Hårknute i forskjellige varianter - de beste hårfrisyrene

Hårknute i forskjellige varianter - de beste hårfrisyrene

En hår-bun er et håroppsett som er tidløst. Hvert år er den å finne på motevisninger verden over. En bun kan gå med alle antrekk, alle ansiktsfasonger og – avhengig av varianten vi velger – kan gjøre enhver look attraktiv.

Hvorfor er bun’en så populær?

Svaret er overraskende: den eksponerte nakken og skuldrene. En bar nakke kan være som et rødt klede for en okse. Det er noe interessant med en fin bun.

Et høyt håroppsett fremmer ansiktet og øynene også. Det gjør at du ser classy og ryddig ut. Ansiktet får en friskhet og glød. Vi kan stolt si at en bun er alltid feilfri. Selv de løse og (tilsynelatende) rotete hårknutene gir en slags eleganse.

Hårknuten (bun) – den beste og mest interessante frisyren

Dobbel hårknute – er helt enkelt to knuter på hver side av hodet. Du kan ha de høyt på toppen av hodet, eller lavere og nærmere nakken. Du gjør begge varianter på samme måte: lag to hestehaler og snurr de rundt hårstrikkene. Sett håret fast med hårspenner og hårspray.

Fransk bun – gjorde et comeback på 40-tallet. Det er fortsatt en greie, da en fransk twist er enkel å lage og ser veldig smakelig ut. For å lage knuten, samler du alt håret på en side og fester det med spenner. Håret burde være en plass i midten, og lage en horisontal linje (du kan krysse spennene for bedre hold). Nå faller håret på én side av hodet; du kan kamme det forsiktig bakover og snurre det rundt – oppover. Pass på at raden med spenner er skjult under håret. Hårlokkene skal lage formen av en banan; det er grunnen til at den franske twisten også er kjent som en banan-bun. Frisyren festes med lange spenner, og vil se elegant ut med en lang hårklype.

Spansk bun – En frisyre som er lav, rett over nakken. Spansk bun er karakterisert av silkemykt og glansfullt hår. I likhet med den franske knuten, har den spanske to versjoner: rotete lokker spent fast over nakken for å gi en perfekt hverdagslook. Hvis du glatter håret, vil den passe til et kveldsanstrekk og formelle møter. En liten dekorasjon (pin, klype, flette eller blomst) gir knuten noe iøynefallende å se på.

Engelsk bun – likner mye på den spanske knuten, men du fester den høyere opp på hodet. En hår-svamp er ideell for denne hårfrisyren. Den sprer håret jevnt over og skaper en stor, glatt knute. Den engelske knuten finnes i «slapp» versjon også. Den er perfekt for en kjapp look. Alt du trenger er å feste håret oppå toppen av hodet med spenner, og surre en strikk rundt. Du kan fikse frisyren med hårspray og spenner. Istedenfor spenner bruker mange også en fin strikk (for eksempel Invisibobble).

Messy bun – bortsett fra de «rebelske» versjonene av de ovennevnte knutene, er det andre, raskere og mer rotete oppsett. De lar deg temme håret på noen få sekunder, uansett hvor du er. Hva er den enkleste versjonen av en bun? Mens du lager en hestehale, på siste tvinning drar du ikke håret helt gjennom. Håret som henger ned, blir tvinnet rundt strikken. Du kan lage en messy bun, eller bruke en stor hårklype istedenfor spenner.

Bryllups-bun – avhengig av ansiktsform og preferanser, kan du lage hver av de beskrevne knutene for en bryllupsfest. Bryllupsversjonen burde være ryddig, dekorert med klyper og en interessant flette. Det er uendelige muligheter – du kan freshe opp knuten med en flette, rette eller krølle hårlokkene, og spenne dem opp.

Knuter/buns for forskjellige hårlengder

 • Bun & kort hår – få vet at du kan lage en bun/knute i kort hår. Det tar en del tid, men ser utrolig ut. Du trenger bittesmå hårklyper; hver sikrer en hårseksjon. Hvis håret er langt nok, kan du krølle det til små «snegler» og sette det opp på baksiden av hodet med spenner. Du kan også bruke hair extensions for å forlenge håret.
 • Bun & krøllet hår – de med krøllet hår kan gjerne like å ha håret i bun. Krøller er enkle å style – det trengs ikke mye børsting. Den enkleste versjonen er å ta håret opp i en hestehale og gradvis sette opp hver seksjon.
 • Bun & medium lengde hår – du må se til at lokkene ikke sklir unna. Bun i medium lengde hår kan trenge litt hjelp – spenner, en ekstra hårstrikk eller en hår-svamp. Hvis håret ditt er tykt, kan du sette opp hver seksjon én etter én, og skape en romantisk krone rundt strikken.
 • Bun & langt hår – det ser alltid vakkert ut, og trenger sjelden en hår-svamp eller extentions for å få ønsket look. Etter å ha børstet håret, tvinn det rundt hårstrikken og bruk hårspray og spenner til å feste den.

Tilbehør for hårknuter - ting du trenger for å style et oppsett

De vil hjelpe deg å lage en bun/knute raskt og enkelt, dekorere hårfrisyren og skape en unik look. De mest populære tilbehørene:

Dekorasjoner for hår bun’en

 • Invisibibobble hårstrikk – gir utrolig hold og sklir ikke unna. Du kan tvinne den rundt hårknuten eller bruke den istedenfor en hår-svamp.
 • Hårklyper – gir knuten karakter, endrer en vanlig frisyre til en slående vakker og smakelig hårfrisyre for spesielle tilfeller.
 • Blomster på strikk eller spenner – blomstrete tilbehør er perfekt for den spanske knuten og for å lage en romantisk look. Perfekt for sommer og løse kjoler.
 • Falsk flette – en hårstrikk med en flette festet på er den enkleste versjonen. Du lager en bun og tvister strikken rundt for en original stil. Fletten fungerer supert for tynt og volumløst hår.
 • Hårbånd – kan være et spennende tilbehør og kan gjerne matche antrekket så den forbedrer både hårfrisyren og hele imaget ditt.

Verktøy for å lage en bun

 • Spenner – et uerstattelig tilbehør i årevis, ingenting kan slå dem; ingenting holder hår på plass så effektivt som den tradisjonelle spennen.
 • Hårolje – glatter, gir glans, temmer løse hår, hjelper å skape en frisyre, perfekt når du lager en spansk knute.
 • Hårspray – brukt som en siste krone på verket. Gjør at hårknuten holder lengre. Takket være hårspray vil ikke hårlokkene skli unna og ødelegge frisyren.
 • Kam – burde ha en spiss ende for å dele håret opp i seksjoner og hårskille. Husk at å kamme håret bakover gir mer volum.
 • Hårnett – Hvis du tar et nett over den spanske knuten, vil den ikke bare holde frisyren ryddig og på plass, men fungerer også som en fin dekorasjon. Hårnettet kan være glatt og simpelt, eller pyntet med perler og glitter.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring