La håret ditt snakke for seg selv, del 9. Pleie av tynt hår

La håret ditt snakke for seg selv, del 9. Pleie av tynt hår

Det er en helt naturlig prosess når håret faller av. Det påvirker hver og en av dere. Mister du mer enn hundre hårstrå om dagen, er det et problem. Men glem tellingen. Bare observer håret ditt. Siden det er så mange årsaker til problemet, hvordan kan man ta vare på tynt hår?

Det er lurt å ta en nærmere titt på håret ditt hvis du vil finne ut når du bør bekymre deg for at håret faller ut. Å finne årsakene til problemet er den enkleste måten å finne hvilke produkter du bør bruke for å behandle hårtap. Alle situasjoner er forskjellige, så det er viktig å samle inn detaljert informasjon om dette problemet.

TYNT HÅR - KJENNETEGN

På samme måte som flass, er tynt hår en pinlig lidelse. Uten riktig behandling forsterkes problemet. Vi mister mer og mer hår. Sannheten er at hårtap er naturlig. 100 hårstrå om dagen er en standard, men du trenger ikke å telle dem for å vite når situasjonen blir farlig. For det meste er det et estetisk problem, slik at du kan legge merke til flere hår på hårbørsten eller i dusjen.

Husk at tynnere hår kan være et tegn på ulike helseproblemer, og at du ikke kan bagatellisere det. Selv om litt mindre hår ikke er plagsomt, er det lurt å vite årsakene, siden det kan gi deg informasjon om noe som skjer i kroppen din.

De vanligste årsakene til håravfall

Å definere når man burde være bekymret for at håret faller av er like viktig som å finne årsaken til [håravfall]. Alle tilfeller er forskjellige. Svaret på spørsmålet om hvorfor håret faller av, kan gi deg verdifulle tips til å løse problemet. Bevisst hårpleie er det beste du kan gjøre når hårstråene begynner å falle ut i overflod.

 1. Kjemiske faktorer - overdrevent håravfall fordi strukturen svekkes på grunn av bleke- og fargeprodukter. Hårtap rammer ofte kvinner som har farget håret mørkt, men det kan også bety at kroppen din ikke tåler visse medisiner eller skjønnhetsprodukter.
 2. Mekaniske faktorer - måten du behandler håret på og ting du gjør som svekker hårrøttene og hårsekkene, f.eks. stramme oppsett og fletter, hårforlengelser, hårspenner, hårstrikk, feil børsterutiner.
 3. Fysiske faktorer - veldig høy eller lav temperatur er en annen årsak til tynnere hår. Andre ting som bidrar til at håret faller av, er frost, hetebølger, varmestyling, medisinsk stråling og til og med feber når du er syk.
 4. Bakterier og sopp - for mange hårstrå på børsten kan skyldes en forstyrret syre-base-balanse i hodebunnen, noe som fører til utvikling av skadelige bakterier, sopp og mikroorganismer. Generelt forårsaker alle hodebunnssykdommer (flass, follikulitt) håravfall.
 5. Genetisk disposisjon - du må innse at hårtap er arvelig, og at du kan arve denne sykdommen fra dine foreldre eller besteforeldre.
 6. Hormonell ubalanse - hormoner har også stor innvirkning på hårfrisyren, f.eks. østrogennivået, som øker hos gravide kvinner. Hårtap etter og under graviditet henger sammen med hormonelle endringer i hårets livssyklus.
 7. Andre årsaker - stress er en annen av mange årsaker til hårtap. Hvis man stadig utsettes for stressende situasjoner, kan det hindre hårveksten, skade hårrøtter eller utløse betennelser. Andre årsaker kan være overforbruk av alkohol, sigaretter, sykdommer (inkludert hodebunnssykdommer) eller dårlig kosthold.

Bør du få panikk når håret faller av i store mengder? Det er ingen grunn til å bekymre seg når håret ser ut til å være overalt - slike observasjoner er ikke pålitelige. Hvis håret ditt er langt, får du inntrykk av at du mister flere hårstrå. Det samme gjelder krøller - du børster dem ikke så ofte eller vasker dem ikke hver dag, så for hver vask eller børsting virker det som om flere hårstrå faller ut. Husk at et hårstrå som har falt ut, ikke treffer gulvet i det øyeblikket det forlater sekken. Før det er det fortsatt vevd sammen med hår som fortsatt vokser. Problemet er alvorlig når langt mer enn hundre hår faller av daglig, eller når det kommer sammen med flass, neglebrudd eller tørr hud.

Er det mulig å få håret til å vokse ut igjen?

Mange tviler og er usikre på om det er mulig å få håret til å vokse ut igjen. Vil riktig hårpleie bringe håret tilbake til sin tidligere tilstand? Dessverre kan du ikke redde hår som allerede har falt av eller har svært svake hårrøtter. På andre siden kan tilførsel av de riktige næringsstoffene forhindre ytterligere hårtap og stimulere veksten av sterkere, tykkere og mer motstandsdyktig hår. Du kan igjen nyte en sunn og fyldig frisyre.

HÅRTAP - FOREBYGGING

Det er på tide å svare på spørsmålet om hva du skal bruke mot hårtap. Uten å vite hvordan du kan forbedre tynt hår, kan du ikke velge passende hårpleieprodukter og finne den beste rutinen. Det finnes ulike måter å forhindre at håret faller av på, og du burde prøve dem.

Å eliminere årsaken til hårtapet (hvis det er mulig) bør være din prioritet. Du kan selvsagt ikke slutte med antibiotika når du er syk. Det er likevel mulig å unngå det som skader. Deretter kan du begynne å tenke på hvordan du kan ta vare på tynt hår.

Hva hjelper mot hårtap? Først og fremst

 • berike kostholdet ditt med umettede fettsyrer
 • unngå stramme frisyrer
 • bruke produkter som er utviklet for tynt hår
 • la håret hvile fra farging og hårforlengelser

Vask av tynt hår

I alle hårpleierutiner bør du velge SLS (sodium lauryl sulfate )-fri sjampo fordi den verken irriterer eller gjør hodebunnen tørr. En mild sjampo - uten sterke vaskemidler, konserveringsmidler og alkoholer - er det beste ditt svake hår kan få. En god sjampo for tynt hår bør inneholde følgende ingredienser: kjerringrokk, brennesle, ekstrakter fra arnika, humle eller kalmusrot mot håravfall.

For ikke å falle av, trenger håret riktig fuktighetsnivå, noe som kan reduseres på grunn av høye temperaturer. Du bør vaske håret med lunkent vann og la det lufttørke. Antallet hår som faller av kan øke på grunn av måten du tørker håret på rett etter vask - håndkletørking og bruk av stramme turbaner anbefales ikke. Disse få endringene kan hjelpe deg med å redusere hårtapet.

Hvordan forbedre tynt hår?

Den enkleste måten er å bruke profesjonelle produkter mot hårtap. Du trenger ikke å velge medisiner, men kosttilskudd kan forbedre situasjonen. Balsam, masker, kremer og hodebunnsbehandlinger er den beste løsningen - valget er opp til deg. Det valgte produktet må inneholde naturlige næringsstoffer og stoffer som fukter og styrker håret fra røtter til tupper. Hva er en god behandling mot håravfall?

Et ideelt produkt for tynt hår inneholder følgende stoffer:

 • svart reddik - den fungerer som en vitamin- og mineralenergi-boost for håret
 • kjerringrokk - den forbedrer hårets tilstand takket være et stort innhold av silikon
 • brennesle - den er fylt med nærende og styrkende stoffer
 • arnika - lindrer betennelse i hodebunnen og er rik på sterke antioksidanter
 • humle - gjør håret sterkere i hele lengden og forebygger håravfall
 • kalmusrot - forsterker tynt hår og helbreder hodebunnen
 • sjøalger - det er kraften i essensielle mikronæringsstoffer, inkludert kalsium og magnesium

Når vi lurer på hvordan vi kan forbedre tynt hår, tenker vi på profesjonelle behandlinger og dyre hodebunnsampuller. Tro det eller ei, du kan løse problemet med hjemmemetoder ved å bruke:

 • masker mot håravfall
 • behandlinger mot hårtap i hodebunnen
 • oljer for hårvekst

Kremer mot håravfall i hodebunnen er nøkkelelementet. Slike behandlinger har en stor fordel fordi de når kilden til problemet (styrker hårrøttene). Å bruke en hodebunnskrem er som å gi en lett massasje. På denne måten gir du både næring til hårrøttene og øker blodtilførselen til hodebunnen. Alt i alt er bruk av hodebunnskrem gunstig for håret og reduserer håravfall på en synlig måte.

Oljebehandling for hårvekst

Hvis du tenker på hvordan du skal ta vare på tynt hår, anbefales også en [håroljebehandling]. En naturlig olje er et universelt kosmetisk middel som har et stort pluss - det er flerfunksjonelt og egnet for hår og hodebunn. Ved å massere oljen inn i hodebunnen før hver hårvask kan man stimulere mikrosirkulasjonen, balansere pH-verdien i hodebunnen, redusere talgsekresjonen, gi næring og styrke hårrøttene. Alt dette er til fordel for håret ditt, som blir både sunnere og vakrere.

De beste oljene for hårvekst inkluderer:

● Indiske oljer, f.eks. Brahmi, Amla, etc.

Castorolje (helst sammen med andre oljer)

● Burdock olje

● Arnikaolje

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring