Elementenes vidunderlige kraft - vann og hårpleie

Elementenes vidunderlige kraft - vann og hårpleie

Vanligvis tenker vi ikke på vannets skjønnhetseffekter. Hva med deg? Vet du hvordan vann påvirker håret? Sjekk hva du kan takke de små molekylene av hydrogen og oksygen for. Å fukte håret med omhu er en enkel måte å forbedre hårets skjønnhet på.

En drastisk reduksjon i vannivået betyr slutten på et vakkert utseende. Vannet som omgir oss har stor innvirkning på hvordan vi ser ut. Hvordan da? Å vite hvordan vann påvirker håret er avgjørende for å unngå et av de vanligste skjønnhetsproblemene - ekstremt tørt, skadet og sprøtt hår. Vet du hvor viktig vann er i hårpleie? Oppdag vannets ulike sider og lær hvordan du bruker det med omhu!

HVORDAN PÅVIRKER VANN HÅRET?

Rundt 10 % av håret består av vann - det lønner seg å holde dette nivået. Prosentandelen virker liten, men den er nok til å holde håret i form. Vann er ansvarlig for egenskapene til de intercellulære bindingene som er som sement for hele hårets konstruksjon. Disse bindingene består hovedsakelig av ceramider, som ligner flytende krystaller. De er i stand til å absorbere store mengder vann. Resultatet er at håret blir elastisk og spenstig, samtidig som skjellaget utfyller sin funksjon riktig.

Fem viktige fakta om hår og vann:

  1. Ved å skylle håret med kaldt vann lukker du skjellaget og glatter ut hårstråene.
  2. Vann er en naturlig primer som gjør det enklere å style håret.
  3. Det er et naturlig stoff som øker opptaket av næringsstoffer.
  4. Rent vann er fritt for hårskadelige ingredienser.
  5. Vann stimulerer nerveendene og forlenger hårsekkenes levetid.

Hvordan påvirker saltvann håret?

Sjøvann er dessverre ikke vår beste gave, så sommerbad i havet har en tendens til å påvirke hårets tilstand negativt. Havsalt i vannet gjør hårstråene svært tørre og fremskynder tapet av vann drastisk. Den beste løsningen er å unngå kontakt med sjøvann, men du kan også redusere skadevirkningene ved å skylle håret med rent vann etter badet, bruke beskyttende kosmetikk eller gjøre håroljebehandlinger.

Hvordan påvirker hardt vann håret?

Vannets hardhet er en egenskap som skyldes tilstedeværelsen av kalsium- og magnesiumioner. De danner avleiringer som legger seg f.eks. i en vannkoker. Det er synd at hardt vann også har en negativ innvirkning på frisyren - det har en høyere overflatespenning som gjør det vanskelig å fjerne smuss, så de elementene som oppstår under vask krever bruk av sterkere vaskemidler. Det fører til uttørking og irritasjoner, og dermed flass eller håravfall. Hvis du bruker en mild sjampo og hardt vann, kan du risikere å få fett hår fordi det blir tynget ned og dekket av produkter.

DEHYDRERING AV HÅRET

Vannmangel i håret kan gi irreversible og permanente konsekvenser - brudd, grovhet, splitting, dårligere elastisitet og en kjedelig farge. Hodebunnen lider også - den blir irritert og utsatt for tørr flass. Vi må sørge for at det alltid er nok vann i håret. Sjekk hvordan pleierutine for tørt hår bør se ut.

Overdreven fordampning av vann skyldes som oftest at talgkjertlene ikke fungerer som de skal - de skiller ut for lite talg, som er den naturlige beskyttelsen mot tap av fuktighet. Det finnes imidlertid mange årsaker til uttørking av håret:

  • harde værforhold (sol, vind)
  • vasking av håret for ofte
  • bruk av for sterke sjampoer,
  • bleking eller farging av håret,
  • feil føneteknikk.

HVORDAN FUKTE HÅRET?

Vet du at du ikke kan fukte håret med bare vann?

Det hjelper ikke å tilføre vann til håret, f.eks. når du vasker det, uten hårprodukter. Vannet kommer til å fordampe like raskt som det ble absorbert. Effekten? Enda tørrere hår! Du trenger fuktighetsbevarende og mykgjørende midler - vannbindende ingredienser som legger seg som et ikke-porøst, dekkende lag på hårets overflate. Det er verdt å huske på i den daglige hårpleierutinen. Bruk derfor f.eks. en blanding av vann og ekstra ingredienser:

  • vann med sitron gjør håret lettere og reduserer håravfall,
  • vann med honning øker fuktigheten, gir næring og reparerer,
  • vann med eddik for fargebehandlet hår, lukker hårstråene og gjør at fargen varer lenger,
  • vann med natron renser i dybden og reduserer fethet.

I stedet for vanlig vann kan du prøve andre typer eller hydrosoler. De er langt bedre til å rense og fukte fordi de inneholder et sett med ekstra pleiende ingredienser. Her er de beste:

Bjørkevann til håret - frisker opp hodebunnen og forsterker hårrøttene, så det egner seg godt til fett hår eller hår som faller ut. Regelmessig bruk av bjørkevann i håret minimerer flass og fremmer hårveksten. Det skyldes store mengder vitaminer, mineraler, tannin, fytosteroler, aminosyrer, flavonoider, etc. Bjørkevann gir best effekt når det utvinnes om våren - bjørketrærne overfører næringsstoffer fra røttene til knoppene. Saften, som brukes til å produsere bjørkevann, er mest næringsrik på denne årstiden. Bruk bjørkevann som en lotion i hodebunnen for best mulig hårvekst og pleie. Bare gni det inn i noen minutter etter hårvask.

Risvann for hår - oppgraderer hårpleien, styrker hårrøttene, glatter ut, øker glansen og forbedrer elastisiteten. Inositol, som er inkludert i dette vannet, reparerer skadet hår, beskytter det mot ytterligere skade og forblir i håret selv etter skylling. I tillegg til inositol er risvann rikt på vitamin E, B-vitaminer og aminosyrer. Det øker blodgjennomstrømningen i hodebunnen og forsinker aldringsprosesser, noe som gjør håret sterkere, tykkere og sunnere. Risvann virker mer intensivt i hårpleien når du lar det gjære - et litt surt vann er rikere på stoffer som motvirker aldring. Hvordan bruker det? Hell ris med kokende vann og la det stå til side en stund slik at det avgir næringsstoffer til vannet. Når vannet er avkjølt, fungerer det best som skyllevæske. Vær forsiktig! Skyll aldri håret med vann etter at du har kokt ris fordi det vanligvis inneholder skadelig salt.

Rosevann til håret - holder håret fuktig, forebygger statisk hår, gir glans, glatter ut overflaten og forbedrer elastisiteten. Det tilfører også håret en herlig aroma. Rosevann har oppstrammende og lysnende egenskaper og opprettholder hudens naturlige pH. Hvordan bruke rosevann i hårpleie? Det er tre måter. Rosevann er en god hårkrem (en leave-in-balsam eller parfyme for håret) - spray det på tørre eller fuktige hårstrå umiddelbart etter hårvask eller i løpet av dagen. En annen måte er å skylle håret med rosevann for å temme flyvehår - du kan blande det med eplecidereddik.

Termisk hårvann - lindrer irritasjon i hodebunnen, forebygger flass og gir glans og spenst til hårstråene. Det inneholder mye silikon og sink - viktige mineraler for å styrke og gjenoppbygge håret. Det interessante er at termisk vann reduserer skadeligheten av hardt vann og dermed reduserer irritasjon og tørr hodebunn. De to vanligste formene for produktet er termisk vann i sprayform og sjampo tilsatt termisk vann (gjenoppretter fuktigheten i hodebunnen og håret).

Kokosvann til håret - gir næring og gjenoppretter fuktigheten i det tørreste håret, i tillegg til å ha en fantastisk duft. Hva består kokosvann av? Mest av alt glukose og fruktose (forsiktig utjevnende sukkerarter), en antioksidant, vitamin C, og styrkende gruppe B-vitaminer. Det inneholder også mineraler og aminosyrer som bidrar til å holde hodebunnen fuktig. Kokosvann forbedrer synlig hårets tilstand og er et populært middel mot håravfall. Det ferske vannet er det beste - rett fra kokosnøtten. Det er umulig å bruke det for mye: For å forsterke effekten må du bare bruke det ofte. Kokosnøttvann utvinnes fra moden frukt og inneholder mer protein, så vær forsiktig så du ikke tilfører for mye protein til håret.

GJØRE HÅRET LYSERE MED HYDROGENPEROKSID

En hårskylling med hydrogenperoksid er en Gjør det selv-måte å få blondt hår på. Hvordan bleke hår med hydrogenperoksid? Det finnes mange guider på nettet, men la oss sammenligne fordeler og ulemper før vi bestemmer oss.

Hydrogenperoksid er et veldig effektivt middel for å bleke håret - bare bland det med rent vann (i forholdet 1:1) og spray regelmessig på nyvasket hår. Men selv den vakreste blonde nyanse er ikke verdt bivirkningene. Kan hydrogenperoksid skade håret? Ja, det gjør det. Det gjør håret veldig tørt, det splitter seg, knekker og får en kjedelig nyanse. Hvis det brukes regelmessig, kan det føre til at håret trenger en flere måneder lang reparasjonsbehandling.

REGNVANN TIL HÅRET

Regnvannsskylling av håret er en annen hårpleietrend som ikke kan hoppes over når vi snakker om betydningen av vann for hårstråene. Denne metoden har vært kjent i mange år og er nå på vei tilbake. Vi unngår vanligvis å utsette håret for regn fordi vi sitter igjen med farlig krusete og flokete hår etter et slikt eventyr.

Regnvann sies å ha en positiv innvirkning på håret, og derfor samler noen kvinner regnvann med vilje for å bruke det i hårpleierutinen. For eksempel til å vaske håret, skylle hårstråene eller spraye det på. Resultatet er at lokkene blir myke, glatte og lettere å style. Dessverre har regnvann også en negativ innvirkning på håret - det kan gjøre det vanskelig å børste håret, skape floker og gi en karakteristisk duft som henger igjen i håret. I dag er det vanskelig å få tak i regnvann av god kvalitet. Det inneholder som regel alle slags giftstoffer og forurensning som overføres direkte til hårrøttene våre.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring