Hårmasker: typer, resultater, meninger, ingredienser. Hvordan ser den beste hårmasken ut?

Hårmasker: typer, resultater, meninger, ingredienser. Hvordan ser den beste hårmasken ut?

Hårpleie er mer enn bare vasking, børsting og styling med varme. Hårpleie betyr målrettet pleie med næring, regenerasjon og styrking av håret. Om du drømmer om en vakker frisyre full av liv og vitalitet bør du gi det den godt pleiende hårmaske. Hvordan velger du riktig? Dette er bare blåbær etter at du har lest denne bloggposten. Velg den beste hårpleien og gi håret ditt det det trenger mest.

Hårmasker - hva er det og hva skiller det fra en vanlig hårbalsam?

En hårmaske er et produkt som reparerer, nærer og forsterker det sterkeste håret. Det er en behandling som når litt dypere hårstrukturer og den virker ikke kun på håroverflaten. En god hårmaske gir også fordeler for hodebunnen. Den har en rik konsistens og er proppfull av passende aktive stoffer. For å fungere må du la masken sitte i håret lenger enn en balsam. Det fungerer ofte som en forvaskbehandling, og gir bedre resultater.

En maske transporterer næringsstoffer inn i håret, som er hovedoppgaven dens. Det finnes også masker som er rike på hårforsterkende, fargedefinerende, glansforsterkende og mykgjørende ingredienser. Når det gjelder hårmasker, snakker vi om intensiv, seriøs hårpleie og reparasjon.

En hårbalsam står i opposisjon til hårmasker. Det er ment å virke utelukkende på utsiden av håret. Den gir utmerket fuktighet, jevner ut og forskjønner, men det er en overfladisk effekt som ikke varer lenge - næringsstoffer vaskes ut av håret og forsvinner etter neste vask.

Balsamen er for det meste fokusert på å pleie håret ditt, men den har også en nøkkelfunksjon: takket være det okklusive laget kan næringsstoffene i masken forbli i de dypere hårstrukturene. Ved hjelp av en metafor fungerer balsamen som et teppe du legger på håret for å holde maskens ingredienser inne. Derfor bør du bruke den etter å ha skylt ut masken (og de dagene du ikke bruker maske).

Balsam anses som regel som boostere som dekker skjellaget, glatter og pleier håret slik at det blir lettere å gre og style. Det beskytter også mot skader, giftstoffer og forurensing. De fleste balsamer er basert på silikoner og er ganske tyntflytende. Du trenger bare å la balsam virke i noen minutter.

Til sammen er det bare fire ting som skiller masker og balsamer fra hverandre:

 • HVORDAN DE VIRKER
 • HVOR EFFEKTIVE DE ER
 • BRUK
 • KJEMISK SAMMENSETTING

Hårmasker for hår med ulike typer behov

En ideell maske for alle hårtyper finnes ikke. Du må alltid velge den rette for din hårtype og dine behov. For eksempel: fargebehandlet mørkt hår trenger en annen maske enn blondt hår. Krøllete, fint, tykt, fett eller matt - hver type trenger en annen maske som tar sikte på å oppfylle behovene. Hvordan deler vi inn maskene?

- masker for fargebehandlet hår

Designet for hår som har blitt behandlet med intensiv kjemisk behandling. I det lange løp skader hver hårfargingsprosedyre håret - tap av fuktighet, matthet, fargen falmer (pigmentet vaskes gradvis bort). Denne typen hår trenger forsterkning, fuktinghet, sterk beskyttelse og reparasjon. Masker for fargebehandlet hår bugner ofte av fargebevarende og aktive stoffer som lukker skjellaget og som etterlater et okklusivt lag for å forhindre at fargen falmer raskt.

- masker for mørkt, rødt og blondt hår

En egen kategori som - takket være ingredienser og effekt - med hell kan dedikeres til både fargebehandlet og naturlig hår som trenger forbedring og definisjon. Hårmasker for ulike nyanser (mørkebrun, rød eller blond) er fullpakket med pleiende ingredienser samt planteekstrakter som fremhever en bestemt farge. En plantehenna er en vanlig ingrediens i slike masker – den gjør fargen mer holdbar og oppgraderer den. Andre stoffer som gir en mer intens hårfarge inkluderer kamille, hasselnøttekstrakt, lakserolje, kanelstenger og rabarbrarot.

- masker for skadet hår

Overbehandlet, ødelagt hår trenger intensiv terapi. Det har høy porøsitet som betyr åpne skjellag og dårlig tilstand. Denne typen hår er vanligvis ekstremt tørt, har flisete tupper og en skadet struktur. En god hårmaske er et must i dette tilfellet. Den bør inneholde en rekke aktive ingredienser som er i stand til å reparere hår, f.eks. keratin, essensielle fettsyrer, massevis av vitaminer, mykgjørende midler og fuktighetsbevarende midler som sørger for riktig hydrering. Hårmasker for skadet hår er laget for å styrke håret; de er ofte rike på spireekstrakter og hydrolyserte proteiner.

- masker for krøller

En rekke produkter som inneholder krølledefinerende stoffer samt ingredienser som temmer håret og holder kruset tilbake, noe som er et vanlig problem med krøller (spesielt hvis det behandles med vanlige kjemiske produkter, varmestyling eller feil hårpleierutine). Masker for krøller er ganske lette, og primer krøllene for styling uten å overbelaste dem. De er også et godt valg hvis håret ditt er rett, men du noen ganger har lyst til å lage krøller eller myke bølger. En krølledefinerende maske før stylingrutinen får frisyren til å vare lenger.

- masker for svakt og tynnende hår

En gruppe masker som pleier både hår og hodebunn - den eneste måten å forhindre hårutfall. Masker for hår som har dårligere tilstand (f.eks. på grunn av sesongmessige endringer eller hårtap) er basert på naturlige trygge ingredienser. De tar sikte på å nære og styrke hår og hårsekker. De inneholder for det meste essensielle fettsyrer, vitaminer og aminosyrer, som gjør at prosessene som finner sted i hårløkene skjer mer effektivt, og etterlater håret godt forankret i folliklene. Lengre bruk forhindrer hårtap (forutsatt at det ikke er et hormonelt problem eller andre problemer som trenger profesjonell hjelp og konsultasjon med trikolog).

- masker for hårvekst

De stimulerer inaktive hårløker til å fungere, mens de aktive ingrediensene tar sikte på å akselerere celledeling i hårmatrisen. Denne typen masker fungerer ideelt for hår som er svakt på grunn av sesongskifter, eksterne faktorer eller medisiner (antibiotisk terapi). Blant ingrediensene finner du naturlige stoffer kjent for sin vekststimulerende kraft f.eks. gjær, bjørkesaft og naturlig vekstfremmende oljer som lakserolje, sedertreolje eller furuolje.

- masker for tynt og svakt hår

Lette masker som skånsomt dekker tynt og svakt hår, som skaper et okklusivt lag og forbedrer hårstrukturen og øker tykkelsen på samme tid. Resultatet er ikke langvarig - produktet bygger seg opp på håret og du vasker det av etter en stund. Men en effektiv maske for tynt hår forbedrer utseendet, og tynger ikke hårstråene.

- masker for matt, livløst hår

Disse maskene gir intens næring, glanser utrolig og overbelaster ikke håret. De fungerer både på indre strukturer og ytre lag. Masker designet for matt hår bugner av glansøkende, utjevnende og kutikkelforseglende ingredienser. De mest populære gruppene av stoffer som virker på denne måten inkluderer naturlige oljer, linfrøekstrakt og naturlige glansgivende ingredienser som humle, eplecider og bringebæreddik.

- masker for fett og tungt hår

En spesiell gruppe hårmasker som skal gjøre noe mer enn å støtte hårroten - de skal balansere talgsekresjonen og effektivt rense hodebunnen for å gi volum til håret slik at det ikke blir fett. Masker for tykt, tungt hår påføres for det meste i hodebunnen for å rense hårrøttene godt. Naturlig leire, f.eks. grønn eller hvit, brennesle, borre eller salvie-ekstrakter råder blant ingrediensene. De absorberer overflødig talg, samt inneholder en rekke mineraler som gir næring til hud og hårlengder, løfter røttene for langvarig volum og friskhet.

Hårmasker - resultater fra aktive ingredienser

Dette er den enkleste og viktigste klassifiseringen av ulike masker, sjampoer og balsam. For å velge en flott hårmaske, bør du alltid sjekke hvilken gruppe blant de nevnt ovenfor du tilhører. Hvorfor? Det viser seg at håret ditt lett kan tynges ned med et produkt, selv om du velger det rette. Proteiner er de mest plagsomme fordi de forårsaker ekstrem tørrhet når det brukes for mye av dem - i stedet for mykhet og sprett får du stivt, livløst og matt hår.

Mykgjørende masker har en nærende effekt, hjelper til med å holde på fuktigheten, tilfører utrolig glans, etterlater håret silkemykt og beskytter mot tap av vann og skader. Mykgjøringsmidler er fettete og fungerer for alle hårtyper. Naturlige oljer utgjør deres rikeste kilde.

Fuktighetsbevarende masker er typiske fuktighetskremer som fungerer på tørt, dehydrert hår, men som brukes i fuktige omgivelser, kan utløse krusete flyaways.

Proteinmasker regenererer og gjenoppbygger hårstrukturen, fyller på keratin og redder skjørt og skadet hår. Du må bruke dem i rikelige mengder fordi overskuddet bygger seg opp på hårstrukturen og gjør hårstråene stivere.

For å få strålende resultater i hårpleierutinen din bør du bruke masker som kombinerer alle tre gruppene av ingredienser, slik at de inneholder oljer, fuktighetsgivende og regenererende stoffer. Du kan også bruke mykgjørende midler, fuktighetsbevarende midler og proteiner etter tur - bruk litt tid på å utføre oljebehandling hjemme og å påføre en valgt maske i løpet av uken.

Effektive hårmasker - ingredienser. Hva bør de inneholde?

Du lurer sikkert på hvordan visse ingredienser i hårmasker virker og hva du bør lete etter for å få de beste resultatene. Nøkkelingrediensene for håret ditt inkluderer:

Planteekstrakter i hårmasker

Masker inkluderer ofte planteekstrakter, spesielt de som er både for hår og hodebunnsbruk. De er formulert uten silikoner som kan forårsake irritasjon i hodebunnen. Planteekstrakter er verdifulle da de tilhører aktive stoffer som nærer, fikser og reparerer håret, samt forbedrer utseendet og fargen. De utgjør en rik kilde til vitaminer og mineraler som inneholder karotener, fytosteroler, aminosyrer, samt stimulerer hårsekker og lindrer hodebunnen. Hva er de mest populære planteingrediensene? Det avhenger av regionen, landet og kontinentet. Asiatisk hårpleie er annerledes enn europeisk hårpleie, for eksempel. Det er imidlertid en gruppe planter som er ofte brukt over hele verden.

De beste vegetabilske ingrediensene i hårmasker:

 • ALOE VERA  - gir fuktighet, lindrer, forhindrer betennelse
 • AVOKADO - gir vitaminer og mineraler, forbedrer hårets tilstand
 • HVETESPIRE-EKSTRAKT - stimulerer hårvekst, forhindrer hårtap
 • SOYASPIRE-EKSTRAKT - øker hårvekst, regenererer og gir næring
 • BAMBUSSKUDDEKSTRAKT - en kilde til mineraler og vitaminer, det beskytter og dekker hårstråene
 • HAVREPROTEIN - når hårrøttene, binder seg effektivt til vann, styrker og pleier håret
 • BRENNESLE-EKSTRAKT - regulerer talgproduksjon, styrker og øker glans
 • SNELLE-EKSTRAKT - en god kilde til silikon, kalium og kalsium, styrker håret og stimulerer hårvekst
 • LINFRØ (linfrøolje) - en kilde til vitaminer og hårforbedrende protein, gir fuktighet, styrker og reparerer håret
 • ALGER - gjør hårsekkene sterkere og gir lengdene fuktighet, forhindrer skjørhet og at håret brekker
 • KAMILLE - lindrer irritasjon, gir mykhet, lindrer og desinfiserer hodebunnen
 • HIBISKUS - gir glykosaminoglykan til hårsekkene, stimulerer dem og hårmatrisen
 • GINSENG - en antioksidant som styrker hårmatrisen og øker blodsirkulasjonen til hodebunnen

Naturlige oljer i hårmasker

Oljer utgjør en egen og ekstremt avgjørende gruppe som har en pleiende effekt. Deres tilstedeværelse i en maske øker produktets effektivitet enormt. Hvorfor? Det viser seg at naturlige oljer inneholder et komplett sett med de viktigste ingrediensene for håret og hodebunnen: de er kilden til verdifulle vitaminer, mineraler, flavonoider og plantesteroler, og noen av dem bugner av karotener og squalan også. Én olje er i stand til å gi håret like mange fordeler som rundt femten separate planteingredienser.

Oljebehandling for håret - kan oljer erstatte hårmasker?

Naturlige vegetabilske oljer spiller en nøkkelrolle i hårpleierutinen. Hvis hårmasken mangler oljer bør du bruke dem separat og påføre dem på håret og hodebunnen i form av en dypt-nærende og regenererende oljemaske. En slik oljebehandling (utføres minst en gang i uken) reparerer raskt og effektivt håret, forhindrer hårtap, akselererer veksten, forbedrer utseendet og gjør håret voluminøst. Det er best å bruke en spesialkomponert blanding av oljer som stemmer overens med hårets porøsitet. Det finnes et eksempel på en effektiv og perfekt sammensatt behandling - Nanoil hårolje som har blitt lansert i tre versjoner som matcher tre vanligste hårtypene.

Hvordan gjør du at hårmasker virker mer intenst?

Du kan forsterke effekten av hver hårmaske - uansett om det er et butikkjøpt eller et hjemmelaget produkt. Du kan gjøre det ved å tilsette noen dråper av en naturlig hårolje. Oljer er naturlige mykgjørende midler, slik at de forhindrer overproteinisert hår, styrker indre strukturer, forhindrer at håret blir krusete, beskytter mot skader og generelt får håret til å se bedre ut, gir glans og glatthet. Naturlige oljer etterlater håret silkemykt og øker glansen. Hvis du bruker masken på hodebunnen lar bruken av oljer deg rense hodebunnen, fjerne urenheter og oppbygget produkt, styrke hårsekkene og stimulere funksjonen deres. Dessuten hindrer oljer hårtap og har en anti-aldringseffekt.

Hvordan bruke hårmasker for de beste resultatene?

Riktig applikasjon er nøkkelen til suksess. Du legger på en maske etter å ha vasket håret med lunkent vann. Fuktig hår er mer absorberende, så det kommer til å la næringsstoffer trenge inn. Tørk håret med et håndkle og jobb masken jevnt gjennom håret. La det virke i rundt 20 minutter (med mindre produsenten sier noe annet). Masker som inneholder naturlige ingredienser er trygge, så forleng gjerne tiden: alt avhenger av de individuelle behovene til håret ditt. Hvis håret ditt er ekstremt ødelagt og skadet, kan du la det virke hele natten – berik det med noen dråper naturlig olje. Om morgenen vasker du håret og styler som vanlig. For å få ønskede resultater av maskebehandlingen bør du bruke den en eller to ganger i uken.

De beste hårmaskene - meninger til hårpleiefanater og eksperter

Den beste masken for håret ditt? Vi ser alle øye til øye: uansett om du bruker et profesjonelt salongprodukt eller en hjemmelaget maske, må det passe med din hårtype, dets tilstand, utseende og behov. Mange som uttrykker sine meninger om den beste masken, tror at et produkt må være sammensatt av naturlige oljer. Elskere og tilhengere av håroljebehandlinger hevder at den beste måten å forsterke håret på er å gi opp masker og bytte dem ut med en olje av høy kvalitet eller en blanding av oljer.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring