Verdens hår. Del 4: Hårpleie i søramerikansk stil

Verdens hår. Del 4: Hårpleie i søramerikansk stil

Sør-Amerika er et kontinent der moderne kosmetologi og estetisk medisin møter århundregamle tradisjoner og eldgamle planter med store krefter. De gamle inkaene oppdaget de berikende og helsebringende egenskapene til urter, fruktekstrakter, frø og jordstengler. Kvinnene i Brasil perfeksjonerer skjønnheten sin ved hjelp av estetisk medisin og avansert kosmetologi. Dette er kontinentet der en bred følelse av skjønnhet har sin opprinnelse - fra eldgamle oljer med stor kraft til keratinbehandlinger for glatting av håret. Heldigvis har vi muligheten til å lære mye om hårpleie av lynnet, kunnskapen og erfaringen til innbyggerne i dette fargerike, varme og naturskjønne hjørnet av verden.

HÅR I ULIKE VERDENSHJØRNER DEL 4 - SØR-AMERIKA

Hva kan vi lære av kvinnene i Brasil, Chile og Argentina?

Sør-Amerika: Argentina - hårpleie

Kvinner i Argentina er kjent for å ta godt vare på håret sitt, eller for å være mer presis, for å forbedre utseendet sitt med alle mulige midler innen estetisk medisin og avansert kosmetologi. På grunn av det varme klimaet og de høye temperaturene er de nødt til å ta ekstra godt vare på hår, hodebunn og hud. Et av de populære og verdsatte stoffene med sterke helsefremmende og berikende egenskaper er Camaldolese, også kalt tepezcohuite eller mimosa tenuiflora. Det er et ekstrakt av mimosabark - en sterk antioksidant som i Argentina brukes som en ungdomseliksir.

Den er først og fremst kjent for å forsinke aldringsprosesser i huden og brukes gjerne i ulike produkter for moden hud og hårpleie. I hårmasker og balsam har den en ekstra fuktighetsgivende funksjon, noe som er svært viktig i et så varmt og hårfiendtlig klima. Ekstraktet fra mimosabark styrker blodårene og stimulerer røttene til å arbeide mer intensivt. Camaldolese kan til og med brukes i sensitiv hodebunn, da den lindrer alle irritasjoner og betennelser og beskytter mot den stekende solen. Dessuten har den betennelsesdempende og antibakterielle egenskaper, beskytter mot infeksjoner, reduserer hevelse og rødhet i huden, stimulerer hårrøttene og styrker hårsekkene. Som en konsekvens av dette forebygger mimosabarkekstrakt håravfall og forbedrer hårets tilstand betydelig.

Hele Sør-Amerika har forelsket seg i Camaldolese. Mimosabark er så høyt verdsatt at den har fått en fornem plass i Salma Hayeks serie med hårkosmetikk.

Et annet anerkjent og velkjent naturkosmetikkprodukt er kakaosmør. Det vokser i hele Sør-Amerika, men de beste variantene finnes i de sørlige delene av kontinentet. Kakaosmør er brunt, ligner på sjokolademasse og har en fantastisk lukt. Kvinnene i Argentina bruker det i ansikts-, kropps- og hårpleie - spesielt populært blant de som har tørt, krusete og uregjerlig hår uten glans. Kakaosmør passer perfekt til hodebunnen - det lindrer irritasjoner, beskytter mot sterk, tropisk sol og forbedrer hårets elastisitet. Det kan påføres i hårtuppene for å beskytte dem mot skader.

Sør-Amerika: Brasil - Hårpleie

Brasil forbindes hovedsakelig med ville, uforurensede områder i Amazonas. Det er her alle de mest verdifulle, internasjonalt kjente stoffene med sterke berikende og pleiende egenskaper kommer fra. Amazonas er rik på naturlige, tropiske oljer og smør som kvinnene i Brasil gjerne bruker til hårpleie, ansikts- og kroppspleie og til å kombinere med urteinfusjoner for å behandle mindre sykdommer og hudplager.

Hva bruker brasilianerne i hårpleierutinene sine?

  • Cupuacusmør - presses ut av frøene til en spesiell variant av kakaoplanten (Cupuasu-treet), en slektning av kakaosmør. Hvordan påvirker det håret? Først og fremst absorberes det lett og overbelaster ikke hårstråene. Cupuacusmør er skånsomt mot hodebunnen, fornyer hudens hydrolipidlag og sørger for at håret og hodebunnen får tilstrekkelig fuktighet. Det gjenskaper perfekt fordi det inneholder en høy konsentrasjon av fytosteroler - disse har i sin tur evnen til å stimulere kollagensyntesen. Dessuten reduserer fytosteroler nedbrytningen av elastin og styrker samtidig hårrøttene. De er en del av den intercellulære sementen i huden vår. Cupuacusmør gir også et rikt innhold av vitaminer: C, E og A - de sterke antioksidantene. Tilstedeværelsen av umettede og mettede fettsyrer sikrer intensiv gjenskapning av håret og gjør at cupuacusmøret kan tilpasses hår med både lav og middels porøsitet.
  • Babassuolje - utvinnes fra nøtter høstet fra den brasilianske Cohune-palmen. Den inneholder opptil 90 % mettede fettsyrer, som gir perfekt næring til brasilianernes tykke og tunge hår. Babassuolje inneholder mye plantesteroler og vitamin E - dens oppgave er å gjøre håret lettere, gi næring til hodebunnen og rense den grundig for giftstoffer og talg. I tillegg forbedrer oljen hårets tilstand, gjør det mykt, øker volumet og glatter ut strukturen. Takket være Babassu-oljen får håret beskyttelse mot ugunstige værforhold, og i tillegg - støtte i kampen mot flass (den har også antiseptiske effekter).
  • Pequi-olje er en annen eksotisk og litt mindre kjent olje som utvinnes fra frøene til Caryocar brasiliense. Den er spesielt verdifull i pleien av hår som har blitt overbehandlet, svekket av varm styling, farging eller bleking. Pequi-oljen bidrar til å holde på fuktigheten og styrker hårets struktur, slik at det holder seg i god stand: Det er sterkt og glansfullt, samtidig som det verken er tørt eller krusete. Pequiolje tar også vare på skadede og dehydrerte hårtupper.
  • Roucou-olje - er en kostbar, men verdifull olje som tar seg av de første tegnene på hårets aldring - forutsatt at den brukes regelmessig, hemmer den gråning og håravfall. I tillegg har den antibakterielle og beroligende egenskaper. Roucou-oljen kommer fra frøene til achiote-treet (Bixa orellana) - en busk eller et lite tre som vokser i regnskogen i Amazonas. Når den brukes i en håroljebehandling, gir den hårstråene glans og mykhet og transporterer en rekke gjenskapende ingredienser, blant annet magnesium, kalsium, selen og salisylsyre. Roucou-oljen er dessuten rik på såkalte ungdomsvitaminer, det vil si vitamin A og E.
  • Paranøttolje er en annen olje som er verdsatt for sine kraftige anti-aldringsegenskaper. Den er sammensatt av et mangfold av fettsyrer (over 75 % palmitolsyre, oljesyre og linolensyre). Den høye konsentrasjonen av disse fettsyrene gjør at paranøttoljen bidrar til at hudcellene og hårmatrisen fungerer som de skal. I tillegg bidrar den til å bekjempe ulike hudproblemer, gi næring til hodebunnen og forebygge irritasjon ved å støtte gjenoppbygging og gjenskapningen av intercellulær sement. Dessuten regulerer den hårets fuktighetsnivå og beskytter mot de skadelige effektene av eksterne faktorer. Paranøttolje inneholder vitamin E og A og fytosteroler som er svært verdifulle for håret (blant annet sistosterol). Den er også en gunstig kilde til magnesium, som er involvert i produksjonen av proteiner - keratin - det viktigste naturlige strukturmaterialet i håret.

Prisbelønte eksotiske oljer og smør er ikke de eneste egenskapene brasilianerne kan skryte av. Likevel er det verdt å huske at det er dem vi kan takke for den verdensberømte Keratin behandling for glatting av håret.

Hair-Smoothing Keratin behandling - også kjent som Brazilian Keratin behandling eller Brazilian Blow-Out - er en behandling som gjøres for å forbedre hårets utseende. De fleste kvinner velger å gjennomgå behandlingen for å glatte håret, men den viktigste fordelen er den dyptgående næringen basert på etterfylling av keratinunderskuddet i de indre hårstrukturene. Denne intensivt gjenskapende behandlingen gjenoppbygger hvert enkelt hårstrå og gjør det tykkere, mer fuktig og beskyttet mot skader og uttørking. Som et resultat blir håret strålende, sunt og vakkert å se på. [Keratin hårbehandling] forsegler hårets skjell og glatter ut hårets overflate. Takket være behandlingen kan du være stolt av å ha tykt, spenstig og vitalt hår, akkurat som kvinnene i Sør-Amerika. Det er verdt å nevne at den beste typen keratin kommer direkte fra Brasil, fordi det er der den har sine røtter og tradisjoner - du kan være sikker på at keratin er behandlet på riktig måte og supplert med førsteklasses pleieingredienser.

Sør-Amerika: Chile - Hårpleie

Kvinnene i Chile kan også skryte av en naturlig olje av høy kvalitet. En av de viktigste oljene er maquibær (Aristotelia chilensis), som kaldpresses av fruktfrøene fra busken med samme navn. Maquibærbuskene vokser vilt, og frukten håndplukkes av mapuche-indianerne, som dyrker plantene og har utvunnet verdifulle oljer i uminnelige tider og overlevert tradisjonen fra generasjon til generasjon. De har ikke bare mestret kunsten å bruke fruktene, men også bladene, røttene og stilkene.

Oljen som utvinnes fra den bærlignende frukten, er en verdifull kilde til antioksidanter. Derfor behandles den med behørig ærbødighet og pietisme, og betraktes som ungdommens eliksir. Den inneholder først og fremst omega-6 og omega-9, samt en ekstremt høy konsentrasjon av vitamin E og plantesteroler, som gjenskaper og beriker håret på en perfekt måte. Maquibærolje forbedrer hårets elastisitet, holder fast røttene i hårsekken (og hemmer dermed håravfall), stimulerer hårvekst og hudgjennskapelse. Den styrker også hydrolipidbarrieren i overhuden, utfyller mangelen på fett i hud og hår, og forbedrer også næringsstoffenes inntrengning i huden og i hårets matriks.

Sør-Amerika: Ecuador - Hårpleie

Den trolig mest eksotiske tropiske frukten - sukker-eple - kommer rett fra Ecuador. Frukten ligner på et stort, grønn-lilla bringebær, og under det tykke skallet skjuler det seg et søtt og aromatisk fruktkjøtt. Den er rik på en rekke mineraler (fosfor, kalsium, jern) og inneholder en rekke vitaminer: A, E, C, PP. Som en nyttig ingrediens i ulike hårpleieprodukter har sukker-eple sterkt nærende, gjenskapende og beroligende egenskaper. Dermed fremskynder den heling av irriterte områder i hodebunnen. Det tilfører ikke bare vitaminer og mineraler, men feier også bort giftstoffer på grunn av innholdet av sitron- og eplesyre som er ment å eksfoliere, desinfisere og samtidig gjøre hodebunnen surere ved å normalisere talg (syrene gir også glansforsterkende egenskaper). Kvinner i Ecuador er stolte av sukker-epler og bruker dem gjerne som en maske for hår-, hodebunn- og ansiktspleie.

Sør-Amerika: Colombia - Hårpleie

  • Minthostachys mollis (muña) - er en medisinsk plante som først og fremst forekommer i Colombia og Venezuela, men den finnes også nord i Brasil, Ecuador og Peru. Hovedingrediensen i planten er peppermynteolje, som inneholder mentol, isomenton og en rekke terpener (blant annet geraniol, pulegon, linalool og isoamylalkohol). Ekstraktet som utvinnes fra den overjordiske delen av muña, brukes i produksjonen av ulike skjønnhetsprodukter. Det har antiseptiske egenskaper: det desinfiserer, bekjemper og helbreder sopp- og bakterieinfeksjoner i huden, avskrekker insekter og beskytter mot giftstoffer. Muña hjelper til med å bli kvitt parasitter, bekjemper skabb, flass, støtter kampen mot atopisk dermatitt, forbedrer blodtilførselen, og når den gnis inn i hodebunnen, stimulerer den røttene og øker dermed hårveksten. Takket være muña blir huden bedre forsynt med næringsstoffer. Colombianere drikker urteinfusjon, og kvinner bruker muña på hud og hår for å gi næring, gjenskape og rense hodebunnen. I Colombia er det en utbredt oppfatning at muña-urten er i stand til å bekjempe HIV-viruset, og den brukes i stor utstrekning selv ved langkommen AIDS.

Sør-Amerika: Peru - hårpleie

Når det gjelder kropps-, hår- og ansiktspleie, har peruanerne noe å skryte av. Omfanget av naturlige, velfungerende produkter er først og fremst inkaenes fortjeneste - deres eldgamle oppskrifter og oppdagede plantestoffer er fortsatt svært populære - ikke bare blant lokalbefolkningen. Inka-te, inka-inchiolje eller amarant er verdenskjente produkter. Hva er deres oppgave når det gjelder hårpleie? Hva annet bruker innbyggerne i Peru for å forbedre hårets utseende?

  • Peruansk såpe - det er peruanernes stolthet - den er naturlig (inneholder mer enn 92% ingredienser av vegetabilsk opprinnelse), skånsom og utmerket til vask fordi den har en reaksjon som er forenelig med menneskelig hud. Peruansk såpe har en vakker smaragdgrønn farge og egner seg til vask av ansikt, kropp og hår. Produktet er perfekt til å fjerne oljer etter håroljebehandling, gjenskaper tørt hår, sørger for riktig fuktighetsnivå, gir næring til og renser hodebunnen, gjenoppretter gløden og gjør håret mykt og behagelig å ta på.

Peruansk såpe er halvflytende og minner om en asurblå pasta med en god aroma. Den er perfekt til sminkefjerning, strammer opp huden og vaskes godt av uten å etterlate fettete rester. En annen fordel er at peruansk såpe er svært effektiv: det er en multifunksjonell, naturlig kosmetikk med en fin konsistens og en behagelig formel, rik på naturlige næringsstoffer.

  • Maca, kalles også peruansk ginseng - dens helsebringende egenskaper er uvurderlige. Maca brukes først og fremst som medisin og berikende ingrediens i et sunt kosthold fordi den styrker skjelettet, gir energi, tilfører en rekke vitaminer, forbedrer potensen og fruktbarheten. Det er også en del av kosmetikk, blant annet for å vaske og gi næring til håret - dens tilstedeværelse i hårmasker er fullt berettiget: Maca er en ekte vitaminbooster for både hår og hud. Maca forsterker også hårets styrke og beskytter det mot skader. Det er verdt å nevne at inkaene tidlig har tilbedt maca og brukt den under religiøse ritualer. Slike ritualer skulle indikere dens unike egenskaper og sterke helbredende effekter.
  • Quinoa - bruken av quinoa i hud- og hårpleieprodukter virker fortsatt ganske eksotisk i noen regioner i verden. I Peru overrasker det imidlertid ingen at quinoa brukes i kosmetikk, og den brukes ofte sammen med andre naturlige oljer, for eksempel sheasmør. Som kosmetikkprodukt gir quinoa perfekt næring til hud og hår, fordi det er rikt på omega-3-fettsyrer, vitaminer (inkludert B2, også kjent som riboflavin, som gir huden og håret vitalitet og elastisitet), proteiner og antioksidanter. Produktet støtter også produksjonen av kollagen og beskytter mot fuktighetstap. Det er kilden til mange aminosyrer og forbedrer reparasjonen av skadet vev. Peruanere bruker det gjerne til å gjenskape og beskytte håret mot skader. Quinoa sørger for riktig fuktighetsnivå i håret og beskytter det mot uttørking - fra røttene til tuppene.
  • Physalis peruviana - inkaene kalte den "gullbær". Det som er sikkert er at alle kvinner i Peru ville gitt den en gullmedalje for næringsinnholdet (vitamin A, C, de viktigste fra B-gruppen: B1, B2, B3, samt fosfor, jern og kalsium). I hårpleie er Cape gooseberry (også kalt Anddenbeere) en verdifull komponent i masker og balsam, fordi det gjenskaper perfekt, forbedrer cellemetabolismen, polerer, beskytter og forhindrer hårtap. Physalis peruviana er også en utmerket, litt søt delikatesse.
  • Inca Inchi frøolje- kommer fra en liten, grønn busk som bærer velsmakende nøtter, gjemt i en frukt med en uvanlig form. Frem til i dag er den mest effektive metoden for å utvinne denne oljen (også kjent som Sacha inchi) å presse frøene for hånd i spesielle presser. På denne måten mister ikke oljen sine verdifulle egenskaper - den er kaldpresset og uraffinert. Sacha inchi-oljen er uvanlig - andelen fettsyrer i oljen tilsier at den bør kalles "Inca Omega Olje". Hvorfor? Fordi den inneholder ca. 48 % omega-3-fettsyrer, 36 % omega-6-fettsyrer og 8 % omega-9-fettsyrer. Denne ideelle balansen mellom fettsyrene gir oljen utmerkede helsefremmende og berikende egenskaper. Inkafrøolje har sterke gjenskapende egenskaper, trenger raskt og effektivt inn i hud og hår, styrker hårrøttene og forebygger håravfall. Dessuten forbedrer den hårets struktur, stimulerer cellene til å arbeide og øker fornyelsen av dem. Men det er ikke alt den har å by på. I tillegg virker den oppstrammende på kroppen, reduserer arr og fine rynker og forsinker hårets aldringsprosess (inkludert grånende hår). Inkainchi-oljen er også en kraftig antioksidant med et høyt innhold av vitamin A - den er ansvarlig for god hårvekst, sørger for at håret er i god stand og beskytter mot uttørking og ødeleggelse. Inca inchi er en ekstremt skånsom olje som helbreder rifter og hudirritasjoner og beskytter selv atopisk hud.
  • Amarantolje - også kjent som amaranthus cruentus. Amarantolje er en verdifull kilde til gode fettsyrer (hovedsakelig linolsyre), samt skvalen og tokotrienoler. Amarant brukt i hårpleie gjenskaper, beskytter og beriker hårstrå for hårstrå. Linolsyre er ansvarlig for at huden og hårrøttene fungerer som de skal. I tillegg er det en god fuktighetskrem og en komponent i intercellulær sement. Takket være dette er amarant en kilde til type 1 ceramider som er verdifulle for hår og hud. Squalan balanserer talgnivået og hemmer overproduksjon av talg. Når det gjelder dehydrert hud og hår, er dens oppgave å gi lindring og riktig dose fuktighet. Amarantolje egner seg godt til hårolje fordi den beskytter hårstråene mot de skadelige effektene av værforholdene. Den lindrer ikke bare betennelser, men glatter også ut hårstrukturen, temmer uregjerlige hårstrå og polerer håret. Amarantolje tilsettes ofte i hårmasker og balsam. Den smører dem forsiktig og gjør at hårstråene får mer elastisitet og ser bedre ut.
  • Uncaria tomentosa - også kjent som katteklo og ofte referert til som Vilcacora (Uncaria tomentosa). En klatreplante som er kjent over hele verden. Den største anerkjennelsen og de beste variantene forekommer i Peru. Katteklo er ideell for pleie av svekket og skjørt hår med tendens til å falle ut. Peruanere bruker villig sjampo med innholdet. Vilcacora gjør håret vakkert, glatt, mykt og gir glans og sjarm. Katteklo lindrer irritasjon i hodebunnen. I andre deler av verden frigjøres det hovedsakelig i form av tabletter, som et supplement som støtter kampen mot mange sykdommer og plager. I Europa er det vanligste navnet kattens klo.

Full av temperament, eksotisk, florerer i ville, uberørte, uforurensede områder, er kontinentets uuttømmelige rikdom av perfekte, naturlige kosmetiske stoffer med enorme krefter. Det er verdt å huske dem og innføre dem i hår- og hudpleierutinene. Tross alt er kvinner som bor i Sør-Amerika kjent for sitt fyldige, vakre, tykke og sunne hår, som vokser seg langt og sterkt og gjør enhver muchacho glad.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring