Rekonstruksjon av hår - glattingsbehandling med keratin - full reparasjon

Rekonstruksjon av hår - glattingsbehandling med keratin - full reparasjon

Keratin tar over frisørsalonger. Hva gjør en glattebehandling med keratin? Om du lurer på hvordan du kan reparere håret ditt og ha rett hår, bør du sjekke ut resultatene av hårrekonstruksjoner med keratin.

Før du går videre til intruksjonene skal vi svare på noen spørsmål om hvordan keratin er så viktig for håret vårt.

Keratin i hår

Det er et strukturelt protein. Navnet stammer fra det greske ordet ‘κερατίνη keratíni’ – som betyr ‘horn’, noe som gir mening fordi keratin er en tøff byggestein til håret. Hårstrået, som består av døde celler, er fylt med keratin. Keratinet, som andre proteiner, er bygget opp av hundrevis av aminosyrer (arginin, lysin, tyrosin, etc.).

Hva skiller keratin fra andre proteiner? Et flertall av to aminosyrer som er rike på svovel - cystin og metionin. Takket være dem er håret motstandsdyktig mot skader fordi det har de såkalte disulfidbindingene. Keratin, som er rikt på svovel, gir håret dets unike egenskaper: sprett, vanntetthet og motstand mot ytre elementer.

Hvordan lages keratin inne i håret? Produksjonen av dette proteinet skjer i en hårsekk, eller hårrot. Keratinocytter - celler som spesialiserer seg på syntese av keratin - er plassert i bunnen av hårsekkene. Det er verdt å huske at de ovennevnte aminosyrene er essensielle for produksjonen av keratin, så vi må ta dem inn gjennom maten vi spiser.

Hvorfor mister vi keratin?

Når håret vårt mangler keratin, mister det vitalitet, blir matt, grovt og lett skadet. Det blir sprøtt og brekker oftere av fordi disulfidbindinger inne i håret er svakere. Ekstremt skadet hår er vanligvis et resultat av keratinunderskudd. Vi mister dette verdifulle proteinet:

  • på grunn av UV-stråling hvis håret vårt ikke er beskyttet;
  • på grunn av for mange kjemiske behandlinger, som bleking;
  • hvis vi ikke spiser nok proteiner, som er avgjørende for produksjonen av keratin.

Rekonstruksjon av håret med keratin

På grunn av feil hårpleie og mangel på beskyttelse, er hårreparasjon et must. Du må gjøre ditt beste så keratinunderskuddet blir så lite som mulig. Tross alt er keratin ansvarlig for hårets helse, glans, form og struktur.

Keratinbehandlingen er ment til å gjenopprette utseendet til håret ditt ved å fylle på det dyrebare proteinet. Den forskjønner takket være full reparasjon og forsterket hårstruktur. Det er en hårstylingsbehandling som har et annet navn – glattebehandling med keratin. Hva har rett hår med regenerering å gjøre? Håret er jevnere og mindre utsatt for krusing fordi det er gjenoppbygd og styrket.

Hva er fordelene med keratinbehandlingen?

Effekten av keratinbehandlingen varer så lenge som 2-3 måneder, derfor tyr flere og flere kvinner til denne typen hårbehandlinger. Det er et strålende alternativ for tørt, sprøtt, skadet og matt hår. Keratinbehandling anbefales for personer som ønsker å regenerere håret etter sommer, vinter eller skadelige kjemiske behandlinger f.eks. bleking.

Effektene av keratin hårbehandling inkluderer:

  • dypt fuktet og næret hår,
  • sterkt reparert hår,
  • slutten på uregjerlige, krusete flyaways,
  • en dobbelt så mye glans,
  • motstand mot fuktighet og mekaniske faktorer,
  • fløyelsmykt, glatt og elastisk hår,
  • en gjenoppbygd hårstruktur.

Faktisk er rett hår en bivirkning av keratin-reparasjon og rekonstruksjon.

Profesjonell keratinbehandling

Keratinretting utføres for det meste i salonger fordi det krever passende produkter. Frisører bruker ikke bare kraften til keratin – de bruker de riktig sammensatte keratinproduktene beriket med antioksidanter, vitaminer og planteekstrakter. Takket være disse ekstra stoffene er keratinbehandlingen mer intensiv, langvarig og tryggere for håret, men som en konsekvens er prisen ganske høy.

Keratinbehandling hjemme

Et alternativ for de sparsommelige. Du må imidlertid være klar over at hjemmebehandling med keratin uten profesjonelle produkter ikke vil gi de samme resultatene. Kommersielt tilgjengelige keratinprodukter for hjemmebruk inneholder mindre keratin og gir mindre intensive resultater. Uten kunnskapen og ferdighetene kan du ende opp med overproteinisert hår. For mye keratin i håret er ikke bra. Keratinbehandling hjemme innebærer en risiko for forverring av hårtilstanden i stedet for å styrke og glatte ut. Hvis vi ønsker å fornye frisyrene våre, men ikke har råd til en keratinbehandling, la oss heller velge velkjente håroljemetoder.

Hva innebærer en keratin-hårbehandling?

Det er en håroppbyggende behandling som, uansett hvilket produkt som brukes, utføres på samme eller svært lik måte. Den rette keratinbehandlingen begynner med forbereding av håret. Det må være helt rent, gjerne vasket med en spesiell sjampo som åpner skjellaget på håret.

Det neste trinnet innebærer å påføre et spesielt keratinprodukt - seksjon for seksjon. Produktet kan være i form av ampuller eller en balsam - det har ikke mye innflytelse på resultatene. Keratin spres på håret og "presses inn" med varmen. På dette stadiet brukes en rettetang. Keratin kan kun trenge inn i håret og fikse skadene i indre strukturer med varme.

Det påførte produktet blir liggende på håret i minst 30 minutter. Keratinbehandlingen avsluttes med å føne håret med en kjølig luftstrøm for å la resten av produktet absorberes, rette og style håret. Det er viktig å føne håret skånsomt og gradvis. Du kan vaske det etter to dager.

En rettetang for keratinbehandlingen

Det er ingen strenge regler som sier hvilken type rettetang som skal brukes til keratinbehandlingen. Enheten må varmes opp til 220-230 grader (240 er maks). Det er flott hvis rettetanget har ekstra funksjoner, f.eks. ioner eller forhindrer å brenne håret – i dette tilfellet er keratinbehandling sikrere (til tross for at du jobber med høye temperaturer).

Etterbehandling av keratinbehandling

Mange kvinner drømmer om rett hår, det er derfor keratinbehandling en ting nå. Få vet om begrensningene prosedyren innebærer. Umiddelbart etter keratinbehandling:

  • bør du ikke bruke salt-holdige (natriumklorid) hårprodukter,
  • kan du ikke bruke alkoholbasert kosmetikk,
  • bør du unngå SLS/SLES-rike produkter,
  • bør du ikke bruke silikon-baserte produkter.

Hvis du lurer på hvilke sjampoer du skal velge etter keratinbehandlingen, er det bare ett svar: barnesjampoer. Kun sjampoer designet for barn er naturlige, organiske og/eller hypoallergene, samt frie for stoffer som kan forverre effekten av keratinbehandling. På samme måte bør en balsam du bruker etter keratinprosedyren være naturlig, fri for proteiner, og ikke tynge håret. Oljer anbefales heller ikke med mindre du bruker dem for å beskytte hårtuppene, velg de riktige etter keratinbehandlingen – naturlige og silikonfrie oljer f.eks. Nanoil hårolje.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring