Hvordan få fine krøller uten varme? Metoder for naturlig hårkrølling

Hvordan få fine krøller uten varme? Metoder for naturlig hårkrølling

Har du noen gang hørt at våtservietter eller et hårbånd kan gi bedre resultater enn den nyeste og mest moderne krølltanga? Avhengig av hvilken effekt du er ute etter, er det mange ting du kan bruke. Sjekk de beste måtene å få skadefrie krøller uten varme!

Frisører advarer oss om at overdreven bruk av varmestyling gjør mye skade. Rettetang, krølltang og varme ruller gir raske, langvarige og flotte effekter, men til gjengjeld får du skader på håret... Fuktighetsnivået synker, håret blir sensitivt, grovt, tørt og sprøtt.

Betyr det at vi må gi opp drømmen om flotte krøller? Overhodet ikke!

Løsningen er krøller uten varme. Det betyr at du får krøllete eller bølgete hår uten bruk av varme (krølltang eller rettetang) og dermed uten å skade håret. Det finnes mange naturlige måter å få krøller på, og her er de mest populære.

FLEKSIBLE SILKEHÅRKRØLLER

Bestemødrene våre elsket hårkrøller. Den enkleste og mest populære måten å krølle hår på uten å bruke krølltang. Mange av oss har kanskje hårkrøller liggende et sted i den nederste skuffen. Det er på tide å gå tilbake til den gammeldagse måten, for effekten kan vise seg å være positivt overraskende. Hva bør du vite om hårkrøller?

En hårkrøller er et langt rør med tynne, små tråder inni. Det finnes to hovedtyper:

 • hårkrøller av skumgummi, myke og lette, og finnes i ulike størrelser.
 • hårkrøller av neopren, motstandsdyktige mot hårstylingprodukter og brukes f.eks. til permanentbølger.

Den største fordelen med hårkrøller er at de er enkle å bruke og skånsomme mot håret. Det er ikke vanskelig å vikle en hårseksjon rundt stangen, og deretter er det bare å knyte sammen endene på stangen. Det store plusset er at stengene er myke og behagelige å sove med.

Hvordan bruker man hårkrøller?

 1. Om kvelden vasker du håret eller fukter det med blomstervann eller termisk vann.
 2. Del håret inn i seksjoner og vikle dem rundt stengene.
 3. Knyt endene på stengene for å holde dem på plass.
 4. Ta forsiktig av stengene om morgenen.
 5. Kjør fingrene gjennom håret eller bruk en bredtannet kam.

Husk! Størrelsen på stengene (diameteren) bestemmer bredden på krøllene og hårvolumet. Tynne stenger og små hårseksjoner gir tette krøller.

TYPER HÅRRULLER

En annen populær måte å få krøller uten å bruke varme er å bruke vanlige ruller. De er ikke like behagelige som de myke stengene, men du får et bredere spekter av muligheter. Bruk dem til å trylle frem klassiske, vanlige krøller i langt hår eller løfte røttene i kort hår.

Du kan velge mellom disse typene hårruller:

 • Selvklemmende ruller - store eller små (3-6 tommer brede), laget av kunstig materiale og med krok og løkke slik at du ikke trenger annet tilbehør eller hårnåler for å feste rullen. Lett tilbehør som gir et fint rotløft, men du kan trekke ut noen hårstrå når du tar dem av.
 • De kjegleformede rullene ligner på tellere; du surrer håret fra den tynneste enden av kjeglen til den bredeste enden med borrelås. De leveres med nåler som i tillegg fester håret og holder det på plass.
 • Hårruller av plast i ulike størrelser brukes som selvgrepsruller, men i stedet for krok og løkke får du et trykkdeksel som får rullen til å holde seg på plass.
 • Permanentstaver er vanligvis laget av tre eller plast. Spesielt designet for permanente bølger eller afrokrøller. Brukes på vått eller fuktig hår, rullet helt inntil hodebunnen.
 • Spiralruller - de minst populære, sannsynligvis fordi de er vanskelige å bruke. Hver spiralrull har en krok som får rullen til å feste seg til hodebunnen, og en plastspiss. Med spiralrullene kan du lage tette krøller som ser naturlige ut.

ANNET TILBEHØR TIL HÅRKRØLLING

Mens vi diskuterer selvklemmende ruller og andre verktøy, kan vi ta en titt på noen nykommere som krøllformere. De er kjent som magic leverag og magiske ruller.

Spiralene er laget av mykt elastisk materiale. Hårseksjoner dras inn i en rulle for å gi dem ønsket krøll. Det er vanskelig å klassifisere dem som ruller fordi du bruker dem på en annen måte. Krøllformere fås med kroker til å trekke håret gjennom, noe som gjør dem enkle å bruke.

Magic Leverag krøller finnes selvfølgelig i ulike lengder, slik at du kan velge dem som passer til din hårlengde. De er veldig enkle å bruke, lar deg sove komfortabelt, og verken drar eller floker håret.

FLETTEDE BØLGER (KRUSETE HÅR-EFFEKT)

Når det gjelder hjemme metoder for å krølle håret, er bølgete hår etter fletter over natten svært populært. Jeg tror det er høyt elsket av små jenter som har mødre som fletter det lange håret deres i komfortable fletter om kvelden.

Hvordan få bølget hår med fletter?

Ingenting er enklere! Vask håret om kvelden og la det tørke - det må være fuktig, ikke vått. Du kan også fukte det med termisk vann eller en profesjonell krøll-forsterkende spray. Deretter må du lage engelsk flette (to fletter vil være enda bedre) og legge deg til å sove. Når du tar ut flettene, vil det krøllete utseendet, naturlige og vakre bølger dukke opp!

NATURLIGE KRØLLER MED KNUTER

Visste du at vakker hårknuter kan vise seg å være en utmerket måte å få naturlige bølger eller krøller på, uten varme? Effekten er selvsagt forskjellig fra flettede krøller, men det er absolutt verdt å prøve.

Hvilken type knute er best for krølling? En pen engelsk eller fransk knute vil ikke gjøre susen. Derimot vil en rotete knute eller doble knuter definitivt fungere. Å snurre miniknuter er den enkleste måten å få fantastiske bølger på.

Krølling av hår med knuter gir ulike effekter:

 • mange små miniknuter gir stramme krøller
 • stramme knuter gir bedre definisjon av krøllene

KRØLLER UTEN VARME MED HÅRNÅLER

Hva gjør krøllesøkende kvinner når de ikke har med seg en krølltang? De tyr til hårnåler, som er en annen genial krøllmetode uten varme. I motsetning til andre teknikker fungerer ikke denne om natten. Hårnålene kan nemlig irritere huden, noe som verken er behagelig eller trygt. Derfor er hårnåler til krøller et godt valg to timer før en fest, mens du gjør deg klar.

Hvordan krøller man hår med hårnåler?

 1. Vask håret, fukt det med vann eller bruk en mousse, og gre det godt ut.
 2. Del håret i 3 seksjoner slik at det blir lettere å dele tynnere seksjoner.
 3. Begynn ved hårrøttene, ta en tynn seksjon og surr den rundt fingeren og lag en slags løkke.
 4. Fest løkken med en hårnål.
 5. Gjenta med de andre seksjonene.
 6. Når alt håret er festet med hårnåler, lar du håret tørke naturlig eller føner med kjølig luft.
 7. Etter at du har løsnet håret, dra fingrene gjennom håret, glem børsten.

KRØLLER MED HÅRBÅND

Krøller med hårbånd? De er romantiske og ser nydelige ut. Det beste med metoden er at du kan få en fantastisk sideveis pannelugg.

For å krølle håret trenger du selvsagt et mykt hårbånd - jo bredere bånd, desto større krøller. Du kan også skaffe deg Aurora Band Night Roller.

Hvordan lager du hårbåndkrøller trinn for trinn?

 1. Vask eller fukt håret, og gre det godt ut.
 2. Trekk hårbåndet rundt hodet.
 3. Ta en hårseksjon og surr den rundt båndet, og gjenta til hele hårseksjonen er surret rundt.
 4. Gjenta med de neste seksjonene.
 5. Legg deg til å sove eller vent til håret har tørket.
 6. Gre ut håret etter at du har pakket det ut, og bruk et produkt med sterkt hold for å unngå krus.

KRØLLER MED SKJERF

For å lage krøller uten varme kan du også bruke et skaut eller et vanlig skjerf. Du kan lage krøller eller bølger fra midtlengden. Effekten er nydelig, og alt du trenger er tre skjerf.

Skjerfkrøller trinn for trinn:

 1. Som vanlig, vask eller fukt håret, gre ut.
 2. Del håret i tre like store seksjoner (venstre, høyre, bak).
 3. Knyt skjerfet rundt hver seksjon - akkurat der du vil at krøllene skal begynne (i ørehøyde eller lavere).
 4. Ta en seksjon og del den i to; flett seksjonene rundt skjerfet.
 5. Fest endene med en strikk.
 6. Gjør det samme med de andre hårseksjonene som er igjen.
 7. Legg deg til å sove eller vent til håret har tørket.
 8. Etter at du har tatt av skjerfene, drar du fingrene gjennom håret.

ROMANTISKE KRØLLER MED VÅTSERVIETTER

Å bruke våtservietter er en annen banebrytende idé for krøller uten varme. Selv om det høres rart ut, er metoden virkelig verdt å teste. Effekten avhenger av størrelsen på hårseksjonene. Mindre seksjoner gir mer volum og tette krøller.

Metoden er ekstremt enkel! Alt du trenger å gjøre er å dele håret inn i noen få seksjoner og deretter surre dem på sammenrullede våtservietter. For å feste dem, knyt endene av serviettene sammen eller bruk hårnåler. Dette er definitivt en av de enkleste måtene å lage krøller uten varme.

Hva er fordelene med krøller med våtservietter?

 1. Det er en naturlig, skadefri krølleteknikk.
 2. Stoffer som er i våtservietter har en hår regulerende effekt.
 3. Den er god å bruke over natten (behagelig).
 4. Det gir muligheter for å tilpasse effekten, størrelsen og volumet på krøllene til dine forventninger.

HVA ANNET KAN DU BRUKE FOR Å FÅ KRØLLER UTEN VARME?

Faktisk kan mange ting du bruker til daglig fungere som hårruller. Få dine skadefrie krøller ved å pakke håret inn i:

 • biter av en gammel bomulls-T-skjorte
 • strimler av tørkepapir
 • blyanter, fargestifter, penner (ikke behagelige å ha på seg, men gir effekten)
 • sokker eller strømper
 • lange strimler klippet ut av aviser

Det er faktisk bare kreativiteten som setter grenser!

AFROKRØLLER MED SUGERØR

De fleste hjemmemetodene gir effekten av tynne eller tykke bølger og romantiske krøller. Hva om du har lyst på skikkelig stramme afrokrøller? Du trenger ikke sterke permanente bølgeprodukter eller varmestyling.

Du kan få afrokrøller med ... vanlige sugerør. Bruk milkshake-sugerør som ligger et sted nederst i skuffen, og få flotte, stramme krøller.

Hvordan krølle håret med sugerør?

Lett som en plett! For det første, standarden - fukt håret. Pass på at håret er bare litt fuktig, for hår som er surret på sugerør tar flere timer å tørke. Det andre trinnet går ut på å plukke ut veldig tynne seksjoner og surre dem tett rundt sugerørene i hele sugerørets lengde; bøy endene på sugerørene og knyt dem sammen. Det beste er om du kan sove med dem på, men for å være ærlig bør en time eller to være nok til å få en fin krøll.

Den tidkrevende prosedyren gir nydelige afrokrøller. Effekten avhenger selvsagt litt av størrelsen på hårseksjonene du surrer på sugerørene og om du har krøllete hår (eller lett å krølle). Hvis du prøver hardere, kommer du til å få et hode fullt av sjarmerende lokker.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring