Babassuolje - beste kvalitet for hår med lav porøsitet

Babassuolje - beste kvalitet for hår med lav porøsitet

Perfekt for hårpleie takket være næringsstoffene som kommer direkte fra den brasilianske palmen. Babassuolje brukes som mykgjørende middel i hud- og hårpleie. Det gir dyp fuktighet, forsinker aldringsprosessen og gir elastisitet. Det er en naturlig solkrem. Takket være sammensetningen av vitaminer, fettsyrer og fytosteroler, kan babassuolje regenerere håret og regulere naturlige prosesser i hodebunnen. Resultatet er at den lindrer irritasjon og reduserer flass.

Cohunepalmer finnes i Brasils regnskoger. De kan bli opptil 20 meter høye. Nøttene ligner på horn fra en avstand. Babassupalmen kjennetegner de nord-østlige regionene i amasonas, men noen varianter finnes også i Afrika. Dette er planten som babassuoljen utvinnes fra.

En nøtt holder opptil 2 til 6 frø som brukes til å utvinne babassuoljen ved hjelp av kaldpressing. Selv om det er et ganske eksotisk produkt, er det ganske billig. Den lokale befolkningen i Sør-Amerika anser babassufrø som snacks rike på kalorier, takket være det høye fettinnholdet. Babassuoljen, som er presset mekanisk fra de harde frøene, har egenskaper som ligner på kokosolje.

INCI Babassuolje: Orbignya Cohune Seed Oil

Naturlig uraffinert babassuolje er mye rikere på næringsstoffer som er essensielle for å opprettholde sunt hår og hud. Raffinert babassuolje kan også fås, men er ikke en god løsning. Raffineringsprosessen fjerner diverse gode stoffer fra oljen. Resultatet er at det fungerer dårligere enn uraffinert babassuolje. Om vi prøver å få dyp og intens hårpleie bør vi absolutt velge en naturlig babassuolje.

Babassuolje - aroma og formel

Babassuolje er et enestående produkt - det får en perfekt konsistens når det kommer i kontakt med huden. Den smøraktige formelen kan oppbevares ved romtemperatur. Det blir en fløyelsaktig, flytende olje når det varmes opp til 24-30°C. Når du påfører babassusmøret på huden smelter det og absorberes raskt - mye bedre enn f. eks. sheasmør. Babassuoljen har en svak aroma som ikke er typisk nøtteaktig og ofte kalles den uparfymert. Babassuolje har en farge som er ganske lik andre plantesmør - lys, med en delikat beige tone.

Babassuolje - egenskaper

Når det gjelder stoffene i oljen er babassuolje og kokosolje tvillinger. 90 % av babassuolje består av mettede fettsyrer (for det meste laurinsyre, litt mindre myristinsyre og en liten mengde palmitinsyre, kaprylsyre og stearinsyre). Oljen inneholder også omega-6 og omega-9 som er beriket med en naturlig antioksidant (vitamin E) og plantesteroler, som har en god effekt på hud og hår. Takket være alle disse ingrediensene har babassuolje mange fantastiske egenskaper. Det gir kompleks pleie.

Vi bør også nevne at babassuolje er ekstremt mtostandsdyktig mot oksidasjon og beholder på egenskapene sine i lang tid. Det kan brukes av barn, gravide og de som sliter med alvorlige hudproblemer. Babassuolje er hypoallergen og forårsaker derfor ikke irritasjon, men hjelper i behandlingen av det.

Babassuolje i kosmetikk - bruksområder

Uraffinert babassuolje er ikke fett og absorberes umiddelbart. Det er derfor det ofte er en av de mest populære ingrediensene i skjønnhetsprodukter. De fysiske kvalitetene og den lave prisen spiller også en viktig rolle. Babassuolje er mest brukt i fuktighetsgivende salver, kremer og lotions. Det fungerer som en ebase i farget kosmetikk, som f. eks. leppestift og øyenbrynsvoks.

Selv om det som regel inkluderes i hårprodukter, blir babassuolje i kosmetikk for hår mer og mer populært. Du finner det blant annet i Nanoil for lite porøst hår. Det er vanskelig å kjøpe ren babassuolje siden det kan være vanskelig å bruke (det må varmes opp). Det er mye bedre å velge et godt testet produkt med babassuolje. Slik kan vi være sikre på at det er av god kvalitet, og mengden vil være optimal siden virkningen forsterkes av andre stoffer.

Babassuolje i hudpleie

Babassuolje nevnes ofte i forbindelse med hudpleie. Det brukes til massasje, daglig hudpleie og soling. Det etterlater huden silkemyk og jevn. Det gjør huden mer elastisk of gir fuktighet, samt bremser aldringsprosessen. Naturlig babassuolje regulerer fuktighetsnivået i huden og forhindrer aldringsprosessene i huden. Det reparerer hudens naturlige barrier og beskytter mot skadelige stoffer. Selvfølgelilg gjelder alt dette også for hodebunnen.

Babassuolje i hårpleie

Babassuolje brukes stadig oftere i produksjonen av hårpleieprodukter. Når det påføres direkte på håret gjør det håret glattere og dermed også lettere å kjemme. Silkemykt hår er nå beskyttet mot slitasje. Bruk av babassuolje i hårpleie er verdt det, ikke bare fordi det gjør håret mer elastisk og sunt, men også fordi det trenger dypt inn i håret, gir sprett, gjør håret lettere å style og styrker det fra røttene til endene. Håret blir mer voluminøst og tykkere og overflødig hårutfall forhindres. Vi kan si at babassuolje holder håret vårt i god form. Oljen virker også som et naturlig UV-filter og derfor brukes det ofte i hårprodukter. Oljen beskytter mot høy temperatur og skadelig sollys, f. eks om sommeren.

Babassuolje - hvilken hårtype?

Valg av olje bør være rimelig. Babassuoolje inneholder få umettede fettsyrer, og vil derfor gjøre porøst hår krusete. Ingrediensene i oljen gjør det perfekt for hår med lav porøsitet - av typen som ikke lar seg style og trenger solbeskyttelse. Babassuolje temmer og beskytter hår med lav porøsitet, samt sørger for at hodebunnen fungerer som den skal.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring