Klassisk er alltid in - de fem beste frisyrene for kvinner

Klassisk er alltid in - de fem beste frisyrene for kvinner

Det er noe med det klassiske - det går aldri av moten.

Stylister liker å gå etter de klassiske designene som har en stor fordel - de blir aldri gamle.

Klassisk er grunnlaget for alle andre trender. Hvis du vil ha en fantastisk frisyre, er en enkel hårklipp alltid et godt valg. En tradisjonell frisyre har enda et pluss. På et øyeblikk kan du forvandle den til en moderne og utradisjonell frisyre.

Ønsker du å skape en trendy look som vil gjøre deg til et stilikon? Sjekk ut de aldri aldrende frisyrene!

1. Hårknute - klassisk frisyre i den beste versjonen

Den har vært kjent i evigheter. Den har endret seg, avhengig av historisk periode. Greske kvinner satte inn lærbånd og blomster; på 1500-tallet ble en hårknute dekorert med låser; i den tidlige moderne perioden likte damer å dekorere den med et bånd. Likevel er en silkeaktig, glatt og høy knute den mest populære, noe som delvis skyldes Audrey Hepburn. Hennes frisyre i Breakfast at Tiffany's - en klassisk, glatt knute med tiara - er allerede ikonisk.

Hva er det som gjør en knute så populær?

Det er helt klart noe magnetisk ved oppsatte frisyrer som blottlegger nakke og skuldre, som  trekker oppmerksomheten mot kvinnens øyne og ansikt. Både feilfri og spennende - en knute er som en (tilsynelatende) temmet femininitet. Kvinner liker den fordi den passer til mange antrekk og stiler - rotete eller elegante. Du kan pynte den med en hårspenne,  blomst, perler eller juveler.

Du kan enkelt lage en knute ved å påføre litt naturlig olje først. Til daglig eller hvis du vil ha en dristigere frisyre, kan du prøve en rotete versjon med litt tupering. Før i tiden fantes det et eget hårnett til knuter, men i dag er det erstattet av hårskjerf som dekker hele knollen.

2. En klassisk bob - alltid på moten og litt eksperimentell

Bob er en kort og ekstremt feminin frisyre som innebærer at håret klippes på høyde med haken. Den kommer ofte med en pannelugg. I den klassiske versjonen har den samme lengde. På 60-tallet fikk bob-frisyren en ny form, og den har holdt seg i rekken av tidløse frisyrer. Håret er klippet på kjevenivå og barbert på baksiden (A-linje) – håret er kortere i bakhodet (frisyren ligner bokstaven A fordi sidene er lengre enn midtpartiet).

Hva gjør en bob så populær?

Bob er en banebrytende frisyre. Det er et symbol på endringer, kvinners makt og uavhengighet. Frisyren ble populær i det første tiåret av 1900-tallet, da kvinner i USA og England fikk stemmerett. En klassisk bob viste kvinners selvstendighet, valgfrihet og likestilling. Dessuten ser kvinner vakre ut med bobfrisyre. Den kan tilpasses ansiktsformen. Ifølge historikere hadde Kleopatra en frisyre som lignet på den klassiske boben.

En frekk versjon av boben er litt vill og rocka - rotete, bakoverkjemmet, med ubekymrede hårseksjoner, ofte bølgete lokker. En slik look er enkel å få til - det er bare å påføre litt mousse eller stylinglotion, scrunching, litt tupering og løfting av røttene. Bob kommer også i dristige farger: ombre, sombre, balayage og andre uvanlige nyanser som ser fantastiske ut på glatt hår.

3. Romantiske bølger - en klassisk, enkel frisyre

Bølger på kvinners hår har en historie like lang som den klassiske håtknuten. En bølget frisyre var allerede populær blant kvinner i antikken. I middelalderen var begeistringen for lange (noen ganger ankellange), løse (og ofte skjult bak et slør) bølger enda større. Romantikken og dekadansen elsket også bølgene. De var gjenstand for malerier og fascinerte malerne i lang tid. Løst, litt rufsete og uten tvil sjarmerende og feminine - bølger er symbolet på en fri og opprørsk kvinne. En ren og skjær femininitet.

Hva er det som gjør bølget hår så populært?

Romantiske bølger er fortsatt in, de fremhever kvinners utseende og passer inn i skjønnhetsrekken. Bølget hår krever ingen kompliserte stylingbehandlinger. Det er en måte å få et kvinnelig og bekymringsløst utseende med bare noen få grep. En redning når du har dårlig tid og ønsker deg en fantastisk frisyre. Det er utrolig at bølger passer til alle hårlengder og nesten alle looker - en rotete eller en romantisk, elegant look.

Lange, romantiske bølger er veldig enkle å lage. De fleste kvinner får denne effekten ved å la håret lufttørke. Deretter påfører de bare litt mousse og rufser håret forsiktig for å skape bølgene. Et annet alternativ er å flette håret på begge sider av hodet. Du kan også fukte håret litt, spraye en stylingprimer og føne det med en diffuser.

4. Hestehale - en klassisk frisyre på et blunk

En hestehale går ut på å trekke håret bakover og feste det med en strikk eller klemme. Det er ikke et nymotens produkt- kvinner har brukt hestehale i uminnelige tider. Både i antikkens Hellas, Roma og Egypt elsket denne frisyren. Maya-menn hadde hestehaler, og det finnes mange kulturer der det er en tradisjonell frisyre. Det finnes mange malerier som viser kvinner med høye hestehaler (ofte med noen dekorasjoner). Mange kvinner som tilhører afrikanske stammer pleier å ha hestehaler som ofte er dekorert med et tykt stykke lær eller kuskinn.

Hva er det som gjør hestehalen så populær?

Den ser virkelig ut som en hestehale, og den er så innbydende at ingen er overrasket over dens popularitet. Den er rett og slett uimotståelig. En høy hestehale passer til alle kvinner og alle ansiktsformer. Den fungerer til kjendiser, aftenkjoler, sportssko, uniform eller dress.

Du kan tilpasse en hestehale til hver eneste situasjon eller begivenhet. Det beste er at en tilsynelatende forutsigbar frisyre forbløffer med hundrevis av kombinasjoner. Ta for eksempel en seksjon med hår og tvinn den rundt hestehalen slik at den fungerer som en strikk. Du kan knytte håret i nakken eller i ørehøyde. For å temme flyvehår kan du prøve forskjellige hårnåler og spenner. Et skjerf i stedet for strikk, et fløyels- eller silkebånd (ensfarget eller stripete) - i form av en sløyfe eller løst fallende på skuldrene sammen med hestehalen. En blomst i strikken gir også mye sjarm.

For kvinner som liker å skille seg ut, er en gradert hestehale et godt valg. Det er en uvanlig frisyre som tar noen minutter. Mange kvinner liker å ha hestehale på den ene siden av hodet. Det ser utypisk og litt opprørsk ut - denne unike frisyren er også kjapp å lage.

5. Flette - fra vikingenes urskip til mottelsesrom

Ifølge frisører tilhører fletter gruppen av de mest sjarmerende frisyrene. En flette i seg selv fungerer som en hårdekorasjon, slik at du kan skape et annet utseende hver dag. Du kan for eksempel legge til forskjellige tilbehør.

Kvinner flettet håret allerede i antikken. I Hellas og Roma var det fletter som gjaldt. Egypterne likte å lage mange tynne fletter som falt ned over skuldrene. Det var veldig behagelig og praktisk fordi håret ikke kom i veien når man jobbet og... kjempet. Det var derfor de farlige Nordens krigerne - vikingene - likte det så godt. Kvinnene nådde sitt kreative høydepunkt med fletter med bånd, blomster eller - når det gjaldt adelige dronninger - edelstener. Morsomt fakta: En flette pleie å være et symbol på jomfruelighet. En vordende brud måtte gjennom en seremoni der håret ble flettet opp. På denne måten tillot familien datteren å gifte seg.

På samme måte som den klassiske boben har flettet hår blitt et symbol på revolusjon. Ta en titt på Julia Timosjenko og hennes berømte flette. Fletten i bondestil var et karakteristisk trekk ved oransjerevolusjonen. Igjen viste kvinnene at frisyren ikke bare handler om utseende, men at den er et slags ideologisk budskap om hva som er viktig.

Hva gjør en flette så populær?

En flette kommer under forskjellige navn. Det er bare fantasien som setter grenser når du fletter håret. En flette sier mye om den som bærer den, og den er som regel et symbol på ungdommelighet og uskyld. Kvinner liker fletter fordi de redder dem om de for eksempel har en dårlig hårdag. Det er en løsning for flyvehår, og tilfører litt stil til imaget ditt. Den lekne varianten har vært in en stund. Dragefletten er en greie nå, og ser virkelig uvanlig og oppsiktsvekkende ut. En av karakterene i Game of Thrones har skapt en trend med tykke og fantasifulle fletter. The Mother of Dragons forbløffer med vakkert og ekstraordinært flettet hår som virkelig ser ut som en dragehale.

Selv om håret ditt er kort eller skulderlangt, kan du lage en flette - begynn å flette ved røttene og legg gradvis til flere seksjoner. Lag én flette og lag en knute på toppen av hodet. Hvis du vil ha en frekk look, kan du la håret være løst og lage en eller flere små fletter som faller løst med håret. Du kan lage én flette over pannen eller to fletter på begge sider av hodet.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring