Bomullsfrøolje for hår. Komplett reparasjon.

Bomullsfrøolje for hår. Komplett reparasjon.

Bomullsolje, eller bomullsfrøolje er ekstremt populært over hele verden. Historien går tilbake til 3500 f.Kr. Dette ble ofte brukt i matlaging og til kosmetiske formål. Bomullsfrøolje er kaldpresset av frøene fra levantbomull. Det er en kilde til umettede fettsyrer og Vitamin E. Oljen er uerstattelig i hårpleie og garanterer fuktighet og mykhet, samt regenerer skadet og skjørt hår. Om håret ditt også trenger redning vil du mest sannsynlig få det med denne kraftfulle oljen.

Bomullsfrøolje INCI: Gossypium Seed Oil

Bomullsfrøolje - innhold

Bomullsfrøolje er en av de beste oljene for reparasjon av hår. Det har en fantastisk virkning på hårets tilstand og hodebunnen, takket være en balanse av umettede fettsyrer (UFA). Bomullsfrøolje har en av de beste forholdene av disse fettsyrene. Balansen er 3:1, som er den beste for hele kroppens helse.

Bomullsfrøolje består av:

  • linolsyre 49-58 %
  • oljesyre 15-20 %
  • palmitinsyre 22-26 %
  • behensyre og lignoserinsyre 10 %

Balansen av fettsyrer betyr at bomullsfrøolje inneholder mest omega-6 fettsyrer. Dette gjør oljen perfekt for hår med høy porøsitet, samt skadet, fargebehandlet, bleket og tørt hår.

Bomullsfrøolje bugner også av fytosteroler, som er enormt viktige for hud og hår, fordi de stimulerer kollagenproduksjonen og reduserer nedbrytingsprosessen av elastin. Fytosteroler gir fuktighet og forsinker aldringsprosessen til hodebunnen og håret. I tillegg sørger de for at hodebunnen forblir ren og hydrert, fri for irritasjon og giftstoffer.

Vitamin E, som du også finner i oljen, er ekstremt viktig i regenereringen av hodebunnen og håret. Det er en annen grunn til at det er kjent som ungdommens vitamin. Det er en sterk antioksidant som beskjemper frie radikaler. Vitaminet forbedrer transport av næringsstoffer til cellene of styrker åreveggene. Resultatet er at huden kjennes mer elastisk ut og ser yngre ut i lang tid. En sunn hodebunn sørger for skjønnhet og god hårvekst. Vi bør også nevne at vitamin E til stor grad er ansvarlig for hårvekst. Mangel på vitamin E gjør håret skjørt og matt, og hårveksten kan svekkes.

Bomullsfrøolje - egenskaper

Takket være et perfekt forhold av umettede fettsyrer, innholdet av fytosteroler og mye vitamin E er bomullsfrøolje på topp når det kommer til hårpleie for hår med høy porøsitet.

Oljen hjelper med å gi dyp fuktighet til selv svært skadet og tørt hår som har mistet vitaliteten og volumet sitt. I tillegg vil det gi næring til hodebunnen, regulere fuktighetsnivået og hjelpe med å bekjempe flass. Bomullsfrøolje forhindrer at håret blir tidlig grått og forhindrer skjørhet og at håret brekker. Bomullsfrøolje består av store ikke-penetrerende partikler som gir intens reparasjon, men samtidig beskytter håret mot diverse skadelig stoffer, inludert varme fra hårfønere, rettetenger, for mye solstråling, klimaanlegg, giftstoffer og sterk kulde.

Bomullsfrøolje fungerer også godt som serum på endene av håret. Skadet og dehydrerte ender får beskyttelse og fuktighet. Takket være fettsyrene vil de ikke lenger være slitt eller skadet. I tillegg forhindrer oljen at giftstoffer trekker inn i håret. På den andre siden lar det næringsstoffer og vitaminer komme inn. For å gi håret den beste balansen av pleiende ingredienser bør vi bruke en blanding av oljer som pleier porøst hår. Oljene som har en god sammensetning av vitaminer og mineraler, styrker hårsekkene og gjør frisyren din mer voluminøs, samt gjør håret ditt silkemykt og gir sprett. En perfekt harmoni av slike oljer finner du i Nanoil for porøst hår. Bortsett fra seks oljer av høy kvalitet inneholder den også keratin, lanolin og silke - alt vi trenger for å regenerere håret, gi det et vakkert utseende og nydelig glans.

Bomullsfrøolje - bruksområder

Bomullsfrøolje er mest effektiv i kosmetikk, men mange bruker det på kjøkkene på grunn av at forholdet av fettsyrer (3:1) er perfekt for helsen vår.

Bomulsolje er verdsatt som en reparerende og næringsgivende eliksir. Det er ofte siste utvei for kvinner som regelmessig farger eller bleker håret eller ofte bruker rettetang. Slike behandlinger skader og varmer håret. Derfor vil bomullsfrøolje være ideelt. Ikke bare vil det gjenoppbygge hårfibrene, men også garantere vann-lipidbalanse (på hår og hodebunn). Oljen vil også beskytte mot sollys. Dessuten tilbyr bomullsfrøolje reparerende egenskaper og bremser aldringsprosesser. Den kan til og med brukes til tørr ansikts- og kroppshud; som et tilsetningsstoff til kremer og salver, hårbalsam, lotioner og sprayer for å intensivere virkningen deres. Det er best å bruke bomullsolje sammen med andre oljer for porøst hår. Balansen av oljer – brukt både på hodebunn og hår – vil garantere kompleks pleie som ingen sjampo, balsam eller maske er i stand til å gi. Bomullsfrøolje slår alle komedogene, kjemiske stoffer.

Bomullsfrøolje - hvordan bruker du det?

Bomullsfrøolje kan brukes på forskjellige måter.

Ved naturlige, rene oljer som ikke er tilsatt alkoholer og andre komedogene stoffer, er det viktigste å påføre dem på hodebunnen. Det er her skjønnheten og helsen til håret ligger skjult. Du bør la oljen virke på hodebunnen i noen timer slik at produktet kan virke til sitt fulle potensiale. Det anbefales å bruke en parabenfri og silikonfri mild sjampo for å vaske bort oljen. Hvis du bruker bomullsolje i tørt hår fra midten av håret og ned, vil det også gi fantastiske resultatet. Du kan også bruke den utelukkende på hårtuppene for å forhindre krusing, temme og beskytte hårstråene. Den gode nyheten er at bomullsfrøolje kan brukes når som helst i løpet av dagen – når håret ditt trenger det.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Arganolje
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring