Hva er den perfekte sjampoen for din hårtype? Hemmelighetene bak riktig hårpleie

Hva er den perfekte sjampoen for din hårtype? Hemmelighetene bak riktig hårpleie

Hvordan velge riktig sjampo? Sammen med balsam, får sjampoen mindre oppmerksomhet - dens rolle er å rense, og det er det. Vi glemmer ofte at en uegnet sjampo kan gjøre mer skade enn nytte. Oppdag hvilken type sjampo du bør velge for å få mest ut av den, og for å unngå at håret blir frizzy, kjedelig og flokete.

Dere som vet nøyaktig hvilken sjampo håret deres trenger, rekk opp en hånd. Mens vi velger hår balsam, nøye analyserer vi deres sammensetning, men vi viet ikke så mye tid til sjampo. Mange av oss kjøper bare en tilfeldig, eller velger en kombinasjonspakke som inkluderer både balsam og sjampo fra samme merke og serie. Vi prøver enten alle produktene i apoteket eller forblir trofaste mot en bestemt kosmetikk som gjør underverker for håret vårt. Siden de fleste av oss ikke er helt sikre på hvilken sjampo som vil være den rette, har vi en tendens til å skade håret vårt.

Feil valgt hår sjampo

Vet du hva du kan forvente når du bruker en uegnet sjampo? Et slikt produkt kan inneholde ingredienser som ikke passer til hårets porøsitet og til og med kan irritere huden vår. Som et resultat kan en feil valgt hår sjampo:

  • forårsake en ubehagelig kløe,
  • bidra til dannelsen av flass,
  • irritere hodebunnen og svekke hårsekkene,
  • tørke ut og matte håret ditt,
  • gjøre håret vanskelig å gre og style.

Hvordan matche sjampoen til din hårtype?

Teoretisk kan vi bare følge etiketten, men det lønner seg å investere mer i valg av hår sjampo. Det viktigste er sammensetningen.

Derfor bør du unngå sjampoer som inneholder alkohol, ftalater, petroleum, parabener og andre skadelige stoffer, f.eks. sterkt irriterende såpestoffer (Sodium Laureth Sulfate, Sodium Coco Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Myreth Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate, Sodium Cocoyl Sarcosinate, Sodium Pareth Sulfate). Det er en kosmetikk som skal rense hodebunnen og håret effektivt, men ikke på bekostning av irritasjon. Milde, naturlige hår sjampoer med tilleggsfuktighetsgivende stoffer, oljer og urteekstrakter vil være en mye bedre løsning.

Det er like viktig å finne ut og bestemme hvilke typer hår sjampoer som finnes. De mest populære er de i flytende form, selv om du også kan finne sjampobarer, kremer, oljer, osv. Tørre sjampoer er også veldig populære; de fjerner overflødig talg og frisker umiddelbart opp håret uten bruk av vann. De er også veldig praktiske å bruke på farten. Når du velger riktig sjampo, er det absolutt verdt å ta hensyn til dette.

Sjampo vs. hårtype

Alt du trenger å gjøre er å ta en nærmere titt på håret ditt for å bestemme hvilke kosmetikkprodukter det trenger og hvilken sjampo du skal gå for. Håret gir oss tips og hint, for eksempel blir det lett floket eller frizzy på en fuktig dag. Imidlertid er ikke alle i stand til å finne ut nøyaktig hva håret prøver å signalisere. Derfor vil du i dagens innlegg finne nyttige tips om hvordan du matcher sjampoen til en bestemt hårtype. La oss sette i gang uten videre!

Sjampo for tørt og skjørt hår

Hår som er kjedelig, skjørt og mangler fuktighet er mange kvinners mareritt. Den beste løsningen på et slikt problem er å bruke en passende balsam eller en hårmaske. Det du også må huske på er at en sjampo enten kan fukte håret eller, tvert imot, øke frizz og tørke det ut enda mer - alt avhenger av om vi velger det rette produktet. Den beste sjampoen for tørt hår bør inneholde ingredienser fra to grupper: fuktighetsgivende humektanter og beskyttende emollients. Det er best å velge kosmetikk med en kremet formel som består av naturlige oljer som kokos, avokado olje eller arganolje, samt styrkende keratin, som vil forhindre skjørhet, samt glyserin som er ansvarlig for riktig fuktighet. Hva bør en sjampo for tørt hår ekskludere? Sulfater som fratar håret og hodebunnen for vann.

Sjampo for fett hår

Fett hår er resultatet av upassende arbeid av talgkjertlene som ligger i hodebunnen. I dette tilfellet bør en anstendig sjampo ikke bare rense, men også hemme seboré og balansere talgutskillelsen. Sammensetningen av en slik kosmetikk bør inneholde rensende stoffer, men unngå oljende stoffer, f.eks. oljer, silikoner. Videre vil fet hår like rosmarin, salvie, nesle og kamille, som har en sammentrekkende effekt (merk - kamille kan også lysne hårfargen). Derfor er det i dette tilfellet verdt å bruke urtesjampoer. Imidlertid kan du ikke glemme andre prinsipper for fet hårpleie, for eksempel å unngå å vaske håret i varmt vann.

Sjampo for fargebehandlet og lysnet hår

Både fargebehandling og bleking er prosesser som kan skade hårets tilstand. Derfor bør en god sjampo for fargebehandlet hår rense skånsomt slik at det ikke forverrer tilstanden til allerede svekkede hårstrå. Selv om det finnes andre produkter som er ansvarlige for hårregenerering, er det best hvis sjampoen inneholder nærende, glattende, fuktighetsgivende og forsterkende stoffer – vanligvis honning, planteoljer, keratin og andre proteiner. For bleket hår er sjampoer som reduserer gule og messingaktige toner et must (lilla sjampoer), men for mørkfarget hår er det lurt å velge sjampoer som spesifikt forhindrer at fargen falmer. Videre vil den mest ønskelige sjampoen fremme hårglans og ha en lav pH (maks 7) for å forsegle hårskjellene.

Sjampo for fint hår

Kan en sjampo brukes for å øke hårvolum? Selvfølgelig, hvorfor ikke! Men valget av riktig sjampo for tynt, fint og flatt hår kan være en ekte utfordring. Det er to alternativer å velge mellom – tørrsjampo eller en sjampo som matcher håret. Den første er designet for umiddelbart å friske opp håret der partiklene absorberer overflødig talg, og etterlater håret voluminøst og løftet ved røttene. Du kan imidlertid ikke basere hårpleien din bare på tørrsjampo, fordi hvis håret ikke vaskes i flere dager på rad, kan det føre til irritert hodebunn, tilstoppede porer og produktoppbygging. En anstendig sjampo dedikert til fint hår må rense hodebunnen grundig og fjerne rester av stylingkosmetikk. I tillegg, hvis den inneholder polymerer og proteiner, kan den styrke og tykne håret, noe som tydelig forbedrer volumet.

Sjampo for hår med flass

De som har måttet kjempe mot flass minst én gang i livet vet hvor vanskelig det er å bli kvitt det. Å velge riktig sjampo er bare begynnelsen på reglene som bør følges når man har hårpleie med flass. Men det er et veldig viktig skritt. De mest vanlige anti-flass sjampoene du finner i apotek inneholder stoffer som bekjemper ulike soppinfeksjoner. Disse ingrediensene inkluderer ketokonazol, salisylsyre, sink trithionate, selen sulfid. Du bør imidlertid være ekstremt forsiktig når du bruker slike produkter, fordi huden kan bli avhengig av dem, noe som resulterer i tilbakefall av flass etter at de er avsluttet. En god anti-flass sjampo bør ha en lett formel og naturlig sammensetning, fordi parabener, sterke rengjøringsmidler og andre syntetiske stoffer kan irritere huden, stimulere talgkjertlene og forverre problemet. Det er verdt å se etter sjampoer med ricinusolje, borreolje, rosmarinolje eller te tre olje som er ansvarlige for å hemme flass.

Sjampo for krøllete og krusete hår

Ikke mange er klar over at krøllete hår kan bli overdrevet krusete og miste fuktighet hvis vi bruker feil sjampoer. Eiere av krøllete hår må alltid være oppmerksomme på hvilke kosmetikkprodukter de bruker. Den beste løsningen for krusete hår er å bruke en sjampo med glattende midler. Derfor, se etter [sheasmør], kokosolje, grønn te. Det er ingen grunn til å være redd for syntetiske stoffer fordi notoriske silikoner kan gi håret ditt vakker glans, mykhet og elastisitet. Men hårglatthet kan ikke gå hånd i hånd med tap av volum, derfor bør en sjampo for krøllete hår ha en lett konsistens og rense godt for urenheter og kosmetikkrester som sitter igjen på håret. Hva annet er verdt å se etter i et slikt produkt? Proteiner, fuktighetsgivende og beskyttende stoffer, takket være hvilke krøllete hår vil beholde sin vitalitet.

Hvor ofte bør du bytte sjampo?

Et av de mest stilte spørsmålene handler om hvorvidt hårsjampo bør erstattes med en annen.

Faktisk finnes det ingen regler for dette.

Tilhengerne av denne ideen hevder at behovene til håret og hodebunnen vår endres over tid. Derfor bør du bytte sjampo like ofte som du føler behovet for det. Når håret er tilstrekkelig hydrert, kan vi sette bort sjampoen for tørt hår til fordel for den som gir volum, osv. På den annen side hevder motstanderne av regelmessige sjampoendringer at de har brukt det samme produktet i mange år med de samme spektakulære resultatene, og det er ingen grunn til å gjøre endringer.

Et godt kompromiss er å ha to favorittsjampoer tilgjengelig. Definer først de to viktigste behovene for håret ditt (for eksempel fet hodebunn og splittede tupper), bruk deretter sjampoer som tjener formålet (en for å forhindre fett hår og den andre proteinbasert med styrkende effekter) vekselvis. I stedet for bare å endre hårsjampo ofte, må du sørge for å svare på hårets og hodebunnens behov. Hårets utseende og problemer er de beste indikatorene for å velge riktig hårsjampo.

Viktig! Selv om det kalles en hårsjampo, er det ment for å rense hodebunnen først og fremst. Siden vi hovedsakelig bruker den for å vaske hodebunnen, er det verdt å velge en som vil forbedre dens tilstand. Hvis vi har seborré i hodebunnen og tørt hår i endene, velg en sjampo for fet hår - den vil løse problemet ved hårbasen, mens regenerering er oppgaven til en balsam, en intens hårmaske eller et konsentrert serum.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring