Ulike typer fletter. De beste ideene for flettefrisyrer

Ulike typer fletter. De beste ideene for flettefrisyrer

Pen og elegant eller løs og bustete. Fransk, fiskebein eller klassisk. Fletter er tidløse, feminine og virkelig allsidig - uansett typen. Lær ting du enda ikke vet om dem!

En flette har en ganske enkel definisjon - det er en type frisyre som vanligvis er laget med tre stykker hår, med tilbehør for å holde dem på plass, f. eks. en strikk, en sløyfe eller hårbånd. I dag finnes det mange ulike variasjoner av fletter.

Fletter i ulike kulturer

Hvor kommer denne frisyren fra? Man kan finne fletter i mange ulike kulturer. De har vært kjent og blitt brukt i evigheter.

Egyptiske kvinner flettet det lange håret deres fordi det var den mest komfortable frisyren. Gamle frisyrer skulle tross alt, mest av alt, være praktiske. I middelalderen gjorde fletter det enkelt for kvinner å gjemme håret deres under hatter og sjal. I indisk kultur derimot, be fletter klippet av fiender under krig og brukt som krigsbytte.

En fun fact er at fletter var et symbol på jomfrudom i slavisk kultur. Jenter kunne ha én eller to fletter frem til de giftet seg. De kunne ta farvel med flettene da de ble tatt ut dagen før bryllupet eller når fletten ble klippet av under bryllupet for å ta farvel med jomfrudommen.

Fletter: trendy, universelle og tidløse

Gjør fletter et comeback? I dag har de ikke mye symbolsk verdi igjen. Likevel har fletter blitt kjent som en tidløs frisyre som du alltid kan bruke, siden det er svært usannsynlig at det går av moten (akkurat som ulike varianter av knuter).

Vi har sett mange varianter av fletter på catwalkene i årevis. De er elsket av Alexander Wang, Valentino Garavani og Fatima Lopez - verdensberømte designere.

Vi har også lyst å flette håret vårt siden fletter er komfortable, feminine og passer til enhver anledning. En flettet frisyre fungerer for hverdagslig shopping, jobb, trening, dater, familiemiddager og spesielle anledninger, som bryllup. Det passer til enhver stil - boho, empire, glamour eller til og med rock.

Resultatet avhenger som regel av typen flette du velger.

Typer fletter - klassiske varianter

Her er de enkleste og mest klassiske flettene som du kan bruke for å lage en vakker frisyre.

 1. Engelsk flette - en tradisjonell flette som lages ved å krysse tre stykker hår over hverandre (det høyre stykket over det midterste, det ventre stykket over det midterste, så det høyre over det midterste... osv.)
 2. Fransk flette - lages på en lignende måte som en vanlig flette, men her tar du inn nye stykker hår etterhvert som du fletter.
 3. Nederlandsk flette - en reversert fransk flette - du fører stykkene under de midterste, ikke over dem.
 4. Fiskbeinsflette - har et lett gjenkjennelig mønster som du får ved å dele håret i to og å bytte over tynne stykker til motsatt side, om hverandre.
 5. Fransk fiskebeinsflette - i denne varianten av fiskebeinsflette begynner du på toppen av hodet og deler håret inn i to stykket, og legger så til nye stykker fra høyre og venstre om hverandre.

Ulike typer fletter - moderne varianter

Det vi kaller en flette i dag er mye mer enn bare en klassisk flette. Vi har mange ulike varianter å velge mellom. Sjekk ut de aller flotteste.

 1. Tauflette lages med to stykker hår uten å legge til nye styker. Det ser ut som et tykt tau og dette får du til ved å tvinne te to stykkene med hår og å vri dem om hverandre.
 2. Pipeflette ser ut som et rør og kan være utfordrende å få til: ta det midterste stykket med hår på toppen av hodet - dette er basen til frisyren. Så fører du den venstre delen under den midterste delen, tar den tilbake til venstre side og så til høyre side igjen. Gjenta dette steget med den høyre delen.
 3. Fossefallflette er en nydelig flette som kombinerer en flette med løst hår. Til denne fletten trenger du tre stykker hår. Begynn ved tinningen. Før det nederste stykket hår over det midterste og ta et stykke hår på toppen som du også fører over det midterste. Deretter tar du et nytt stykke hår fra det løse håret og krysser det over det midterste stykket hår.
 4. Bobleflette er en slags falsk flette og du trenger ingen ekstra ferdigheter for å lage den. Du fletter ikke håret ditt - du setter det opp i en hestehale, tar en hårstrikk rundt og har mellomrom mellom hårstrikkene.
 5. Infinityflette lages med to stykker hår med en ekstra tynt stykke som ligger i midten og lager et infinitytegn ved å føre håret over og under resten av håret. Du kan bruke flere stykker hår for å lage en infinityflette - i det tilfellet bruker du flere stykker til å flette over og under håret.
 6. DNA-flette er en virkelig spektakulær flette - en orginal flette som ser ut som DNA. Det er basert på infinityflette - du gjør det på en hestehale og vrir den rundt. Fikser håret med en hårspray.
 7. Løs fiskebeinsflette ser ut som fiskebein; det er basert på den tradisjonelle fiskebeinsfletten - du bruker så små stykker som mulig. Etter at du har flettet drar du i fletten for ekstra volum.
 8. Glidelåsfletteer en av de mest avanserte flettene og du trenger en veiledning for å gjøre det. Det innebærer å jobbe med flere stykker hår samtidig - du begynner på toppen av hodet, krysser dem over hverandre, legger dem til side... Så krysser du dem med andre stykker, så som krever litt ferdighet.
 9. Kinesisk flette er en flott flette som begynner med en hestehale. Så tar du det ytterste stykket hår og knyter det rundt hestehalen. Så tar det et nytt stykke hår og gjør det samme. Gjenta til fletten er ferdig.
 10. Kjedeflette er en blanding av to fletter som ligner på tau. For å lage denne fletten setter du opp håret i en hestehale, deler den i fire deler - tvinner hver av dem mot venstre, tar to og tvinner dem i motsatt retning. Til slutt kvinner du sammen begge flettene - nok en gang til venstre.
 11. Pull through-flette er en annen falsk flette som ikke krever ekte fletting. Ta en del av håret og del det inn i to hestehaler. Del den øverste delen i to og fest det med en hårstrikk under den nederste hestehalen. Gjenta dette med det løse håret - del det i to og fest med strikk under den nederste halen (samtidig som du gjør dette skal du ta inn nye deler fra begge sider).
 12. Flette med fire deler er en utvidet variant av en vanlig flette - du lager den med fire like store stykker hår, begynner fra venste, krysser den første delen over den andre, den andre over den tredje og den tredje over den fjerde. Deretter gjør du det samme, men starter fra høyre side.
 13. Flette med fem deler er den maksimalt utvidede varianten, og her bruker du så mange som fem stykker hår - ta den første delen fra venstre og krysser det over den andre og under neste. Gjenta det samme på høyre side. Fortsett til du har gjort ferdig hele fletten.
 14. Knuteflette ligner på pipefletten, men fremgangsmåten er annerledes. Du starter med en høy hestehale og plukker opp to tynne stykker hårfra høyre og venstre og knyter dem på toppen. Så tar du de neste to stykkene hår og knyter dem. Gjenta dette steget til du er ferdig.

Selvfølgelig finnes det mange andre fletter også. Det ville vært litt av en jobb å beskrive alle typer fletter og deres variasjoner.

Hvordan få flettene til å se fullere og mer voluminøse ut?

Til slutt - noen tips for å få en voluminøs flette.

Om du vil at fletten din skal se mer voluminøs ut bør du holde håret ditt sunt. Om håret ditt er tynt, svakt og skjørt, kommer du aldri til å få en vakker, tykk flette. Oljebehandlinger for håret viser seg å nok en gang være redningen - det kan revitalisere håret, gjøre fletten glatt og gjøre det enkelt å børste. De beste oljene inkluderer:

 • lakserolje som forhindrer hårtap, øker hårvekst og dermed også volum
 • bomullsfrøolje som beskytter håret mot å brekke og glatter ut håret

Å bruke litt tørrsjampo på røttene og tupere håret forsiktig før du fletter det kan gjøre det enklere å gi håret volum. Takket være disse enkle triksene får du langvarig volum.

En annen ting du kan gjøre er å trekke forsiktig på sidene til fletten - en løsere flette og hår som stikker ut litt her og der gir et mye bedre resultat.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring