Hår med lav porøsitet. Ting du bør vite

Hår med lav porøsitet. Ting du bør vite

Her er en myte som skal knuses: Tett overlappende skjellag, er ikke alltid et tegn på sunt hår. Det er heller ikke sant at hår med lav porøsitet ikke krever riktig pleie som tilfredstiller dets behov. Det er klart hver porøsitetstype av hår har sine egne "demoner", som er karakteristiske trekk som gjør hårtypene forskjellig fra hverandre. I tillegg må det innses en gang for alle at matcher du produktene dårlig, forverres håret uansett hårtype. Hvordan kan du se om håret ditt er lite porøst? Hvordan tar man vare på hår med lav porøsitet ritkig? Fra denne artikkele kommer du til å lære alt du bør vite om hår med lav porøsitet.

Hår med lav porøsitet: Profil

Hårstrukturen din er kompakt fordi skjellaget overlapper hverandre og omfavner hårstrået tett. Feil pleie eller fullstendig mangel på det kan forstyrre denne hydrolipidbalansen på et blunk, og svekke håret betraktelig. Et annet karakteristisk trekk ved hår med lav porøsitet er dets motstand mot styling, noe som betyr høy uhåndterlighet. Det er vanskelig å ta riktig vare på slike hårstrå fordi alle de nærende stoffene du prøver å forsyne hårstråene dine med ved å bruke kosmetikk, ikke er kraftige nok til å trenge gjennom så kompakte hårstrukturer. I stedet bygger de seg opp på hårets overflate. Dette resulterer i overbelastet hår og overdreven talgproduksjon.

I tillegg er hår med lav porøsitet tilfeldigvis tungt og flatt fordi de fleste hårpleieprodukter kombinert med overflødig talg (fettete hår) tynger håret. Dessuten er denne typen hår ofte påvirket av flass. Hodebunnen behandles ofte med sterke og aggressive rensemidler som forsterker seboré, mens hårtuppene – behandlet med samme sjampo – begynner å bli mer og mer dehydrert. Akkurat som alle andre hårtyper, trenger hår med lav porøsitet beskyttelse mot den skadelige virkningen av ytre angrep så vel som mot overdreven vanntap som fordamper fra de indre hårstrukturene.

På grunn av at det er tykt, sterkt og ganske stivt, er det vanskelig å style hår med lav porøsitet. Kort sagt, har det en tendens til å gå tilbake til sitt naturlige utseende ganske raskt. Videre tar det lang tid før hår med lav porøsitet lufttørker etter vask. Det er forårsaket av hårets evne til å absorbere mer vann som senere forblir skjult bak det lukkede skjellaget. Som nevnt ovenfor, er typisk for denne typen hårporøsitet. Det betyr imidlertid ikke at håret ikke kan bli dehydrert - og dette problemet gjelder spesielt hårtuppene. Hår med lav porøsitet mangler ofte volum da det er lett å overbelaste det. Dessuten gjør overskuddet av talg det fettete allerede dagen etter (eller til og med samme dag) som sist vask. Sist, men ikke minst, er denne hårtypen oftere påvirket av flass enn andre hårtyper.

Hårpleie for lav porøsitet

Heldigvis har hår som er lite porøst også sine gode sider. Det er utvilsomt overraskende skadebestandig, så ulike frisørprosedyrer ødelegger det ikke like fort som med andre hårtyper. Dessuten er hår med lav porøsitet sunt, sterkt, glatt, tykt og skinnende av sin natur. Slike hårstrå krever like intensiv pleie som hår med høy porøsitet, for eksempel. I dette tilfellet vil ikke mengden hårpleieprodukter som tilføres kunne sammenlignes med kvaliteten på håret. I lys av dette, la oss analysere hvordan og hva som skal brukes til å ta vare på hår med lav porøsitet.

Sjampo for hår med lav porøsitet

En sjampo som brukes til å vaske hår med lav porøsitet bør for det meste håndtere overskudd av talg og urenheter som raskt samler seg på denne typen hår. Husk imidlertid at selvom den er sterk og motstandsdyktig, er det en dårlig idé å strekke seg etter intensivt rensende sjampo som inneholder SLS og parabener for å vaske hår med lav porøsitet. Tross alt irriterer et slikt produkt og utløser allergiske reaksjoner i hodebunnen og etterlater den dehydrert, noe som igjen fører til problemet med overdreven talgproduksjon.

For å vaske hår med lav porøsitet, bruk en sjampo som er sammensatt av naturlige stoffer som samtidig hjelper til med å regulere oljekjertlenes arbeid og etterlater håret både sterkere og løftet ved røttene. Dessuten bør et slikt produkt ikke bare være sammensatt av rensemidler, men også av de fuktighetsgivende midler. Se derfor etter sjampoer med følgende ingredienser: panthenol, melkesyre eller hyaluronsyre. En matchende sjampo gir uhåndterlig elastisitet, glatthet og mykhet til håret.

Balsam for hår med lav porøsitet

Å gi næring til hår med lav porøsitet er faktisk en utfordring. De fleste av balsamene fra apotek har en tendens til å overbelaste denne typen hår. Når det gjelder hårpleie ved lav porøsitet, kan du faktisk la være å bruke balsam og masker, og i stedet fokusere på hårolje kombinert med urtepleie. Hår med lav porøsitet liker ikke å bli utsatt for for høy dose proteiner - det gjør håret matt og stivt og hindrer ytterligere styling. Slikt hår tåler heller ikke overdrevent mykgjørende midler, spesielt ikke de som kan bli liggende på hårets overflate og overbelaste det (merk: mykgjørende midler tilsettes hårbalsam med oljer som er bestemt til hår som har middels og høy porøsitet). Lanolin og glyserin anbefales heller ikke for å behandle hår med lav porøsitet.

Hår med lav porøsitet liker minimalistiske løsninger, men det trenger også fuktighet og detox. Derfor bør du benytte deg av de kraftfulle maskene fra Nanoil. En gang i uken kan du bli kvitt rester av hårprodukter og talg ved hjelp av aktivert kull og hvit leiremaske, eller hydrere med den intensivt hydrerende marine algemasken.

Oljer for hår med lav porøsitet

Hår med lav porøsitet vil komme overens med oljer og smør som tilhører den såkalte ikke-tørkende gruppen, noe som betyr at molekylene deres er relativt små og laget av mettede fettsyrer. Store molekyler er ikke i stand til å trenge gjennom dette tett overlappende skjoldet av skjellaget til hår som har lav porøsitet, derfor kan det ikke gjøre noe annet enn å overbelaste håret. Lette oljer vil ikke bare balansere talgproduksjonen og etterlate hodebunnen ren, men også gjøre hårstråene lettere slik at de lett løftes ved røttene. Resultat? Glansfylt og lett hår, ren hodebunn uten spor av flass eller seboré. Et perfekt verktøy for å jobbe med hår med lav porøsitet er Nanoil – laget med velvalgte komponenter (inkludert noen små molekyloljer) som gir håret riktig pleie og et fantastisk utseende.

Oljer og kosmetiske smør anbefales for hår med lav porøsitet

 • Kokosolje – dens molekyler er små, så den tynger ikke hår med lav porøsitet. Oljen øker elastisiteten, nærer og jevner ut håret. Kokosoljens struktur ligner på proteiner som menneskekroppen er bygget av. Dette stoffet nærer og beskytter hårfibrene ved å gi det vitalitet, spenst og glans. I tillegg har denne oljen en naturlig solkrem – SPF 10. Macerate laget av kokosolje og tahitiske gardenia-blomster kalles Monoi – en blanding kjent for å være god til å fylle opp håret med vann og etterlate det elastisk og mykt.
 • Babassuolje – er en lett olje fra den ikke-tørkende gruppen som passer perfekt til hår med lav porøsitet. Den forsterker hårets elastisitet, etterlater hårstråene myke og skinnende. Den når lett de innerste hårstrukturer hvor den regenererer og beskytter hårstråene. Babassu jevner ut håret, letter styling og minsker floker uten å overbelaste. Til slutt bekjemper også denne oljen flisete tupper.
 • Arganolje – en av de høyt verdsatte oljene over hele verden. På grunn av sin eksepsjonelle sammensetning, hjelper den alle hårporøsitetstyper. Arganolje er anerkjent som et potent håroljemiddel fordi den beskytter håret mot både mekaniske og termiske skader. Den viser antioksidative egenskaper som øker hårets vitalitet og glans.
 • Ricinusolje – en av de ofte brukte skjønnhetsoljene. Den er utvunnet fra Ricinus communis-bønner og er veldig hjelpsom for hår med lav porøsitet. Denne oljen har uvanlige egenskaper: den stimulerer hårvekst, forhindrer hårtap og regenererer hårsekker. Ricinusolje etterlater håret glansfullt og hjelper den naturlige hårfargen å holde seg lenge.
 • Sheasmør – presset fra nøtter fra det afrikanske shea-treet. Den har svært nærende egenskaper. Sheasmør skaper en beskyttende kappe langs hårlengden som bekjemper problemer som fuktighetstap. Den samme funksjonen beskytter håret mot møkk, forurensning og røyk. Sheasmør gjør håret skinnende, elastisk og glatt. Sist men ikke minst er dette naturlige stoffet kjent for å være en av de sterkeste antioksidantene.
 • Cupuacu-smør – innhentet fra frø fra Amazonas-treet er i stand til å etterlate håret langt og fuktet. Dessuten gir cupuacu-smør lindring til irritert hodebunn og etterlater håret revitalisert og elastisk. Til slutt gjør dette smøret håret glansfullt og forhindrer krus.

Hva er andre ting som hår med lav porøsitet liker?

Bortsett fra godt matchende oljer, som i dette tilfellet bør oppfattes som et av hovedstoffene som brukes til å ta vare på håret, er det verdt å strekke seg etter hodebunnsskrubb, urtedestillater og hodebunnsbalsam. Slike produkter inneholder en rekke stoffer med planteopprinnelse som håndterer hypersekresjon av talg. Dessuten gir de helt naturlige stoffene riktig pleie til tungt og flatt hår med lav porøsitet. Hvordan bruke urter for å gi hår med lav porøsitet riktig pleie?

 • Kjerringrokk– en uvurderlig kilde til plantesteroler, organiske syrer, mineralforbindelser og silika. Den reduserer hårets sprøhet, motvirker flass, øker hårmotstanden og beskytter mot hodebunnsinfeksjoner og mykose. Kjerringrokk forhindrer også seboré.
 • Brennesle– er kjent for å forbedre hårets tilstand betydelig. Siden den er en kilde til mange dyrebare mineraler, bremser den hårtap og akselererer veksten. Brennesle minimerer også problemet med fett hår og eliminerer flass effektivt.
 • Sibirsk furu - den renser hodebunnen, frigjør døde hudceller og opphopning av hårpleieprodukter. I tillegg forhindrer den overbelastning av keratin i hårrøttene, slik at den bekjemper hårets sprøhet. Den er preget av høy konsentrasjon av proteiner, vitaminer fra B-gruppen (forsterker hårstrået) og vitamin E (kraftig antioksidant).
 • Rosmarin – forsterker hårets glans, jevner ut hårstråene, forbedrer blodstrømmen i hodebunnen og akselererer hårveksten betydelig. Dessuten beskytter rosmarin hodebunnen mot sykdomsfremkallende mikroorganismer som er ansvarlige for flassutvikling.
 • Eukalyptus - det bekjemper flass, lindrer kløe i hodebunnen, balanserer talgproduksjonen og akselererer den selvregenererende prosesser i hodebunnen. Andre fordeler med denne planten er: den bekjemper virus, øker blodstrømmen i hodebunnen, stimulerer hårsekkene og etterlater hårrøttene friske.
 • Storborrerot– er verdifull når det gjelder hårpleie. Som en av få inneholder den en så høy konsentrasjon av svovel som er en av de grunnleggende hårbestanddelene. Storborrerot forbedrer hårets utseende og tilstand, nærer det, bekjemper flass, renser hodebunnen og begrenser hårtynning.
 • Bjørk – den forsterke håret bra. Den virker antiseptisk, regulerer oljekjertler ved å begrense seboré, bekjemper flass, bremser hårtap og lindrer betennelser i hodebunnen.
 • Salvie – en potent faktor av hodebunnsbalsam. Denne urten anbefales for å håndtere overdreven hårtap. Det øker blodstrømmen i hodebunnen og tar en aktiv del i kollagenproduksjonen som påvirker hårets elastisitet og helse. Salvie stimulerer celledeling og forsegler blodårene. I tillegg håndterer den hårets stivhet ved å gjøre hårstrå myke.
 • Mint - et fantastisk hjelpemiddel for flatt og tungt hår som raskt blir fett. På grunn av mynte blir håret mer håndterlig og holder seg friskt lenger. Denne urten letter den lettere for huden å absorbere de nærende stoffer og viser antibakterielle egenskaper.

En viktig del av informasjonen om hårpleie med lav porøsitet gjelder eiktig rensing av hodebunnen, som ofte er fettete. Av den grunn bør du en eller to ganger i uken ta enten en hodebunnsskrubb eller en spesiell sjampo med eksfolierende midler. Denne typen produkter kommer med malte frø (hovedsakelig mandler), renseenzymer som regulerer hodebunnen, vulkansk leire eller/og avgiftende kull. Produkter beregnet på intensiv rens inneholder også pleiende stoffer som for eksempel urea som fukter hodebunnen samt andre ingredienser som forhindrer seboré og lindrer kløende hodebunn.

Et annet problem som involverer hår med lav porøsitet er dets ukontrollerte hårtap. Det kan være overraskende at så sterkt hår som ser ut til å være godt forankret i folliklene faller av så mye, spesielt når det er påvirket av seboré. Denne tilstanden forverres når håret kontinuerlig stenges ute fra tilgangen til frisk luft forårsaket av påføring av tunge kosmetiske stoffer. Denne komedogene egenskapen til hårpleieprodukter forverrer tilstanden til hårsekkene, som en konsekvens, glir bort fra follikkelen. Derfor er det så viktig å rense hodebunnen regelmessig og øke blodstrømmen i hodebunnen.

Hår med lav porøsitet – ting å unngå

Først og fremst avstå fra å bruke supersterke hårstylingsprodukter som kan tynge håret (geler, voks og hårstylingskremer), oljer med relativt store molekyler og de som inneholder omega-3 og -6 fettsyrer - de anbefales i hårpleie med høy porøsitet. Dessuten tåler ikke hår med lav porøsitet tunge balsamer fulle av proteiner fordi slike produkter kan gjøre håret enda mer stivt. Overskuddet av mykgjøringsmidler vil heller ikke være gunstig for volumfattig hår, og derfor bør du holde deg unna lanolin og glyserin. Av samme grunn er det ikke en god idé å behandle hår med lav porøsitet med tunge silikoner som sitter igjen i håret og fratar det mykhet.

Hårporøsitet har sine karakteristiske trekk som forteller mye om tilstanden til hårstrå og definerer hvilken type pleie som skal gis til dem. Derfor, hvis du ønsker å ha et vakkert og sunt hår, finn ut hvilken porøsitetstype håret ditt er og behandle det deretter. Når du lykkes med å behandle alle hårtypebehovene dine, vil du legge merke til en utrolig rask forbedring av hårets utseende. Du vil raskt kunne glede deg over at håret ditt er sunt og fabelaktig.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring