Hår med høy porøsitet. Ting du bør vite

Hår med høy porøsitet. Ting du bør vite

Det absorberer vann og nærende stoffer som en svamp. Likevel betyr ikke dette at det er en enkel oppgave å nære det. Dette kan observeres ved å se på høy porøsitet hår, som er en gruppe med ekstremt skadede hårstrå. Høy porøsitets hår er utrolig svakt, sprøtt og tørt, til og med stivt. Det har en tendens til å bli frizzy og påvirkes lett av statisk elektrisitet. Hvis du finner ut at håret ditt er i en dårlig tilstand - finn ut hvordan du kan regenerere det og lær hvilke ting du bør holde deg unna.

Hår med høy porøsitet: Profil

Hårets høye porøsitet tilsvarer den siste fasen av forverringen. Denne typen hår er sprø, ru, med splittede tupper, matt, dehydrert fra øre-nivå og nedover, ofte veldig stivt og enten falmet på grunn av solen eller fordi pigmentene vaskes lett ut. Dessuten er hår av høy porøsitet ofte svært sensitivt. Dette betyr at det har en økt tendens til å forverres. Ofte er det bare ett bruk av en rettetang eller hårføner som skal til for å bryte de svovelbroene som er lokalisert i de indre hårstrukturene. Som en konsekvens blir håret utrolig tørt (uten evne til å låse fuktighet), ru, sprøtt og lett å brekke.

Hvordan ser hår av høy porøst ut? Dens skadede tilstand bør analyseres under et mikroskop for å forstå dette bedre. Da vil du legge merke til at hårflaten ikke er jevn. Skjellaget er hevet og åpent, og det er derfor ingenting som kan beskytte de indre hårstrukturene mot giftstoffer, temperatur og aggressive stoffer som følger med feiltilpassede hårpleieprodukter.

Hva får håret til å øke sin porøsitetsnivå?

Selvfølgelig er ikke mennesker født med naturlig hår med høy porøsitet. I de fleste tilfeller tar det tid for håret å øke sin porøsitet på grunn av hyppig eksponering for skadelige frisørprosedyrer, for eksempel bleking eller permanent. Håret blir også mer porøst som følge av feilpleie. Feilpassende kosmetikk, lange timer i rom med aircondition, å sove med vått hår, stramme hårfrisyrer og mangel på enhver form for beskyttelse (okklusjon) er direkte årsaker til hårsvekkelse.

Det er verdt å være klar over at en av faktorene som bidrar til økt hårporøsitet er hodebunnsplager og systemiske sykdommer (for eksempel vitaminmangel), sykdommer og sterke medisiner som svekker hårsekkene. Naturligvis kan tendensen til dehydrering være arvelig. Dette påvirker hovedsakelig krøllete og krusete hår, siden strukturen hindrer distribusjon av talg langs hårstråene jevnt. Som et resultat blir håret fratatt den naturlige beskyttelsesjakken som forhindrer vannsvekkelse. Derfor ødelegger feil hårpleie først den overfladiske hårjakken laget av keratinskjell og påvirker deretter negativt indre hårstrukturer, som hjernebarken.

Hårpleie for hår med høy porøsitet: Hvordan ta vare på skadet hår?

Hovedproblemet knyttet til hår med høy porøsitet er ikke bare dets elendige tilstand og den absolutte nødvendigheten av å gjenoppbygge hårstråene. Det som virkelig gjør pleie av hår med høy porøsitet problematisk, er dens overfølsomhet for eksterne faktorer. Dette betyr at det ikke tar mye å svekke hårstråenes tilstand, for eksempel ved hyppig føning. Så hvilke skritt bør tas for å gi riktig pleie til høyt porøsitet hår?

Først og fremst bør hår med høy porøsitet behandles med skånsomme produkter, fri for ødeleggende detergenser og stoffer som kan forverre hårstrukturen. 'Skånsomhet' er, så å si, nøkkelordet for hele pleien av hår med høy porøsitet.

Det viktigste er å velge hårpleieprodukter som er milde, fri for tunge og irriterende silikoner og andre komedogene stoffer. Monohydroksyalkoholer, som er de tyngste og lette å finne i mange hårpleieprodukter, dehydrerer hår med høy porøsitet og skjøre hårstrå raskest. Av den grunn, før du skaffer et hårpleieprodukt, sjekk ingredienslisten for å eliminere følgende stoffer: alkohol denat., benzylalkohol, kornalkohol eller isopropyl IPA.

Unngå å utsette håret for kjemiske behandlinger som forstyrrer hårets tilstand: bleking og farging påvirker negativt hårets tilstand. Derfor er det definitivt bedre å unngå syntetisk farge eller blekemiddel og heller bruke naturlige urtefarger, som henna.

I stedet for de nevnte frisørbehandlingene er det definitivt bedre å utføre håroljebehandling. Tross alt er mange naturlige oljer ikke bare i stand til å fikse de indre hårstrukturene og styrke hårsekkene, men også å intensivere hårfargen og gi glans. På daglig basis bør du også bruke beskyttende hårmist og sprayer dedikert til hår med høy porøsitet - lette og samtidig fulle av aktive stoffer som etterlater håret sterkere og beskyttet mot aggressive eksterne faktorer. En oljete hårmist bør også gjøre jobben.

Å ta vare på hår med høy porøsitet er en evig kamp ikke bare mot tørrhet og langt fra perfekt utseende, men også å sørge for at håret ikke mister hydrering eller næring. Derfor bør du hver gang du utfører en skjønnhetsbehandling, gjøre ditt beste for å skape såkalt okklusjon - et beskyttende lag (best hvis det er laget av mykgjørere) som blokkerer næringsstoffene fra å unnslippe de indre hårstrukturene.

Hår med høy porøsitet fungerer bra med alle typer keratinbehandlinger, enten det er profesjonelle behandlinger utført hos frisøren eller hjemmebehandlinger og kosmetikk med høyt keratininnhold. Denne proteinen er en naturlig bestanddel av håret og fyller effektivt alle hull som har oppstått i hårstrukturene. Ettersom tuppene av hår med høy porøsitet er alvorlig skadet, må du huske å beskytte disse hårdelene med enten fett og beskyttende lanolin eller riktig hårtupp-serum.

Hvis det er mulig, begrens bruken av hårføner og la håret lufttørke. Hvis bruk av hårføner er nødvendig, bruk alltid varmebeskyttende balsam eller serum. I tillegg må du sørge for at luftstrømmen som genereres av dette hårstylingsverktøyet, er lav, best om du bruker kald luftstrøm, siden den kan lukke hårstråene, glatte håret og etterlate det skinnende.

Videre er det en god idé å flette vått hår eller sette det i en løs hestehale. Dette vil forhindre ytterligere skader og frizz. Rikelig med næringsrike hårmasker, og en gang i uken kan du bruke eddikhår og hodebunnskyll - det vil gjenopprette pH-verdien i hodebunnen og hjelpe folliklene med å lukke seg naturlig. En annen sterkt anbefalt metode å bruke er riktig måte å vaske hår på: CSC eller SCSC. Kort sagt avhenger begge metodene av å bruke dobbelt så mye balsam under hårvask eller dobbelt sjamponering kombinert med intensiv næringsbehandling ved hjelp av rike balsamer med dypregenererende egenskaper.

Det viser seg også å være gunstig å støtte håret 'innenfra', noe som oversettes til å forebygge næringsmangler. Hår med høy porøsitet trenger en stor porsjon proteiner, vitaminer (hovedsakelig A, E og B5), mineraler (sink, kobber, silisium) og aminosyrer.

For å bekjempe overdreven hårforringelse, klipp håret regelmessig (minst 4-6 ganger i året).

Sjampo for hår med høy porøsitet

Visste du at når det gjelder pleie av hår med høy porøsitet, er frekvensen av hårpleie avgjørende? Derfor bør du vaske det bare når hårstråene trenger det, men ikke gjør dette for ofte, fordi det kan oppmuntre til ytterligere dehydrering. Av og til kan du bruke en mild barne-sjampo. Den nærer eller renser ikke håret like godt som vanlige sjampoer gjør, men den gir delikat pleie som hår med høy porøsitet lengter etter.

Det er også foreslått å legge merke til måten du vasker håret på. Denne prosedyren bør avhenge av forsiktig hodebunnsmassasje, unngå å dra håret eller energisk hår-gnubbing. Du bør heller ikke spre sjampoen over hele håret. Påfør den i stedet på hodebunnen mens du sikrer hårtuppene med balsam. Når det gjelder å skylle skummet, bruk bare lunkent vann som lukker hårstråene til hår med høy porøsitet. Til slutt vil denne hårtypen være takknemlig hvis du vasker den med melkaktige, tykke og mykgjørende sjampoer fylt med gjenoppbyggende stoffer.

Balsam for hår med høy porøsitet

Balsam for hår med høy porøsitet bør fokusere på å gjenoppbygge og forbedre håret. Denne typen hår er alvorlig skadet, så til og med delikate silikonpreparater hjelper – hovedsakelig ved å gi omsorg til splittede ender. Proteinbalsam og fuktighetsgivende produkter bør brukes i moderasjon siden de kan svekke hårstrukturen.

Det beste er å kombinere det med fete mykgjørende produkter som kan å opprettholde hårets beskyttende lag. For mye urteskyller eller for hyppig hårvask kan skade hårets struktur, spesielt hvis produktet har for lite mykgjørende eller delikate silikoner.

En eller to ganger i uken (hvis håret er ekstremt skadet), bør du fokusere på intensiv, reparerende behandling for håret. Hårmasker fra Nanoil er laget for dette formålet – profesjonell forsterkning for enkel hjemmebehandling. Meget porøst hår vil elske Nanoil Argan Mask og bestselgeren for skadde lokker: keratin-basert maske.

Oljer for hår med høy porøsitet

Balsam for hår med høy porøsitet bør fokusere på å bygge opp og forbedre håret. Denne typen hår er alvorlig skadet, derfor tjener delikate silikonforberedelser sitt formål - hovedsakelig i omsorg for splittede tupper.

Proteinbalsamer og fuktighetsgivende stoffer bør brukes med måte, da overdreven mengde kan svekke hårets struktur. Best hvis det kombineres med oljeemollienter som vet hvordan de skal opprettholde hårets beskyttelseslag.

Det må også huskes at for mye urtevasker eller for hyppig hårpleie kan skade hårets struktur, spesielt hvis produktet har for lite mykgjørere eller delikate silikoner.

Anbefalte oljer og kosmetiske smør for hår med høy porøsitet:

 • Bomullsfrøolje - beskytter hårtuppene, har mykgjørende og fuktighetsgivende egenskaper, perfekt for å behandle tørt hår med ekstremt skadde tupper.
 • Linfrøolje - linfrøolje inneholder verdifulle vitaminer B og E. Stimulerer hår- og hårsekkens egenregenereringsprosesser og beskytter håret mot tynning, sprøhet og splittede tupper ved å akselerere hårvekst.
 • Druekjerneolje - perfekt for sommeren, beskytter håret og hodebunnen mot solstråling, kjemisk og mekanisk skade og de ugunstige effektene av hyppige frisørbehandlinger (farging, føning, retting).
 • Hvetekimolje - har regenererende egenskaper, fikser de indre hårastrukturene, rekonstruerer hårets naturlige beskyttelseslag, glatter overflaten og lukker folliklene.
 • Maracujaolje - en kraftig antioksidant med foryngende egenskaper. Den nærer håret og øker elastisiteten. Oljen etterlater hårstråene skinnende og beskyttet mot byforurensning. Den temmer også uregjerlige hårstrå og gjør det enklere å gre. Maracujaolje motvirker frizz ved å gjøre håret mykt.
 • Nattlysolje - forbedrer tilstanden til hodebunnen, påvirker positivt hud- og hårsekkscellene. Dessuten forhindrer den vanntap, fjerner giftstoffer, lindrer irritasjoner og hjelper med å kurere forskjellige hudplager.

Hvilke andre ting liker hår med høy porøsitet?

I de fleste tilfeller krever en slik hårtype å bli utsatt for en rekke regenererende proteiner og stoffer som ikke bare beskytter, men også rekonstruerer håret samt opprettholder hydrering. De gunstige stoffene å behandle hår med høy porøsitet er:

 • Keratin - en naturlig bestanddel av hår som er ansvarlig for å fylle ut hull i skadet hårstruktur. Rik på svovelkeratin, forbedrer elastisiteten og hårets motstand mot aggressive eksterne faktorer. Keratin etterlater også hårstråene glatte og skinnende.
 • Andre proteiner og aminosyrer - jevner ut og beskytter håret mot forverring av tilstanden. De fyller også ut hullene i alle hårstrukturer. De mest populære proteinene å behandle håret med er melk, silke, hvete, soya og kollagen.
 • Epleeddik - det kan brukes som en siste skyll en gang i uken. En slik hårrens lukker hevede follikler til hår med høy porøsitet, jevner ut hårstrukturen og balanserer hodebunnens pH-verdi. Husk å lage en lett hårrens med epleeddik, tynnet med vann for å gjøre den mindre sur.
 • Fuktighetsgivere (f.eks. glyserin, honning, urea, natriumlaktat, fruktose, aloevera, hyaluronsyre) - trengs også til hår med høy porøsitet, men de må brukes med måte. Det som er viktig er imidlertid at fuktighetsgivere må forhindres fra å fordampe ved å følge med mykgjørere (oljer og voks som lanolin).
 • Lette silikoner - de tilhører også gruppen mykgjørere. De er kjent som filmformende polymerer som bør inkluderes i skadet hårpleie. Kort sagt kondisjonerer de skadede hårstrå samt gjør dehydrert hår vakkert.

Hår Med Høy Porøsitet - Ting Å Unngå

Uten tvil må du under behandling av hår med høy porøsitet kontinuerlig passe på å ikke utsette håret for faktorer som kan skade den allerede svekkede hårstrukturen. Derfor må du holde deg unna:

 • farging, bleking, permanent
 • høy temperatur
 • saltvann og klorert vann
 • direkte og langvarig eksponering for solen, vind og kaldt vær
 • grove håndklær, tynne hårstrikker og metallhårklemmer (mekanisk skade)
 • intensiv børsting (rykk og draing i håret, svekker hodebunns tilstand)
 • lagvis styling er heller ikke anbefalt, det er bedre å få håret trimmet regelmessig i stedet
 • høy sur pH (f.eks. eddik hårrens med høy eddikkonsentrasjon)
 • høy basis pH (f.eks. bleking)
 • for mye urter, alkoholer og fuktighetsgivere
 • overskudd av parafin - dette er en ganske ting som mykgjører og kan etterlate håret blankt, men samtidig veldig dehydrert og frizzete

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring