Topp 10: De beste multifunksjonelle ansiktsmaskene du kan lage hjemme

Topp 10: De beste multifunksjonelle ansiktsmaskene du kan lage hjemme

Helt naturlig, effektive, pleiende for alle hudtyper og eksepsjonelt enkelt å lage - se på din egen hud hvor fantastiske og effektive resultater de kan gi deg. 

Hjemmelagde ansiktsmasker er fortsatt en av de beste metodene du kan benytte deg av når det kommer til hudpleie. En av de udiskutable fordelene ved dem er at du kan lage dem selv. Du har dermed full kontroll over "produksjonen" av skjønnhetsproduktet. Dette gjør at du kan få et skjønnhetsprodukt av høyeste kvalitet, perfekt på alle måter, med akkurat den effekten du ønsker deg. Her får du de beste oppskriftene på ansiktsmasker, egnet for alle hudtyper, tidløse og pålitelige - bli kjent med kraften deres og oppdag hva det virkelig betyr å ha plettfri hud. 

Det lønner seg: Hvorfor er det verdt å bruke ansiktsmasker? 

Ansiktsmasker har utvilsomt en veldig god effekt på hudens tilstand. Det er ikke noe annet kosmetisk produkt som kan sammenligne seg med det naturlige oljer kan by på. På et blunk - for det tar bare noen minutter - kan ansiktsmasker friske opp huden, forbedre utseendet, glatte ut og fjerne tegn på slitenhet i ansiktet. I tillegg vil naturlige oljer tilføre ansiktet mange essensielle næringsgivende stoffer. Hjemmelagde ansiktsmasker er, som nevnt over, helt naturlige og inneholder ingen syntetiske stoffer. Du lager dem på egenhånd, som betyr at det er du som tar avgjørelsene når det kommer til hvilke ingredienser skjønnhetsproduktet består av. 

Får du bruker en maske - Gjør ansiktet klart for behandling 

For å få mest mulig ut av en gitt maske og hjelpe den med å levere ønsket effekt, bør du alltid forberede huden din før denne typen skjønnhetsbehandling.

For å gjøre dette riktig, rens ansiktet grundig for å fjerne sminke og annet smuss. Det er en god idé å gjøre en oljerens, noe som er populært bland OCM-bloggere, og følg opp rensen med en ansiktsskrubb for å fjerne døde hudceller. 

På denne måten åpner du opp porene i huden og massasjen du gir mens du skrubber ansiktshuden stimulerer mikrosirkulasjonen og øker hudens evne til å ta opp næringsstoffer. Resultatet er at det blir enklere for ingrediensene i ansiktsmasken å trenge inn i huden og nå de dypere lagene. Det er verdt å være klar over at de fleste ansiktsmasker skal brukes på andre hudområder også, ikke bare på ansiktet. Neste gang bør du derfor prøve å bruke ansiktsmasken på halsen og brystet også. Hopp så klart over huden på leppene og øyelokkene. 

Gylne regler for påføring av ansiktsmasker

 • Det er best å påføre en ansiktsmaske om kvelden, rundt kl. 18.00.
 • Påfør den på hud ansiktshud som nettopp har blitt vasket.
 • Etter fjerning av ansiktsmasken, balanser hudens pH ved å gni huden med toner og følg opp med fuktighetskrem. 

Topp 10 beste hjemmelagde ansiktsmasker

1. Ansiktsmaske med agurk 

 • 1 agurk
 • 1/2 ts avokadoolje

Dette er verdens enkleste ansiktsmaske og den har utrolige egenskaper når det kommer til å pleie ansiktet. Agurk frisker opp, fjerner tegn på slitenhet i huden, reduserer ødem, jevner ut hudtonen, tilfører fuktighet og glatter ut huden. I kombinasjon med naturlig olje er det nærende, beskyttende og har betydelige antialdringsegenskaper. Avokadoolje inneholder syv viktige vitaminer, fettsyrer og antioksidanter. Riv en gjennomsnittlig agurk, fjern saften og bland det grønne fruktkjøttet med 1/2 ts avokadoolje. Påfør på ansiktet og skyll av etter 15 minutter. 

2. Ansiktsmaske med gjær

 • 20 g gjær
 • 2-3 ss naturlig yoghurt
 • 1 ts jojobaolje

Gjær inneholder mye vitamin B, proteiner og mineraler: fosfor, sink, magnesium, jern, kalium, selenium og krom. Denne rike komposisjonen gjør gjær til en perfekt ingrediens for utslitt og gusten hud med urenheter. Jojobaolje balanserer sebum i huden, som betyr at den tilfører fuktighet til tørr hud og fikser problemer med fet hud. Yoghurt gir fuktighet, gjør huden myk og får huden til å gløde, i tillegg til at den balanserer hudens pH-nivå.

3. Ansiktsmaske med melk og honning

 • 3 ss honning
 • 3 ts melk
 • 1/2 ss mandelolje

Bland ingrediensene grundig og påfør blandingen på ansiktet og huden. Skyll med varmt vann etter 15 minutter. Honning har medisinske og betennelsesdempende egenskaper og er derfor ansatt som en potent motgift mot alle salgs urenheter i huden. Honning motvirker inflammasjon, inkludert solbrenthet, og beskytter mot den negative effekten av frie radikaler. Mandelolje gir næring til huden, øker elastisiteten og tilfører viktige fettsyrer til epidermis. Melk har også en fuktighetsgivende effekt og har en antialdrende effekt. 

4. Ansiktsmaske med potet og jojobaolje

 • 1 rå potet
 • 1/2 ts jojobaolje

Riv poteten, fjern overflødig væske og tilfør jojobaolje i fruktkjøttet. La ansiktsmasken virke i 15 minutter og fjern den fra huden ved å skylle med varmt vann. Du kan forvente at poteten fjerner tegn på slitenhet og hovenhet i ansiktet, få huden til å gløde og ved jevnlig bruk vil den lysne pigmentflekker. Huden blir velhydrert og får en sunn tone. Takket være jojobaolje er huden beskyttet mot urban forurensning og alle kjente former for irritasjon, inkludert irritasjon fra solen. Sannheten er at jojobaolje er en olje som inneholder squalene - en naturlig motsats til menneskelig sebum. Denne egenskapen gjør at jojobaolje er god til å motvirke fet hud og opprettholde et egnet fuktighetsnivå i huden. 

De gode nyhetene er at du kan påføre potetmasken på huden rundt øynene også. Dette vil hjelpe deg med å redusere hovenhet og mørke ringer under øynene. Huden rundt øynene vil også bli glattet ut. 

5. Ansiktsmaske med eggehvite, arganolje og vitamin E

 • 2 eggehviter
 • 5 dråper vitamin E
 • 1/2 ts arganolje

Visp eggehvitene til de blir lette of luftige. Bland med vitamin E og arganolje. 

Påfør på ansiktet og skyll av etter 15 minutter. Ansiktsmasken gjør huden mer elastisk og synlig oppfrisket. Eggehvite glatter ut rynker, gir fuktighet og tilfører næringsstoffer. Vitamin E gjør at huden ser yngre ut og beskytter også mot misfarging og skadelige UV-stråler. Arganolje er anerkjent som en av de kraftigste oljene når det kommer til foryngende egenskaper. 

6. Ansiktsmaske med jojobaolje, gelatin og melk

 • gelatin
 • melk
 • 1/2 ts jojobaolje

En ansiktsmaske med gelatin er perfekt til å åpne porene i huden og friske opp og gi glød til huden. Jojobaolje er rik på antioksidanter og essensielle fettsyrer og squalene. Kombiner melk og gelatin i like deler (1:1) og sett blandingen i mikrobølgeovnen. Varm opp blandingen i 15 sekunder. Ta blandingen ut og bland den med jojobaolje. Når ansiktsmasken er avkjølt og blir tykkere på grunn av gelatinen, påfør den på huden og la den dekke ansiktet ditt. Gelatinmasker er peel-off-masker, som betyr at du fjerner den ved å rive den av - start ved haken og jobb deg oppover. 

7. Ansiktsmaske med appelsin og arganolje

 • appelsinjuice
 • 1 ts olivenolje eller arganolje

Dette er en antioksiderende og foryngende ansiktsmaske full av vitamin C og omega 3-fettsyrer. Appelsinjuicens oppgave er å forfriske, glatte ut og jevne ut tonen i huden. I tillegg tilfører det vitamin C til huden, et vitamin også kjent som "ungdomsvitaminet". Oljen beskytter og motvirker både dehydrering og irritasjon. I tillegg blir huden mer elastisk. 

8. Ansiktsmaske med aloe vera, honning og avokadoolje 

 • 2 ss honning
 • 1 ss aloe vera
 • 1 ts avokadoolje

Kombiner aloe vera med avokadoolje og bland grundig. La masken virke på huden i 20 minutter og skyll den av med lunkent vann. Aloe vera er kjent for å lindre og gjenopplive huden, revitalisere den og opprettholde et godt nivå av fuktighet. I tillegg blir huden avslappet, elastisk og den får næring fra vitaminene i avokadooljen. Når det kommer til honning, har denne antiseptisk og detokserende effekt, men det er ikke alt. Honning kurerer også alle typer urenheter i huden, gir ansiktet næring og glatter det ut. Dette er en utrolig god ansiktsmaske for tørre, gustne og modne hudtyper, og hud med mange urenheter vil også dra fordel av denne masken. 

9. Ansiktsmaske med gulrot

 • 1 gulrot
 • 1 eggeplonne
 • 1 ts honning
 • 1 ts naturlig yoghurt

Bland en spiseskje finraspet gulrot med en eggeplomme, en teskje honning og en teskje yoghurt. La masken virke på ansiktet i 20 minutter og skyll den av med varmt vann. Denne ansiktsmasken med gulrot er perfekt for normale, slitne og gustne hudtyper. Masken gjør at hudtonen ser sunnere ut, motvirker dehydrering, gjør epidermis myk, motvirker akne og andre urenheter, tilfører næring og gjør at huden ser revitalisert ut. Honning motkjemper bakterier og er en naturlig antioksidant. 

10. Ansiktsmaske med eple

 • 1 eple
 • 1 ss mel
 • noen dråper sitronsaft
 • 1/2 ts jojobaolje

Riv eple, bland med en spiseskje mel (potetmel, maismel eller rismel), tilfør noen dråper sitronsaft og en half teskje jojobaolje. Spre masken på ansiktet og fjern den med lunkent vann etter 15 minutter. 

På null komme svisj vil eplemasken forbedre utseendet til huden, gjenopprette hudens pH, lysne misfarging og gi en antialdrende effekt. Eple beskytter mot for tidlig aldring av huden, har en antiseptisk effekt og gir huden en sunn glans. Sitron lysner opp huden og jevner ut hudtonen. Sitronsaft gjør at huden føles oppfrisket og uthvilt ut. Når det kommer til jojobaolje, bidrar denne til å gjøre huden forfrisket og glatt. I tillegg gjenoppretter den hydrolipidbarrieren i huden. 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring