Hårforlengelser: 10 regler for riktig stell av hårforlengelser

Hårforlengelser: 10 regler for riktig stell av hårforlengelser

Du har nettopp fått satt inn hårforlengelser, så nå vil du vite hvordan du skal ta vare på dem. Du ønsker tross alt å forhindre at de blir skadet, hjelpe dem til å holde seg flotte og, det viktigste av alt, få dem til å se sunne og sterke ut, ikke sant?

Du har sikkert brukt ganske mye penger på denne metoden for å forbedre hårets utseende, så du ønsker å ha glede av den nye, flotte frisyren din lenge. Av den grunn ville det ikke være lurt å ødelegge det flotte utseendet ditt ved å bruke en uprofesjonell tilnærming til hårforlengelsespleie.

Det er ingen tvil om at levetiden på resultatet avhenger av både metoden som brukes for å feste hårforlengelsene og tilstanden til det naturlige håret. Det finnes likevel noen pleietips som kan forbedre hårforlengelsenes tilstand og utseende betraktelig. Her er en kort guide som hjelper deg med å holde hårforlengelsene i perfekt stand.

Pleie av hårforlengelse: Veiledning

1. Nøyaktig og riktig løsning

Alle hårtyper må selvsagt børstes, og det er ikke noe spesielt med det. Problemet begynner imidlertid når du benytter enten en fintannet kam eller en børste som drar i håret i stedet for å løsne det.

For å få løsnet forlenget hår er det derfor bedre å bruke en spesiell børste eller kam som er designet for nettopp denne oppgaven. Slikt tilbehør er definitivt mer skånsomt, og fremfor alt er det helt trygt å bruke det til hårforlengelser. Husk å løsne håret før hver hårvask. Hvordan gre håret? 

Kort sagt, det første som skal løsnes er hårtuppene. For å klargjøre dette kan du prøve å gre hårtuppene først og deretter, gradvis flytte børsten/kammen høyere opp. Denne teknikken gjør at håret ikke floker seg. Det er også viktig å ikke dra i flokene. Så hvis det hender at du blir sittende fast i en flokr, fjerner du børsten fra håret og skiller den flokede hårlokken fra de andre hårstråene. Bruk fingrene til å løsne floken forsiktig. Når floken er løsere, kan du gra kammen gjennom den. Igjen, vær forsiktig!

2. Løs knute til å ha under soving

Hele lengden på det forlengede håret bør beskyttes mot alle mulige mekaniske skader. Dessverre forverres tilstanden til hårforlengelser for det meste ... mens vi sover. Grunnen til det er den konstante gnidningen mot putevaret. Ofte drar vi rett og slett ubevisst i håret mens vi ligger på det. Derfor er den beste og mest praktiske metoden for å håndtere mekaniske skader på å sette opp håret i en løs knute eller flette. Takket være dette reduseres risikoen for hårskader betydelig.

3. Tørk håret veldig forsiktig med håndkle

Vi har allerede nevnt at all mekanisk skade er en forbrytelse mot håret, fordi skjøtene i hårforlengelsene enten går i stykker, knekker eller løsner når de behandles hardhendt. Uansett hvordan hårforlengelsene ble festet til håret - med borrelås, klips eller teip - vil hver eneste hardhendte gnidning enten ødelegge eller løsne skjøtene mellom det naturlige håret og hårforlengelsene.

En type mekanisk skade som hårforlengelser kan utsettes for, forårsakes av håndklær rett etter sjamponering, når de fortsatt er våte og mer utsatt for skader. For å demonstrere: Et håndkle skraper hårforlengelsene og svekker dem betraktelig. I lys av dette er det definitivt bedre å fjerne overflødig vann ved å klemme forsiktig på håret med et håndkle i stedet for å gni hårstråene med det grove stoffet. Effekten blir nøyaktig den samme, og du tørker håret uten å utsette det for mekaniske skader.

4. Pleie hårforlengelsene med de riktige pleieproduktene

Igjen må man være klar over at forlenget hår er mer utsatt for skader, spesielt i skjøtene. Når det gjelder tynt og skjørt hår, kan det imidlertid bli svekket ved bunnen, som er stedet der nytt, sterkt og sunt hår skal vokse ut. Husk å ikke bruke balsam på skjøtene, men bare på de områdene der hårforlengelsene kan bli svekket, som for det meste er hårspissene og hårstråene.

Et annet viktig aspekt ved pleie av hårforlengelser er riktig fuktighet. Sannheten er at hårforlengelser mister vann raskere enn naturlig hår som produseres av hårrøttene våre. Husk derfor å bruke riktig balsam etter hver sjamponering. Den beste måten å behandle hårforlengelser på er å utsette dem for sensitivt hår (nivå 4-5)-pleie.

5. Bruk naturlige oljer og gå for håroljebehandling

Det er ikke nok å beskytte håret mot mekaniske skader hvis du vil behandle hele lengden riktig. Et annet viktig element i hårpleie er å beskytte håret mot ytre påvirkninger som høye og lave temperaturer, solstråling, oksidativt stress, giftstoffer og byforurensning. Når alt kommer til alt, absorberer håret ikke bare nærende stoffer, men også urenheter. På grunn av disse faktorene forverres både hårets og hodebunnens tilstand. Det er verdt å være klar over at når håret belastes unaturlig mye, kan det med tiden svekkes i den viktigste delen, nemlig hårroten.

Det er en fordel for håret å bruke håroljer og utføre regelmessige behandlinger med hårolje. Og dette bør ikke bare gjøres etter sjamponering, men også noen ganger i løpet av dagen. Takket være dette vil du beskytte håret i de mest skjøre delene, som er leddene, sammen med hårtuppene. Dessuten forsterker hårolje hårrøttene og renser hodebunnen ved å gjenopprette det riktige pH-nivået i huden. Denne behandlingen bidrar også til å beskytte hodebunnen mot andre ubehagelige plager som flass, overdreven talgproduksjon og dehydrering. Sist, men ikke minst, er naturlige oljer et perfekt alternativ til hårpleieprodukter som inneholder alkohol, noe som er svært uheldig for hårforlengelser.

6. Føn håret på riktig måte

Denne typen hår krever at det er litt fuktig, noe som betyr at du ikke bør bruke en hårføner for å gjøre det helt tørt. For å tydeliggjøre dette bør du fortsette å føne håret til det er 80 % tørt, og deretter la det lufttørke. Dessuten bør hårforlengelser behandles med enten kjølig eller varm luftstrøm fordi høy temperatur gjør skjøtene løse.

Gjør derfor ditt beste for å unngå varm luft fra hårføneren, og sørg for at du holder hårføneren 7- 10 cm fra hodet når du bruker den. Avslutt alltid føntørkingen med kjølig luftstrøm som lukker hårstråene, glatter ut håret og etterlater det glansfullt. Hår som er behandlet med kjølig luftstrøm, er dessuten mer medgjørlig.

Bruk kun en ionisk hårføner for å gjøre håret tørt. Begynn prosedyren fra røttene og beveg deg gradvis nedover til du kommer til hårtuppene - denne teknikken hjelper deg også med å lukke hårstråene og glatte ut hårstråene. Mens du føner, kan du prøve å dra fingrene gjennom håret. Du kan gre hårstråene når de er helt tørre.

7. Ikke bakoverkam hårforlengelser

Bakoverkamming av hårforlengelser er en svart flekk på listen over prosedyrer som skader denne typen hårstrå i en økende modus.

Bakoverkaming er det ekstreme, det etterlater håret ekstremt flokete som senere må løsnes, noe som ofte er forbundet med mye rykking. Som en konsekvens av dette kan hårforlengelsene løsne, og skjøtene kan gå i oppløsning. Med dette i bakhodet er det åpenbart at du bør avstå fra bakoverkamming av hårforlengelser.

8. Glatt ut, gi glans og pleie hårforlengelsene dine

Siden denne typen hår mister fuktighet raskere, kan det se verre ut i løpet av noen få uker. For å gi håret glans og hindre at det floker seg, bør du derfor behandle hårstråene med naturlige oljer. Hold deg unna helsekostprodukter som er fulle av syntetiske silikoner og alkoholer. Hår som er dekket av naturlig olje, får et vakkert utseende og tilstrekkelig beskyttelse mot skader.

9. Vask hårforlengelsene på riktig måte

Før du i det hele tatt begynner, bør du børste håret nøyaktig og forsiktig for å unngå at det floker seg mens du vasker det. Det er best å vaske håret i dusjen, slik at vannstrømmen renner nedover håret. Det er også viktig å huske på at vannstrålen ikke bør være for sterk, siden våte hårstrå lettere blir skadet (og ved hårforlengelser, demontert). Bruk alltid lunkent vann til å vaske håret med. En slik temperatur er helt enkelt nøytral for hårforlengelsene og skader dem ikke. Sist, men ikke minst, unngå å vaske håret med sirkelbevegelser. Prøv i stedet å bevege hendene opp og ned.

10. Ikke varm opp leddene

Uansett om du bruker rettetang eller krølltang, må du ikke plassere stylingverktøyene på hårrøttene der skjøtene til hårforlengelsene sitter. Husk også å bruke spesielle varmebeskyttende produkter. Til slutt er det bedre å ikke bruke varme stylingverktøy for ofte. Jo sjeldnere du bruker dem, jo lenger holder hårforlengelsene seg i god stand.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring