Rensing av ansiktet med oljer. 10 Viktige spørsmål om OCM

Rensing av ansiktet med oljer. 10 Viktige spørsmål om OCM

OCM er en måte å få helt ren hud på. Å rense ansiktet med oljer er et herlig ritual som er i ferd med å bli veldig trendy. Den gode nyheten er at OCM ikke er vanskelig i det hele tatt, forutsatt at du kjenner svarene på de 10 viktigste spørsmålene om fjerning av sminke og andre urenheter i ansiktet med oljer. Her får du vite hvorfor OCM er uslåelig og en av de beste formene for ansiktspleie, og hva som skal til for å utføre den på riktig måte.

1. Hva er OCM? 

OCM er en veldig effektiv og ganske utypisk metode for å rense ansiktet. For å utføre metoden, trenger du kun en blanding av oljer som skal påføres ansiktet. Ved å massere ansiktet med naturlige oljer, blir huden grundig renset. Siden "olje fjerner olje", er oljeblandingene gode til å fjerne overflødig talg og håndtere seboré samt gjenopprette lipidbalansen i huden (oljen gjenoppbygger lipidnivået i tørr hud). 

2. Hvorfor er OCM bedre enn andre metoder for ansiktsrensing? 

Det er viktig å være klar over at oljer er mer enn bare effektive rensemidler. Det viser seg at å gjøre ansiktshuden ren med oljer er en metode som helt eliminerer skadelige stoffer fra ansiktspleien.

Etter bruk av OCM, får ansiktshuden tilbake sin styrke. Det mikroskopiske beskyttelseslaget av lipider gjenoppbygges, slik at vannet ikke forsvinner så raskt fra de indre lagene av dermis. Dessuten forstyrrer ikke oljene hudens balanse, slik som ofte skjer ved bruk av vanlig ansiktsrens, hvor huden dessverre mister mer enn den får. For å presisere: Etter bruk av vanlig ansiktsrens, prøver huden å komme tilbake i balanse igjen. Dette er hudens egen forsvarsmekanisme. Stoffer som er tilsatt vanlige renseprodukter fra butikk, forstyrrer hudens PH verdi, noe som gjør at dermis begynner å produsere overdrevne mengder talg. Kommersielle produkter etterlater dessuten ofte huden irritert og forstyrrer hudens funksjon.

3. Fet hud: Er oljer og OCM bra? 

Å rense huden med naturlige oljer er en av de beste hudpleierutinene. Selv om det kanskje høres latterlig ut, håndterer dette fettete stoffet overflødig talg veldig godt. Ved hyppig bruk av OCM, vil man se en normalisering av talgkjertlenes funksjon, god rens av huden, reduksjon og krymping av hudens porer og eliminering av nupper og kviser. Det finnes selvsagt en gruppe oljer som passer best til fet hudtype, og en gruppe oljer som passer til andre hudtyper. Finn ut hvordan du tilpasser en olje til din hudtype og lag din egen oljeblanding som gir perfekt pleie til din hud.

4. Er det sant at OCM hjelper mot kviser?

Ja, forutsatt at årsaken til akne er feil hudpleie og bruk av invasive, sterkt uttørkende preparater kombinert med bruk av ansiktskremer som inneholder silikoner og som gjør huden matt. En naturlig olje som brukes til å behandle fet ansiktshud, vil kurere kviser, berolige huden, fjerne merker etter kviser og misfarginger. Den vil også motvirke at kviser kommer tilbake.

Dessverre vil ikke OCM hjelpe deg med å bli kvitt kviser hvis hudtilstanden skyldes ubalanserte hormonnivåer. I dette tilfellet må du oppsøke lege.

5. Kan OCM forverre fet eller aknepreget hud? 

Vel, det kan skje, spesielt hvis oljene som brukes til OCM ikke passer sammen eller hvis de ikke tåles godt av huden. En annen årsak til negative resultater kan være at det brukes for kaldt eller for varmt vann, eller at kluten som brukes til OCM er for grov, slik at den i stedet for å bare tørke av ansiktet, så irriterer den huden i stedet.

Alt avhenger dessuten av hvilken type kviser du har, så hvis du er opptatt av å gi ansiktet ditt den beste pleien, er det lurt å bestille time hos en spesialist for å få veiledning om hvilken type hudtilstand du har og hvordan du skal behandle den.

6. Hva trengs for å utføre OCM? 

  • En klut - her er valget enkelt. Den må være skånsom og absorberende, ikke irritere huden og ikke spre betennelser. Den mest populære er en muslinklut (en type bomull) som du finner i helsekostbutikker. Men det finnes også andre typer kluter som fungerer like godt, for eksempel vanlige bomullskluter. Hvis du tilfeldigvis har en bomullsklut hjemme, kan du derfor bruke den til å utføre OCM i stedet for muslin. 
  • Basisolje - det beste er hvis den er lett, enkel å fjerne og passer til hudtypen din. For å utføre OCM kan du i utgangspunktet gå for universale oljer fordi de passer til nesten alle hudtyper. Disse oljene er for eksempel: jojobaolje, anti-ageing arganolje, makadamiaolje og søt mandelolje som er utrolig skånsom.
  • Oljerens - kongen av OCM er selvsagt castorolje, som er perfekt for å rense huden. Når den brukes alene, er det imidlertid ikke sikkert at castorolje er så effektiv: Den har uttørkende egenskaper, og den kan være vanskelig å fjerne. 
  • Komplementær olje (valgfritt) - på listen under finner du oljer som for eksempel kan være for dyre til å bruke som basisoljer, eller oljer som ikke trenger å brukes i store mengder. Slike oljer kan også ha ekstra pleiende egenskaper. For eksempel er tamanuolje en av de beste oljene for å bekjempe kviser, mens avokadoolje tilfører huden vitaminer. Takket være dette har en OCM-blanding en sterkere, allsidig virkning.
  • En beholder/bolle - denne trenger du for å blande oljene.
  • En flaske - til oppbevaring av OCM oljeblandingen. Bruk helst en mørk glassflaske. På den måten beskytter du oljene mot sol og harskning.
  • Et målebeger - nødvendig for å måle opp oljene i riktig mengde.

7. Hvor bør OCM-blandingen oppbevares? 

Bruk helst en mørk glassflaske for oppbevaring av din OCM-blanding. Som nevnt tidligere, vil dette bidra til å bevare blandingens egenskaper som kan ødelegges av sollys.

8. Kan jeg utføre OCM uten å bruke castorolje?

Ja, det er mulig å utføre OCM uten castorolje, og valget av erstatningsolje vil være individuell. I så fall må du bruke kunnskapen du har om egenskapene til bestemte oljer og hvordan huden din reagerer på dem.

Castorsolje er den mest brukte oljen til OCM fordi den har de beste renseegenskapene. Dette skyldes castoroljens struktur, hvor molekylene ligner på menneskelig keratin (et protein som er hovedbestanddelen i huden vår). Denne egenskapen gjør at castorsolje kan rense huden dypt og svært effektivt. Castoroljen må imidlertid tynnes ut med en basisolje, for når den påføres huden i ren form, kan den virke uttørkende. I tillegg kan det være vanskelig å fjerne castorolje fra ansiktet hvis den ikke kombineres med en annen olje.

9. Hva kan jeg bruke i tillegg til vann for å fjerne oljer i OCM? 

I likhet med alle andre typer pleie, kan OCM modifiseres. I stedet for å bruke vann kan du for eksempel bruke en urteinfusjon for å fjerne oljen fra ansiktet. Kamille-, kjerringrokk- eller brennesleekstrakt vil i tillegg pleie huden og tilføre den verdifulle mineraler. Urteekstrakter er også kjent for å håndtere overdreven talgproduksjon og lindre irritasjoner. Hvis huden din er utsatt for kviser, er det en god idé å vaske ansiktet med lavendelinfusjon. Den daglige hudpleien kan også berikes med urtedestillater laget av einer, rose, neroli og lavendel.

Hvis du ønsker å gjøre huden din enda renere, kan du blande honning med olje, eller bruke honningen alene som siste steg i OCM-rutinen. Smør det på ansiktet og fjern det uten å bruke kluten.

En annen fantastisk metode for å fjerne oljer uten vann er Aleppo-såpe (såpe bestående av oliven- og laubærolje). I den siste fasen legger du kluten tilbake (vask den og skyll den etter hver OCM for å unngå at det samler seg bakterier på den) og fjerner oljen med Aleppo-såpe. Et siste alternativ, er å avstå helt fra å bruke kluten og kun vaske ansiktet med Aleppo-såpe etter hver påføring av olje. Dette alternativet passer godt for de med hud som er utsatt for kviser. 

10. Hvor ofte bør jeg utføre OCM?

OCM er en metode som har som mål å erstatte vanlig ansiktsrens, og du kan derfor utføre den både morgen og kveld. Du vil merke en enorm forandring i hudens utseende og tilstand i løpet av noen få uker.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring