Oppskrift for langt hår. Hvordan kan du naturlig øke hårveksten?

Oppskrift for langt hår. Hvordan kan du naturlig øke hårveksten?

Det sies at de vakreste kvinnene har lang, glansfullt hår for dekker skuldrene deres. Dette er sannsynligvis kvinners viktigste ressurs. Derfor lurer kvinner ofte på hvordan de kan få håret sitt til å vokse raskere. Nedenfor finner du en god mengde informasjon om naturlig hårpleie ment til å få håret til å vokse raskere.

Hvor fort vokser håret? Det er vanskelig å si nøyaktig hvor fort det vokser, siden forskjelllig hår vokser i forskjellig tempo. Hvor lenge vekstfasen og i tempoet til celledelingen avhenger av mange faktorer, inkludert fuktighet og nøring i hårets indre. Derfor vil månedlig hårvekst variere fra person til person. Det kan også variere i forskjellige tider på året for en og samme person, avhengig av sykdom, værforhold, stress og andre faktorer som har sterk inflytelse på hårvekst.

Visste du at...?

Mye forskning viser av hår vokser 1 cm i gjennomsnitt hver måned. Dette betyr at håret vil vokse i gjennomsnitt 12 cm per år. Dessverre vil hår som er skadet eller i får nok næringsstoffer vokse mye tregere. Det er nok å gi håret de nødvendige næringsstoffene og styrke det for å øke månedlig vekst til 2-3 cm.

HÅRETS ANATOMI OG VEKST

Livet til hvert hårstrå begynner inni den komplekse strukturen til håresekkene. Di har 5 millioner hårsekker over hele kroppen! Omtrent 100-150-tusen av disse finnes på hodet vårt. Antall hårsekker forblir uendret gjennom hele livet, men ikke alle vil være aktive. Så hvis et produkt får nye hår til å vokse betyr det bare at det aktiverer inaktive hårsekker.

Det vanligste er å dele håret inn i selv hårstrået (den delen du ser utenfor overhuden) og hårroten (den delen som ligger inni huden). Når vi snakker om hårvekst er det den delen under huden som er viktigst. Hårroten ligger inni hårsekken, hvor hele håret sitter festet. Der, i den nederste delen hvor du finner matrixen, skjer celledeling som resulterer i hårvekst.

Hårvekstfaser

Hårvekst henger sammen med hårets livssyklus, som, i løpet av livet vårt, finner sted 20-30 ganger i hårsekkene. Prosessen består av fire ulike faser, hvorav den viktigste er den anagene fasen.

Anagen - en vekstfase hvor sterk celledeling foregår. Bulbusen formes og håret begynner å komme ut fra huden. På dette tidspunktet finnes ca. 80-85 % av håret og det vil holde i 3-6 år, noe som betyr at sunt hår kan bli opptil 60 cm langt.

Den neste fasen er den katagene fasen (den tradisjonelle fasen), hvor celledeling stopper opp og bulbusen gradvis forsvinner. Etter det har man den telogene fasen (hvilefasen), hvor bulbusen og håret har blitt hardt og er dødt, men fortsatt sitter fast i hårsekken. Til slutt har vi den eksogene fasen (løsningsfasen), hvor syklusen starter på nytt og håret faller ut - det dyttes ut av hårsekken av den nye hårroten.

METODER FOR Å ØKE HÅRVEKST

Når vi først har riktig bakgrunnskunnskap, beriket av teori, kan vi begynne å tenke på hvordan vi kan øke hårveksten. Det er mer eller mindre effektive metoder, siden alt er avhengig av hver og ens individuelle behov og følsomhet for de forskjellige til tilfører til håret. Prinsippene er enkle - metoder for å øke hårvekst bør velges etter å ha prøvd forskjellige ting (selv hvis mange av dem ender opp med å ikke fungere).

Hva kan du spise for å øke hårvekst?

Det sies at kostholdet vårt er viktig for hårvekst. Det er noe sannhet i det, siden næringsstoffer også fraktes til hårsekkene innenfra. Men et balansert kosthold skal kun være et supplement til vanlig ekstern hårpleie. Mengden essensielle næringsstoffer som kommer fra maten vi spiser er ganske enkelt for liten til at det gir mye økt hårvekst.

Hodebunnsmassasje og hårvekst

Visste du at massasje ikke bare er en god avspenningsmetode? Ved å gjøre det ofte og regelmessig, vil det stimulere hårveksten. Dette er mulig fordi hovedformålet med massasje er å stimulere sirkulasjonen og dermed øke antall næringsstoffer som tilføres hårsekkene. Hodebunnsmassasje forbedrer hudens mikrosirkulasjon og styrker håret. Som en konsekvens faller håret mindre ut og vokser raskere. Denne metoden fungerer best når den kombineres med naturlig pleie, fordi hodebunnsmassasje, spesielt etter påføring av en olje, gjør det mulig å absorbere verdifulle stoffer raskere.

Hjemmelagde metoder for hårvekst

Hvordan øke hårvekst med naturlige metoder? Det finens mange metoder som har blitt brukt å århudnrer. Dersom vi vil øke hårveksten vår på en naturlig måte, er det ihvertfall verdt å nevne de følgende ingrediensene.

 • Gjær - er en kilde til aminosyrer, mineraler og B-vitaminer (også biotin). Gjær styrker, glatter ut og øker hårveksten. Den mest populære metoden er å drikke gjær med varmt vann eller melk, og å lage en hjemmelaget gjærmaske.
 • Svart nepe - innholder mye vitamin B og C, som er nødvendige for god hårvekst. Svart nepe styrker og gir næring til hårsekkene, samt booster hårvekst. Folk som sliter med hårtap velger ofte dette produktet for å forhindre for stort hårtap. De beste resultatene får du ved å massere det inn i hodebunnen.
 • Sennep - varmer og forbedrer mikrosirkulsjonen i hodebunnen, samt stimulerer hårsekkene slik at håret vokser raskere. En sennepsmaske for håret er en trend på internett. Sennepen kan erstattes med malte sennepsfrø.
 • Bukkehornkløver - gir næring og har anti-inflammatoriske og stimulerende egenskaper for regenerasjon. Derfor fungerer det godt til hårvekstbehandlinger og for de som prøver å bekjempe hårtap. Hodebunnslotion laget med frø fra bukkehornkløver virker best, men vær obs på at det har en sterk duft.
 • Kaffe - inneholder koffein, som ikke bare stimulerer kroppen men også inneholder mye antioksidanter. Når den påføres håret, stimulerer den hårveksten og forlenger vekstsyklusen. Du kan velge mellom en kaffesjampo eller hjemmelagde kaffemasker for hårvekst.
 • Brennesle - Den har mange vitaminer og mikronæringsstoffer, blant annet spiller silika en viktig rolle. Ingrediensen er ansvarlig for å gi næring til og styrke hårløkene. Den mest populære og enkle måten å bruke brennesle på er å forberede en hårskylling som forhindrer hårtap.

Den beste metoden - oljer for hårvekst!

Det skal imidlertid sies at ingen hjemmelaget kosmetikk basert på urter, krydder eller grønnsaker kan konkurrere med oljer. Den ideelle metoden for å øke hårveksten naturlig er å olje håret. Naturlige hårvekstoljer kan påføres uten begrensninger på hår og hodebunn, hver dag og i ulike former, da de er gode erstatninger for masker, balsam og intense hårserum. Hvis vi matcher oljen til den typen hår vi har, vil den lett trenge inn i hodebunnen og nesten umiddelbart begynne å styrke, regenerere og gi næring til hårsekkene. Som et resultat av regelmessig bruk av oljer blir håret ditt sterkere, sunnere, mindre utsatt for skader og vokser raskere. En god hårolje kan til og med gi utseendet av babyhår.

Den beste oljen for hårvekst?

De mest populære oljene for økt hårvekst:

 • Lakserolje
 • Sennepsolje
 • Hvitløkolje
 • Ingefærolje
 • Salvieolje
 • Rosmarinolje
 • Svart kumminolje

Kosmetikk for hårvekst

Selvfølgelig kan du velge ferdiglagede produkter som har øke hårveksten din. Men den må inneholde naturlige og trygge stoffer, være frie for silikoner og parabener, og mest av alt, kunne brukes på hodebunnen. Det er vanskelig å finne et bedre produkt enn Nanoil Hair Oil, som kun er tilgjengelig i tre forskjellige versjoner. Det inneholder verdifulle vekststimulerende ingredienser, men også oljer med de samme effektene. En slik sammensetning av naturlige ingredienser er den beste behandlingen du kan gi håret ditt.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring