Hvordan velge et effektivt ansiktsserum? Oljer, hyaluronsyre og ... Alt annet

Hvordan velge et effektivt ansiktsserum? Oljer, hyaluronsyre og ... Alt annet

Serum til ansiktshuden er et tett sammensatt skjønnhetsprodukt i en elegant flaske. Dette er det sterkeste produktet når det kommer til å forbedre huden og det er virkelig en hudekspert - du legger merke til forskjellene allerede etter første brurk. Hvordan velger man riktig ansiktsserum? Når er det på tide å benytte seg av et serum? Er du klar over at du faktisk kan lage ditt eget vidunderlige naturlige ansiktsserum? 

Hva er serum? 

Serum til ansiktshuden er ansett for å være et eksepsjonelt produkt fordi bruken av et serum intensiverer den daglige hudpleien din. Serum er en av de kraftigste hudpleieproduktene og er edsignet for å garantere intensiv hudpleie. 

Den vektløse sammensetningen og ganske flytende konsistensen gjør at de aktive ingrediensene enkelt trenger inn i de dypeste lagene av huden der vanlige fuktighetskremer aldri kommer til. Hva blir resultatet? Kraftig reparasjon, naturlig boost, fuktighet, foryngelse av huden og intensivert behandling av mange tilstander i huden, inkludert alvorlige tilstander. 

Hva ligger bak fenomenet ansiktsserumet? Produktet inneholder høykonsentrerte, ultraeffektive aktive ingredienser. Et naturlig serum er hovedsaklig lager av planteekstrakter, naturlige oljer, vitaminer, essensielle oljer og blomstervann. Serum kommer i flere ulike konsistenser og kan ligne en lettvektig krem, olje, gel eller emulsjon. 

Når skal man bruke serum? 

Inntil nylig var det en utbredt oppfatning at serum kun er tiltenkt aldrende hud påvirket av rynker og tap av elastisitet. Dette er imidlertid ikke sant. Vi har heldigvis lært at alle hudtyper har sine individuelle behov og fortjener oppgradert pleie. For å oppsummere: det spiller ingen rolle om huden din er ung, akneutsatt, fet, tørr, sliten, gusten, moden, dehydrert eller problemfri - hver type vil ønske et ansiktsserum av god kvalitet hjertelig velkommen. 

Gi serum et forsøk dersom du føler at tilstanden til huden din er i ferd med å bli verre eller hvis du føler at den er lagt fra ideell. Mange serum motkjemper til og med alvorlige dermatologiske tilstander (betennelser, pigmentflekker), spesielt hvis de er basert på trygge, naturlige stoffer. 

Husk!

Selv om det virker mer intenst enn fuktighetskrem, vil serum aldri være en erstatning. Serum styrker huden og gjør at andre kosmetiske produkter fungerer bedre. Husk det og tenk på serum som et tilskudd til hudpleien din, ikke et alternativ til vanlig hudkrem. 

Naturlig ansiktsserum 

Det er et kosmetisk fenomen. Ingrediensene i et naturlig ansiktsserum blir valgt ut med nøye omhu; sammensetningen er uten irriterende stoffer, syntentiske stoffer, parabener, silikoner eller petroleumsderivativer. Dette er et produkt helt uten lyter, ofte laget med naturlig planteolje siden disse effektivt reparerer huden og beskytter den mot skade. En enkelt planteolje tilsvarer en stor mengde næringsstoffer; en blanding av noen få er en sann skjønnhetssymfoni. 

Hvordan vet du at du holder et serum av kvalitet i hendene dine? 

Et snev av luksus bør ikke være begrenset til flasken serumet kommer i. Også det som er inni flasken bør være av høyeste kvalitet. Hvordan velger man et godt ansiktsserum? 

 1. Unngå kontroversielle ingredienser i serumet - sjekk om serumet inneholder komedogeniske stoffer, paraffin, mineralolje, PEG-er eller silikoner. Fargestoffer, tilsatt duft, kortkjedealkoholer og sterke konserveringsmidler vil heller ikke være noen fordel for huden din. 
 2. Se etter aktive ingredienser - dette er ingrediensene som har en nøkkelfunksjon i serumets effekt inkluderer planteoljer, essensielle oljer, blomstervann, alle slags planteekstrakter (blomster- og urteekstrakter), alger og fuktighetsgivende substanser (aloe vera og hyaluronsyre). Vitamin C og E, retinol og koensym Q10 er andre eksempler på populære ingredienser i serum. Husk imidlertid at serum som inneholder høykonsentrert vitamin C, syrer eller retinol kan gjøre huden overfølsom for sollys, så solkrem er et must når du forlater huset. 
 3. Match serumet med hudtypen din - fet eller akneutsatt hud vil definitivt foretrekker andre oljer og stoffer enn tørr og blodskutt hud. Se alltid på hva som er hensikten til et gitt serum og hvis du lager et serum selv, pass på å matche de naturlige oljene og de andre ingrediensene dine til hudtypen din. 
 4. Sjekk hvordan huden din reagerer på serumet - et serum av høy kvalitet skal absorberes raskt, ikke etterlate noen klissete film på huden, gi en god følelse av letthet og ikke klistre seg til huden eller tynge den ned. 

HVORFOR IKKE PRØVE NANOIL ANSIKTSSERUM? DET GIR DE BESTE VIRKNINGENE OG INNEHOLDER DE BESTE KOMPONENTENE!
LETER DU ETTER DET PERFEKTE ANSIKTSSERUMET? PRØV PERFEKT KOMPONERTE PRODUKTER FRA NANOIL. FANTASTISKE INGREDIENSER, GOD KVALITET OG «WOW»-EFFEKTEN – ALT DETTE TILGJENGELIG FOR DEG! INTRODUSER NANOIL I DIN SKJØNNHETSRUTINE OG OVERLAT HUDEN DIN TIL SERUMET. DU VIL SE OG KJENNE AT HUDEN BLIR FORBEDRET ALLEREDE ETTER FØRSTE BRUK.

Hvordan bruker man ansiktsserum? 

Ansikstserum oppgraderer hudpleien din og styrker huden ved at det trenger ned i hudens dypere lag, men er serum beskytter ikke huden fra utsiden. Derfor er det alltid viktig å følge opp et ansiktsserum med en god krem. Serum trenger å "lukkes inne" for at det skal holde seg i de dype lagene av huden - en fuktighetskrem vil ha denne effekten og hindrer dermed serumets ingredienser fra å unnslippe. 

Rens derfor huden grundig og påfør toner før du bruker serum. Vent til dette er absorbert og påfør deretter en egnet hudkrem. Hvis du bruker et oljebasert serum trenger du ikke å vente til det er absorbert - påfør kremen rett etter serumet for å hindre at det oppstår et fett lag på hudens overflate. 

Husk! Høykonsentrerte aktive ingredienser i et ansiktsserum vil raskt fordufte fra huden, som betyr at du får dårligere effekt. For å unngå dette, beskytt huden med et "beskyttende lag" i form av en ansiktskrem tilpasset hudtypen din. 

Hjemmelaget kosmetikk: Hvordan lage et naturlig ansiktsserum? 

Du kan lage et enkelt og verdifullt serum ved å blande noen naturlige oljer (f.eks. macademiaolje, jojobaolje, og avokadoolje). Dette blir en nærende kveldsessens som revitaliserer tørr, sliten hud som må motstå giftstoffer og urban forurensning hver eneste dag. Dette oljebaserte serumet kan videre komplimenteres med essensielle oljer med en sterk pleiende effekt. For eksempel kan lavendelolje forbedre reparasjonen av kollagen og elastin, det har en betennelsesdempende effekt og jevner ut hudtonen. Roseolje, derimot, lindrer irritasjon, gjenoppretter hudens elastisitet, regenererer og har en antialdrende effekt. Ylang-ylangolje kontrollerer sebumproduksjonen, behandler betennelse i huden og motvirker akne. Noen dråper i 30 ml serum er nok. Ditt naturlige hjemmelagde serum kan virkelig ha fantastiske ingredienser! Ikke hold deg til bare to oljer. La deg rive med og gjør bruk av et bredt utvalg av pleiende ingredienser av høyeste kvalitet. Hvilke stoffer kan du velge mellom? 

Gjør det selv - hjemmelaget, naturlig ansiktsserum: oppskrifter

Ansiktsserum med bifaserose; for alle hudtyper

 • rosevann - 15 ml
 • hyaluronsyre 3% gel - 10 ml
 • jojobaolje - 5 ml
 • arganolje - 5 ml
 • sorbitol eller d-pantenol - 5 ml
 • vitamin E - 1 ml

Bland alle ingrediensene i en bolle og hell miksen i en mørk glassflaske. Før bruk, rist godt for å blande alt. Bruk før du legger deg eller om dagen hvis huden din er tørr. Perfekt for alle hudtyper. Dette oljebaserte ansiktsserumet må brukes innen seks-åtte uker.

Reparerende ansiktsserum for problemhud

 • hyaluronsyre 1% gel - 10 ml
 • rockrose-vann 7 ml
 • d-pantenol - 5 ml
 • aloe vera-gel 5 ml
 • niacynamiid - 1,5 ml
 • allantoin - 0,5 ml
 • jojobaolje - 5 ml

Serumet hjelper deg med å motkjempe urenheter, ideelt for fet, problematisk ansiktshud. Takket være allantoin og pantenol, lindrer den irritasjon, roer ned huden og holder på fuktigheten. Den lysner opp misfarget ut og aknearr. Oljebasert serum som lindrer inflammasjon, holder på fuktigheten og har en antirynkeeffekt (naturlige oljer er en rik kilde til antioksidanter). 

Bland ingrediensene og hell miksen i en mørk glassflaske. Serumen kan brukes i opptil åtte uker. Påfør daglig om morgenen og/eller kvelden før favorittfuktighetskremen din. 

Oljebasert serum med coenzym Q10 til ansiktet og under øynene

 • arganolje - 5 ml
 • mandelolje - 5 ml
 • coenzym Q10 - ca 10 dråper eller 1 g pulver
 • vitamin A - ca 6 dråper

Hell oljene i en bolle, tilsett coenzym Q10 (hvis du bruker pulver, varm opp oljene litt så det er enklere å smelte pulveret). Tilsett vitamin A og hell serumet i en mørk glassflaske. Serumet kan oppbevares i ca to måneder. Ideell til kveldens hudpleieritual. Ved bruk om morgenen, husk å bruke solkrem på grunn av innholdet av retinol (vitamin A).

Coenzym Q10 er en sterk antioksidant som forbedrer hudens tilstand og reduserer rynker. Vitamin A reparerer, glatter ut, strammer opp og forbedrer hudens tekstur. 

Arganolje er en av de beste rynkemotvirkende og hudforbedrende oljene. Serum som er rike på arganolje er mest tiltenkt pleie av aldrende hud. Det er en naturlig botox som gir ansiktet gløden tilbake; huden får tilført fuktighet, rynker blir mindre synlige og grunnere. 

Hvor ofte skal man bruke serum? 

Det kommer an på hva huden din foretrekker og hvilke behov du har. Serum er ofte rike på høykonsentrerte aktive ingredienser, så hvis huden din ikke er plaget av rynker eller akne, er det nok å bruke et godt egnet serum to-tre ganger i uken. Hvis du derimot føler at huden din trenger intens pleie, kan du bruke serumet hver dag. 

Sengetid er det beste tidspunktet å bruke serum på. Om natten reparerer huden seg, siden det er på denne tiden reparasjonsprosessene foregår og påvirker alle lagene i huden. Hjelp huden din med å komme seg tilbake til optimal tilstand og tilby den de fineste, beste ingrediensene - hyaluronsyre, vitaminer, oljer som er rike på fytosteroler, flavonoider og fettsyrer som sikrer utmerket revitaliserende behandling. 

Morgenen er også et godt tidspunkt å påføre serum på. Velg et serum som er rikt på antioksidanter og naturlige oljer som beskytter huden mot giftstovver, UV-stråler og urban forurensing. 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring