Hårpleiefanater skryter av det! Hjemmespa med oljebehandling og hjemmelagde produkter

Hårpleiefanater skryter av det! Hjemmespa med oljebehandling og hjemmelagde produkter

Hvorfor er hårpleiefanater så ivrige for hårbehandlinger hjemme? Fordi de er budsjettmessige og supereffektive. Hele hårbehandlingen foregår på et praktisk sted - trygt og godt i ditt eget hjem. Du føler deg fri, du kan lytte til musikk, lese... pluss at hårpleierutinen er direkte rettet mot behovene til DITT hår - det er du som velger produkter og gir håret akkurat det det trenger. Å forbedre skjønnheten er mest behagelig hjemme hos deg, ingen andre steder. Takket være en rekke intensive behandlinger har håret ditt en sjanse til å få en umiddelbar skjønnhetsboost.

Hårspa, rolig skjønnhetsritual, naturlig hårbehandling, DIY hårspa – det er mange navn og bare ett mål – maksimal næring og merkbar forbedring av hårets utseende og tilstand. Som et resultat ser håret ditt ut som om det er behandlet med en avansert salongterapi. Forskjellen er at du føler deg friere og behandlingen er rimelig og avslappende. Du kan vie en hel dag, f.eks. søndag, utelukkende til hårpleie: rolig, litt lat, helt konsentrert på håret. Hårjunkies elsker å kombinere hårkurer med andre skjønnhetsritualer f.eks. ansiktsmasker og skrubber, diverse neglespa, næringsgivende bad for føttene osv. Hva med håret? Det gjennomgår en total makeover på bare én dag.

Én dag for håret - hva trenger du for en suksessfull makeover?

  1. En ledig dag - når du ikke forventer oppdrag eller skal ut, er det en langsom, hyggelig dag, og du kan vie alt til deg selv eller dine kjære (en olje eller maske på håret forstyrrer ikke en god film med familien).
  2. En venn - du kan tilby håret ditt en spabehandling sammen med vennen din - alt du trenger er noen ideer for å bruke tid: favoritt TV-program, lage et måltid osv. Vennen din kommer garantert til å gjøre denne dagen mye morsommere. Det er også fint å teste ulike behandlinger og produkter sammen. Men hvis du føler at du trenger ensomhet og isolasjon - gjør det til eksklusivt din dag.
  3. Behagelige klær - før du smører olje på håret, gnir valgte produkter i hår og på hodebunn og skyller håret - skift til et komfortabelt antrekk; et som kan bli fett eller flekkete.
  4. Egnede produkter – en spadag for håret har virkelig en stor fordel da du kan bruke forskjellige produkter og stoffer som håret ditt mangler for øyeblikket. De riktige produktene er nøkkelen til anstendig, effektiv hårpleie.
  5. Handlingsplan - for å få mest mulig ut av alle produktene, må du bruke dem i riktig rekkefølge. Det er den eneste måten å gjøre hårbehandlingen målrettet og uforstyrret. Du er i ferd med å oppdage den beste hårterapien trinn for trinn.
  6. Stearinlys og eteriske oljer - hvis du vil gjøre hjemme-spaet om til et profesjonelt ritual kan du bruke kraften til aromaterapi for å roe sansene og slappe helt av. Tenn et lys og bruk din favoritt-duftolje.

Spadag for håret, fordeler - hva får du ut av å behandle håret hjemme?

  1. Avslapping og hvile for hele kroppen – selv om det reparerer håret får det hele kroppen til å slappe av. Derfor kan du behandle denne hjemmespadagen som en fullstendig omstart etter en travel uke. Det er den langsomme livstrenden i sin reneste form.
  2. En stor forbedring når det kommer til hvordan håret ser ut - den forbedrede glansen, teksturen og sprettet er synlig for det blotte øye. 'Umiddelbart vakkert hår' er en av grunnene til å vie en hel dag til hårpleiebehandlinger.
  3. Ren hodebunn – hvorfor betyr det så mye? For å bruke en sammenligning er hodebunnen din like viktig for håret som jord for planter. Hvis det er skittent, blir det fruktløst. Hvis du virkelig bryr deg om riktig hårvekst må du holde hodebunnen ren, massere den, stimulere blodsirkulasjonen og opprettholde fuktighetsnivået i hodebunnen.
  4. Forsterkede hårsekker - en hårsekk er den såkalte hårfabrikken. I hårmatrisen finner celledelingen sted; deres anstendighet påvirker veksten, utseendet, helsen og "kvaliteten" til voksende hår. Mer styrke og næringsstoffer i håret betyr at håret ser bedre ut. Ved å gi næring til de indre strukturene utløser du vekst og øker samtidig vekstraten til håret.
  5. Hårreparasjon og rekonstruksjon - med andre ord forbedring av hårets porøsitet ved å fylle ut hull på håroverflaten og å fikse disulfidbindinger på innsiden. Takket være aktive stoffer som er i stand til å bygge seg inn i hårstrukturen blir håret ditt tykkere, får volum og sprett. Du vil lett oppdage forskjellen i hårets tilstand - det vil ta lengre tid å tørke (tynt, dehydrert hår tørker umiddelbart). Sunt hår holder på flere næringsstoffer og låser vann inne.

Spadag for håret. Hvordan lage en hårbehandling som kan brukes hjemme?

Sjekk ut vår detaljerte handlingsplan som kan forandre frisyren din fullstendig på kun én ettermiddag, gjenopprette hårets fantastiske utseende og pleie det fra røttene til tuppene. Oppdag 10 steg som leder deg til en fullstendig makeover!

1. HODEBUNNSEKSFOLIERING

Rensing av hodebunnen er nøkkelen til suksess og forsterkning av hver hårbehandling. Det er fortsatt undervurdert, men anbefalt selv av trikologer - hodebunnseksfoliering lar deg bli kvitt alle giftstoffer, produktoverbelastning, urenheter, overflødig talg, døde hudceller, og sist, men ikke minst primer det hår og hodebunn utmerket for å motta aktive ingredienser. Overskuddet av døde celler og oppbygging av produkter (spesielt stylingprimere eller tørrsjampoer) dekker hodebunnen og hårrøttene med et lag som hindrer aktive stoffer fra å trenge inn i hårsekker og hodebunn.

Du kan skaffe deg en ferdig hodebunnsskrubb eller lage en selv. Likevel gir en enzymskrubb de fleste fordelene - det er den mest presise og krever ikke gniing, noe som gjør den mest skånsom for hårrøttene - dette er det mest avgjørende for tynt og skjørt hår.

Påfør skrubben på fuktig hår og hodebunn, masser den inn en stund eller - hvis det er en enzymskrubb - la den virke i den tiden som er angitt på produktets etikett og skyll ut med lunkent vann. Nå kan du gjerne vaske håret.

2. KLARIFISERENDE SJAMPO (første hårvask)

Ikke bare vasker denne bort rester av skrubben, men den renser også hodebunnen din og håret ditt fullstendig - denne typen sjampo har en viktig egenskap: den reiser hårets skjellag for å øke absorbering og å hjelpe håret med å ta opp næringsstoffer. Med andre ord, en klarifiserende sjampo oppgraderer hårets absorberingsevne slik at det enkelt kan ta opp aktive ingredienser.

3. HÅROLJE (BEHANDLING)

Oljer i hårpleie og den gamle ayurvediske kunsten av oljing utgjør grunnlaget for utmerket hårpleie. Hvorfor? Brukt alene er de sammensatt av utmerkede ingredienser og pleier håret på en rekke måter: ikke bare forbedrer de den ytre og indre delen av hårstrået, men stimulerer også hårsekkene og gjenoppretter en god tilstand på hodebunnen. Det er den mest komplekse hårpleien du kan unne deg selv.

Oljer inneholder gode essensielle fettsyrer, fytosteroler, flavonoider, karotener, squalan og et sett med vitaminer og mikronæringsstoffer som garanterer perfekt hårpleie. De samsvarer nøyaktig med hårets porøsitet, som er typen (og behovene) til hår.

På en dag som utelukkende er viet til hår, gjør du en full varm oljebehandling: påfør en litt varm olje i fuktig hår og hodebunn, masser forsiktig hodebunnen og dekk håret med et varmt kompress for å intensivere måten oljen fungerer på.

VERDT Å HUSKE!

Håroljebehandlingen er i sentrum av opplegget; andre sekundære behandlinger dreier seg rundt oljebehandlingen. Både maske, hodebunnsbalsam eller en skrubb intensiverer effektiviteten til oljer, komplementerer dem med næringsstoffer og får de aktive ingrediensene i en olje til å virke mer intensivt. Jo bedre blanding av oljer, jo mer effektiv er hele spadagen for håret ditt. For å presentere frisyren din med det som er best, se etter en av de tre Nanoil-håroljene - det er den mest balanserte blandingen av naturlige oljer og boostende ingredienser (UV-filter, keratin, lanolin, silke, pantenol). Alt for å gi håret de mest verdifulle stoffene som er nødvendige for reparasjon og (gjen)vekst.

4. NÆRINGSGIVENDE OG REGENERERENDE MASKE FOR Å EMULGERE OLJEN

Beriket med vitaminer, proteiner, planteekstrakter (for å gi ekstra næringsstoffer og emulgere oljen). Ingenting kommer til å fjerne oljen så lett som en maske påført etter oljebehandlingen. Den har to funksjoner:

  • or det første - den fjerner enkelt oljen fra håret slik at du er sikker på at fettpartikler er borte og at det ikke er noen rester igjen
  • for det andre - det er en ekstra dose næringsstoffer for håret ditt. Hvilken hårmaske skal du velge? Fortrinnsvis den som florerer av fuktighetsbevarende midler (aloe vera, hyaluronsyre, urea, sorbitol, fruktose) og proteiner (melk, silke, hvete, havre eller risproteiner, kollagen, elastin, keratin). Masker som inneholder keratin og aminosyrer (cystein, cystin, taurin, tyrosin, arginin) fungerer også bra.

VERDT Å HUSKE!

Hvis du vil at heldagsspaen skal fungere og gi resultater, må du våge å gå for variasjon - bruk en proteinmaske (for forbedret reparasjon) en dag, gå for fuktighetsbevarende midler en annen gang (de gir en fuktighetsboost til tørt hår).

5. NÆRINGSGIVENDE SJAMPO (andre hårvask)

Enda en hårvask for å fjerne oljen og masken. Den andre vasken sørger for at håret ditt ikke veies ned av næringsrike masker og balsamer. Denne gangen skal du bruke en annen sjampo - en vitaminrik, fuktighetsgivende sjampo som er infusert med proteiner, f. eks. fra havre eller silke. Den skal være naturlig slik at den også pleier hodebunnen din og opprettholder hydro-lipidbalanser på hodebunnen din.

6. EDDIK- ELLER URTERENS

En skylleblanding komplementerer hele spadagen for håret ditt. Det er som toppen av kransekaka - det øker glansen, gir glatthet, forsegler hårets kutikula, holder pH-verdien i hodebunnen balansert, mykner hårstråene og gjør dem fine å ta på, forebygger krusete og statisk hår.

Eple- eller bringebæreddik er det mest populære grunnlaget for hårskylling. Du kan få en ferdig eddikskylling eller lage det selv - sjekk de beste hjemmehårskyllingene og gi dem et forsøk.

7. HODEBUNNSBALSAM

Det siste (men ikke minste) trinnet for å holde hodebunnen i form. En hodebunnslotion kan ha ulike funksjoner - velg den rette for å dekke behovene til håret og hodebunnen din. Hvis håret ditt er fett, bør du se etter en urtebalsam som regulerer funksjonen til talgkjertlene. På den andre siden, hvis du er plaget av flatt, tungt hår, bør du velge lotionen som gir volum og løfter hårrøttene. Det finnes også balsam til hodebunnen som tilfører fuktighet, lindrer irritasjon eller bekjemper flass. Alt avhenger av tilstanden til hodebunnen og behovene til håret ditt.

En hodebunnslotion brukes utelukkende til hodebunn og hårrøtter, så den skal være mild, naturlig og ikke-overbelastende. Du trenger ikke å skylle den ut. Massering av hodebunnen under påføring stimulerer i tillegg hårsekker og hodebunn.

8. LEAVE-IN BALSAMSPRAY, LINFRØGELÉ ELLER HYDROSOL

Hvis håret ditt er skadet eller årstiden krever en intensivert hårpleierutine (frost eller varme) - bruker du en lett spraybalsam, plantehydrosol eller annet leave-in-produkt. Det kommer til å beskytte håret ditt mot ugunstige ytre elementer.

Alle som er besatt av hårpleie, skryter av ulike mists eller blomstervann som du kan spraye på fuktig hår før du føner det; de kan også være rike på naturlige oljer som beskytter håret effektivt mot giftstoffer i luften.

Linfrøgelé er ofte brukt som en naturlig leave-in balsam. Den fungerer som en utrolig behandling som beskytter, jevner ut og fukter håret. Linfrø har en suveren pleiende effekt, tar godt vare på hårtuppene og gir en fin finish. En ekspressoppskrift på linfrøgelé går ut på å helle lunkent vann over noen linfrø (de bør dekkes til) og legge dem til side over natten. Dagen etter er geléen klar til bruk (etter å ha tømt ut frøene).

9. SERUM FOR HÅRTUPPENE

Hårtuppene blir tørre og skadet raskest av alle hårdeler. For å redde dem fra å splitte seg, gnir du inn et beskyttende serum eller litt naturlig olje hver eneste dag. På denne måten vil tuppene holde seg sunne og spretne, og vil ikke lenger være krusete, dehydrerte eller splitte. På hårspadagen bør du definitivt bruke dette. Hvis du ikke er glad i silikonbaserte hårprodukter og foretrekker naturlige ingredienser kan du belegge håret med en ekstra porsjon linfrøgel blandet med en utvalgt olje.

VERDT Å VITE!

Linfrøgelé beskytter ikke bare hårtuppene mot skader, men jevner også ut, fukter og øker glansen. Det kommer til å fungere som en naturlig styling-primer og leave-in glans-forsterkende balsam. For å unngå å tynge håret, tilsetter du litt vann - mer vann gjør det mer "balsam-aktig" og mindre serumaktig.

10. BESKYTT MOT VARME

På en hårspadag bør du fokusere på hårreparasjon, så du bør glemme fønerutinen og all annen varmestyling.

Men hvis du virkelig trenger å gå ut og trenger en plettfri frisyre, bruk en varmebeskyttende spray før du tar ut hårføneren. Det er ideelt hvis produktet inneholder naturlige ingredienser, samt har en glansøkende effekt og styler håret ditt skånsomt. Arganolje blandet med vann er en naturlig varmebeskyttende spray – bland noen dråper arganolje med valgt urteinfusjon og spray på håret før du føner.

Hårspadag - nøkkelspørsmålene

En dag eksklusivt for håret ditt - hvor ofte skal du gjøre det?

Effekten av en hel dag med hårterapi er synlig etter den aller første behandlingen. Likevel vaskes næringsstoffene ut i løpet av uken, så du bør definitivt unne håret ditt en spadag regelmessig. Du kommer til å få mest ut av det hvis du gir håret ditt denne typen ernæringsmessige boost minst en gang i uken. På denne måten styrkes både hårstråene og hårsekkene hele tiden og gir deg en utrolig vitalitet og et nydelig utseende.

Hårspadag - hvor lang tid tar dette skjønnhetsritualet?

Det er vanskelig å tydelig definere tiden brukt på skjønnhetspleie. Det virker som en ekstra bonus – det er du som bestemmer hvor lenge du kan og vil beholde en olje i håret. Det kan være en rask 30-minutters boost eller en flere timers behandling. Mange kvinner starter spadagen kvelden før med peeling av hodebunnen, vaske håret og bruke en oljebehandling rett før de legger seg. Så, om morgenen, følger de opp med andre trinn som å bruke en hårmaske, bruke skyllinger og hodebunnsbalsam. På denne måten har oljen tid til å reparere håret mens du sover. Riktig nok er 3 timer et minimum du bør bruke på å behandle hele håret (husk at jo mer tid du gir håret, jo bedre resultater får du).

Hårspadag - hvilke behandlinger er de viktigste?

Oljebehandling er definitivt en prioritet i din hjemme-hårspa. Alle andre behandlinger er der for å intensivere effekten og utfylle det forseggjorte, eldgamle ayurvediske hårritualet. Det er derfor valget av oljer betyr så mye - velg de riktige oljene for porøsiteten din og tilstanden til håret ditt.

En dag for håret ditt - er det steg du kan sløyfe?

Ingenting vil skje om du hopper over en eller to steg og ender spadagen etter andre hårvask. Noen kvinner liker å bruke skyllinger og hodebunnsbalsamer om hverandre eller bare å ikke bruke dem i det hele datt (f. eks. hvis de ikke har problemer med hodebunnen).

Det er alt. På tide å gjøre klart for spadagen for håret ditt. Da det oppleve en fullstendig makeover og glans som kommer til å forbløffe andre med sin vitalitet.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring