De beste skyllene etter olje av håret - oppskrifter, effekter

De beste skyllene etter olje av håret - oppskrifter, effekter

Har du nytte av håroljebehandling? I så fall, berik dette skjønnhetsritualet med hårskyllinger. Fort kan det bli din favoritt "finishing touch" av hele prosedyren - det er akkurat som det siste kapittelet i en bemerkelsesverdig bok. Selv om hårskyllinger ikke ser så fancy ut, er virkningen deres utrolig. Resultatene som kommer frem er synlige nesten over natten: lokkene får sunn glans, elastisitet og blir jevne igjen. Håret er heller ikke er den eneste som drar nytte av hårskylling. Det ser ut til at når den behandles med hårskylling regelmessig, blir hodebunnen også beroliget og helbredet. Det beste med hårskyllinger er at de kan tilberedes på et blunk ved kun å bruke lett tilgjengelige produkter, som i de fleste tilfeller allerede ligger i skapene hjemme.

Hva er hårskyllinger?

Hårskylling er infusjoner og vannbaserte blandinger som brukes til å skylle håret med etter vask (påføres som siste trinn etter man har skylt ut sjamposkum). Kort sagt, hårskylling må helles over rent hår og være der til neste hårvask. Det er en vannlignende, lett løsning som ikke etterlater håret overbelastet og fungerer på samme måte som en hårbalsam. Sist, men ikke minst, hårskyllinger kan bestå av én eller noen få ingredienser.

Hvorfor er hårskylling verdt å bruke?

Når det påføres regelmessig, gir vi håret glans, elastisitet og letthet. Dessuten blir håret jevnet, temmet og fargen intensiveres betydelig. Hårskyllinger akselererer også hårveksten, håndterer flass og lindrer hodebunnsirritasjoner. I tillegg er de anerkjent som et utmerket supplement til håroljing. Hvorfor? I de fleste tilfeller skiller stoffene som brukes til å lage skyllen, av seg stoffer som naturlig forekommer i naturlige oljer. Som en konsekvens er sammensetningen av hårskyllinger helt annerledes enn oljeblandinger, siden komponentene er diversifisert. For å si det på en annen måte - på grunn av påføring av hårskyllinger, gir vi hårstråene alle de gunstige stoffene som oljer vanligvis er blottet for.

Når skal man bruke en slik skyll?

Hårskyllinger kan påføres etter en nøye hårvask, men det beste tidspunktet er å bruke dem rett etter håroljebehandling fordi de utfyller egenskapene til naturlige oljer og øker effektiviteten til produktet. Å bruke hårskyllinger er som å sette prikken over i-en på et hårpleieritual. De hjelper håret med å gjenvinne følelsen av å være lett, og ikke tynget ned. Som et resultat løftes håret ved røttene, og dette forhindrer at håret overbelastes på grunn av styling, vask o.l. En annen fordel, er at hårskylling er anerkjent som et effektivt middel mot statisk og krusete hår. Derfor bør de inkluderes som en del av den daglige hårpleien, spesielt i vintersesongen.

Hvordan påføre skyllingen?

Hårskyllinger kan påføres på to måter:

 1. Rett etter sjamponering helles skyllen over fuktig hår og hodebunn etterfulgt av en delikat hodemassasje. Denne metoden er rask, men den er mindre presis. Ganske enkelt vil det meste av hårskyllingen renne nedover håret, slik at behandlingen blir mindre effektiv.
 2. Hell skyllen enten i en servant eller en bolle, og hold håret nedi i 2-3 minutter, mens du masserer hodet samtidig for å hjelpe væsken også å nå hodebunnen.

Før håret utsettes for behandling med skyll, bør det være fuktig, men ikke gjennomvått. Husk derfor å tørke håret forsiktig med et håndkle før du setter i gang. Husk at absorpsjonshastigheten til tørt hår definitivt er lavere enn vått/fuktig, og vil da motta færre næringsgivende stoffer.

De beste hårskyller å bruke etter oljebehandling - hjemmebehandling

KAFFESKYLL FOR MØRKT OG BRUNT HÅR

Er en hårskyll som gjør underverker både for hår og hodebunn, fordi den stimulerer mikro-blodsirkulasjonen. Dette akselerer hårveksten. Videre er kaffehårskylling fantastisk for å gi glans til håret, næring og gjør hårstråene merkbart mykere. Faktisk er kaffearoma intens og sitter veldig lenge i håret. Sist, men ikke minst, denne hjemmelagde hårskyllingen er som skapt for brunt og svart hår, fordi den gjør hårstråene enda mørkere ved å intensivere den naturlige fargen.

 1. Brygg 3 skjeer malt kaffe i noen minutter. Sett på lokk.
 2. Sil ut kaffegruten og hell infusjonen enten i en bolle eller servant. Bland med ca. 500 ml forkokt vann.
 3. Dynk håret i kaffehårskyllingen. Ikke skyll av.

HÅRSKYLL AV EPLE-EDDIK FOR ALLE HÅRTYPER

Denne hjemmelagde hårskyllingen er en perfekt metode for å glatte ut håret i stedet for å bruke en rettetang eller et serum med høyt silikoninnhold. Eddik er syrlig og lukker hårets kutikula. Resultatet er skinnende og glatt hår som er utrolig behagelig å ta på.

Hårskylling med eddik er perfekt for de som ofte farger håret. På grunn av regelmessig lukking av lagene i håret, som er ansvarlig for å jevne ut hårstrukturen, holder fargen seg betydelig lenger og hårets porøsitetsnivå senkes.

 1. Bland en skje med enten epleeddik eller drueeddik med 2 glass lunkent vann.
 2. Hell hårskyllingen i en bolle eller servant, eller bare fortsett å helle den over hele håret som siste trinn i din vanlige hårvaskerutine.

Merk at det er typisk at hårskylling med eddik etterlater håret litt matt, derfor må du huske å ikke syrliggjøre hårskyllingen for mye. Med andre ord, ikke bruk mer eddik enn nødvendig.

HÅRSKYLL AV ØL, FOR HÅR SOM MANGLER VOLUM OG MYKHET

Humle har lenge vært kjent og anerkjent som en naturlig balsam. Den gjør håret mykt, holder det i god stand, hjelper det å holde seg spenstig og fullt av volum. Dessuten inneholder øl alkohol som øker blodsirkulasjonen i hodebunnen slik at det stimulerer hårsekkene til mer effektivt arbeid. Samtidig er øl i stand til å frigjøre hodebunnen fra overskudd av giftstoffer og symptomer knyttet til seboreiske tilstander. Når den fortynnes med vann, blir den et skånsomt, men effektivt hårpleiemiddel.

 1. Åpne en flaske øl og vent til det meste av kullsyren går ut. Faktisk kan du varme ølet opp for å få det til å forsvinne raskere.
 2. Bland et glass øl med et glass vann. Hell hårskyllingen over hele det fuktige håret eller dynk det i en bolle fylt med hårskyllet.

Øl-hårskylling vil positivt påvirke slitent, volumfattig hår med en tendens til å bli fett. Tross alt inneholder øl en enorm mengde vitaminer fra B-gruppen.

SKYLL AV LINFRØ OG SITRON FOR UREGERLIG OG GLANSLØST HÅR

Linfrø er en skjønnhetshit som fungerer godt i hår-, ansikts-, negle- og kroppspleiebehandlinger. Dens fordeler innen regenerering, næring og fuktighet er uvurderlige. Det viser seg at gelé av linfrø med hell kan brukes til å forberede hårskylling som har som mål å gi næring og etterlate matt hår glanset. Den behandler krusete og uregjerlige hår også.

 1. Ha 2-3 skjeer linfrø i en kjele fylt med kokende vann. Fortsett å røre i mer eller mindre ett minutt til du får en litt tett konsistens.
 2. Avkjøl geleen og separer den fra frøene. Tilsett en skje sitronsaft og et glass allerede kokt vann.
 3. Hell blandingen i en servant og rens håret med det i ca. 2-3 minutter.

HÅRSKYLL AV KAMILLE FOR LYST HÅR

Dette er en skånsom hårskyll som lindrer hudirritasjoner og som samtidig forbedrer hårets glans og lysere reflekser i blondt hår. Dessuten viser kamille lysende egenskaper, og denne kvaliteten gjør den til et kraftig middel som forhindrer at blondt hår blir gulaktig.

 1. Hell kokende vann over 3 skjeer tørket kamille og la det trekke tildekket til infusjonen avkjøles av seg selv.
 2. Sil ut infusjonen og hell over det vaskede håret ditt.

MYNTE HÅRSKYLL FOR FETT OG TUNGT HÅR

Mynte er kjent for sine hodebunnsrensende egenskaper. Kort sagt, det fjerner giftstoffer og overskudd av talg. I tillegg er mynte i stand til å løfte håret opp ved røttene og gi hårlokkene volum. Derfor, hvis hodebunnen din er utsatt for irritasjon, bør du vende deg til midler som lindrer irritasjoner og kløe, som mynte.

 1. Bland ca. 3 skjeer tørkede mynteblader eller 3 poser myntete i kokende vann.
 2. Avkjøl og bland med en liter vann. Hell den hjemmelagde mynteskyllen over hele håret. Naturligvis, kan du også dynke håret i en bolle fylt med skyllen.

ROOIBOS TE HÅRSKYLL FOR RØDT HÅR

Det er veldig vanskelig å opprettholde metningen i rødt hår. Rett og slett kan fargen falme. Som en konsekvens, i stedet for å være dyp kobberfarget, blir den til en uren oransje nyanse. Hvordan intensivere rød hårfarge?

 1. Brygg 3-4 teposer Rooibos-te i en liter vann.
 2. Avkjøl infusjonen og hell den over hele håret etter hver vask.

HÅRSKYLL AV SVART TE FOR MØRKT HÅR

Denne hårskyllen, på samme måte som kaffehårskylling, intensiverer fargen i mørkt hår. Når den påføres regelmessig, får den ikke bare frem fargen, men tar også vare på farget hår. Den hindrer med andre ord at fargen falmer raskt.

 1. Brygg 3-4 poser med svart te i en liter vann. Du kan også bruke 3 skjeer løs bladte og brygge den i en liter vann.
 2. Vent en stund til infusjonen er avkjølt, sil ut teen og hell den over hele håret og hodebunnen.

BJØRKESAFT HÅRSKYLL FOR PROBLEMATISK HÅR

Dette er en hårskylling med to ingredienser som er usedvanlig enkel å tilberede, du trenger ikke tilføre noen urter. I stedet må du blande bjørkesaft (du kan kjøpe det i butikk) med destillert vann. Bjørkesaft inneholder en rekke vitaminer, aminosyrer og mineralsalter som forsterker hårsekkene, etterlater hodebunnen frisk, bekjemper flass samt regenererer og intensiverer hårets glans. Hårskylling med bjørkesaft fungerer godt mot hårtap. Etter å ha vasket håret, bruk bjørkesaftens hårskyll og la håret lufttørke etterpå.

Hårskylling – hvilken type vann skal du bruke?

For å forbedre virkningen av hjemmelagde hårskyllinger, bruk alltid forhåndskokt vann. Det er ikke så hardt som vann fra springen, derfor blir hår som utsettes for destillert vann mye mykere og mer elastisk. Dessuten vil det være lettere å style slikt hår ettersom det blir temmet og behagelig å ta på.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring