Profesjonelle hårbehandlinger. Hvilke hårbehandlinger er verdt å prøve?

Profesjonelle hårbehandlinger. Hvilke hårbehandlinger er verdt å prøve?

Hvorfor er timer hos frisøren et nødvendig ondt for noen av oss? Det er på tide at vi avliver en myte om at frisører ikke er kunnskapsrike om hårpleie. Oppdag de beste reparerende, fuktighetsgivende og forskjønnende hårbehandlingene. Hvilke er verdt å teste?

Helt siden vi oppdaget kraften til naturlige oljer, har vi prøvd å ta vare på håret vårt hjemme. Det blir lettere og lettere å gi håret essensielle næringsstoffer uten å besøke en salong. På den annen side hender det at hjemmebehandlinger ikke lenger er effektive. Enten har håret forskjellige preferanser eller trenger sterkere støtte. Heldigvis finnes det salongprosedyrer som hjelper oss med å reparere og forskjønne håret vårt.

Å få klippet eller farget håret er ikke det eneste du kan velge hos en salong. Oppdag de beste hårbehandlingene! Hvilke skal du velge?

1. Hårbotox

Botox får oss til å tenke på kosmetiske behandlinger. Det har begynt å regjere i frisørsalonger også. Det er en hårpleiebehandling som gir svakt hår tilbake sin vitalitet og skjønnhet. Den fyller ut hullene i hårstrukturen, gjenoppretter mykhet og glans, fukter dypt og sikrer beskyttelse.

Hvor kommer navnet på behandlingen fra? For å utføre hårbotox trenger du en... sprøyte! Det er imidlertid ingenting å bekymre seg for – det er en ikke-invasiv og smertefri hårbehandling. Sprøyten brukes kun for mer behagelig påføring av et serum. Behandlingsproduktet er basert på helt naturlige ingredienser uten salter, parabener, sulfater, fargestoffer osv. Hårbotox tilfører håret masse verdifulle vitaminer, mineraler og hårbyggende stoffer f.eks. kollagen. Ikke rart det er kjent som vitaminbomben for hår.

2. Darsonvalisering

Denne behandlingen er ikke blant de mest populære. Den brukes også i hudpleie. navnet på prosedyren kommer fra bruken av d'Arsonvalstrømmer av høyfrekvent, lav spenning og høy strømstyrke. Et spesialdesignet verktøy som er utstyrt med en elektrode brukes til dette. Når det berører hodebunnen får man en elektrisk utladning (med et gjenkjennelig glimt), som produserer sterkt desinfiserende, antibakteriell og anti-inflammatorisk ozon.

Darsonvalisering for hår:

 • renser og desinfiserer hodebunnen,
 • eliminerer bakterier og sopp, samt hindrer deres utvikling,
 • stimulerer cellefornyelse og hårvekst,
 • behandler potensiell hudbetennelse.

Darsonvalization er en smertefri og ikke-invasiv hårprosedyre, spesielt anbefalt for personer som sliter med tynt hår, fethet, seboreisk hårtap osv.

3. Dampbehandling for hår

Om vi vil gi håret vårt en spabehandling, er damping en fantastisk ide. Det er en profesjonell hårbehandling. Det påvirker håret med en litt høyere temperatur slik at skjellaget åpnes. Behandlingen sikrer også et optimalt fuktighetsnivå som lar næringsstoffer fra et produkt trekke lett inn i håret.

Dampbehandling tillater perfekt næringstilførsel til håret, bedre fuktig, samt styrket og regenerert hår. Denne enkle behandlingen innebærer å sitte rundt 30 minutter under en maskin som ser ut som en diger hårføner og bruker destillert vann for et intenst resultat av annen kosmetikk.

Det finnes to typer dampere:

 • en vanlig damper - virker på en veldig måte og genererer damp,
 • en microdamper - ultralyder produserer en veldig lett vanndamp.

Du kan enkelt flytte denne typen behandling til huset ditt og gjøre det selv. Alt du trenger er et godt produkt, f.eks. en av de tre Nanoilene og litt fritid. Mer om emnet finner du her hårdampbehandling hjemme.

4. Oksygensinfusjon på hodebunnen

En profesjonell hår- og hodebunnsbehandling. Oksygen-mesoterapi er et annet navn for prosedyren. Effektene er basert på egenskapene til konsentrert oksygen (i stedet for ozon brukes enkle oksygenpartikler).

Hva innebærer oksygeninfusjonen?

En spesiell enhet overfører oksygen så vel som en blanding av svært nærende ingredienser til huden. Takket være en slik kombinasjon påvirker vi håret med dobbel kraft fordi oksygenet i seg selv gir fantastiske hårfordeler:

 • reduserer hårtap og stimulerer vekst,
 • nærer, fukter og revitaliserer hodebunnen,
 • fjerner døde hudceller, talg og produkter som har bygget seg opp,
 • løfter hårrøttene, tykner og øker elastisiteten til håret.

Oksygen-mesoterapi utføres for det meste i serier - det optimale alternativet innebærer å gjøre 4-6 behandlinger hver 10.-14. dag. Vanligvis varer en oksygenbehandling for hodebunnen i opptil 40 minutter. Å vurdere denne behandlingen er fornuftig når vi ønsker å stimulere hårvekst, har problemer med svakt, tynt hår, overproteinerte hårstrå, flass eller forstyrret talgsekresjon.

5. Iontoforese

Likestrøm kan også brukes på hår. De kan forårsake kontrollert hyperemi og stimulere cellefornyelse. Iontoforese er ikke en veldig populær hårbehandling fordi det er mer vanlig i hudbehandlinger. Det er overført til hårpleie og anbefales som en effektiv behandling mot hårtap. Intoforese introduserer de riktige ionene og næringsstoffene til hodebunnen og styrker derfor håret, forebygger mot tynt hår og reduserer overproduksjon av talg og oljer.

6. Carboxyterapi for håret

Det er lett å gjette utifra navnet at carboxyterapi bruker karbondioksid. Det introduseres under huden og forårsaker kontrollert utvidelse av blodårene på visse steder. Det er en av de mest invasive behandlingene, men det er ikke veldig smertefullt – å injisere karbondioksid under huden kan gi en følelse av ubehag. Litt rødhet og hevelser er mulig, men de avtar raskt. Det viktigste er at carboxyterapi er effektivt.

Denne profesjonelle hårbehandlingen stimulerer mikrosirkulasjonen i hodebunnen, noe som betyr dyp pleie av hårsekkene, sterkere hår, raskere hårvekst og lavere risiko for for tidlig hårtap. Carboxyterapi hjelper for det meste med å kurere alopecia areata og mønsterskallethet.

7. Keratinbehandling for glatt hår

Keratinbehandlinger er trolig blant de mest populære hos salonger. Hvorfor? Fordi de både reparerer håret og forbedrer dets flotte utseende. Selv om mange tror at en [keratinbehandling] kun tar sikte på å bli kvitt uønskede krøller og (som navnet antyder) glatte ut hårstråene, er det i virkeligheten en profesjonell behandling for skadet hår som:

 • fikser skadet hårstruktur,
 • gjenoppbygger håret dypt og styrker hårsekkene,
 • gir glans, glatthet, silkemykhet og elastisitet,
 • gjør håret motstandsdyktig mot fuktighet og skadelige elementer.

Salongens keratinbehandling krever bruk av egnede produkter – profesjonelle konsentrasjoner av pleiemidler, antioksidanter som inneholder den essensielle ingrediensen. Det er keratin – proteinet som bygger opp håret. En frisør ‘stryker’ produktet i håret med et strykejern eller en ultralyd-rettetang.

8. Mesoterapi for hodebunnen

Den mest anbefalte og valgte behandlingen blant kvinner. Frisører forsikrer om de utrolige fordelene. Mesoterapi for hodebunnen brukes ofte for å forhindre hårtap. Hyppigheten og intensiteten av prosedyren må tilpasses individuelt, avhengig av alvorlighetsgraden av et problem.

Mesoterapi i hodebunnen anbefales for personer som har fått diagnosen overdreven håravfall. Den består av å påføre en næringsgivende cocktail som forsterker hårsekkene og forhindrer hårtap. Tilgjengelige alternativer inkluderer:

 •  nålfri hodebunnsmesoterapi - produktet introduseres i huden gjennom midlertidige mikrokanaler laget av et elektrisk felt,
 •  micro-needle mesoterapi - en hårbehandling som innebærer å introdusere et preparat med en rulle som lager tusenvis av mikrohull i overhuden,
 •  hodebunnsmesoterapi med nål - gir næringsstoffer til håret gjennom mikroinjeksjoner.

Hva er hårfordelene med mesoterapi? Det stopper hårtap, stimulerer vekst og ny hårvekst, fremskynder reparasjon og forsterker hårsekker, samt gjenoppretter biologisk hudbalanse.

9. Plasma rikt på blodplater for håret

Den blodplaterike plasmaterapien øker i popularitet til behandlingen av hårtap. Dessverre det er en kostbar prosedyre, så standard mesoterapi er fortsatt mer vanlig. I dette tilfellet akselereres hårveksten ved å injisere blodplaterikt plasma i hodebunnen. Denne typen terapi passer både for skallede mennesker og de som bare vil ha litt hårforsterkning.

Blodplate-rik plasma mesoterapi trinn-for-trinn:

 1. Blodet samles opp og deretter utvinnes det blodplaterike plasmaet.
 2. Hodebunnen er bedøvet for å redusere smerten under behandlingen.
 3. Preparatet injiseres i huden.

Det er en profesjonell behandling som reduserer hårtap og øker hårveksten. 10-15 minutter er nok til å forhindre hårtap – det er så lenge en prosedyre varer. Dessverre er gjenvekstprosessen lengre – opptil tre måneder. Likevel lønner det seg å bruke blodplaterikt plasma, siden resultatene er oppsiktsvekkende. En serie på tre behandlinger:

 •  gjør håret sterkere og tykkere, håret faller ikke lenger ut i for store mengder,
 •  hårsekkene stimuleres slik at du får betydelig mer hår.

10. Hodebunnseksfoliering hos trikolog

Rengjøring av hodebunn og hår er ekstremt viktig fordi det sparer deg for problemer som flass. Fra tid til annen er en trikologskrubb fornuftig fordi selv den beste sjampoen ikke vil etterlate håret og hodebunnen like rent. Så mye som andre behandlinger anbefales for visse problemer, er [hodebunnseksfoliering] en hårbehandling som må gjøres regelmessig og som en form for forebygging.

Frisører gjør to typer av denne behandlingen:

 • peeling av hodebunnen med et eksfolierende produkt,
 • kavitasjonseksfoliering med ultralyd.

Uansett hvilken type vi velger, gir en hodebunnsskrubb alltid de samme resultatene. Utført på riktig måte, frigjør en hodebunnspeeling hodebunnen for urenheter, produktrester, talgoppbygging og døde hudceller. Det åpner utløpene til hårsekkene, slik at neste behandling gir bedre effekter fordi hårsekkene får flere næringsstoffer. I tillegg stimulerer en hodebunnsskrubb blodsirkulasjonen slik at håret blir sterkere.

11. Ultrasonisk & infrarød rettetang

Hvordan fungerer ultralyd og infrarødt rettetang? Det er en rettetang som sender ut ultralyd og infrarødt lys. Takket være dette apparatet er en hårreparasjon med ultralyd og infrarødt lys mulig. Behandlinger med ultralyd & infrarødt rettetand fungerer for svakt hår, f.eks. på grunn av kjemiske behandlinger. Med denne moderne og innovative enheten presses et spesielt næringsgivende produkt inn i håret. En ultralyd- og infrarød rettetang brukes ofte til keratinbehandlinger. Den oppgraderer også resultatene av oljebehandlinger – ultralyd og infrarødt lys lar oljer lett trenge inn i håret og bringer dem dypt inn i håret. En rettetang med ultralyd presser et produkt inn i håret uten bruk av varme, så det er tryggere. Den sikter utelukkende på reparasjon og styrking av hår, ikke f.eks. å gjøre håret rett.

12. LED-lysterapi for håret

Flere og flere frisørsalonger samarbeider med trikologer, så de introduserer noen innovative behandlinger som pleier og reparerer samtidig. LED-lysterapi er en av dem. Det brukes til reparasjon av hodebunnen, booster hårvekst og forebygger hårtap.

Hvis du lurer på hvilken hårvekstfremmende behandling du skal velge, er lysterapien verdt å teste. Det er en topp moderne behandling for svakt og tynt hår. Det viser seg at 640 nm LED-lys er i stand til å stimulere sirkulasjonen i hårsekkene, slik at hårrøttene får oksygen og dyp pleie. LED-lys påvirker håret som en stimulator fordi det utløser cellulær metabolisme og syntese av protein som er et byggemateriale i håret.

LED-lysterapi er ikke-invasivt, smertefritt og veldig avslappende. Du kan utføre den hver sesong og kombinere den med andre behandlinger f.eks. mesoterapi. Engangsbruk av LED-lyslampen vil ikke gi synlige resultater, derfor anbefales en serie på 10 behandlinger, 20 minutter hver.

13. Rekonstruksjonsbehandling for håret

Profesjonelle hårbehandlinger er ment til å rekonstruere skadet og overbehandlet hårstruktur. De kommer for å redde håret når vi ikke har lyst til å klippe det skadede håret vårt av. De lar oss unngå en uflatterende hårklipp på grunn av sterkt konsentrerte produkter laget av innovative ingredienser. Kjendiser er gale etter hårrekonstruksjonsbehandlinger fordi de tillater drastiske fargeendringer uten å bekymre seg for hårskader.

De to mest populære hårreparasjonsbehandlingene:

 1. Olaplex – en behandling som består av tre stadier. Den oppdager kjemiske, termiske og mekaniske skader inne i håret og fikser det deretter. Olaplex er kjent for å gjenoppbygge bindinger i disulfidbroer slik at håret får sin helse og skjønnhet tilbake.
 2. Joico – et sett med fire produkter som fungerer i synergi og sikrer hårreparasjon, forsterkning, fuktighet og intensivert glans. Joico K-Pak er basert på to patenterte teknologier: Bio-Advanced Peptide TM (regenererer peptidkjeder i håret) og QuadramineR Complex (et sett med 19 aminosyrer som erstatter naturlig keratin).

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring