Enkel kokosolje - kompleks beskyttelse av hår som trenger styrking

Enkel kokosolje - kompleks beskyttelse av hår som trenger styrking

Selv om vi vet det veldig godt må det finnes mer vi kan lære. Det finnes mye tvil og motsigende informasjon om denne oljen. Vi bruker den både på kjøkkenet og på badet. Den er et flerbrukbart produkt som har en rekke fordeler. Oppsetningen til kokosooljen - den høye mengden mettede fettsyrer og dyrebare vitamininnholdet - gjør den til et av de beste helsegunstige oljene på markedet.

Den utvinnes fra de populære kokosnøttpalmene (Cocos Nucifera). På Sanskrit ansees de som trær som oppfyller alle menneskers behov, mens kokosnøtt på det Malaysiske språket betyr treet av tusen bruksmåter. Dette forklarer hvorfor kokosnøttpalmen fra sør-Asia og nord-Amerika så ofte blir brukt i kosmetikkindustrien. Ekstremt verdifull kokosolje utpresses fra den såkalte kokosnøttkopraen. Kokosoljens fordeler er kjent vereden rundt. Interessant nok er alle deler av kokosnøttpalmen brukbare, også i matindustrien i form av kokosvann, kokosmelk og kokosflak.

Innholdsdeklarasjon kokosnøtt: Cocos Nucifera Olje

Naturlig kokosolje utvunnet fra kokosnøtter (nøttene fra kokosnøttpalmen) er hvit og fast ved romtemperatur. Den smelter ved mellom 20 og 28 grader Celcius og kalles derfor for et plantesmør. Dette er det perfekte produktet til håroljebehandlinger, på tross av den tykke konsistensen som gjør påføring litt vanskeligere. Det er derfor vi bør lete etter kokosolje i kosmetikk. Kokosolje er et populært komponent i mange kosmetiske produkter siden den ikke forstyrrer hovedformuleringen; den beriker dem heller med dyrebare egenskaper.

Kokoksnøttolje - uraffinert eller raffinert

Uraffinert vs Raffinert Kokosolje - om dette noensinne har vært i tankene dine skal vi undre litt over det. Raffinering er en prosess som involverer fjerning av urenheter fra planteprodukter. Raffinert kokosolje fungerer definitivt bedre som mat fordi den ikke har merkbar aroma og er gjennomsiktig. Oljen er for eksempel flott til steking. Derimot må vi huske på at raffinering fjerner noen av næringsstoffene kokosoljen har. Derfor er det uraffinert olje som bør benyttes til kosmetiske formål, og raffinerte oljer til matlaging.

Kokosolje - bruksmåter.

Bruk av kokosolje på kjøkkenet er klart mest populært. Den mottar mange negative kommentarer fordi den for det meste består av fettsyrer som sies å være usunne. I realiteten vil ikke kokosolje hope seg opp som fett om vi bruker den i moderasjon, da gir den heller energi og brenner kalorier. Det er derfor den er veldig populær som et slankeprodukt.

Den fungerer bra til skjønnhetsformål også. Kokosolje fungerer flott både som separat kosmetisk produkt eller som ingrediens i andre produkter. Den brukes til produksjon av og produkter til hud og hår - den fungerer også som base eller tilsetningsstoff med fuktighetsgivende og beskyttende effekter. Kokosolje kan også brukes som øyekrem eller brukerklart produkt til gjør-det-selv kosmetikk. Denne finenr du også i Nanoil-produktet for hår med lav porøsitet, og Nanoil for hår av middels porøsitet. Kjøp av en brukerklar hårolje med en perfekt oljeblanding er et flott alternativ til de mer tidkrevende, hjemmelagde produktene.

Kokosolje i kosmetikk - fordeler

Denne har et eksepsjonelt dyrebart og interessant innhold. Ingen bør være overrasket over at kokosoljen mottar strålende anmeldelser og kan finnes både på urte- og vanlige kosmetikkbutikker. Den er et resultat av en blanding av ekstraordinære ingredienser. Over 50% av kokosoljen består av mettet laurinsyre fra spesialfettgruppen (Middelkjedede Triglyserider - enklere å fordøye). Inneholder kokosoljen omega-3 syrer? Ikke i vesentlige mengder. Uraffinert kokosolje består hovedsakelig av mettede fettsyrer.

I tillegg er kokosolje en kilde til vitamin B, B1, B2, B3, B6 og vitamin C, som bekjemper infeksjoner og vitamin E - en antioksidant. Det finnes også dyrebar folsyre, som er avgjørende for de som vil bli mødre. Kokosolje inneholder også kalium, kalsium, magnesium, jern, fosfor og sink. Det er derfor den er så populær innen skjønnhetspleie - for både hud og hår.

Kokosolje i hudpleie

Når vi diskuterer egenskapene kokosolje har må vi nevne hudfordelene. Den har kraftige antibakterielle og soppdrepende effekter, og brukes derfor til behandling av utslett, eksem, sår og skrubbsår i tillegg til kviser, siden den forbedrer tilstanden på huden. Den tilfører fuktighet, gjør huden glatt og perfekt næringsrik. Den hjelper effektivt med i gjenoppbygging av epidermisen.

Kokosolje - fordeler for håret

Oljen nærer både kroppshuden og hodebunnen. Den holder den sunn og penetrerer dypt inn i de innerste lagene. Som konsekvens forbedrer den tilstanden på hodebunnen, selv etter bruk av enkelte kjemiske, avanserte hårstylingsbehandlinger. På grunn av den karakteristiske strukturen den har fungerer kokosolje til hårpleie også. For det første har den gunstig påvirkningskraft på hodebunnen og hårsekkene, som resulterer i merkbart sterkere hår. For det andre tilbyr kokosolje som hårmaske kompleks virkning. Den gjenoppbygger, glatter ut hårtuppene og forebygger mot splitting, tilfører glatthet, glans og fuktighet, gjør håret enklere å børste og beskytter de skjøre hårfibrene.

Kokosolje mot hårtap

Det sies også at kokosoljen er et flott produkt for de med hår som faller ut for mye. Dette er delvist riktig. Om du bruker den ordentlig og regelmessig er oljen i stand til å vesentlig styrke hårsekkene og gjøre at de sitter bedre fast i hårkjertlene. Om du lar kokosolje sitte i håret over natten vil hårstråene dine bli skinnende og myke etter at du vasker den av. Hårsekkene blir sterkere og overflødig hårtap vil gradvis avta for hver hårvask.

Kokosolje - til hvilken hårtype?

Kokosolje passer best for de med hår av lav porøsitet på grunn av det høye mettede fettsyreinnholdet som matcher denne typen hårstruktur. Forskning på kokosolje viser at den passer andre porøsitetsnivåer også takket være de beskyttende, fuktighetsgivende og nærende egenskapene. For eksempel fungerer den bra til middels porøst hår eller hår som faller ut for mye. Den beste ideen er dog å se etter kokosolje i hårpleieproduktene dine, som blandes med andre oljer.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring