Mineralolje til håret - en genial balsam eller en levning fra en annen tid?

Mineralolje til håret - en genial balsam eller en levning fra en annen tid?

Et unikt produkt: mineralolje...

Det har vært brukt som hårprodukt i mange år. Folk skryter av det eller hater det. Mineralolje nevnes ofte når man snakker om de beste hårvekstfremmende behandlingene. Den er omgitt av et mysterium - det finnes motstridende meninger om den:

Mineralolje gir næring til tørt hår.

Mineralolje stimulerer til raskere hårvekst.

Mineralolje er i stand til å bremse håravfall.

Mineralolje gir fuktighet til håret.

Du kan bruke den i stedet for balsam.

Mineralolje hjelper mot flass.

Hvilke av utsagnene er sanne?

Er mineralolje i hårpleien enten en treff eller bom?

Hvor kommer den fra? Hva er det for noe? Er det verdt å ha på badet?

I dag avliver vi alle mytene om mineralolje.

Mineralolje - hva er det?

Mineralolje er også kjent som flytende parafin (paraffinum liquidum). Den utvinnes fra råolje. Det er en blanding av rettkjedede hydrokarboner som oppstår under oljedestillasjonen. Ren parafin har vært brukt til hårforbedring i mange år. Det er en vanlig ingrediens i kremer, lotioner og andre ansikts- og kroppspleieprodukter fordi det er en fet, beskyttende mykgjører. De færreste vet at mineralolje brukes til behandling av mageproblemer. Det er et populært stoff for kosmetikkselskapene fordi det er billig. Det er synd at for mye mineralolje tetter porene slik at huden ikke får nok oksygen. Overforbruk av mineralolje er komedogent og kan føre til hudirritasjon eller dehydrering.

Mineralolje - fordeler for håret

Fordi mineralolje ikke trenger inn i overhuden eller håret, etterlater den et fett lokk med lipidbelegg på overflaten. Den holder på vannet og beskytter mot giftstoffer (som kan trenge inn i håret) og andre skadelige miljøfaktorer (frost, sterk vind eller sollys). Oljen gir god pleie, glans, mykhet og glatthet, tykner strukturen og lukker skjellaget. En annen fordel er oljens antistatiske egenskaper - den forhindrer statisk hår og flyvehår.

Mineralolje for hår - virkninger

For å oppdage virkningen av å bruke mineralolje, må du være klar over at den ikke fungerer som en hårbalsam eller behandling. Dens virkning fokuserer på å forbedre utseendet og beskytte de ytre hårstrukturene. Det er derfor det ikke er et middel mot skadet hår. Mineralolje er som en glansforsterkende og pleiende hårkrem. Den er også i stand til å gi økt volum, ved å legge en hinne på håret - samme som de som er basert på silikoner.

Mineraloljens fordeler for håret kan oppsummeres med noen få punkter:

  • hårets elastisitet
  • mindre brudd og statisk elektrisitet
  • glans i håret
  • fylde og volum i håret
  • enklere styling og mindre floker
  • enkel børsting

Mineralolje for hår - bivirkninger

Når du bruker mineralolje - som er et destillat av råolje - i håret, må du være oppmerksom på at:

  • det kan forårsake irritasjon i hodebunnen
  • for mye mineralolje tynger ned håret (spesielt tynt hår)
  • brukes den for ofte, blir håret tørt i stedet for at den beskytter.
  • effekten av vakkert hår varer til første hårvask, mineralolje gir ikke langvarige resultater, den verken nærer eller reparerer håret, den virker på overflaten og fjernes etter vaskerutinen.

Mineralolje for hår - hvor (ofte) skal det brukes?

For best mulig effekt og unngå tørrhet og irritasjon, må du aldri bruke for mye. Bruk den maks to ganger i uken. Mineralolje trenger ikke inn i håret, så det er ikke nødvendig å bruke den på fuktige hårstrå (fuktig hår og hodebunn absorberer i større grad, noe som kan påvirke hodebunnen negativt).

Du påfører mineralolje i tørt hår (fra røtter til tupper) og hodebunn - maksimalt en spiseskje (for skulderlangt hår) eller to skjeer for veldig langt hår. Den bør ikke sitte i lenge for å unngå irritasjon i hodebunnen og tørt hår. Ti minutter er nok. Deretter vask ut mineraloljen av med en sjampo. For å fordele den kan du bruke en balsam, vente et øyeblikk, skylle ut håret og bruke en sjampo.

Mineralolje for hår - myter

Det er på tide å avlive noen myter om mineralolje. Du må vite hva som er fakta og hva du ikke bør tro på, fordi noen meninger kan skade håret og huden din.

La aldri mineralolje være i håret over natten. Det vil gi deg tørt og skadet hår og irritert hodebunn. Naturlige oljer er de eneste stoffene du kan ha i håret over natten - de har ingenting med råolje å gjøre. En fet konsistens er det eneste de har til felles. Naturlige oljer brukes til oljebehandling av hår og hodebunn. Det finnes ikke noe som heter hårkur med mineralolje. Husk at mineralolje er et kjemisk stoff, mens naturlige oljer er fri for kjemikalier.

En annen populær myte sier at mineralolje pleier og reparerer håret. Dessverre er det ikke sant. Den bekjemper ikke flass eller kurerer håravfall heller. Mineralolje gir overfladiske effekter og må brukes med måte for å unngå hårskader. Det er en berikende og pleiende ingrediens, men den kommer aldri til å fungere som en styrkende eller reparerende behandling for skadet hår. Vi må huske at mineralolje ikke trenger inn i håret - den holder seg på overflaten. Derfor har den ingen mulighet til å reparere de indre hårstrukturene.

Hva skal man bruke i stedet for mineralolje?

Hvis du er ute etter vakkert, sunt og glansfullt hår, sterkere hårrøtter og sunnere hodebunn, vil ikke mineralolje hjelpe deg. Heldigvis finnes det en annen gruppe mykgjørende midler som gjennskaper, beriker og beskytter håret mot skader. Jeg tenker på naturlige oljer som utvinnes fra planter gjennom kaldpressing av frø, nøtter og frukt. Arganolje er blant de mest populære naturlige oljene, som reparerer håret og beskytter mot varme. Oljer utgjør en fantastisk kilde til vitaminer, mineraler og fettsyrer. Velges de riktig for den enkelte hårtype, fremmer de hårvekst, gir håret mer volum og hindrer håravfall.

Mineralolje for hår - anmeldelser

Med tanke på mineraloljens berikende kraft, er det ikke rart at den får ganske positive meninger. Det er en god løsning når du ønsker en øyeblikkelig hårforbedring (f.eks. før et viktig møte). Likevel må du være på vakt - ved siden av de gode anmeldelsene finnes det også negative. Kvinner forteller om irritasjoner og ekstremt tørt hår. For å oppsummere kan mineralolje gi fordeler og berike frisyren, forutsatt at du bruker den med fornuft. For å reparere og få håret til å vokse raskere er det bedre å gå for naturlige stoffer som er trygge for hodebunnen og som både beriker og reparerer håret.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring