Hår elsker syrer! Hvordan gjenopprette pH-balansen til håret?

Hår elsker syrer! Hvordan gjenopprette pH-balansen til håret?

Visste du at hårets naturlige pH-verdi er sur, mens de fleste hårpleieprodukter er alkaliske? Derfor må vi syrne håret vårt. Lær mer om prosedyren som balanserer den naturlige pH-verdien i håret ditt.

Forsuringsprosessen kan virke ganske rar eller mystisk. Det får oss til å tenke på kompliserte kjemiske prosesser eller profesjonelle hårbehandlinger, men det har faktisk ingenting med dem å gjøre. Oppdag hva det vil si å syrne håret og hvorfor syrer er verdt å bruke i hårpleien din!

Hva betyr å syrne håret?

Prosedyren fokuserer på å senke pH-verdien i hodebunnen og håret slik at det blir surt. Det er en ekstremt viktig behandling som lar deg tilføre glans og glatthet til håret ditt og eliminere statisk hår fordi kutiklene er flate og strukturen er jevn.

Noen jenter sammenligner prosedyren med fordelene ved håroljebehandling - faktisk er resultatene like. Det skyldes egenskapene til syrer og deres hårfordeler. Du bør vite hvordan du bruker syrer til hår og hvorfor det er så viktig. Både du og håret ditt kommer til å dra nytte av det.

Hvorfor bør du syrne håret?

Den naturlige pH-verdien til håret er rundt 5,5. Denne svake surheten er passende, og hvert avvik fra normen resulterer i hårproblemer - krus, statisk hår og tørrhet. Du ville ikke trengt å syrne håret hvis det ikke var for det faktum at nesten alt kan forstyrre syre-base-balansen - spesielt butikkjøpte produkter.

Årsakene til forstyrret pH-balanse i hår og hodebunnen:

  1. Bruk av barneprodukter som er sterkt alkaliske.
  2. Kun bruke masker og balsam - de er alkaliske (for å trenge inn i håret).
  3. Å farge håret regelmessig (prosedyren innebærer bruk av alkaliske produkter).
  4. Bruke sterke klarifiserende sjampoer som åpner hårets skjellag.
  5. Hjemmelagde produkter som er laget med feil forhold av ingredienser.

Må alle hårtyper behandles med syre?

Du tror kanskje at bare hår med høy porøsitet trenger syrer siden det har et åpent skjellag som kan lukkes ved å senke pH-verdien. Du bør imidlertid være klar over at hårporøsitet ikke betyr så mye her - alle hårtyper føler seg best i et surt miljø, så det er nødvendig å gjenopprette pH-balansen for alle hårtyper - med lav, middels eller høy porøsitet. Alle vil dra nytte av en sur pH-verdi.

Gjenopprette syre i håret - forholdsregler

Utgjør syrer noen trussel? Syrer får oss til å tenke på irriterende stoffer, men de er ikke skadelige hvis du følger noen regler.

Mest av alt skal du ikke bruke dem for ofte fordi overforbruk av syrer kan forårsake en negativ effekt - ekstremt tørt hår. Hårets skjellag er vant til å åpne og lukke seg, men denne formen for bevegelse kan føre til permanent økning av porøsitet. Det er grunnen til at for alkalisk eller for sur pH-verdi forverrer hårets tilstand.

Hvor ofte skal syre syrne håret?

En gang i uken sies å være nok, men mange jenter bruker sure hårskyllinger etter hver vask for å forsegle skjellaget og glatte ut håret. Du må tilpasse frekvensen til dine behov og måten håret ditt reagerer på en slik behandling. Nøkkelen er å observere håret og velge riktig behandling og pleie for de aktuelle behovene til ditt hår.

Typen av det syre du velger har også betydning - en lavere pH-verdi betyr at du bør bruke det sjeldnere. Hvis et produkt har 4-5 pH, kan du gjerne bruke det oftere. Men ett sentralt spørsmål må besvares...

Hvordan gjenopprette en sur pH-verdi i håret?

Det er slett ikke vanskelig - du trenger ikke dyre frisørbehandlinger for å holde riktig pH-verdi i håret ditt. Gjør det selv uten å forlate huset. Alt du trenger er et produkt som skal virke på håret etter vaskerutinen og det som fungerer best er... en hårskylling. Å introdusere dette enkle trinnet som siste fase i hårpleien er en enkel måte å holde håret sunt og vakkert.

Syrlige hårskyllinger

Hva er de beste hårskyllingene for en balansert pH-verdi? Både de som inneholder syrer (f.eks. melkesyre, mandelsyre) og de som er basert på ulike ingredienser med lav pH-verdi. Hårskyllinger med eddik, sitron, øl og kaffe er de mest kjente. Du kan lage de fleste av dem selv, men du må kjenne til de riktige proporsjonene av ingrediensene, så ferdige hårskyllinger kan være et bedre valg, f.eks. en skylling med bringebæreddik.

Syrer i hårprodukter

Litt nøkkelinformasjon! Du kan gjenopprette pH-balansen i håret med andre produkter også, f.eks. feminin vask som inneholder melkesyre og som ofte anbefales til hårvask av bloggere.

Se etter fruktekstrakter og ingredienser som sitronsyre, allerede nevnt melkesyre og eplesyre, samt glykolsyre i de sure hårproduktene dine.

Hjemmelagde hårskyllinger

Hvis du ikke stoler på ferdigkjøpte produkter og å bruke en feminin såpe til håret ditt høres rart ut, hvorfor ikke skjemme bort håret ditt med en DIY-hårskylling? Ta en titt på de enkleste oppskriftene for produkter som gjenoppretter pH-balansen i håret:

1. Eddik og sitronskylling - det er den sterkeste varianten på grunn av den lave pH-verdien til sitron og eddik, og derfor anbefales det hovedsakelig for fargebehandlet hår; det bør ikke brukes oftere enn én gang annenhver uke. Hvordan bruker du det? Bland 1 liter vann med en skje hver av både spriteddik og fersk sitronsaft.

2. Eplecidereddikskylling - en lettere versjon av eddikskyllingen. Bruk den gjerne oftere f.eks. etter hver hårvask. Hvordan tilberede det? Bland 1 liter vann med eplecidereddik av høy kvalitet.

3. Ølskylling - pH-verdien er rundt 4,5, så det er perfekt til å bruke en gang i uken, spesielt hvis håret ditt er matt. Hvordan lager du en ølskylling? Du trenger vann og flatøl i like forhold.

4. Kaffeskylling - den har riktig pH-verdi for å gjøre håret litt surt, men det kan gjøre fargen mørkere, så det er et godt valg for de av dere som ikke er redd for en mild fargeendring. Hva er oppskriften? Brygg 2-3 skjeer malt kaffe i en liter vann; hell av vannet etter avkjøling.

Det er selvfølgelig flere oppskrifter for hårskylling som du kan prøve ut. I hvert tilfelle er det lurt å bruke lakmuspapir for å sjekke hjemmeblandingen og unngå å gå for langt med syrligheten.

Hårskyllinger vs. oljebehandlinger

Motstrider de hverandre? Ikke egentlig. Sure hårskyllinger og oljer gir en lignende effekt - glatthet, glans, beskyttelse mot UV-stråling, lettere greing. Imidlertid virker syrer sterkere på håret, og du trenger ikke å tilpasse dem til hårets porøsitet. De vil heller ikke tynge håret og er lettere å bruke (du skyller ganske enkelt ut håret). Alt i alt bør du absolutt ikke gi opp på syrlige skyllinger selv om du er en fan av oljebehandlinger.

Begge prosedyrene kan gjøre skade hvis de brukes for mye, så det er helt sikkert fornuftig å bruke dem etter tur. En annen god løsning innebærer å påføre en olje før vask, slik at du kan bruke syrer etter vask for å forsegle neglebåndene og samtidig låse næringsstoffer inn i håret.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring