Amasonsk cupuaçusmør - en balanse av fettsyrer for perfekt hydrering

Amasonsk cupuaçusmør - en balanse av fettsyrer for perfekt hydrering

Cupuaçusmør utvinnes fra et tre i slekt med kakaotreet, som finnes i regnskogen i Amasonas. Det er en av de mest solide vegetabilske oljene. Ifølge International Nomenclature of Cosmetic Ingredients (INCI) er det olje fra frøene av Theobroma Grandiflorum. Hva gjør det til en så verdifull kosmetisk kilde? Det holder på vannet i huden bedre enn lanolin, lindrer betennelser, regenererer og er et naturlig UV-filter. I tillegg har det en balansert sammensetning av diverse fettsyrer. Vil du vite mer?

De fleste av oss like eksotiske håroljer. De som er beriket med kaldpressede oljer fra ville planter ser ut til å være rikere på verdifulle ingredienser. Selvfølgelig er det et snev av sannhet i denne setningen. Amasonas er et område rikt på kakaotrær. Et av dem heter Theobroma Grandiflorum, og finnes i det østlige Amasonas i Brasil. Dette inneholder verdifulle terapautiske stoffer. Cupuaçusmør, som er kaldpresset fra kakaobønner, inneholder også mange næringsstoffer. Dette er en nær slektning av det bedre kjente kakaosmøret.

Cupuaçusmør INCI: Theobroma Grandiflorum Seed Butter

Cupuaçu - hvordan uttale det riktig?

Det finnes flere oljer med navn som er vanskelige å si riktig. Problemet ligger i ordenes opprinnelse. Om du noen gang spør deg selv "hvordan leser jeg cupuaçu?", trenger du bare å sjekke opprinnelsen. Riktig måte å skrive det på er cupuassu, cupuazù, cupu assu og copoasu. Alle andre navn er feil, så hvis du vil skrive riktig bør du ike bruke dem.

Cupuaçusmør - bestanddeler

Mange kosmetologer verdsetter dette produktet for inneholdet av fytosterol. Hva betyr det? Plantesteroler har en lignende oppbygging som steroler, som er en del av cellenes byggeklosser. Takket være dette stoffet er cupuaçusmør rikt på fytosteroler (beta-sitosterol, stigmasterol, campesterol) og styrker effektivt barrieren til hud og hår. Kort sagt - cupuaçusmør gir beskyttelse. Men dette er ikke alt som finnes i produktet.

Cupuaçusmør inneholder mye E-vitamin, som er en sterk og naturlig antioksidant. I tillegg er den rik på vitaminer C og A - kilden til fosfor og fettsyrer. Cupuaçusmør er også rikt på umettede omega-9 fettsyrer og omega-6, som er balansert med mengden mettede fettsyrer (som palmitic og stearic). Derfor passer cupuaçusmør perfekt for skjørt hår. Uansett vil det fungere godt for hår med middels porøsitet.

Cupuaçusmør - duft og konsistens

Uraffinert cupuaçusmør er annerledes enn andre fordi den har en fast konsistens, selv ved romtemperatur. Det har en veldig kompakt masse. Det smelter ved en temperatur mellom 25-37 grader celcius. Cupuaçusmør er kaldpresset fra kjernen til frukten av Theobroma Grandiflorum. Fruktens harde kjerne har akkurat samme farge som oljen - lys og melkeaktig kaffe. Cupuaçusmør har en veldig delikat duft, søt og litt nøttaktig. Det lukter ikke for intenst og etterlater heldigvis ingen irriterende duft på hud og hår.

Cupuaçusmør - egenskaper

Cupuaçusmør er først og fremst godt for pleie av hår og hud. I begge tilfeller fungerer det på samme måte. Produktet forårsaker ikke allergiske reaksjoner, og det er ikke sensibiliterende eller irriterende. Derfor brukes det ofte som naturlig alternativ til mange andre kosmetiske produkter - lotion, krem, balsam og masker. Cupuaçusmør absorberes også godt, så det gir ingen fettaktig eller klebrig følelse etter bruk.

Cupuaçusmør - effekt på hud

Raffinert cupuaçusmør gjør huden myk og jevn. Det er perfekt for å gi fuktighet til tørr og dehydrert hud. Det anbefales spesielt for folk som sliter med atopisk, flakende eller sprukken hud. Det gir full regenerasjon og beskytter mot skadelige effekter fra UV-stråling, giftstoffer osv. Hvordan? Produktet lager et delikat beskyttende lag på huden. Cupuaçusmør lindrer og fjerner rødhet i huden, samt sakker aldringsprosessen og sikrer celleregenerasjon. Alt dette gjelder selvsagt også for hodebunnen.

Cupuaçusmør - effekt på hår

Det er verdt å påføre cupuaçusmør på håret, siden det regenererer og styrker håret. Det fornyer hårets fettlag slik at det er bedre beskyttet og ikke mister verdifulle næringsstoffer. Det opprettholder også riktig fuktighetsnivå. Det cupuaçusmør gjør er veldig likt UV-filtere- det lager et beskyttende lag på hårets overflate. Produktet omtales også som plantelanolin, siden det absorberer mye vann og forhindrer fordamping. Håret får permanent fuktighet og blir dermed fleksibelt, mykt og glansfullt. Cupuaçusmør har anti-inflammatoriske egenskaper og forhindrer dermed betennelse i hårsekkene. Dette resulterer i redusert skade på håret og forebygger overflødig hårutfall, samt sørger for at hårsekkene fungerer som de skal.

Cupuaçusmør - bruksområder

Hvordan bruker du cupuaçusmør? Det viktigste er at det skal brukes regelmessig. Kun systematisk bruk vil regenerere huden og håret ditt og gjøre at resultatene blir langvarige.

Bortsett fra det er cupuaçusmør veldig allsidig. Fra at det kan påføres direkte på hodebunnen og håret til at det kan brukes i produksjonen av hjemmelaget kosmetikk. Etter å ha varmet det opp kan det også brukes som oljebehandling for håret (også i kombinasjon med andre oljer). I tillegg vil det gi fantastiske resultater når det brukes sammen med masker og balsam. Det er også ofte tilsatt til ferdiglagede oljer, som Nanoil for hår med lav porøsitet. Ikke rart, siden det gir vidunderlige resultater.

Cupuaçusmør - for hvilke hårtyper?

Det er lettere å se det hvis vi ser på inneholdet av fettsyrer. Naturlig og uraffinert cupuaçusmør inneholder flere flerumettede fettsyrer, som har de største molekylene og er best for høyere porøsitet. Omega-9 (umettet) og mettede fettsyrer er hovedbestanddelen, og finnes i omtrent like antall i produktet. Derfor er det vanskelig å svare på om det vil fungere bedre på hår med høy eller lav porøsitet.

Uansett, når det gjelder hår med høy porøsitet, kan det hende at cupuaçusmør ikke fungerer like bra, siden det inneholder lite flerumettede fettsyrer. Skadet hår kan være krusete, ekstremt tørt og glansløst. På grunn av konsentrasjonen av to mettede fettsyrer bør det virke mye bedre på hår med lav porøsitet. Derfor er cupuaçusmør en av ingrediensene i Nanoil for hår med lav porøsitet. Men siden det også inneholder mye omega-9, kan cupuaçusmør også brukes på hår med middels porøsitet.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring