Oljer for kroppspleie. Bruk dem for å styrke huden din

Oljer for kroppspleie. Bruk dem for å styrke huden din

Naturlig, rik på verdifulle næringsstoffer, uraffinert, pleie med én ingrediens: Slik kan en vegetabilsk skjønnhetsolje kort beskrives. Hvis du har funnet en olje av høy kvalitet, virker andre pleieprodukter overflødige, siden de ofte ikke er effektive nok til å gi lignende resultater, som selvfølgelig er utrolige. Hvordan ta vare på huden med naturlige oljer? Vet du hvordan du bruker dem i kroppspleie? I denne artikkelen finner du alt du bør vite om oljer til kroppspleie.

Naturlige oljer i kroppspleie: Alt du bør vite

Først og fremst er naturlige oljer ikke noe annet enn flytende fett - i hvert fall i de fleste tilfeller - som utvinnes fra frø, frukt, kjerner eller andre deler av en bestemt plante. Metoden som brukes for å utvinne oljen er avgjørende - den presses mekanisk. Vegetabilske skjønnhetsoljer bør betraktes som en uvurderlig skatt for huden vår gitt av naturen - og dette er ikke innbilning, men fakta kjent for mennesker i århundrer og bevist av eksperter. Hvorfor er naturlige oljer så perfekte? Hovedsakelig på grunn av den kjemiske sammensetningen som er utrolig lik lipidlaget i huden vår. Denne egenskapen gjør at de tolereres utrolig godt av huden, i tillegg er deres evne til å trenge inn i huden svært høy.

Oljer inneholder en rekke stoffer som er viktige for hudens funksjon. Når det kommer til mangfoldet av vitaminer, mineraler, plantesteroler, karotener og flavonoider, overgår naturlige oljer mange kommersielle kosmetikkprodukter. I tillegg er naturlige oljer helt ufarlige siden de verken utløser allergiske reaksjoner eller forårsaker irritasjoner. I stedet fikser de, forbedrer tilstanden og øker elastisiteten. Med naturlige oljer vil du kunne gi huden din en helt ny og bedre kvalitet.

Hvorfor er oljer så viktige i kroppspleie?

Oljer er basert på fett, noe som betyr at de er rike på omega-3-, omega-6-, omega-7- og omega-9-fettsyrer i ulik grad. I tillegg inneholder de en rekke vitaminer og mineraler samt andre, ofte anerkjente stoffer som gjør oljene unike.

En svært gunstig kvalitet ved oljer er at de er "leverandører" av byggesteiner som kreves for å fornye og styrke hudens naturlige lipidbarriere. Det finnes ikke noe som kan måle seg med naturlige oljer når det gjelder å gi huden fuktighet.

Naturlige oljer er kraftige nok til å øke elastisiteten i epidermis og forhindre tap av vann, men dette utgjør bare en liten del av hva disse naturlige stoffene er i stand til å gjøre. Naturlige oljer helbreder, lindrer og har antiseptiske egenskaper. Noen av dem er til og med trygge for behandling av babyhud (mandelolje anses å være den beste for dette).

Naturlige skjønnhetsoljer: Et fantastisk mangfold på veien til din skjønnhet

Hvis du ønsker å gi huden din profesjonell og den fineste typen pleie, bør du gå for nærende, antioksidantrike [naturlige oljer] som forsterker elastisiteten og fjerner arr, strekkmerker og misfarging av huden.

Naturlige skjønnhetsoljer er fulle av betennelsesdempende stoffer, noe som er gode nyheter for alle som sliter med hyppige vevsskader. Dessuten er kraften i naturlige oljer anerkjent innen hudpleie også fordi mange av dem inneholder GLA- og SDA-syrer. Takket være disse fettsyrene er oljene i stand til å bekjempe betennelser, helbrede og forebygge andre uønskede hudtilstander.

En annen bemerkelsesverdig evne til naturlige oljer skjuler seg bak deres antibakterielle og antiseptiske egenskaper, derfor er de nyttige i behandling av kviser, urenheter og hidrocystomer. Også de som jevnlig driver med idrett, rapporterer om ivrig bruk av naturlige oljer. Hvorfor det? Kort sagt hemmer naturlige oljer bakterievekst, noe som kan forsterkes på svett hud.

Oljesyre, som tilhører omega-9-gruppen, letter opptaket av andre virkestoffer, transporterer vitaminer og mineraler dypt inn i huden og opprettholder prosessene som foregår i cellene.

Er alle oljer egnet til å brukes som skjønnhetsprodukter?

Det viser seg at ikke alle naturlige oljer kan brukes kosmetisk. Alt avhenger av hvordan den er utvunnet og renset. 

Den metoden som gjør det mulig å utvinne den fineste versjonen av oljen, er mekanisk pressing. Ved denne utvinningsteknikken brukes det ikke kjemiske forbindelser, og oljen utsettes heller ikke for høye temperaturer som kan frata det naturlige stoffet dets verdifulle egenskaper. På denne måten utvinnes kaldpressede vegetabilske oljer av høyeste kvalitet.

Dessuten bevarer kaldpressede oljer sin naturlige aroma, som er ganske intensiv, samt fargen som kan være grønn, ravfarget, honningfarget eller til og med rubinrød. I tillegg til at de fysiske egenskapene forblir uberørt, mister ikke oljer som er utvunnet ved kaldpressing sine verdifulle skjønnhetsstoffer og viktige fettsyrer.

Hvis du er på utkikk etter et primærprodukt av høy kvalitet til skjønnhetsformål, må du derfor innse at bare kaldpresset, uraffinert olje som ikke har vært utsatt for noen aggressiv behandling, er det mest verdifulle kosmetiske produktet du kan få direkte fra "Moder Naturs apotek".

Hvordan velge skjønnhetsolje?

Hvor og hvordan kjøper jeg en god skjønnhetsolje?

Det kan være vanskelig å være sikker på at en olje vi finner er naturlig og kaldpresset, siden vi ikke kan verifisere oljens opprinnelse og sammensetning. Heldigvis blir valget vårt betydelig lettere takket være Ecocert-merket, som er et sertifikat som kun gis til produkter som oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene. Nanoil skjønnhetsoljer har fått denne sertifiseringen, og du kan derfor være sikker på at du får produkter av høyeste kvalitet når du velger dem.

Hvordan ta vare på kroppen med bruk av naturlige oljer? 

Naturlige Nanoil-oljer har kun én ingrediens, men det betyr ikke at de ikke kan kombineres med andre naturlige skjønnhetsprodukter. Ingen er like, og bruken deres begrenses kun av fantasien din. Derfor, for å gå i gang med kreativiteten din, kan du lære deg metodene for kroppspleie nedenfor. Kanskje ideene vil inspirere deg til å lage dine egne perfekte skjønnhetsoppskrifter som vil bidra til at huden din gjenoppretter sin gode tilstand og fantastiske utseende dag for dag.

Naturlige oljer i kroppspleie

  • Én ingrediens hudpleie. En naturlig olje av høy kvalitet kan brukes som kroppsbalsam og for  hudoppstrammende eller anti-cellulitt massasjeolje effekt. Du kan også blande den med badevann eller bruke den til fot-/håndbad.
  • Basisolje i aromaterapi. Naturlige oljer er en av de viktigste ingrediensene i eteriske oljeblandinger med medisinske formål. De er basisingredienser i kosmetikk som inneholder tea tree-olje, grapefruktolje eller lavendelolje. Ved å blande dem får du et kraftig kroppsserum som hjelper deg med å ta farvel med alvorlige hudplager.
  • Som en del av annen hudpleie. Du kan kombinere naturlige oljer med alger, leire, aloe gel og hyaluronsyre. På denne måten kan du skape enda mer verdifull og helt naturlig hudpleie, og effekten kan ikke sammenlignes med ferdige produkter fra butikkene, som er fulle av syntetiske stoffer.
  • Som en del av kommersiell hudpleie. Hvis du ønsker å forsterke egenskapene til en kropps- eller ansiktskrem, kan du blande den med noen dråper av en utvalgt olje. Ta litt krem i hånden og tilsett noen dråper av en olje. Bland grundig.
  • Som en blanding. Naturlige oljer kan kombineres for å skape de fineste blandinger med nye, sterke egenskaper og en intensivt pleiende effekt på huden. På denne måten kan du få en skreddersydd blanding som gir enestående effekter.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring