De mest populære hårmytene. Hvordan å IKKE ta vare på håret?

De mest populære hårmytene. Hvordan å IKKE ta vare på håret?

Finnes det en kvinne som ville si nei til nydelig, sunt, sterkt hår? I jakten på skjønnhet tester vi ulike midler, men vi tror fortsatt på så mange hårmyter. Sjekk ut de mest populære løgnbaserte hårpleietipsene. Finnes det et snev av sannhet i noen av dem? 

Vi er i stand til å gjøre mye for å få frisyrene våre til å skinne, få lengde og elastisitet. Dessverre skader vi det ofte ved å følge råd fra upålitelige kilder.

Hvis det å sove med vått hår fungerer for vennen din, betyr ikke det at håret ditt ikke vil brekke som en konsekvens. Du burde heller finne en bedre måte å redusere bruken av føner.

Til syvende og sist er vått hår langt mer utsatt for skade. Alt i alt, hvilke populære hårpleietips burde du glemme for godt?

15 HÅRPLEIEMYTER

MYTE NR. 1

Hyppig vask får håret til å falle ut raskt.

Når håret begynner å falle ut i overkant, legger mange skylden på de enkleste aktivitetene som vasking. Hyppig hårvask som angivelig utløser hårtap, forårsaker tørrhet og forverrer den generelle tilstanden, er en utbredt og vedvarende myte.

Det er overhodet ikke sant! Faktisk er riktig hårvaskrutine kombinert med en mild hodebunnsmassasje og et egnet vaskeprodukt en måte å forbedre hårets utseende på. Ved daglig vask fremmer du blodstrømmen, renser håret og hodebunnen, styrker hårrøttene og akselererer (i motsetning til myten) faktisk hårveksten.

Imidlertid er det en snev av sannhet i myten. Hvis du ofte bruker uegnede produkter med harde rengjøringsmidler, kan det faktisk føre til at for mange hårstrå faller ut.

MYTE NR. 2

Håret blir vant til kosmetikk.

Troen på at håret blir vant til produkter er en av de vanligste mytene som dukker opp i reklame. For å oppmuntre oss til å kjøpe mer kosmetikk, får merker oss til å tro at vi virkelig trenger en ny sjampo fordi den vi bruker ikke lenger fungerer, ikke sant?

Du bør vite at verken håret ditt eller hodebunnen blir vant til kosmetikk. Stoffene fungerer på samme måte hele tiden, de gir næring, fuktighet og reparerer. Inntrykket av at kosmetikk ikke lenger fungerer, skyldes ikke at man blir vant til den - det er resultatet av at håret blir forbedret. Med andre ord, en gitt balsam eller sjampo oppfyller ikke lenger sin rolle fordi den allerede har oppfylt sin oppgave med å reparere håret ditt. Alt i alt er det på tide å gjøre endringer i hårpleierutinen din!

MYTE NR. 3

Jo mer balsam du bruker, desto bedre.

Denne populære hårpleiemyten gjelder nesten alle typer kosmetikk: balsam, masker, sjampoer, oljer. Vi tror feilaktig at mengden av et produkt oversettes til bedre effekter - vi tror vi gir mer næring på denne måten. Dessverre er det ikke sant.

Når du påfører et hvilket som helst produkt, må du følge bruksanvisningen! Hvis produsenten angir at en dråpe er nok for middelslangt hår, bør du ikke helle en kopp balsam over hodet ditt. Å bruke mer produkt enn det som er angitt i brosjyren, vil ikke forbedre effekten eller få det til å virke mer intensivt. Det gjelder også en annen feil vi har en tendens til å gjøre, nemlig at vi påfører balsam på hodebunnen når det tydelig står at produktet er ment for håret.

Du fremskynder verken effektene eller sparer penger - i stedet kaster du bort mye produkt og - mest av alt - tynger ned håret, tetter igjen hårsekkene og tilstopper hodebunnen.

MYTE NR. 4

Å trimme hårtuppene får håret til å vokse raskere.

Håret vokser som følge av riktig deling av celler i hårsekkene - nærende stoffer kommer inn i hårsekkene og blir syntetisert til keratin. Det spiller ingen rolle om du kutter hårtuppene eller ikke - det påvirker ikke hårveksten i det hele tatt. Alle essensielle prosesser skjer i hodebunnen.

Først og fremst er det et snev av sannhet i myten - hvis du jevnlig trimmer hårtuppene, kan håret ditt virke lengre, og det er ikke fordi det vokser raskere. Det er fordi håret ikke knekker i tuppene og er rett og slett sunnere.

MYTE NR. 5

Å nappe ut et grått hår er en strålende måte å bli kvitt det på.

Det er flere myter om grått hår. En sier at et grått hår du river ut blir erstattet av et nytt hår med normal farge. Andre sier derimot at det vil vokse to hår der du nappet ut ett. Hva skal vi tro da?

Sannheten er at å nappe ut et grått hår ikke har noe effekt: det grå håret forsvinner ikke, og det vokser heller ikke tilbake i større antall. Én hårsekk bærer bare ett hår, så det vil bare vokse ett hår tilbake, og det vil også være grått - gråheten er resultatet av tap av evnen til å danne pigment i cellene som får håret til å vokse. En hårsekk som har gitt et grått hår, vil aldri gå tilbake til den tidligere fargen.

MYTE NR. 6

Hyppig børsting gir glans til håret.

Gir en hårbørste håret ditt raskere vekst og økt glans, eller fungerer det motsatt? Det avhenger av om du vet hvordan du skal børste håret ditt ordentlig. Sannheten er at for energisk eller hyppig børsting med feil tilbehør kan forårsake skade. Hvis du vil unngå hårbrekkasje, åpne skjellag og splittede ender, velger du en kam eller børste som passer for hårtypen og tilstanden din.

I noen tilfeller kan en børste faktisk øke blodstrømmen i hodebunnen og dermed ha positiv innvirkning på hårets tilstand og utseende, men du må huske å være forsiktig når du børster.

MYTE NR. 7

Splittede tupper kan repareres med serum.

Noen reklamer lover å binde sammen splittede tupper. Det er definitivt en myte - det eneste måten å bli kvitt dem på er å klippe dem av.

Sannheten er at det ikke finnes kosmetikk som kan lime sammen splittede tupper. Ingen maske, balsam, serum eller olje vil kunne gjøre det. Noen produkter legger bare igjen et klissete lag, for eksempel silikoner, som får håret til å virke glattere og sunnere. Men det er bare overfladisk.

Er det i det hele tatt mulig å fikse splittede tupper? Generelt sett, nei. Selv om det finnes prosedyrer som Olaplex som bygger opp disulfidbindinger i håret og tilfører essensielt keratin, avhenger effekten av hvor skadet tuppene dine er.

MYTE NR. 8

Å farge håret under graviditet er farlig.

Jeg er sikker på at mange gravide kvinner har hørt at de ikke må farge håret fordi det vil skade babyen. Det er en veldig populær myte. Det er blitt gjennomført mange tester for å undersøke opptaket av pigmentet og effekten av hårfarge på den utviklende babyen. Det er bevist at det er ufarlig. Gravide kvinner kan trygt farge håret sitt, spesielt hvis de velger naturlige ammoniakkfrie farger som inneholder plantepigment.

MYTE NR. 9

Naturlige kaldpressede oljer gjør håret fett, mens mineralolje har en pleiende effekt.

Du kan komme over flere myter mens du blar gjennom tips om bruk av oljer i hårpleie. Hvordan virker ingrediensene egentlig, og hva er resultatet av kampen mellom naturlige oljer vs mineraloljer?

Først av fremst, gjør ikke naturlige oljer håret ditt fett hvis du bruker riktige mengder og påføringsmetode. En olje som passer til hårtypen og tilstanden din vil ikke gjøre håret fett eller tyngende, men heller jevne det ut, beskytte det, bevare fuktighet, temme løshår, gi glans og elastisitet.

På den andre siden har ikke mineralolje noen pleiende effekt. Tvert imot er det sannsynlig at den gir hodebunnsirritasjon og tørt eller tyngende hår. Mineralolje har en stor ulempe - den er ikke en naturlig kosmetikk, den er et biprodukt av petroleumdestillasjon. Den gir en overfladisk effekt, en midlertidig glans og glatt utseende på håret. Disse effektene varer bare til neste hårvask.

MYTE NR. 10

Du må gre håret mens det fremdeles er vått.

En annen misforståelse innen hårpleie. Det bør understrekes at man ikke må gre vått hår fordi det er mye mer utsatt for skade. Krøller er et unntak. Hvis du velger å gre vått hår, trenger du en kvalitets kam med brede tenner. Ved å gjøre det forsiktig, kan du unngå skader. Imidlertid, når det er mulig, bør du gre håret når det er tørt.

MYTE NR. 11

Det er umulig å fremskynde hårvekst.

Det faktum at å kutte tuppene ikke gir en vekstfremmende effekt betyr ikke at det er umulig å få håret til å vokse raskere! Å hevde at ingenting kan gjøres med hensyn til hastigheten på hårvekst er en annen myte.

Faktisk er det mange måter å stimulere raskere hårvekst på. Regelmessige hårbehandlinger med olje, skrubb og hodebunnsmassasje er nyttige, i tillegg til å spise mat rik på fettsyrer, vitaminer (spesielt biotin), kobber og sink.

Likevel må du huske at veksthastigheten har sine begrensninger som er bestemt av genene våre. Du kan ikke bare magisk vokse 12 centimeter på en uke.

MYTE NR. 12

Hårsalongprodukter er bedre enn apotekskosmetikk.

Noen tror at produkter fra en hårsalong er det beste, som er enda en vedvarende myte.

I virkeligheten er profesjonelle hårsalongprodukter ikke bedre enn de som er tilgjengelige i butikker. Det er ikke stedet som er viktig, det er ingrediensene. Mange butikkprodukter har en virkelig verdifull sammensetning av næringsstoffer som gir en naturlig, dyp og langvarig effekt. Samtidig er mange profesjonelle produkter en blanding av silikoner som gir en umiddelbar, men ikke varig effekt. Husk det!

MYTE NR. 13

Håret faller ut overdrevent fordi det er for langt og tungt.

En av de rareste teoriene sier at jo lenger og tyngre håret er, desto mer faller det ut. Det er ikke sant!

Selvfølgelig er det ulike årsaker til hårtap (fra feil hårpleie til hormonell ubalanse eller genetikk), men vekten og lengden påvirker ikke mengden hår du mister. Hårets tilstand er mye viktigere - langt hår kan vise seg å falle mindre ut enn kort, skadet hår. Du må bare huske å styrke røttene til langt hår for å forberede dem på å bære denne vekten.

MYTE NR. 14

Hvis en sjampo ikke skummer, fungerer den ikke.

Hvordan vet du om en sjampo er av god kvalitet? Mange tror at en sjampo som skummer effektivt, vasker og fjerner urenheter godt. Dette er en annen myte som bør avskrives.

Faktisk trenger ikke den beste rensende sjampoen å skumme. Det viktige er at den inneholder riktige rengjøringsingredienser (ikke for sterke for å unngå uttørking av håret) og stoffer som regulerer funksjonen til talgkjertlene, pleier hodebunnen og balanserer pH-verdien. Interessant nok viser det seg ofte at sulfatfrie sjampoer gir den beste effekten ved å rense mest presist.

MYTE NR. 15

En sjampo må passe til hårtypen din.

Til slutt, en annen sjampomyte. Kosmetikkselskaper har alltid fått oss til å kjøpe sjampoer som passer til hårtypen vår: for skadet, tynnende, krusete, farget hår osv. Hvorfor det? Tross alt er en sjampo ment for å rense hodebunnen.

Navnet "hårsjampo" er litt misvisende. Du må ikke velge en sjampo for hårtypen din - problemer knyttet til hodebunnen er viktigere. Hvis håret er fett, skyldes det forstyrret funksjon av talgkjertlene i hodebunnen. Hvis du plages av flass, har det kommet sopp på hodebunnen din. Det er viktig at du sjekker hvilken type rens huden din trenger, da hårets tilstand og utseende faktisk avhenger av hodebunnen.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring