Hodebunnsbehandlinger for Langt og Helsefremmende Hår - De Beste Hjemmelagde Kosmetikkproduktene

Hodebunnsbehandlinger for Langt og Helsefremmende Hår - De Beste Hjemmelagde Kosmetikkproduktene

Riktig hodebunnspleie er essensielt for vellykket hårpleie. Vi blir stadig mer klar over at sjampo eller balsam ikke er alt som kreves for å oppnå en nydelig og sunn frisyre. Vi må også benytte oss av vegetabilske og urteekstrakter som styrker håret helt fra roten. Oppdag de beste hodebunnbehandlingene, lag din egen hjemmelagde urtebaserte hårterapi og nyt langt, sterkt hår som du kan være stolt av.

En hodebunnbehandling eller balsam er et type produkt som har en lang historie. Våre oldemødre brukte dem, og nå gjør de sitt comeback. Hva er de egentlig, hva gjør dem til det beste valget, og hvordan brukes de riktig?

Hva er en hodebunnbehandling?

Enkelt sagt er en hodebunnbehandling en eksepsjonell flytende balsam som du påfører også (eller hovedsakelig) i hodebunnen.

Hodebunnbehandlinger har en vannaktig konsistens, så bruk av sprayflasker eller dråpeflasker er den beste påføringsmetoden. I tillegg til konsistensen, spiller formelen en stor rolle - de fleste hodebunnbehandlinger er en blanding av urter og planteekstrakter, noen ganger forsterket med naturlige oljer.

Når det gjelder bruk, sprer du den over hodebunnen og masserer grundig inn, og gir en forsiktig massasje for å øke blodsirkulasjonen, nære, regulere funksjonen til talgkjertlene, stimulere vekst og motvirke håravfall. Hver type urt har litt forskjellige fordeler for håret, men de har alle ett mål: styrking av hårsekkene og pleie av hodebunnen.

Hodebunnsbehandlinger er ment å:

 • nære hodebunnen: en godt næret hodebunn gir sunnere og sterkere hår
 • balansere produksjonen av olje - for mye talg er et vanlig hårproblem som hindrer drømmen om nydelig og sunt hår og har en tendens til å hemme veksten
 • øke hårveksten og forhindre håravfall - ingrediensene i hodebunnsbehandlinger stimulerer hårsekkene og får håret til å vokse raskere, gir oksygen til hårstrukturen og hodebunnen
 • forsterke effekten av andre produkter - en massasje mens du påfører en hodebunnbehandling lar ingrediensene i andre produkter trenge dypere inn, noe som øker effektiviteten til hvert produkt du bruker
 • fukte hodebunnen - takket være behandlingen blir du kvitt tørr, kløende og flassende hodebunn
 • lindre mindre betennelse, forhindre utbrudd av hodebunnsakne
 • løfte hårroten - hodebunnbehandlinger gir volum og tetthet til håret og holder frisyren din frisk og livlig lenge

Hvorfor bør du bruke hodebunnsbehandlinger? 

Svaret er veldig enkelt: dette er en av de få produktene du kan påføre direkte i hodebunnen, ikke bare i håret. På denne måten når produktet hårsekkene, som faktisk er livskilden til håret ditt. Hårsekkene er den viktigste delen av håret – det er roten som holder håret sunt.

Hvordan velge hodebunnsbehandlinger? 

Dessverre er noen kommersielt tilgjengelige hodebunnsbehandlinger uegnede for bruk. En hodebunnbehandling bør ikke inneholde silikoner eller tunge alkoholer. De ferdiglagde produktene har ofte kontroversielle ingredienser, så sjekk alltid INCI før du kjøper.

Hodebunnsoljebaserte behandlinger er best å bruke som forbehandlingsbalsam før vask, eller når hodebunnen din er veldig tørr. Husk at noen kosmetiske alkoholer ikke er så ille, de fremmer faktisk overføringen av næringsstoffer til hårsekkene og varmer opp huden og stimulerer blodsirkulasjonen - behandlingen vil sannsynligvis virke raskere og mer effektivt.

Hodebunnbehandling - hvordan og når brukes det?

Det er tre måter å bruke hodebunnbehandlinger på. Valget avhenger av dine preferanser eller typen produkt og instruksjonene i brosjyren.

 1. Før vask - påfør behandlingen på ubehandlet hår og hodebunn, la den virke i omtrent 2 timer, deretter bruk sjampo. Denne metoden anbefales når du bruker hodebunnsbehandlinger som inneholder vegetabilske oljer. Å påføre den på tørt hår etter vask vil sannsynligvis få håret til å virke flatt og fett.
 2. Etter vask på fuktig hår - påfør en hodebunnsbehandling på lett fuktig, håndkle-tørket hår. Ikke-vask-ut hodebunnsbalsamer er mildere og har en lett rennende konsistens. Du trenger ikke å skylle det ut.
 3. Etter vask på tørt hår - påført på denne måten beskytter behandlingen håret mot skader og nærer hodebunnen. Den gir også volum og løft til røttene, så påfør den hver dag på tørr hud i hodebunnen. Den fungerer som en fantastisk stylinghjelper som forbedrer hårets utseende.

Hvordan bruke hodebunnsbehandlinger? 

Det er vanligvis anbefalt å påføre den direkte i hodebunnen ved hjelp av en sprayflaske eller pumpeflaske. Samtidig er dette den mest behagelige metoden. Hvis hodebunnsbehandlingen din ikke kommer med en spray eller annen spesiell dispenser, bruk en gammel, vasket og skoldet emballasje fra et produkt du allerede har brukt opp.

Påfør behandlingen først i skillet. Massér forsiktig inn i hodebunnen med fingertuppene. Husk at det er ekstremt viktig å massere hodebunnen - dette gjør det mulig for ingrediensene å trenge dypere inn i hårstrukturer (hårsekker) og hodebunn. Massasjen trenger ikke å være lang - noen få minutter vil være tilstrekkelig for å øke blodsirkulasjonen.

Hodebunnsbehandlinger - hvor lenge skal de brukes og når kan du forvente effekt? 

Hvor lenge du skal bruke hodebunnsbehandlingen avhenger av dine behov og mest av alt tilstanden til håret ditt. Skadet hår trenger lengre behandling.

Likevel, husk at du bør bruke en hodebunnsbehandling i 3-4 uker. La oss ikke bedra oss selv - en hodebunnsbehandling som gir resultater etter første gangs bruk, eksisterer ikke fordi produktet og ingrediensene trenger tid for å begynne å virke.

Selvfølgelig kan noen effekter være synlige tidligere. Hvis håret ditt ikke er sterkt skadet, vil du sannsynligvis se redusert håravfall etter 2-3 uker med systematisk påføring. Første babyhår vil være synlig etter omtrent 4 uker.

Når du bruker en hodebunnsbehandling, sørg for å følge produsentens instruksjoner. Hvis brosjyren sier at behandlingen bør vare maksimalt 3 uker, ta en pause. Behandlingen kan ofte gjentas etter omtrent 7 dager.

Den beste hodebunnsbehandlingen for hårvekst og næring 

Det finnes ingen definerte regler som lar oss lage en effektiv en-for-alle hodebunnsbehandling. Det er også et individuelt valg. Det er ulike faktorer som vil få en bestemt ingrediens til å virke på håret ditt eller ikke.

Du bør også huske at urtebasert hårpleie ikke passer for alle. Urter kan ha en for kraftig rengjøringseffekt på tynt, skjørt eller fargebehandlet hår. Som en konsekvens mister håret glans i stedet for å få det. Håret blir matt, mens hårfargen falmer raskere. I dette tilfellet bør du velge et alternativ, for eksempel håroljebasert behandling. Tilpassede blandinger av naturlige oljer, forsterket med spesielle ingredienser, vil styrke hårsekkene, stimulere prosesser i hårstrukturen, samt sørge for strålende hårfarge og hodebunnpleie: næring, skjønnhet og tilbakeføring av glans og vitalitet. Hvis du ser etter effektiv reparasjon, kan du prøve en av Nanolje. Du påfører dem i hårlengdene og hovedsakelig i hodebunnen for å styrke håret innenfra og beskytte det mot skade.

Gjør-det-selv - hvordan lage hjemmelagde hodebunnsbehandlinger for vekst og styrking av håret? 

Hjemmelagde hodebunnsbehandlinger er strålende for de av dere som har sensitiv hodebunn som ikke tåler tunge alkoholer eller syntetiske stoffer i ferdiglagde produkter. Hvis du velger å lage en hjemmelaget hodebunnbehandling, oppbevar den i kjøleskapet og bruk den opp innen 3-4 dager.

 • Fenugreek-frø hodebunnsbehandling reduserer hårtap og gir en vakker intens glans. Det er også et effektivt middel mot fet hodebunn eller kronisk flass. Hell en kopp kokende vann over en teskje malt fenugreek-frø. Etter at det har avkjølt seg, sil frøene og hell væsken i en spesiell pumpeflaske eller sprayflaske. Det er best å bruke det om kvelden og vaske håret om morgenen - på denne måten blir du kvitt den karakteristiske, intense duften av fenugreek.
 • Brennesle- og kjerringrokk hodebunnsbehandling - en hit blant hårpleie-entusiaster. Den er rik på kobber, som er essensielt for riktig hudtilstand og vekst av sterkt hår. Brennesle- og kjerringsrokk hodebunnsbehandlingen får håret til å vokse tykkere, sterkere og forbedrer fargen, samtidig som den beroliger irritert kløende hodebunn og reduserer oljeproduksjonen for lengre friskhet og volum. Behandlingen er enkel å lage: legg en skje hver med brennesle og kjerringrokk i en kopp med kokende vann. Duftene av disse urtene henger ikke igjen i håret, så du kan bruke det flere ganger om dagen på skadet hår.
 • Bjørk hodebunnsbehandling - en av de mest populære hodebunnbehandlingene. Den krever ingen forberedelser, fordi du kan kjøpe ferdig bjørkesaft. Velg et sertifisert organisk produkt uten kunstige stoffer. Etter å ha brukt bjørkesaft, blir håret mykt og skinnende. Bjørkesaft passer for fet hodebunn samt ekstremt tørt, overbehandlet, sensitivisert og skadet hår.
 • Brennesle- og svepeflagg hodebunnsbehandling. Du kan bruke dem hver for seg, men de utfyller hverandre fint. Bruk blandingen for å redusere oljeproduksjonen og til slutt oppnå ønsket raskere hårvekst. Begge plantene har vært kjent for sin nærende og antibakterielle effekt i lang tid. De motvirker hårtap og reduserer talgproduksjonen, samtidig som de forhindrer fet hodebunn. Hell vann over en teskje hver med brenneslerot og svepeflagg-blomst, kok i 3-5 minutter, sil av, la det avkjøles, gni inn i hodebunnen og håret hver dag.
 • Sitronsaft hodebunnsbehandling - en annen enkel å lage og ekstremt effektiv hodebunnsbalsam som er svært populær blant jenter med langt hår. Den gir hodebunnen en frisk følelse og reduserer oljighet. Tilsett en halv kopp vann til ferskpresset, klar sitronsaft fra en halv sitron. Bruk etter vask, la den sitte.
 • Kaffe hodebunnsbehandling - en utmerket, intensivt virkende hårvekstmaske. Koffein øker blodsirkulasjonen i hodebunnen og styrker dermed hårsekkene, nærer hodebunnen og fremmer hårvekst. Lag sterk kaffe, separer kaffen fra kaffegruten. Gni kaffen inn i hodebunnen hver 2-3 dag. Ikke kast bort kaffegruten - bland den med en naturlig, uraffinert olje og gjør en hodebunnsskrubb en gang i uken.
 • Rav hodebunnsbehandling har en styrkende og glattende effekt, reduserer oljeproduksjonen og er en naturlig solkrem som beskytter mot solskader. Rav stimulerer hårvekst, forbedrer metabolismen, gir oksygen til hårsekkene og lindrer hodebunnsirritasjon. Den hindrer at hårtuppene deler seg og beskytter mot skadelige ytre elementer. Du trenger grov rav, og sørg for at det er naturlig: ekte rav synker i ferskvann og flyter i saltvann. Ta 50g ravpulver og hell det i en glassflaske eller krukke. Deretter tilsetter du en halv liter sprit (95%). Sett det til side på et varmt sted i minst 10 dager, rist flasken av og til. Etterpå får hodebunnsbehandlingen din en fin gyllen farge. Påfør den hver dag, helst før du legger deg, fortynn den med vann først.
 • Aloevera hodebunnsbehandling. Aloevera er en feilfri balsam for tynnende hår, den lindrer irritasjoner og beroliger huden. Fremfor alt fukter den håret og hodebunnen. Den oppgraderer tilstanden til tørt hår på en imponerende måte. Bland førsteklasses (ideelt sett økologisk) Aloevera-juice med vann og gni inn i hodebunnen og håret daglig.
 • Svart reddik hodebunnsbehandling - en perfekt flerfunksjonsbalsam for matt, livløst hår. Grønnsaken er kjent for sin reparasjons-, styrkende og nærende effekt. Den blokkerer overdreven talgproduksjon, gir en frisk følelse og stopper håravfall.

Bland omtrent halvparten av svart reddik i en juicer. Hell saften i en sprayflaske. Spray på håret og hodebunnen 30 minutter før hårvask. Det er ikke tilrådelig å la det være i håret på grunn av den veldig intense duften av svart reddik som ikke er så behagelig. Hvis du likevel ønsker å la det være i lenger tid, påfør det før du legger deg og vask håret om morgenen.

Hodebunnsbehandling - ting-du-må-vite!

Hvis du ønsker å få mest mulig ut av hodebunnsbehandlinger og oppleve de beste resultatene for håret og hodebunnen din, bruk den daglig, religiøst. Samme regel gjelder for håroljebasert behandling - tiden er avgjørende for at produktene skal virke. Jo mer hyppig du påfører hodebunnbehandlingen, desto raskere vil du merke effektene. Bruk den gjerne hver dag, selv på dagene du ikke vasker håret.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring