Varmestyling hjemme. Hvilke verktøy trenger du for å få en fantastisk frisyre?

Varmestyling hjemme. Hvilke verktøy trenger du for å få en fantastisk frisyre?

Drømmer du om en plettfri frisyre? Du trenger ikke å besøke en frisørsalong for å realisere denne drømmen. Å style en fabelaktig frisyre er mulig hjemme - det er enklere takket være krølltang, hårføner, rettetang, bølgetang osv. Sjekk ut de beste varmestylingverktøyene og finn ut hvordan du bruker dem riktig.

Kvinner behandler hår som nøkkelen til femininitet. Vi elsker å forbedre det slik at det går passer til et antrekk eller sminke. Vi velger forskjellige frisyrer til daglig bruk og spesielle anledninger (en date, et jobbintervju, bryllup). Det er den enkle varmestylingen som lar oss enkelt endre på hårets utseende.

Varmestyling hjemme

For noen få titalls år siden var varmestylingsverktøy ikke så populære og lett tilgjengelige. Vi bør sette pris på det faktum at styling av hår hjemme i dag er så enkelt og gir like fantastiske resultater som salongbehandlinger. Det betyr likevel ikke at du må gi opp frisørenes tjenester helt. Det gir oss rett og slett en sjanse til å ta valg og style håret slik vi ønsker. Nydelige og langvarige krøller kan oppnås i løpet av få minutter.

Du kan hjelpe deg selv med å bruke de riktige produktene, håroljebehandlinger og varmestylingsverktøy. Ved å følge instruksjonene til proffer, som liker å dele sine stylingstriks oftere og oftere, kan du style drømmefrisyren. Bare husk at varme og mangel på beskyttelse raskt fører til hårskader.

Verktøy til varmestyling

Hvordan style de flotte krøllene dine og legge til litt volum? Du trenger en god krølltang eller... rettetang! Bruk en kreppetang for å løfte røttene og gi håret ditt en utrolig tekstur på et blunk. Du kan også velge oppvarmede ruller, rettebørster for hår, automatiske krøllere og multifunksjonelle stylingverktøy som er like effektive som det de bruker i frisørsalonger. Hvorfor ikke prøve å finne det rette produktet for håret ditt?

Her er den grunnleggende inndelingen:

 • enkeltfunksjons-verktøy med ett formål: krølling, retting eller bølging, du trenger en separat enhet for å få hver av effektene;
 • multifunksjonelle varmestylingsverktøy, f.eks. en krøllføner, en krølltang med fester, en rettetang med kreppeplater, som lar deg få en rekke stiler med bare én enhet.

Typer varmestylingsverktøy - krøllere, rettetang osv.

Hva slags enheter lar oss style håret vårt i dag?

1. Hårføner

En profesjonell hårføner og et sett med rundbørster utgjør et grunnleggende verktøy for en frisør. Så lite skal til for å løfte hårrøttene, gjøre håret silkemykt eller få voluminøse krøller. De riktige bevegelsene til børsten og riktig temperatur lar deg føne håret ditt enkelt, raskt og med et fantastisk resultat. Ingen ruller, ingen krøllere, ingen tupering. Du kan lese om enheten i artikkelen hvordan fungerer en hårføner.

2. Krølltang

Våre bestemødre måtte strekke seg etter hårruller eller klyper hvis de ønsket å få lekre krøller. I dag har vi enklere løsninger. Alt du trenger er en god krølltang slik at du kan lage en flott stil på få minutter. Det spiller ingen rolle om du ønsker løse eller tette krøller. Med en krølltang kan du få en rekke ulike effekter. Valget av passende verktøy er nøkkelen.

De mest populære krølltengene:

 • en tradisjonell krølltang med en enkel varmeenhet som har en rørform (15-25 mm diameter) og en spesiell klips på siden for å enkelt holde håret på plass;
 • en tykk krølltang har samme form, men diameteren er større (til og med 32-38 mm) slik at du kan få myke bølger og voluminøse krøller;
 • en konisk krølltang har vanligvis ingen klips, så du må holde håret med fingrene, varmeenheten har en innsnevret spiss slik at du kan få naturlige krøller av forskjellige tykkelser;
 • spiralkrøller er en variant av en klassisk krølltang og varmeenheten er spiralformet for utrolige romantiske krøller;
 • trekantkrølltang - varmeenheten er ikke oval; den har tre rette sider som lar deg få karakteristiske ‘uregelmessige’ rotete krøller;
 • en flat krølltang er perfekt for å lage myke feminine krøller i retrostil fordi den har en flat, velformet spiss;
 • en automatisk roterende krølltang er den mest moderne av alle krølltenger, varmeenhetene er skjult og enheten trekker håret inn, holder det inne og signaliserer når krøllene dine er ferdige og du kan ta håret ut.

3. En krøllføner

Det er ofte kategorisert som en krølltang. Du må huske at kun en krøllføner er egnet for bruk i vått hår, mens andre typer krølltenger resulterer i skadet hår dersom de brukes på vått hår. Det er ikke bare et stylingverktøy for vått hår - denne dingsen lar deg spare litt tid.

Krøllføner har også forskjellig tilbehør. Tykkere eller tynnere staver for en rekke stiler. Dessverre klarer de ikke å gi en sterk krølleeffekt, så du bør vite hvordan du definerer krøllene dine etter å ha brukt denne typen verktøy.

4. En rettetang

For fans av rett, silkemykt og skinnende hår er en rettetang er et langt bedre valg. Dette verktøyet består av to varmeplater som lar deg rette håret. Måten en rettetang fungerer på er enkel; du trenger bare å velge en av høy kvalitet for å unngå å ødelegge håret ditt med for høy temperatur eller skarpe kanter på varmeplatene.

Visste du at du kan trylle frem utrolige bølger med en rettetang? Alt du gjør er å vikle litt hår forsiktig rundt rettetangen - sidene er litt varme slik at du kan få en fin krøll.

5. En rettebørste

Elektriske børster er også ment for å rette håret. Det er en ganske ny oppfinnelse som sikrer ønsket glatthet under børstingen. Vi er fullstendig klar over fordelene ved å børste håret og vi kan legge til enklere styling til listen. Rettebørster utfører også en rekke ekstra roller - de kan ha ionisk funksjon, gjenoppbygge hårstrukturen takket være infrarød stråling, i tillegg å massere hodebunnen din. Dessuten trenger ikke slike børster å bruke varme for å gjøre håret ditt silkemykt.

6. En kreppetang

Nok et hårverktøy som mistet sin glans for mange år siden (det var en ting på 1980/90-tallet). Strukturen ligner et flatt jern, men platene er ikke glatte. Etter å ha trykket på håret med kreppetangen, får du fine, vanlige, firkantete krøller og frisyren får mer volum.

Foreløpig er ikke krøllete hår så populært, men du kan se at designere liker å bringe tilbake de flotte krøllene på catwalkene. I praksis liker kvinner å bruke kreppetang for å løfte røttene og øke volumet.

7. En bølgetang

En bølgetang er sikkert det minst vanlige stylingsverktøyet blant frisører. Denne enheten ser ut som en kombinasjon av en krølltang og rettetang eller kreppetang. Du legger litt hår mellom de buede platene for å gi det en vakker bølget form. Muligens klarte ikke bølgetenger å oppnå enorm popularitet fordi du kan få en lignende effekt ved å bruke en krølltang på riktig måte.

Hvilket stylingsverktøy bør du velge?

Hvis du har skjørt tynt hår, kan du være redd for å få varmeskader. Er det noen verktøy du kan bruke uten bekymringer? Hva med de som har tykt hår? Du må ha problemer med å temme det og ser sikkert etter noe som holder lenge. Hva skal man velge?

I dag kan vi alle finne noe som passer blant mengdene av hårverktøy. Du trenger bare å vite hvordan du skal finne det. De viktigste tingene å se på når du velger den beste krølltangen, rettetangen og føneren:

 1. Varmekontroll - hver enhet bør ha et alternativ for å øke og senke temperaturen slik at du kan tilpasse den til dine behov og hårtype;
 2. Keramiske plater - varmestylingsverktøy som har varmeenheter av høy kvalitet (f.eks. keramikk, titan eller blandet) er langt bedre; teflonbelagte plater er det verste valget;
 3. Ionisk funksjon eller mineralbelagte plater – de gir ekstra funksjoner som lar deg forhindre statisk hår eller i tillegg gir næring til håret.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring