Håret ditt lider når du gjør dette! Sjekk denne oversikten over forbudte ting som ødelegger frisyren din

Håret ditt lider når du gjør dette! Sjekk denne oversikten over forbudte ting som ødelegger frisyren din

Du skjemmer bort håret ditt med balsam, velger sjampo med omhu, bruker hårserum og en hårmaske en gang i uken, men håret ditt forblir skadet, kjedelig, krusete og ser rett og slett ikke bra ut? En tilsynelatende uskyldig ting kan være den skyldige, og du er kanskje ikke klar over det. Sjekk de mest grunnleggende feilene og forbudte tingene som ødelegger frisyren din. Blant dem kan du kanskje finne den ugjerningen som er ansvarlig for den dårlige tilstanden. Hvis du har disse uvanene, må du slutte med dem så fort som mulig!

10 forbudte ting som ødelegger håret ditt

1. Rettetang, krølltang og andre varmestylingsverktøy

Håret vårt liker ikke varmestyling. Høy temperatur (over 40 grader) frarøver det vann. Den ekstremt høye temperaturen fra rettetangen brenner håret irreversibelt og bryter de indre disulfidbindingene - skader som ikke kan repareres. Brent hår kommer ikke til å få tilbake det riktige fuktighetsnivået, så unngå rettetang og krølltang så langt det lar seg gjøre. Hvis du ikke kan klare deg uten, bør du alltid bruke en varmebeskytter - en naturlig olje eller ferdige sprayer som beskytter mot den ødeleggende effekten av varme og overtørkede hårstrå.

2. Noen hårstylingbehandlinger og kjemisk behandling

I tillegg til nærende og revitaliserende behandlinger, utsetter vi ofte håret vårt for teoretisk hårforbedrende behandlinger som i det lange løp gjør det motsatte: De etterlater håret ekstremt tørt og forverrer hårets motstandsdyktighet, elastisitet, spenst, glans og generelle utseende. Håret er notorisk skadet av kjemisk behandling, og det er lite sannsynlig at det får tilbake sin opprinnelige tilstand. Hitlisten over salongprosedyrer inkluderer bleking, farging, permanente bølger, avfarging og hårforlengelser.

3. Værforhold

Dessverre er det lite vi kan gjøre med dem. Du kan ikke unngå isende kulde, sterk vind og intensivt sollys som ødelegger håret raskt. Sol og frost svekker ikke bare den ytre hårstrukturen, men også roten på innsiden. Resultatet er at håret faller av, og veksten kan bli blokkert. Et svekket hårstrå gir ikke lenger et hår som er sterkt og tykt nok. Derfor er det viktig å beskytte håret mot sollys, skadelig UV-stråling og lave temperaturer. I tillegg til de ødeleggende værforholdene utsettes håret i dag for nye trusler som smog, forurensning og giftstoffer som er farlige både for utseendet og helsen.

Både sommer og vinter bør du huske å bruke lue og finne frem spesialdesignede hårsprayer og oljer som motvirker forurensning - spray dem på håret når du går ut.

4. Gni og dra i håret (fysisk skade)

 Den verste forbrytelsen du kan begå mot håret ditt, er å sove uten å føne det etter en vask - det er en stor feil som raskt fører til skadet hår som ser katastrofalt ut. Hard håndkletørking gjør det samme og forårsaker fysisk skade på hårets struktur fordi våte skjellag er mer skjøre og følsomme og dermed svakere, så å gni dem med et håndkle ødelegger hårets tilstand og ødelegger den naturlige teksturen. Etter vask er det best å pakke håret forsiktig inn i et håndkle (helst av mikrofiber) og vente til det har absorbert overflødig vann.

5. Vann

Det er så uskyldig, men kan likevel gjøre stor skade på håret: for hardt rennende vann og mineraler som bygger seg opp i håret. Mikropartikler i slikt vann gjør håret stivt og hindrer deg i å fukte det. Klor i bassengvann eller salt sjøvann har en tilsvarende negativ effekt. Hvis du vil beskytte håret mot slike skader, bør du bruke en spesiell balsamspray eller -mousse når du skal bade i basseng eller sjø. Hvis vannet hjemme ikke er mykt nok, kan du bruke en blanding av eplecidereddik og kokt vann til den siste skyllingen. Det vil gjøre håret mykere, øke glansen og sikre pH-balansen i hodebunnen.

6. Stress og dårlig kosthold

Håret får brorparten av næringsstoffene fra maten vi spiser, så hvis du virkelig ønsker å gi næring til håret og forbedre hårets vekst, utseende og tilstand, må du huske på å spise et kosthold med et høyt innhold av vitaminer og mineraler. Hår er mest glad i aminosyrer  (taurin, arginin, metionin, cystein, tyrosin) - de er mest ansvarlige for vekst og forebygging av hårtap. Sjekk deres beste kilder og prøv å levere dem daglig med mat.

Husk at det ikke finnes noe verre for hud, hår og negler enn høyt stress. Kronisk tristhet og apati er fiender av ungdommelig utseende - du må være klar over at håret faller mer ut på grunn av høyt, konstant stress. Prøv derfor å finne noe som lar deg slappe av, i alle fall et øyeblikk, og være glad hver dag. Å gi kroppen din nok søvn og smile mye - det er helt sikkert den beste eliksiren for ungdommelighet i verden. Gratis og tilgjengelig nå!

7. Feil produkter i forhold til hårets struktur og tilstand

Du har sikkert lagt merke til at håret oppfører seg forskjellig etter hver kosmetikkbehandling. Husk også at håret ditt på en måte er unikt, og at det aldri vil være det samme som håret til venninnen eller søsteren din, så hvis noe er bra for henne, er det ikke nødvendigvis bra for deg. Velg produkter utelukkende med tanke på ditt eget hårs velvære. Tenk på hårets porøsitet, utseende, hvordan håret ser ut ved røttene og toppene, og velg de riktige produktene for din hårtype. Hvis det er et problem, kan du bruke en hårporøsitetstest på nettet eller et profesjonelt tips fra en frisør eller trikolog.

Bare husk å alltid holde balansen og aldri overbehandle eller tynge håret med for mye produkt. Mousser, geler, sprayer og andre hårstylingprodukter er basert på alkohol og bidrar dermed til å forverre hårets tilstand, gjøre det matt, brekke og dehydrere.

8. Legge seg med vått hår

Noen ganger har vi ikke tid til å la håret lufttørke helt. Det hender at vi vasker håret sent og ønsker å legge oss så fort som mulig etter en lang og travel dag. Å sove med vått hår er som nevnt en av de mest skadelige faktorene for håret. Mange er ikke engang klar over hvor ødeleggende det er for frisyren. Og da tenker jeg ikke bare på krøller, brudd og krusete, uregjerlige lokker. Vått hår er mer utsatt for skader, og når det gnisser mot en pute, oppstår det mikroskader på hele hårstrukturen som kan føre til alvorlige og langvarige problemer. Derfor vil en kjølig luftstrøm fra en hårføner og en rotete knute, flette eller hestehale være mindre inngripende.

Du bør også huske at våte hårstrå ikke liker harde bevegelser. Selv når du løsner floker, bør du være forsiktig, og i stedet for å dra og rykke i det, bør du løsne det forsiktig med en bredtannet trekam.

9. Feil børsterutiner og frisyrer

Hårbørsting er en svært viktig aktivitet som - hvis den utføres riktig - gir fuktighet (ved å spre beskyttende talg), masserer hodebunnen og øker blodgjennomstrømningen, tilfører oksygen til cellene, stimulerer røttene og setter i gang veksten. For at kjemmingen skal bli en pleiende behandling i stedet for å skade håret, må du lære deg hvordan du børster håret riktig og velge riktig tilbehør. Husk at du ikke må dra i håret - uansett om det er vått eller tørt.

Vær forsiktig og begynn med hårtuppene for å unngå knuter og floker. Frisører anbefaler vanligvis børster med naturlig svinebust: Når du børster, berører busten hodebunnen, masserer den og frigjør og sprer talg i hele håret. Frisører mener at talg er den beste hårbalsamen du kan tenke deg. I tillegg øker hodebunnsmassasjen blodtilførselen til hodebunnen, noe som øker opptaket av næringsstoffer og dermed fremskynder veksten av nytt hår og styrker eksisterende hår.

10. Forsømmelse av hodebunnen

De færreste er klar over at hodebunnen er det viktigste elementet i håret. En sunn hodebunn er som fruktbar jord for planter. Det er tross alt "hjemmet" til hårrøttene - den delen av håret som er ansvarlig for en sunn og god vekst. Roten er kommandosentralen, også kjent som "hårfabrikken". Hvis hodebunnen er forsømt, tørr eller dårlig rengjort, kan ikke hårrøttene fungere som de skal. For å gjøre vondt verre finnes det produkter som bygger seg opp på hårrøttene og hindrer riktig vekst. Hvis du vil ha nydelig hår, bør du tenke på det grunnleggende først: Rens hodebunnen enten med en profesjonell skrubb eller en regelmessig oljebehandling hjemme.

Hvordan får du raskt tilbake hårets glatthet og glans?

Ikke alle bestemmer seg for å booke en time hos en trikolog, eller kostbare behandlinger i hårklinikk. Er det en måte å reparere håret profesjonelt på, hjemme? Heldigvis! Det er behandling med hårolje - trygt og adresserer alle hårproblemer. Det gjenoppretter hårstammen, samt renser og lindrer hodebunnen, gir næring til hårsekkene, forbedrer (gjen)vekst av fabelaktig hår og hindrer tynning. Håroljebehandling er også en ideell terapi etter sommer- eller vintertid når du blir utsatt for sesongmessig hårtap.

Profesjonelle hår-masker (helst rik på keratin og arganolje) eller revitaliserende ampuller gir også effektive behandlinger. Men, før du går til innkjøp, må du sørge for at du kan bruke dem i hodebunnen, og at de er fri for parabener og silikoner.

 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring