Hårpleiepyramiden. Hvordan Nå Toppen Av Skjønnhet?

Hårpleiepyramiden. Hvordan Nå Toppen Av Skjønnhet?

Hvordan skape den perfekte hårpleierutinen? La deg inspirere av pyramiden: en fullkommen og perfekt form hvor alle pleieelementer er plassert på en nøyaktig definert plass. Denne spesielle "skjønnhetstaksonomien" illustrerer hva det er verdt å være oppmerksom på når du tar vare på håret ditt. Hva trenger håret for å være sunt og fortryllende vakkert?

Hva er hårpleiepyramiden?

Hårpleiepyramiden er et presist skjema, lik matpyramiden: ved dens base finner du aktiviteter som bør gjøres for håret oftest (dvs. hver dag). Uten dem vil videre pleie på høyere segmenter mislykkes.

Pyramiden illustrerer ideelt planen som vil gi suksess i hårpleie. Med den kan vi enkelt fastslå hva som er viktigst, hva vi bør gjøre sjeldnere eller bare fra tid til annen, slik at håret vokser sterkere og sunnere - derav inndelingen i segmenter som beskriver hva som bør gjøres hver dag, en gang i uken og enda sjeldnere, for å gi frisyren full helse og fantastisk utseende.

Takket være pyramiden kan du enkelt avgjøre om du tar vare på håret ditt på riktig måte. Hvis du ofte utsetter det for varm styling (krølltang, termoruller, rettetang), vil det raskt forringes og tørke ut. Hvis du ser at håret ditt har blitt tyngre og tilstoppet, og også blir fetere raskere – sørg for at du ikke bruker hårmasker for ofte. Kanskje er det verdt å innføre en hodebunnsskrubb i hårpleierutinen din?

Hårpleieplan - hvorfor en pyramide?

Pyramiden reflekterer harmoni og er et symbol på den ideelle kroppen. I denne sammenheng uttrykker den best streben etter ideelt hår – med andre ord, sunt, sterkt og skinnende. Den symboliserer også perfekt måten du bør nære det på: uten en skikkelig base har dens høyere etasjer ingen grunn til å eksistere - de er rett og slett umulige å oppnå. Derfor, for å ta vare på håret ditt på riktig måte, er det verdt å følge dette mønsteret og tilpasse hårpleien til det. Du kan ikke oppnå den best mulige hårtilstanden uten en logisk rekkefølge og systematiske behandlinger, som vil ta vare på håret ditt skikkelig og beskytte det mot skade. Hvordan bør den riktige hårpleiepyramiden se ut?

HÅRPLEIEPYRAMIDEN - UTFORSK PYRAMIDEN - TEORI OG PRAKSIS

Hårpleiepyramide - hver dag: en støttesone

KOSTTILSKUDD, URTER, HODEBUNNSLOTION, HÅRTIPSBESKYTTELSE, SPRAYBALSAM, BØRSTING

▲ Dette "nivået" er grunnlaget for riktig hår- og hodebunnspleie. Denne kategorien inkluderer først og fremst kosttilskudd, dvs. sunn ernæring, vitaminer, biotin, fettsyrer og urteinfusjoner, som er verdt å drikke hver dag for å stadig tilføre kroppen de nødvendige ingrediensene for riktig funksjon og regenerering. Brennesle- og hestehaleinfusjoner fungerer best.

▲ En annen verdifull, men ekstremt sjelden pleiemetode, er bruk av urte hodebunnslotioner og hårhydrolater. Med dem nærer du ikke bare håret ved basen, styrker de "yngste" delene, men støtter også hodebunnen og styrker hårrotene. Takket være slik lotion forblir hodebunnen ren og ryddig, håret blir sterkere, pent løftet ved basen og samler ikke så mye smuss. Regelmessig bruk av hodebunnslotioner kan hemme seborré og hjelpe til med å bekjempe håravfall.

▲ Den veldig "følsomme" delen av håret er tuppene. Uten skikkelig pleie blir de forsvarsløse og spalter seg raskere - derfor er det viktig å beskytte dem mot de skadelige effektene av eksterne faktorer og mekaniske skader. Du kan påføre et spesielt silikonserum på hårtuppene dine eller nå for en hårolje.

▲ Beskyttelse av håret mot toksiner, skadelige effekter av eksterne faktorer og solstråling er et viktig skritt uten hvilket håret aldri vil være sunt. Derfor er det verdt å beskytte det med en delikat hårkondisjoner hver dag - den vil ikke overbelaste håret ditt, men vil beskytte det mot skade, temme uregjerlige tråder og forbedre glansen.

Hårpleiepyramide - hver 2-3 dag: sone for sterk regenerasjon

HÅROLJING, MASSASJE, HÅRVASK, HÅRTØRKING, HÅRBALSAM

▲ Den "andre etasjen" i hårpleie er like viktig - her er alle de viktigste behandlingene som bør brukes for å ha sunt og sterkt hår. Dette nivået er ansvarlig for konstant regenerering og holder håret i perfekt form. Det bør sies rett ut: uten dette elementet har håret ingen sjanse for helse og et fint utseende.

▲ Det viktigste trinnet i hårpleie er å vaske håret - trådene med økt seborré bør vaskes daglig, men den vanligste metoden, "gylden middelvei", er å vaske håret hver 2-3 dag. På denne måten får hodebunnen hvile mellom hver vask, og det er også tid til å gjenopprette balansen i hydro-lipid barrieren, den naturlige beskyttende frakken av huden.

▲ Balsam som krever skylling bør være et fast element av pleie, kombinert med hårvask. Påfør din favorittbalsam på fuktig, vasket hår og hold den i omtrent 3 minutter før du skyller den ut av håret. På denne måten blir håret næret, mindre floket, med lukkede skalaer og glattet struktur.

▲ På grunn av det faktum at hårkondisjonereren kun forbedrer hårets tilstand langs hele lengden og ikke tar vare på hodebunnen - er et av de viktigste pleieelementene på dette nivået håroljing. Med ekstremt skadet, tørt og tynnende hår kan du gjøre det hver dag. I tilfelle tykt og tungt hår, er det nok å utføre håroljing en gang i uken. Likt frekvensen av håroljing, bør også oljene matche hårets tilstand og struktur - dets porøsitet. Takket være at oljen skal påføres både hele hårlengden og hodebunnen - gir den den mest effektive, flerdimensjonale pleien: den regenererer, styrker og forbedrer hårets utseende. Videre er håroljing direkte forbundet med hodebunnsmassasje, som stimulerer blodsirkulasjonen, styrker pærene og forbedrer absorpsjonen av ingredienser til huden og hårsekkene.

▲ Etter å ha vasket håret, griper vi vanligvis til en hårføner - vi har sjelden nok tid til å la det lufttørke. Når du velger hårføner, sørg for at den har en kald luftinnstilling, og tørk alltid håret ditt med en temperatur på omtrent 40 grader Celsius - høye temperaturer svekker ikke bare hodebunnens funksjon, men forårsaker også at vann fordamper fra håret, og det begynner å tørke ut og forringes.

Hårpleiepyramiden - én gang i uken: rensesonen

HÅRMASKE, RENSESHAMPO, TØRRSHAMPO, HODEBUNNSKRUBB

▲ Den tredje etasjen av hårpleien er en behandling som ikke krever så hyppig utførelse, men for full effekt av sunt og godt pleiet hår - bør du ikke droppe den. Disse behandlingene inkluderer først og fremst de som kombineres med nøyaktig rensing av hår og hodebunn, slik at de i de påfølgende dagene absorberer flere ingredienser ansvarlig for regenerering.

▲ Hodebunnsskrubb stimulerer ikke bare sirkulasjonen og oksygenutvekslingen i cellene, men hjelper også med å rense hodebunnen grundig og fjerne rester av kosmetikk (hovedsakelig stylingprodukter) som kan bygge seg opp ved hårrøttene og hemme veksten. Det holder med en gang i uken for å opprettholde balansen i huden og rense håret for toksiner, urenheter, og alle unødvendige kosmetiske avsetninger.

▲ En rense-shampo er et perfekt kosmetisk produkt som intensiverer enhver skjønnhetsbehandling. Den renser ikke bare hodebunnen og håret fra rester av kosmetikk, overflødig talg, toksiner og urenheter, men åpner også skalaene på håret, noe som øker deres absorbans: ingredienser fra masker eller oljer trenger dypere inn i hårstrukturen og gir næring mer effektivt.

▲ Etter å ha vasket håret med en rensende sjampo, er det best å bruke riktig hårmaske - gå for den som har en god komposisjon. Hva betyr en "god komposisjon"? Det er et produkt som mangler parabener, tørkende monohydriske kortkjedede alkoholer og tunge silikoner som skader håret. Mange mennesker kombinerer maskebehandling sammen med hårolje fordi en maske påført håret rett før vask vil emulgere oljer og ikke bare gi omsorg og regenerering av lokkene, men vasker også oljen raskt og enkelt ut av håret.

Slik omsorg krever mer tid, så du trenger bare å gjøre det en gang i uken. Vask håret med en rensende sjampo, påfør olje på fuktig hår, la det være i minimum 30 minutter, påfør en maske på håret ditt rett før vasking, la den være på i 15 minutter, skyll deretter og vask håret med en tradisjonell sjampo .

▲ Ofte har vi ikke tid til å vaske håret med shampo og vann. Heldigvis kommer tørrshampo til unnsetning. Innholdet av talkum eller risstivelse i sammensetningen kan umiddelbart friske opp håret, gi det næring og redusere overdreven talgproduksjon. Imidlertid legger tørrshampo seg på håret og blokkerer tilgangen av luft til hodebunnen, så du bør ikke bruke den for ofte: én gang i uken er maksimum. Det er også verdt å huske at du ikke bør tilføye en annen porsjon av shampoen til håret dagen etter.

Hårpleiepyramiden - én gang i måneden: retusjering og justering

URTE HÅRFARGING, HÅRSAUNA

▲ Kvinner elsker hårfarging. Rett etter farging ser håret fint ut, men med ukene som går svekkes det, falmer og blir overdrevent tørt. Dessverre kan hårfarging ikke unngås hvis vi vil styrke hårfargen eller ha en helt ny nyanse. Husk å påføre fargestoffer så sjelden som mulig for ikke å skade håret for mye. Den beste løsningen er å besøke frisøren: profesjonelle hårfarger er mindre skadelige, og effekten av farging varer lenger. En annen god idé er å bruke henna til farging: det er en urtebasert farge som ikke skader håret. Men du må håndtere den med dyktighet - en frisør kan også være behjelpelig med dette.

▲ Hårfarging bør kombineres med en spesifikk nærende og regenererende behandling. Frisørsalonger tilbyr et bredt spekter av dem. De mest populære er hår-sauna og en intensiv vitaminbehandling for håret. De kan gjøres to uker etter farging og gjentas omtrent hver måned, slik at trådene konstant er næret og ikke skades så mye av fargingsprosedyrene.

Hårpleiepyramiden - av og til: intensivering og styling av håret

KLIPPING, HÅRLAMINERING, KERATINBEHANDLING, VARMT STYLING

▲ Den siste "etasjen" i pyramiden er en slags kondisjoneringspenthouse. Det er behandlinger som ikke er gjort av tilfeldighet. Hver av dem kan være et supplement til pleien, eller en sporadisk prosedyre, som skal forskjønne håret.

▲ Alle typer varm styling (ved bruk av varme ruller, en rettetang eller en krølltang) skader håret, fjerner umiddelbart vann og bryter til og med svovelbindinger inne i håret. Imidlertid er det situasjoner hvor vi rett og slett må se feilfrie ut. Det er verdt å huske at rettetangen som brukes sporadisk ikke er et skjult onde - hvis håret får riktig pleie daglig - vil behandlingen med bruk av høy temperatur som gjøres en gang i blant ikke være en trussel. Derfor er det så viktig at hvert trinn i pleiepyramiden er på plass.

▲ Den ideelle frekvensen for en hårklipp er omtrent hver 6.-8. uke. Dette vil hjelpe med å bevare en frisk utseende frisyre og forhindre splittede tupper. Hvis du vil styrke håret ditt, kan du også velge hårbehandlinger som laminering eller keratinbehandling. De gir håret glans, fylde og glatthet.

▲ For maksimal effekt, kombiner alle disse behandlingene. Da vil håret ditt se perfekt ut, være sunt og strålende, og effektivt kunne motstå de skadelige effektene av miljøfaktorer. Husk: hårpleie bør være en rutine som tar hensyn til individuelle behov og er justert til dem.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring