Hårdamping - næringsgivende og fuktighetsgivende behandling. Hvordan gjør du det hjemme?

Hårdamping - næringsgivende og fuktighetsgivende behandling. Hvordan gjør du det hjemme?

Hår som er skadet av vinteren eller sommeren, eller av kjemiske produkter? Hår har inget enkelt liv. Hårdamping kan gi deg det. Hvordan fungerer det? Les videre for å lære om dampbehandlinger for håret.

Håret mister fuktighet og sunnhet hver dag. Det påvirkes av mange faktorer som forstyrrer de indre hårstrukturene. Høye temperaturer og for åpne skjellag. UV-stråling ødelegger celler og fremskynder aldringsprosesser, mens feil hårpleie og stylingrutine svekker hårsekkene, noe som fører til f.eks. hårtap.

En balsam eller hårolje er ikke alltid nok til å redde en frisyre fra de skadelige ytre elementene. Du trenger intensive hårreparasjonsbehandlinger f.eks. profesjonelle behandlinger som hårdamping.

HÅRDAMPING

Det er en flott behandling for skadet hår. Det får oss til å tenke på et tradisjonelt damprom, og det er ikke rart. Tross alt, en hårdamper utnytter fordelene ved varme og fuktighet. Du kan unne deg denne typen spa hjemme eller i salongen – begge alternativene har fordeler og ulemper.

 • Hårdamping i en salong er en profesjonell behandling: da brukes spesialprodukter og en hårdamper som ser ut som en enorm hårføner; det er dyrt.
 • Hårdamping hjemme er en behandling for alle: det er mye billigere, enklere å gjøre, det intensiverer håroljene, maskene og balsamene som du bruker daglig.

Mange lurer på fordelene ved hårdamping. Behandlingen er veldig effektiv når den gjøres i en salong. Den tar sikte på å fukte og gi næring, men det er noe mer som trengs enn dampen. Det er klart at dampen er nøkkelelementet, men det er nødvendig med ekstra produkter, f.eks. hårampuller eller oljer. Uten dem ville næring og -forsterkning være uaktuelt, og håret ikke ville ha den riktige varmebeskyttelsen.

Hva slags resultater gir hårdamping?

Den passende temperaturen (lavere enn i damprommet) er hemmeligheten bak de fantastiske effektene. Tross alt fører for høye temperaturer til hårskader – det anbefales å kutte ned på retting av håret av en grunn. I stedet for å skade hjelper hårdamping fordi temperaturen i behandlingen er maks 40-60 grader. Den er produsert av en enhet som ikke har direkte kontakt med håret eller ved å dekke håret med en dusjhette og et varmt håndkle.

Temperaturen betyr mye. Den åpner hårskjell slik at aktive stoffer i en maske, olje eller ampuller lett trenger inn i hårstrået.

Å bruke fuktigheten er en annen stor fordel med hårdampere. Det er viktig fordi fuktighet også letter opptaket av næringsstoffer. Mens du damper håret hjemme, må du alltid bruke produkter på fuktige hårstrå. Frisører, på den andre siden, bruker (avhengig av enhet) damp eller en ultrasonisk tåke – det andre alternativet er bedre fordi tåkemolekylene er mindre og lettere og dermed trenger lett inn i de dypeste hårlagene.

Ozonhårdamping er et interessant alternativ. Denne behandlingen utnytter i tillegg kraften til ozon, som ødelegger bakterier og virus, øker blodsirkulasjonen til hodebunnen og stimulerer raskere hårvekst. Hvordan fungerer hårdamping i dette tilfellet? Ozonmolekylene trenger inn i hårstrået, tilfører fuktighet, reparerer og pleier hår og hårsekker. Ikke rart at ozonhårdamping er en anbefalt behandling mot hårtap.

Hårdamping - fordeler

Resultatene av dampbehandlingen er verdt å oppdage. En regelmessig utført behandling (uansett om det er hjemme eller i salongen):

 • sikrer en intensiv hårreparasjon,
 • gir maksimalt fuktighetsnivå,
 • tilfører håret glans og mykhet,
 • oppgraderer virkningen av hår- og hodebunnsprodukter,
 • forsterker hårstrå og forhindrer at håret blir tynnere,
 • pleier både hårsekker og hår.

Hvor ofte gjør du dampbehandlinger?

Det finnes kun ett svar på spørsmålet om dampbehandlinger fungerer. De fungerer så lenge du gjør det regelmessig. En enkeltbehandling kommer aldri til å gi forbløffende resultater. Hårdamping må gjentas f. eks. en gang i uka i en måned, med en to-måneders pause i mellom.

Hårdamping hjemme

Hvordan gjør du en dampbehandling hjemme? I motsetning til hvordan det høres ut, er det enkelt. Et strålende alternativ hvis du ikke liker salongprisene. Alt du trenger er et godt produkt, en dusjhette, et varmt håndkle og en hårføner (valgfritt).

Vi kan bruke hvilken som helst balsam eller maske som vi bruker daglig, men å dampe håret med ampuller gir mye bedre effekter. Disse små produktene utgjør en konsentrert kilde til verdifulle næringsstoffer. Undervurderte hårampuller er enkle å bruke og når kilden til problemet – svake hårsekker. Likevel er naturlige oljer det beste valget – ingenting har en slik hårreparerende kraft som f.eks. bomullsfrøolje, arganolje, mandelolje eller en profesjonell Nanoil-hårbehandling som er rik på oljer som matcher hårets porøsitet.

Oljer med flerumettede fettsyrer gir langt bedre resultater når vi forbedrer håroljebehandlingen med å dampe håret hjemme. Enhver kvinne bør prøve en slik kombinasjon minst én gang for å se de fantastiske fordelene.

Trinn-for-trinn hårdamping hjemme

 1. Vask håret to ganger med en mild sjampo. Skyll håret grundig.
 2. Gni en olje eller ampull inn i hodebunnen.
 3. Fordel produktet på lengdene.
 4. Sett håret opp i en ganske løs knute.
 5. Fest håret med en dusjhette og et varmt håndkle.
 6. Når håndkleet blir kjøligere, varmer du det opp med en hårføner.
 7. Etter 20-30 minutter, tar du av hetten og håndkleet.
 8. Vask produktet av og skyll lokkene med kaldt vann for glatthet.

En behandling med en hårdamper på en salong ser helt lik ut. Forberedelsene er de samme - sørg for at hodebunnen og håret er rent. Deretter bruker frisøren et produkt – det er den første forskjellen fordi det er et profesjonelt vitaminkonsentrat som sørger for næring og reparasjon. Du bruker de neste 20 minuttene under en dampmaskin for å skape riktig temperatur. Å vaske håret igjen er siste trinn.

Sjekk ut andre midler for skadet hår.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring