Et kompendium av kunnskap: hårampuller - hva er de, når skal man bruke dem og hvilke skal man velge?

Et kompendium av kunnskap: hårampuller - hva er de, når skal man bruke dem og hvilke skal man velge?

En liten glassampulle er det siste trinnet i kampen om vakkert hår. Vi tyr som regel til dem når vi har prøvd absolutt alt og ingenting ser ut til å virke. De små ampullene er som en pleietreffer: "små kommandosoldater" dukker opp når ingenting annet er i stand til å hjelpe mot overproduksjon av talg, flass, overdrevent hårtap og hindret hårvekst. Men virker hårampuller egentlig? Er de trygge? Hva består de av, og finnes det noe alternativ til en så alvorlig behandling? I denne artikkelen vil du lære alt om hårampuller, deres virkning, sammensetning og effektivitet.

Hårampuller - hva er det?

Hårampuller er små, vanligvis glassampuller med virkestoffer. Disse ingrediensene bekjemper håravfall, svekket tilstand og hemmet vekst. Preparatene stimulerer sirkulasjonen i hårsekkene og styrker hårrøttene. Produkter som reduserer håravfall, stimulerer også nye hårstrå til å vokse. Ampullene kan kjøpes enkeltvis som en revitaliserende engangsdose (det er en berikende ampulle), eller som en komplett behandling for mer alvorlige problemer. Den består vanligvis av et titalls ampuller.

Hvordan virker hårampuller?

Hårampuller fungerer på forskjellige måter, avhengig av hvilken rolle de har i behandlingen. Med andre ord fungerer ampuller som fremskynder vekst annerledes enn ampuller som gjenskaper skadet hår og ampuller som skal hemme håravfall.

Generelt gir ampullene næring til hodebunnen og stimulerer samtidig hårveksten. De inneholder en rekke ingredienser som stimulerer forbrenningen i hårsekken som bygger opp keratin, som er det grunnleggende hårproteinet[SK1] . Ampullene bidrar til å styrke kollagenfibrene[SK2]  - de gjør at hårstråene fester seg bedre til røttene. Etter behandlingen er håret mer motstandsdyktig mot skader og andre negative, ytre faktorer.

Typer hårampuller:

  • Hårampuller mot hårtap - dette er en gruppe ampuller med det største utvalget av valgmuligheter når det gjelder virkning og ingredienser. De med de sterkeste stoffene som bidrar til å kurere alopecia areata er tilgjengelige på apotek. På grunn av den sterke virkningen anbefales det å oppsøke en trikolog før første gangs bruk. Andre, mye lettere formler som håndterer sesongmessige problemer hårtap er tilgjengelige på helsekostforretninger (deres sammensetning er hovedsakelig basert på vegetabilske ingredienser, som brennesle eller kjerringrokk).
  • Hårampuller som stimulerer hårvekst - en gruppe produkter som - avhengig av kraft og pris - kan enten være profesjonelle produkter, deres bruk bør konsulteres med en spesialist, eller basert på mer skånsomme ingredienser som støtter hårrøtter (de inneholder oftest vegetabilsk- og vitamin-ekstrakter av rød paprika, ingefær eller pepper); slike behandlinger er mindre effektive, men ampullene er også mye billigere.
  • Gjenskapende hårampuller - disse preparatene inneholder ofte gruppe B-vitaminer, mineraler, eteriske oljer og planteekstrakter. Deres oppgave er å gi næring til håret og skånsomt pleie hodebunnen. Denne gruppen ampuller fungerer som en hårmaske (omtrent som en ansiktsmaske som umiddelbart forskjønner ansiktet). Oftest brukes gjenskapende hårampuller enkeltvis for raskt å friske opp håret og forbedre tilstanden før en viktig kveld ute. Gjenskapende hårampuller bør brukes én gang i året for å styrke håret (f.eks. på varme somre eller ved vår- eller høstjevndøgn). Ampullene vil da være et godt middel mot matt, sprøtt, skjørt, ubehagelig å ta på eller ekstremt tørt hår. Hvis håret er spesielt skadet, kan behandlingen brukes oftere.
  • Ampuller for hodebunnen - selve hodebunnen kan også trenge hjelp: Den kan være tørr, plaget[SK3]  av flass eller annen form for irritasjon, den kan klø eller være utsatt for allergi. Ampullene er i stand til å bekjempe flass og overdreven uttørking av hodebunnen, inkludert psoriasis og eksem, og SUS (seboreisk dermatitt).

Når skal man bruke hårampuller?

Hårampuller er en alvorlig hårbehandling som kun anbefales ved alvorlig hårsvakhet eller som intensiv gjenskapning av skadet, ekstremt svekket, overdrevent håravfall. Det er ikke nok å bruke dem som erstatning for hårmasker eller balsam for hår som ikke trenger så kraftig gjenskapning. Det er fordi konsentrasjonen av aktive ingredienser i ampuller er høy - noen ganger kan bruken av dem skade håret i stedet for å hjelpe. Du bør også huske på at du ikke bør bruke flere behandlinger med ampuller samtidig, fordi virkningen av dem kan være motstridende. Ampuller er et godt valg når du merker slike symptomer som:

  • plutselig, svært intenst kronisk hårtap
  • defluvium, eller overdrevent hårtap.
  • hemmet hårvekst
  • generell svakhet og betydelig forverring av hårets utseende
  • alvorlige problemer med hodebunnen

Hvordan bruker man hårampuller?

Du bør alltid følge produsentens instruksjoner når du bruker ampullene. Men som oftest er instruksjonene veldig like. Ampullene brukes på ren hodebunn - preparatet gnis inn i den og skylles ikke ut. Derfor har stoffene i ampullen mer tid til å jobbe i hodebunnen og styrke røttene. Det er også viktig å massere preparatet inn i huden. Massasjen i seg selv stimulerer sirkulasjonen og fremskynder absorpsjonen av stoffer. Som et resultat blir hårrøttene sunnere og sterkere.

Gjenskapende ampuller brukes på en litt annen måte: her holder en ampulle til ca to påføringer, og preparatet skal påføres i hele hårets overflate og gnis fra røttene til endene. På denne måten absorberes ingrediensene bedre og når alle deler av håret, slik at hårstråene blir glatte og polerte og hårstråene lukkes. Håret bør skylles med vann etter den tiden som er angitt av produsenten.

Hvor ofte bør du bruke hårampuller?

Hårampuller skal behandles som en spesialisert hårbehandling, så de skal brukes i henhold til instruksjonene. Ikke bruk dem lenger enn det som er anbefalt, fordi det kan føre til motsatt resultat enn ønsket. Mer profesjonelle ampuller inneholder ofte hormoner og en rekke sterke stoffer. Langvarig bruk kan ha en dårlig effekt på helsen din. Fordi disse produktene har en veldig sterk virkning, bør det være en pause mellom hver behandling.

Hvilke hårampuller anbefales?

Dette er et vanskelig spørsmål - hver enkelt hodebunn har forskjellige behov, så hvert hår vil reagere forskjellig på en bestemt type ampulle og ingrediensene i den. Før du begynner å bruke ampuller, er det alltid lurt å oppsøke en spesialist eller trikolog. Vedkommende vil undersøke hårets tilstand og velge behandlingstype ut fra dette.

Hvilke hårampuller skal jeg velge?

Først og fremst bør du alltid ta hensyn til hårets tilstand, dets behov og ingrediensene i ampullene. Hva kjennetegner gode hårampuller?

Se etter ampuller med aktive ingredienser av høy kvalitet som er viktige for håret. Rådfør deg med en ekspert for å finne ut hvilke ingredienser du trenger mest. Vær også oppmerksom på påføringsmetoden - ingen vil ha et produkt som er vanskelig å bruke. Sjekk derfor om preparatet kan påføres direkte i hodebunnen. Det er også viktig å sjekke om produsenten har gjort påføringen så enkel som mulig - spesielt dyre ampuller bør være enkle å åpne og bruke.

Du bør også forsikre deg om at hele pakken er nok til en full behandling eller om du trenger mer av den, og hvor lenge du bør vente på ønsket effekt.

 

Hårampuller - er de effektive?

Bør du bruke hårampuller? Mer avanserte dermokosmetiske produkter testes grundig for å sikre at de er trygge og effektive. Velvalgte ampuller, brukt i henhold til instruksjonene, skal hjelpe mot mange alvorlige problemer med hår og hodebunn.

Det er viktig at du bare tyr til hårampuller når du virkelig trenger sterkere hjelp - oppsøk en spesialist som kan gi deg råd om hvilken type ampuller du skal bruke. Bruk aldri hårampuller som en vanlig hårmaske eller hårbalsam. De er mye sterkere, og bør derfor bare brukes ved alvorlige hårproblemer.

Dårlig hårtilstand er ofte en advarsel om at noe galt er i ferd med å skje med kroppen din. Derfor bør du prøve å finne ut hvorfor hårets tilstand har forverret seg. Hårtap kan være et resultat av mye stress, hormonelle endringer eller dårlig valg av kosmetikk. Før du tyr til ampuller, må du undersøke om en slik intensiv behandling virkelig er nødvendig for håret ditt.

Hvis ikke hårampuller, hva da?

Som vi har nevnt, er hår ampuller en seriøs hårbehandling. Ampuller har ofte en ganske kontroversiell, syntetisk sammensetning. Hvis du bestemmer deg for å prøve dem, bør du være veldig forsiktig. Det finnes også urte-ampuller, selv om de ikke er egnet for alle - de fungerer ikke bra på bleket eller farget hår.

Et utmerket alternativ til ampuller er hårolje: det gir også næring og renser hodebunnen, bekjemper flass, tørrhet og seborea. Oljer inneholder en rekke vitaminer, gode fettsyrer og fytosteroler. De regenererer håret og stimulerer hårsekker til å fungere. Riktig valgt olje kan hemme håravfall og stimulere hårvekst.

Hvis hårproblemene dine ikke er et resultat av alvorlige sykdommer eller hormonelle forandringer, kan du prøve et tryggere alternativ - en komplett skjønnhetsbehandling med naturlige oljer.

Masker er også i stand til å styrke hårstrået. Du trenger bare å intensivere hårpleien en gang i uken og gå for en av de fem perfekte hår-maskene fra Nanoil: Stol på kraften til profesjonelle masker som kan brukes uanstrengt hjemme. Velg en intensiv reparasjonsmaske rik på keratin eller arganolje. Du kan også prøve den super-glattende flytende silke, eller rensende kull som øker hårvolumet og glansen. En fuktighetsgivende effekt gis av algemasken.

Vil du ha minst én
utprøvd og testet hårmaske?
Test Nanoil hårmasker

Hvor kan man kjøpe ampuller?

Profesjonelle hårampuller er mer som medisiner enn kosmetikk, og derfor er de hovedsakelig tilgjengelige på apotek eller i profesjonelle frisørsalonger. Du kan også kjøpe dem via Internett. Før du gjør det, bør du konsultere med en spesialist som kan undersøke sammensetningen av produktene du vil kjøpe. Det er også en god idé å sjekke anmeldelser av ampullene på forhånd.

 

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring