Hårbørsting avslørt. Hvordan matche hårbørste til din hårtype?

Hårbørsting avslørt. Hvordan matche hårbørste til din hårtype?

Du kan være sikker på at for å ta ordentlig vare på håret ditt på daglig basis, vil håret gjengjelde deg med sitt fantastiske utseende. Det viser seg at bortsett fra riktig kosmetikk og oljer, er det også veldig viktig å bruke passende verktøy. Selvfølgelig er hårbørster og kammer de mest essensielle verktøyene, men nøkkelen er å velge de riktige. Hvordan matcher du dem til din hårtype?

Én hårbørste er ikke nok for å ta vare på håret ditt ordentlig. Spesielt hvis du bruker en tilfeldig en, kjøpt i en matbutikk. Håret vårt fortjener noe mye bedre, derfor bør kvinner ha minst to forskjellige børster – en for styling og en for børsting.

Hårbørsting - fordeler

Børsting av håret er ikke bare en nødvendighet, men også et veldig viktig steg i vår hårbehandling. Ikke undervurder det faktum at kjemming av hår er ekstremt viktig for å opprettholde riktig tilstand til håret og rask hårvekst. På tide å avlive en av de populære mytene, fordi børsting av håret ikke er skadelig i det hele tatt og øker ikke hårtap. Regelmessig og riktig kjemming av håret:

  • hjelper med å spre den beskyttende talgen på håret og fjerne overflødig talg,
  • er en fin måte å massere hodebunnen på, forbedre blodtilførselen og gi næring til hårsekkene,
  • gir skånsom peeling av hodebunnen og fjerner død overhud,
  • hjelper til med å fjerne dødt hår som har falt ut,
  • renser håret og hodebunnen for smuss, støv, flass osv.

Hvordan børster du håret ordentlig?

Her er litt informasjon om hvordan du gre håret ditt, for det viser seg at det ikke er så åpenbart. Selv utstyrt med den beste kammen eller børsten, kan vi påføre håret vårt mekanisk skade.

Hvor ofte bør du gre håret? Det antas at den optimale frekvensen er minst to ganger om dagen. Du kan gjøre det om morgenen og kvelden før du legger deg, gjerne i ett minutt eller lenger. Hvis vi bruker en hårbørste med passende tenner, kan greing være en fin tid for oss å slappe av. Den viktigste regelen gjelder retningen for børsting av hår, som alltid skal kjemmes fra nakken til pannen med hodet ned. På denne måten øker vi sirkulasjonen i hodebunnen. Det er også allment akseptert at vått hår ikke skal kjemmes hvis vi ikke har en veldefinert kam med bredt fordelte tenner. Fuktig hår er det mest følsomme og mest utsatt for skade.

Dessuten, hvis du har problemer med å gre håret, er det best å velge hjelp fra ekstra kosmetikk. Naturlige håroljer lar deg gre det sammenfiltrede håret jevnt uten å dra i det, da de gjør hårstråene glatte og gir mykhet.

Hvilke råd bør du følge når du velge hårbørste?

Hvert kjøp bør innledes med en detaljert sammenligning av forventningene dine med hvilke produkter for hårbørsting som er tilgjengelig. Det kan være nyttig å følge detaljene nedenfor. Hva er viktig når du velger hårbørste?

  1. Formål. En børste vil være nødvendig for å gre og en annen for hårstyling, her fungerer runde børster best
  2. Materialer. Den mest populære er en naturlig bustbørste med f. eks. bust fra villsvin eller en trekam. Vær forsiktig med plastikk (unntatt Tangle Teezer) og metalltilbehør, da de kan ha ujevne og skarpe kanter som skader håret.
  3. Bust. Typen bust er veldig viktig, fordi skarpe eller spisse tenner, der beskyttelseskulene over tid faller av, kan irritere og skade hodebunnen. Busten skal være like delikat som naturlige materialer eller silikon, men aldri laget av metall.
  4. Type hår. Børsten må tilpasses til den typen hår vi har. Tykt, langt, krøllete, tynt eller skjørt hår krever forskjellig pleie og forskjellige typer kammer og børster.
  5. Problemer. Å velge tilbehør bør også være relatert til problemene som påvirker håret vårt. For eksempel har statisk hår helt andre behov - plastbørsten vil ikke fungere. Den samme regelen gjelder for hår som har en tendens til å bli fett eller flasse.

HVA SLAGS BØRSTE BØR VI VELGE?

Hva er enhver kvinnes drøm? En hårbørste som ikke drar i håret. En kam som skånsomt blir kvitt alle floker. Mange mennesker ser ut til å tro at det er utenfor deres rekkevidde fordi de ennå ikke har funnet tilbehør som passer deres hårtype.

Den beste hårbørsten som anbefales for alle typer hår er den populære Tangle Teezeren. Silikontennene grer perfekt hver type hår fordi de er delikate, elastiske og plassert i optimal avstand fra hverandre. Hvis vi vil gre vått hår, må vi få en trekam med brede, tykke tenner. Å finne den perfekte matchen mellom hår og børste er en mye mer komplisert sak.

En børste for krøllete hår

Krøllete hår er vanskelig å gre fordi det vanligvis er krusete, har en tendens til å floke seg sammen og også er veldig delikat. For denne typen hår vil en kam eller en børste laget av bambus eller tre med bred avstand og tykke tenner fungere best. Passende avstand mellom bustene vil tillate jevn passasje gjennom krøllene uten frykt for å ødelegge, rive i eller floke håret. Materialet som en slik børste for krøllete hår er laget av er også viktig. Tre forkorter tørketiden fordi det er en naturlig varmeleder, og nøytraliserer også statisk elektrisitet. En naturlig børste vil gi mer nøyaktig greing av krøllete hår. Treets tetthet er imidlertid en stor hindring for virkelig tykt og ekstremt krøllete hår.

En børste for tynt og delikat hår

Tynt og delikat hår krever svært mild pleie. I tillegg til å styrke det med naturlige oljer og regenererende kosmetikk er det lurt å stimulere blodsirkulasjonen i hodebunnen med en passende børste. Det beste for tynt hår er en tykk børste med naturlig villsvinbust (dette er den mest populære typen, selv om vi også kan finne børster laget av andre typer bust). Under greing tilfører den håret keratin som er en naturlig byggestein for både menneske- og dyrehår. På denne måten resulterer kjemming av skjørt hår i at det blir styrket, og stimulerende mikrosirkulasjon i huden gir bedre næring til hårsekkene og hemmer overdreven utfall.

En børste for langt hår

Langt hår er vanligvis rett og uten volum fordi det er tyngre. Kjemming av langt hår bør kombineres med styling. I dette tilfellet vil det ideelle verktøyet være en stor og rund keramisk børste spesielt anbefalt for hårstyling. Den lar deg løfte håret ved røttene og gi det volum. Materialet som børsten er laget av er også viktig, fordi det keramiske belegget akselererer tørkingen av håret uten å skade det og forhindrer statisk elektrisitet. Unngå metall- eller plastbørster som kan forårsake hårskader når de utsettes for høye temperaturer.

En børste for tykt og krusete hår

Den samme kategorien inkluderer tilbehør til tykt hår med en tendens til å bli krusete. I begge tilfeller er målet å glatte håret og gre ut floker. Derfor er en flott løsning en flat og lang børste med nylon eller syntetisk-naturlig hår. Å bruke en børste laget av villsvinbust kan være problematisk ved flokete og tykt hår fordi kammen ikke vil gli glatt gjennom slikt hår. En flat børste av kunstige fibre eller naturbust er en bedre løsning. Dyrere, men like effektivt, er den ioniserende hårbørsten, som kan gjøre kampen om glattheten og mykheten til tykt hår mye lettere.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring