En hårsbredd unna skader... 5 nivåer av sensitivt hår - den beste hårpleieguiden

En hårsbredd unna skader... 5 nivåer av sensitivt hår - den beste hårpleieguiden

Føler du at håret ditt bare er ett skritt unna å bli skadet?

Det skyldes at det er ... sensitivt. Så lenge sensitivitet er velkomment i kunstens og følelsenes verden, er sensitivt hår ikke ønsket i... Sensivit hår betyr raskere og sterkere hårskader.

Det finnes 5 nivåer av sensitivt hår, avhengig av hvor dypt hårstrukturen er skadet. Sjekk skadene og graden av sensitivisering i ditt eget hår, og lær deg å ta vare på det slik at frisyren din aldri gir problemer igjen.

Hva er sensitivt hår?

Vi har allerede nevnt at sensitivt hår, med andre ord, er hår med lav motstand. Hva betyr det egentlig? Det viser seg at sensitivt hår er på vei til å bli skadet. Det er ikke nødvendigvis ødelagt, men risikoen for skade er svært høy.

Håret ødelegges raskere og enklere.

Enkelt sagt er sensitivt hår lettere å skade enn alle andre hårtyper. Et annet problem er at slikt hår er både lett å skade og vanskelig å reparere. Ekstremt sensitivt hår er ikke ensbetydende med skadet hår, men tilstanden blir dårligere på grunn av ulike faktorer som er skånsomme og trygge for friskt hår. Derfor kan sensitivt hår bli ødelagt etter bare én fargebehandling, én gangs bruk av rettetang, varmeruller eller bleking. Sterkt sollys, høye temperaturer eller feil produkter kan også gjøre stor skade.

Hvorfor blir håret sensitivt?

Det finnes ikke noe entydig svar. Gener og feil hårpleie nevnes som de viktigste årsakene. Daglig, hardhendt behandling av håret tærer også på det (rykking i håret når man løsner floker, hard håndkletørking, bruk av stram hestehale eller hårknute osv.)

Det er viktig å huske på at sensitivitet er mer sannsynlig for kvinner som regelmessig farger håret og bruker varmestyling, noe som fører til tørrhet, at håret brekker, faller av og splittes.

Hvordan vet du at håret ditt er sensitivit?

  • det er glansløst og grovt
  • det er veldig tørt, i ekstreme tilfeller - stivt
  • Det er ekstremt utsatt for alle typer fysisk skade, inkludert kjemisk behandling og varmestyling.

5 nivåer av sensitivt hår

NIVÅ 1 SENSITIVT HÅR - sunt, ganske glatt, ingen bekymringsfulle signaler, svært motstandsdyktig mot skader.

Silkemykt, glatt og skinnende hår som har et tilstrekkelig fuktighetsnivå. Hodebunnen er ren og sunn, ikke truet av overdreven oljeproduksjon/ håret er ikke fett, tynget eller flatt. Håret har middels porøsitet som heller mot lav porøsitet.

NIVÅ 2 SENSITIVT HÅR - sunne hårlengder, plagsom hodebunn, håret er praktisk talt motstandsdyktig mot skader.

Sterkt, glatt, ganske tykt og skinnende hår, men hodebunnen produserer for mye olje; fettete røtter, noe som fører til at håret lett blir tynget ned [lav porøsitet].

NIVÅ 3 SENSITIVT HÅR - ganske sunt, utsatt for skader på splittede hårtupper eller lengder.

Generelt er hårrøttene sunne, men litt grove og ofte statiske. Hårspissene etter vinter eller sommer har en tendens til å se usunne/ekstremt tørre ut, noen ganger litt krusete eller kjedelige. Denne hårtypen har middels porøsitet.

NIVÅ 4 SENSITIVT HÅR - har en tendens til å ha skadede lengder og (ekstremt) skadede hårspisser.

Håret ser matt ut, mangler volum, blir krusete, har en falmet nyanse, det er mange skader i strukturen i hårspissene. Mister lett fuktighet. Denne hårtypen har middels porøsitet som har en tendens til å øke.

NIVÅ 5 SENSITIVT HÅR - ekstremt utsatt for skader (det er sannsynlig at håret blir skadet i hele lengden).

Uavbrutt matt farge, hår som brekker og blir sprøtt, splittede tupper, stivhet, krøllmotstand. Håret er helt uten vann, og klarer ikke å absorbere næringsstoffer. Det er hår med høy porøsitet.

HVORDAN GJENOPPBYGGE OG PLEIE SENSITIVT HÅR?

SENSITIVT HÅR PÅ NIVÅ 1

HVER DAG - beskytt hårtuppene (bruk en olje eller et spesialdesignet serum), bruk spraybalsam som beskytter mot UV-stråling om sommeren.

OFTE - tilpass hårvaskerutinen til hårets tilstand, vask det så ofte som nødvendig, bruk milde urtesjampoer som ikke er komedogene for hodebunnen og gir en god renseeffekt. I tillegg bør du velge hårpleiende balsam som forbedrer hårets tilstand og forebygger skader.

EN GANG I UKEN - ekstra pleie for sensitivt hår på nivå 1 innebærer f.eks. en lett, vitaminrik hårkur eller (mest om vinteren) en god håroljekur. Du trenger ikke la oljen sitte i hele natten - påfør den og skyll ut etter 30 minutter og vask håret godt. Prøv Nanoil for hår med middels porøsitet i hårpleierutinen din.

NIVÅ 2 SENSITIVT HÅR

HVER DAG - vask håret hver dag om nødvendig. Kjøp en sjampo for fete hårrøtter som sørger for grundig rensing av hodebunnen og pleie av hårfibrene, uten å etterlate håret tørt. For å få i deg næring hver dag kan du gå for vektløst urtevann og balsam til hodebunnen - når du gnir dem inn i hodebunnen, kan du kontrollere overproduksjonen av olje. Se etter de som inneholder ekstrakter av brennesle, kjerringrokk, burot, furu eller salvie. Einer gir lignende fordeler for hodebunnen.

OFTE - hvis håret ditt er veldig tykt, trenger du ikke balsam hver dag. Ved annenhver hårvask (eller sjeldnere) kan du bruke en lett balsam som tilfører vitaminer og mineraler. Velg balsam som ikke overbelaster håret, men som har en lett konsistens, UV-filter og pantenol som styrker håret.

EN GANG I UKEN - også håret ditt trenger en oljekur. Hemmeligheten ligger i riktig valg av naturlige oljer - de som ikke tynger ned, men løfter røttene, øker volum og glans og i tillegg holder hodebunnen ren. Nanoil for hår med lav porøsitet er som skapt for det. En gang annenhver uke bør du ta en hodebunnsskrubb for å sikre at huden er fri for giftstoffer og talgoverskudd.

NIVÅ 3 SENSITIVT HÅR

HVER DAG - velg et serum eller en pleiende olje som beskytter hårtuppene mot skader. Hvis håret ditt har en tendens til å bli tørt fra midten av lengdene - bruk oljen på denne delen som sannsynligvis blir skadet. Hvis du har tynnere hår, kan du bruke en oljebasert spraybalsam som er lettere og ikke tynger.

OFTE - bruk et mer intensivt pleieprodukt: Etter hver hårvask med en styrkende sjampo (rik på pleiende stoffer, vitaminer, mineraler, oljer og lanolin) bør du bruke en skikkelig balsam som ikke bare beskytter mot skader, men også forbedrer hårets tilstand: forebygger ekstrem tørrhet, krusing og gir en silkemyk finish. Hvis du bruker hårføner, må du ikke glemme å smøre inn håret med et spesielt varmebeskyttende serum som beskytter mot skader og tap av vann.

EN GANG I UKEN - velg en revitaliserende, fuktighetsgivende kur. Sjekk om den er rik på ceramider og styrkende planteekstrakter (f.eks. hydrolyserte proteiner fra hvete og havre). Du kan også bruke hårmasken etter en oljekur (velg oljer for hår med middels porøsitet) - den emulgerer oljen og fungerer som en ekstra støtte som forebygger hårskader.

NIVÅ 4 SENSITIVT HÅR

HVER DAG - beskytt håret mot skader - alle typer fysiske skader, varme og UV-stråling. Bruk et spesialutviklet serum, olje eller leave-in-balsam. Forsikre deg om at produktet inneholder ceramider og har en varmebeskyttende effekt for å redde frisyren din fra varme samt temme flyvehår og holde krusete hår på grunn av luftfuktighet unna.

OFTE - vask håret med et styrkende og fuktighetsgivende produkt som samtidig lindrer hodebunnen. Etter hårvask kan du bruke produkter for svakt hår, f.eks. produkter som inneholder ceramider, keratin og naturlige oljer. Du kan tilsette naturlige oljer i en favorittbalsam eller maske.

EN TIL TO GANGER I UKEN - bruk produkter som er rike på nærende og gjenskapende ingredienser. Du kan også bruke en hårmaske etter at du har skylt ut oljekuren (velg oljer for hår med middels porøsitet eller - hvis håret er mer skadet - Nanoil for hår med høy porøsitet). Masken kommer til å blande seg med oljen slik at den er lettere å fjerne, og du kan i tillegg gi håret forsterkning og sterkere beskyttelse mot skader.

Prøv også å avstå fra å føne håret minst én gang i uken. La håret lufttørke og gni inn et mildt beskyttende serum eller olje i hårspissene.

NIVÅ 5 SENSITIVT HÅR

HVER DAG - bruk en hårolje. Gni den inn i både hårtuppene og hele lengden. På denne måten beskytter du hårstråene mot skader, holder på vannet og tilfører mykhet og glans. Denne hårtypen krever betydelig forbedring og oljer som har evnen til å revitalisere og styrke. Smør inn en varmebeskyttende balsam eller en oljebasert spray så ofte du trenger i løpet av dagen.

OFTE - i tillegg til reparerende sjampo bør du bruke balsam som inneholder mange stoffer som styrker gjenoppbyggingen av hårfibrene (ceramider, lipider, vitamin E og A, oljeblandinger). Du kan tilsette noen dråper utvalgte naturlige oljer i balsamen (velg oljer for hår med høy porøsitet). Prøv å unngå hårføner eller bruk en kjølig luftstrøm. Unngå rettetang og bruk regelmessig olje i håret - hvis håret er veldig skadet, kan du til og med smøre det med olje hver dag. Husk alltid å skylle ut oljen grundig og vaske håret. Et ideelt middel for veldig sensitivt hår på nivå 5 er Nanoil for hår med høy porøsitet.

Forebyggende tiltak: Beskytt håret etter hver vask - når håret fortsatt er fuktig, påfør et spesielt serum eller en leave-in-balsam som inneholder næringsstoffer som oljer eller planteanaloger av silikoner, slik at håret blir glatt og mykt.

EN GANG I UKEN - la deg friste til å prøve en nattbehandling med hårolje - la en utvalgt olje være i håret over natten og skyll det ut om morgenen. Før du skyller ut håret, kan du bruke en maske for å reparere håret i dybden. Prøv også ampuller for hår og hodebunn - ikke irriter huden med sterke stylingprodukter.

UNNGÅ - i tillegg til riktig pleie trenger sensitivt hår på nivå 5 riktig beskyttelse, så unngå alt som kan være ødeleggende for håret: ikke dra eller gni i håret, kutt ned på kjemisk behandling, unngå varmestyling, avstå fra å rette ut håret med rettetang, prøv å tilbringe lite tid i sollys og beskytt håret mot UV-stråling. Oljer inneholder et naturlig UV-filter som forsterker nivå 5-sensitivt hår.

SENSITIVT HÅR VS. OLJEBEHANDLING

Når det gjelder sensitivt hår på nivå 4 og 5, trengs det oljebehandling. Denne typen behandling gir de beste resultatene som et reparerende ritual for skadet hår. Velg naturlige oljer hvis håret ditt er svært porøst, eller velg et passende sett med stoffer som kan reparere håret og forebygge skader. Det er også viktig å velge riktig anvendelse av oljebehandlingen.

Oljekur for tørt hår - påfør en olje i hele håret og masser den forsiktig inn. Sørg for at oljen dekker håret i stedet for å dryppe. La det virke i ca. 30 minutter, skyll og vask håret. Dette er en litt mildere behandling.

Olje i vått hår - fremgangsmåten er nesten den samme, men du må fukte håret eller vaske det først for å bli kvitt smuss, talg og produktavleiringer. Vått hår absorberer oljer lettere og dypere, så prøv å gjøre denne typen oljebehandling minst én gang i uken.

Takket være en oljekur for vått hår får håret et fuktboost og blir reparert.

 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring