreslås det å koke og avkjøle det før du bruker det til ansiktsvask.

3. Mens vi snakker om vasking, bør couperose-hud bare rengjøres med milde rensemidler. Under rensing, vær forsiktig med ansiktet. Ikke gni for kraftig, for å forhindre at blodkar sprekker.

4. En gang i uken kan du bruke beroligende og kjølende ansiktsmasker. Slike produkter gir omsorg til denne krevende og hyperreaktive hudtypen, og gir ro.

5. Glem harde peelinger, legg bort alle mekaniske skrubber og velg enzym-peelinger svært nøye. Det foreslås å konsultere en kosmetolog før du velger en peeling. Du kan også benytte deg av gel-preparater formulert med milde syrer (f.eks. Laktobionsyre). Slike produkter irriterer ikke hyperreaktiv hud, men er utrolig fine til å løse opp døde celler.

6. Beskytt couperose hud mot sollys! En slik delikat hudfarge må skjermes for solstrålene - ikke bare i sommersesongen. Det er verdt å påpeke at UV -lys trenger gjennom skyer, og dermed påvirker huden selv om høsten. Av den grunn, hold huden din beskyttet gjennom hele året ved å bruke kremer med SPF 15 om vinteren, og kremer med SPF 30 om sommeren.

7. Vil du gjøre spindelvevårer mindre synlige? Prøv å bruke en foundation som er ment for å dekke flekker typiske for couperose. Denne typen produkt inneholder gult pigment som reduserer ansiktsrødhet.

8. Unngå å ta varme bad, besøke badstuer og solarium. Det anbefales også å begrense soleksponering i løpet av sommeren fordi overdreven soling ikke er gunstig for couperose-hud. Ikke glem å bruke en fuktighetskrem om vinteren. Du bør også beskytte huden mot iskaldt vær og tørr luft.

9. Kutt ned på alkohol, krydret mat og sterk kaffe. Å slutte å røyke vil også være gunstig. Alle typer stimulerende midler har en negativ innvirkning på hver hudtype.

10. Styr unna syntetiske kosmetiske ingredienser som kunstige aromaer eller parabener som er kjent for å forårsake irritasjon. Fjern følgende ingredienser: alkohol, menthol, peppermynte, eukalyptus essensiell olje, samt sterke syrer som AHA og BHA.

Skjønnhetsprodukter for couperose hud

Å bruke riktig kosmetikk er nøkkelen til fin og rolig hud. Velg dem nøye, og sjekk alltid innholdet. Selv om det er mange kosmetiske ingredienser som er bevist å være bra for couperose-hud, er det bare én formel som får frem de beste effektene - et ansiktsserum. Dette kosmetiske produktet gir fantastiske resultater fordi det trenger dypt for å levere næringsstoffer til alle hudlag. Et ordentlig ansiktsserum for couperose hud er utviklet på en slik måte at den bekjemper og håndterer alle hudproblemer. Og dét er nøyaktig hvordan Nanoil Anti-Redness Face Serum fungerer. Det beroliger huden og reduserer rosacea, lysner ansiktsrødhet og fjerner spindelvevårer. De nøye plukkede ingrediensene krymper utvidede kapillærer, gir lettelse til irritert hud og beskytter den mot ugunstige værforhold.

Bortsett fra ansiktsserumet, som er grunnleggende for den gode helsen til couperose hud, er det også et par andre hudprodukter som er verdt å introdusere til en daglig rutine. De inkluderer mild, plantebasert kosmetikk. Gå for ikke-invasive rensemidler og sminkefjernere, og unngå mekaniske ansiktsskrubber. Når du vasker ansiktet, gjør det forsiktig - kraftig gnidning bidrar ofte til vaskulære flekker. Hyperreaktiv og rødhetsutsatt hud kan også beroliges av urtevann som for eksempel trollhassel - som i tillegg øker lymfesirkulasjonen og er et potent antiinflammatorisk middel.

Trygge behandlinger for couperose hud

Det finnes noen trygge behandlinger som er perfekte for couperose hud. De vanligste er:

LASERBEHANDLING

En av de mest populære hudbehandlingene for den typen hud innebærer å sette en lysstråle på de ødelagte kapillærene for å fikse dem. Dette resulterer i en synlig forbedring av hudens utseende, og betydelig reduksjon av vaskulære flekker. Alle viktige parametere av laseren blir alltid vurdert og nøye satt for å forhindre at de omkringliggende cellene tar skade.

ION-TERAPI

Denne behandlingen tar sikte på å styrke svekkede kapillærer, noe som gjør dem motstandsdyktige mot ytre aggressorer. Under ion-terapi transporteres næringsstoffene dypere under overhuden for å berolige irritasjon, samt redusere rosacea og spindelvevårer. Våren er den beste tiden å gjøre denne behandlingen for å gjøre huden klar for de ugunstige værforholdene som er typisk om sommer og vinter.

There are a few safe treatments perfect for couperose skin. The most common ones are:

KALIBRERT PULSERENDE LYS, OGSÅ KALT CPL BEHANDLING

Rosacea og hyperpigmentering er to «problemområder» som er strengt forbundet med couperose-hud, og en profesjonell behandling som tar sikte på å lysne disse hudflekkene er kalibrert pulserende lys. Enkelt sagt er det en lysstråle som rettes mot misfarging for å fjerne den helt fra ansiktet. Den største fordelen med CPL er de umiddelbare effektene den gir, i form av jevn hudfarge.

HYDRO MIKRODERMABRASJON

Dette er en mild peeling-behandling som brukes for å etterfylle vann til huden. Det sikrer en dyp rensing og en meget effektiv fjerning av døde hudceller. I tillegg er hydro mikrodermabrasjon også kjent for å bekjempe rosacea og misfarging. Denne ikke-invasive behandlingen er perfekt for couperose hud.

HJEMMEREMEDIER FOR COUPEROSE HUD

Husk at selv de mest avanserte estetiske medisinbehandlingene kanskje ikke gir positive resultater hvis du ikke følger de grunnleggende reglene for riktig hudregime. Milde hudpleieprodukter og et ansiktsserum er essensielt. I tillegg bør bruk av ansiktsmasker hjemme for å håndtere spindelvevårer betraktes som et avgjørende element i couperose hudpleie. Slike produkter er skånsomme mot huden, og derfor kan du bruke dem til og med to ganger i uken. Å tørke over sensitiv hud med agurkjuice og kamilleinfusjon anbefales også.

Matvarer som er bra for couperose hud

Overraskende nok er grunnleggende prinsipper for sunn mat, nok til å roe ned couperose-hud. For å forhindre vaskulære flekker og rosacea, trenger du bare å introdusere mer grønnsaker og frukt i kostholdet ditt, spesielt de som er rike på vitaminer og mineraler som er viktige for hud. Dessuten har både vitamin C og rutin en positiv effekt på hudfarge, og derfor anbefales det å gi betydelige mengder av disse næringsstoffene til kroppen din. En annen god idé er kosttilskudd. Generelt er det viktig å innse at vitaminer er gode for blodkar, men krydret mat, alkohol, kaffe, svært bearbeidet mat og varm drikke bør unngås. Energidrikker anbefales heller ikke.

Husk at couperose hud også kan være upåklagelig - det krever bare mer pleie og matchende hudpleieprodukter. Vær hensynsfull mot huden din og gi den behandlingene den higer etter.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring