Grunner til hårtap. Hvordan booste volum og forhindre hårutfall?

Grunner til hårtap. Hvordan booste volum og forhindre hårutfall?

Flere og flere sliter med hårutfall. Det påvirker både menn og kvinner, uavhengig av alder, hårtype, farge og lengde. Det finnes mange årsaker til at håret faller ut, og du bør ikke ignorere dem. De kan føre til mer alvorlige problemer - hårtap eller tynt hår.

Denne artikkelen fokuserer på hårutfall - årsaker og behandlinger. Jeg nevner ting som du bør unngå å gjøre på å unngå at du svekker hårsekkene. Du finner også tips for å unngå slike problemer.

HÅR. HVORFOR FALLER DET UT?

1. Alopecia androgenetic - skallethet relatert til hormonubalanser. Det er arvelig og påvirker både menn og kvinner, men er mest vanlig hos menn. Hvorfor? Androgener - mannlige kjønnshormoner - forårsaker denne typen hårutfall.

Kvinner kan også oppleve hormonrelatert hårutfall. Det forårsakes av dihydrotestosteron. Det finnes for mye av det i kroppen og forhindrer prosessen som former hår. Resultatet er at hårrøttene krymper og faller ut av hårsekkene.

2. Alopecia areata - det påvirker både kvinner og menn. Hva er hovedårsakene? Trauma, skjoldbruskkjertelbetennelse, alvorlige virale infeksjoner eller gener. Du kan stoppe eller sakke alopcia areata, men du må huske at det er en sykdom som kommer tilbake. Denne typen skallethet er en autoimmun sykdom - organismen angriper seg selv.

Bortsett fra genetikk og arvelige årsaker til hårutfall finnes det mange andre faktorer - mindre alvorlige - som fører til mindre drastisk hårutfall.

De vanligste årsakene til hårtap:

 1. Dårlig blodsirkulasjon i hodebunnen.
 2. Harutfall etter langvarig influensa eller forkjølelse.
 3. Hårutfall etter en operasjon eller narkose.
 4. Legemidler, hovedsakelig antibiotika.
 5. Strålebehandling eller cellegift.
 6. Trikostillomani (TTM), også kjent som en hårnappingslidelse, er en psykosomatisk lidelse hvor man napper ut sitt eget hår.
 7. Hårtap etter fødsel (resultat av lavere østrogennivå).
 8. Overgangen.
 9. Langvarig stress, insomnia.
 10. Radikalt kosthold og vekttap.
 11. Dårlig hårpleie (styling med varme, bleking, overforbruk av stylingsprodukter.
 12. Mangel på proteiner eller for mye A-vitamin.
 13. For stramme frisyrer, mekanisk og langvarig spenning på håret, stramme fletter, alle frisyrer som drar i håret og irriterer hårsekkene.
 14. Diverse typer mikroorganismer, sopp, psoriasis, mye flass - de forstyrrer hudens syrebalanse og kan forårsake betennelse i hårsekkene.
 15. Giftstoffer og røyking.

Hårutfall - når bør du beskymre deg?

Vi må huske at hårutfall er en naturlig del av hårets naturlige syklus. Om håret faller ut i vanlige mengder er det ingen grunn til beskymring. Hva er en "normal mengde"? Det er helt vanlig å miste 50-100 hårstrå om dagen. Når bør du begynne å beskymre deg? Hvis du ser at du mister mer hår eller får tynnere flekker på hodebunnen. Da bør du prøve å finne grunnen og oppsøke en trikolog. Legen gjør en grundig undersøkelse av hår og hodebunn får å faststille tilstanden. Slike tester utelukker det verste - alvorlige årsaker til hårtap, slik som de beskreven ovenfor. I tillegg kan en trikolog hjelpe med å finne behovene til håret ditt og hvordan du best kan pleie hodebunnen din.

Oljing - det naturlige middelet mot hårtap

Hvordan behandle hår som blir tynnere?

Oljing av håret er en av de beste metodene for å forebygge mot hårtap. Det innebærer å bruke naturlige oljer på hodebunnen; oljene bør helst matche hårtypen (porøsiteten) din. Oljer er fullstendig naturlige stoffer som utvinnes fra frø eller fruktene til planter som har vært kjente for sine verdifulle, helbredende, styrkende og skjønnhetsfremmende egenskaper i lang tid. De utgjør et fantastisk alternativ til reseptfrie kjemiske produkter. Syntetiske produkter kan ofte inneholde omstridte ingredienser som ikke nødvendigvis løser problemene vi sliter med. Overraskende nok kan hodebunnsmassasjer vise seg å gjøre under hvis det gjøres regelmessig og forsiktig. En blanding av oljer (frie for parabener og silikoner!) designet til å olje hodebunnen virke fantastisk til hodebunnsmassasjer. Disse inneholder milde og helt naturlige produkter som, bortsette fra å stanse hårtap, stimulerer hårsekkene. Slik vokser håret raskere.

Hva annet kan forhindre hårtap?

 • unngå å dra i håret
 • ikke vask ut sjampoer og balsamer med for varmt vann
 • unngå å dra håret stramt når du seter opp håret
 • unngå stramme fletter eller hestehaler
 • pass på kostholdet ditt
 • klipp endene regelmessig
 • beskytt håret ditt mot UV-stråling
 • erstatt puten din med en myk satengpute
 • reduser mendgen stylingsprodukter
 • bruk milde sjampoer som er frie for parabener, silikoner og sulfater.
 • reduserer kaffeinntak og røyking

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring