Eksfoliering av hodebunnen - en uvanlig hårpleiemetode

Eksfoliering av hodebunnen - en uvanlig hårpleiemetode

Vakkert hår er frukten av god hårpleie, men hodebunnens tilstand påvirker også hårets helse. Derfor er hodebunnspeeling et must. Dessverre mangler det ofte i kvinners skjønnhetspleierutine. Sjekk om det lønner seg å eksfoliere hodebunnen regelmessig.

Huden på hodet er veldig lik huden på kroppen, men vi bruker mye mindre tid på å ta vare på den. Vi antar feilaktig at siden vi bruker så mange hårvask- og pleieprodukter, er det unødvendig å rengjøre hodebunnen. Ingen av disse kosmetikkene har eksfolierende egenskaper. En daglig stylingrutine og den kosmetiske opphopningen kan gjøre stor skade på hodebunnen. Støv, ytre urenheter og døde hudceller i hårsekkene er like ødeleggende.

Rensing av hodebunnen = en nødvendighet

Når det gjelder hodebunnen, kvitter vi oss med døde hudceller gjennom daglige aktiviteter som hårvask og hårbørsting. Dessverre får du ikke en helt ren hodebunn uten skrubbing. Derfor er det verdt å gjøre en kompleks rensing av hodebunnen. Trichologist skrubb er en god måte å fjerne døde hudceller på, holde håret i form og friske opp hodebunnen.

Hva skjer hvis vi ikke renser hodebunnen regelmessig? Døde hudceller er knapt synlige, men de kan forårsake mange hårproblemer. De legger seg ved hårrøttene, tetter igjen talgkjertlene og forstyrrer arbeidet deres. Resultatet er fett hår og betennelser i huden. Døde hudceller er en vanlig årsak til flass. Det kan også hindre næringsstoffene i å trenge inn i hårrøttene, noe som kan føre til dårlig hårtilstand, matthet, sprøhet og tynnere hår.

SKRUBB AV HODEBUNNEN

Å fjerne døde hudceller fra hodebunnen regelmessig er en enkel metode for hodebunnspleie og hårpleie. Denne enkle behandlingen gir mange fordeler:

 • fjerner døde hudceller fra hodebunnen på en perfekt måte,
 • frigjør håret effektivt fra flass og urenheter,
 • forlenger hårets friskhet med 1-2 dager,
 • løfter røttene og gir økt volum,
 • øker blodgjennomstrømningen og gir næring til hårstråene,
 • har evnen til å styrke håret og fremme hårvekst.

Eksfoliering av hodebunnen og tynnere hår

Rengjøring av hodebunnen med eksfolierende slipemidler gjør håret sterkere. Først og fremst vil døde hudceller ikke lenger sette seg fast i hårsekkene. Dermed når flere næringsstoffer raskere frem til hårsekkene. For det andre setter eksfolieringen fart på mikrosirkulasjonen i blodet, slik at håret får tilført mye mer næring innenfra. En slik tofaset støtte er i stand til å stoppe hårets tynning.

Eksfoliering av hodebunnen og hårvekst

Hvis du ønsker å øke hårveksten, er regelmessig skrubbing av hodebunnen et utmerket valg. Bedre fuktighet og næring til røttene, samt økt blodgjennomstrømning, er de beste triggerne for celledeling. Håret vokser raskere. Hårolje og andre vekstfremmende behandlinger er mer effektive når hodebunnen er ren.

Eksfoliering av hodebunnen og flass, oljete hodebunn

Døde hudceller i hodebunnen forårsaker betennelser og forsterker flass og fethet, så grundig rensing av hodebunnen virker motsatt. Eksfoliering renser hodebunnen og fjerner flass. Hvis du gjør det regelmessig, vil det forhindre tilbakefall av problemene. Ved hjelp av denne enkle metoden kan du kontrollere talgkjertlene og dermed holde håret og hodebunnen frisk lenger.

HVORDAN GJØR MAN DET?

Hodebunnen står overfor ulike problemer, og derfor bør vi velge produkter og behandlinger med tanke på effekt og virkning. Hvis hodebunnen er ekstremt tørr, bør skrubben være ekstra fuktighetsgivende. Skadet og overbehandlet hår har godt av reparerende hodebunnsskrubb. Når det gjelder eksfolierende produkter for hår og hodebunn, finnes det tre muligheter, og hver av dem har sine fordeler.

 1. Produkter som renser hodebunnen, f.eks. rensende sjampo eller trichologist skrubb. Ferdige kosmetiske produkter kan være olje- eller alkoholbaserte. Du bør velge den første gruppen fordi de er milde og ikke gjør huden tørr.
 2. Gjør-det-selv-skrubber - en blanding av naturlige oljer og eksfolierende produkter, f.eks. kaffe, havsalt, sukker eller natron. Denne løsningen er langt billigere og naturlig. For å lage en hjemmeskrubb kan du f.eks. bruke Nanoil hårolje som brukes i daglig hårpleie; den vil i tillegg gi næring og gjenskape frisyren din.
 3. Skrubbebehandling av hodebunnen i frisørsalong - det minst vanlige alternativet. Det er den mest profesjonelle løsningen, men samtidig mye dyrere enn å gjøre det selv. Husk at du bør skrubbe hodebunnen regelmessig, så det er dyrt og ganske slitsomt å besøke salongen så ofte.

Hvordan eksfoliere hodebunnen?

Det er veldig enkelt å fjerne døde hudceller fra hodebunnen. Det er som å skrubbe kroppen. Hvis du bruker et hjemmeprodukt, må du lage det før du vasker håret.

Trinn-for-trinn eksfoliering av hodebunnen:

 1. Vask håret med en rensende sjampo.
 2. Masser skrubben inn i hodebunnen med sirkelbevegelser.
 3. Masser hodebunnen forsiktig i 2-3 minutter.
 4. Skyll hår og hodebunn grundig med varmt vann.
 5. Vask en gang til om nødvendig.
 6. Påfør en favorittbalsam.

Hvor ofte bør du eksfoliere hodebunnen?

En gang i uken er nok. Å fjerne døde hudceller oftere er unødvendig og kan skade hodebunnen. Du må ta hensyn til hårets og hodebunnens behov. Hvis du føler at hodebunnen fortsatt er frisk etter en uke, kan du skrubbe sjeldnere.

Men vær forsiktig! Hodebunnseksfoliering kan ikke gjøres aggressivt eller for ofte. Det er viktig å tenke langsiktig. Rensing av hodebunnen må skje gradvis og skånsomt for ikke å irritere huden eller rive av det naturlige beskyttende laget. Hodebunnen må få tid til å hvile og gjenskape seg før neste behandling.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring