Koppsetting: hvordan bekjempe cellulitter med massasje hjemmefra?

Koppsetting: hvordan bekjempe cellulitter med massasje hjemmefra?

Hvordan bli kvitt cellulitter raskt? Svaret er koppsetting - en prosedyre som for ikke så lenge siden hovedsakelig var assosiert med dens anvendelser innen medisin, men som i dag tar skjønnhetssalonger og spa med storm. Hva er kopping? Hvordan fungerer vakuumkopper? Er de virkelig i stand til å forme kroppene våre? Oppdag hemmelighetene ved koppsetting-massasje og forbedre utseendet ditt hjemme.

Helsemessige fordeler med vanlig kroppsmassasje har lenge vært kjent for alle. I mange år ble massasjer brukt til ikke bare å kurere kropp, men også for å berolige sjelen. I dag henvender vi oss ivrig til forskjellige former for denne behandlingen, da vi for eksempel villig gir kroppene våre for Full Body Oil Massage eller selve kopp-massasjen for å forbedre vårt fysiske utseende. Og det er ingenting galt med dette, da hovedformålene med massasje er å få oss til å føle at vi svever på en sky!

Vakuum kopper: Hva er det?

La oss starte fra begynnelsen. Sugekopper, altså vakuum kopper. År etter år har deres popularitet kontinuerlig vokst. Det har blitt sagt mye om dem innen medisin, men likevel er det få som er i stand til å definere hva de virkelig er. Hva er sugekopper? Dette er små kopper som – slik navnet taler for seg selv - skaper sug/vakuum på hud slik at blodtilførselen i vevet forbedres.

I de fleste tilfeller er koppene som brukes til koppsetting vanligvis laget av plastmateriale. Gummi er enklere å bruke enn glass eller bambus. Uansett hvilken type sugekopper som brukes, gir de alle de samme effektene. De settes på de valgte kroppsdelene og suger huden opp, og så skal de gli sakte over kroppen.

Koppsetting: Mer enn helsemessige fordeler!

Hvordan ser kopping ut og hvilke fordeler gir det egentlig? Dette er en måte å forbedre blod- og lymfestrøm som er kjent for mennesker i århundrer. Denne typen massasje ble allerede brukt i tradisjonell kinesisk medisin - i begynnelsen vendte de seg til den for å kurere en forkjølelse eller øke immunforsvaret, men med tiden utvidet det seg til å håndtere muskelsmerter og til og med ryggsmerter. Dette inspirerte folk til å begynne å bruke sugekopper i kroppsmassasje.

I dag bruker vi vakuumkopper også i anti-cellulitt massasje. Vi oppdaget at bortsett fra å stimulere blodstrømmen, etterlater sugekopper huden mer spenstig og smidig. Det kan ikke nektes, påføring av vakuumkopper i anti -cellulittmassasje vokser i popularitet - både i en profesjonell skjønnhetssalong/spa og hjemme. Utvilsomt er dette en naturlig måte å forme kroppen, gi næring til huden og stimulere cellefornyelse.

Hva er fordelene med kopping? Hvert tilfelle er forskjellig fordi de mulige effektene du kan oppnå med vakuumkopper er nært forbundet med problemet du vil håndtere. Likevel er én ting sikkert, sugekopper fokuserer alltid på å forbedre utseendet til huden. Dette betyr at hvis du vil redusere cellulitter, vil koppeterapi hjelpe deg med å bekjempe den. Men dette er ikke alt, fordi sugekopper også kan hjelpe deg med å redusere fettvev.

Fordelene med kopping

 • Øker blod og lymfestrøm.
 • Forbedrer motstandskraften i mage, lår og rumpehud.
 • fremskynder prosessen med å forbrenne fettvev (lipolyse).
 • Gjør kroppen smalere og slank.
 • Reduserer cellulitter og lysner strekkmerker.
 • Bidrar med å fjerne giftstoffer fra organismen.
 • Glatter ut huden og forbedrer elastisiteten.
 • Gjør huden mer næret og etterlater den fornyet.

Trinn-for-trinn koppmassasje

Vakuummassasje gjort med sugekopper som gir avslappende og helbredende effekt stammer fra folkemedisin og ble senere adoptert av profesjonelle skjønnhetssalonger, men det kan også utføres hjemme. Før du gjør det, må du imidlertid vite hvordan du bruker vakuumkopper riktig. Nedenfor finner du en trinn-for-trinn koppmassasje guide - spesielt nyttig for de som er nybegynnere i å gjøre denne formen for massasje og ønsker å lære den riktige måten å bruke sugekopper på.

Hva skal jeg begynne kopp-massasje med?

Før du begynner med sugekoppene og går videre til massasjen, må du sørge for at huden din er forberedt på prosedyren. Det anbefales å ta en dusj for å rengjøre kroppen grundig. Deretter må kroppsdelene som skal behandles med sugekopper dekkes med en olivenolje eller massasjeolje, som gjerne kan være en oljeblanding som inneholder anti-cellulittmidler som koffein, sjøalger, hyllebær, mentol, hvit te eller kapsaicin.

Hvilke kopper skal du bruke for massasjen?

Størrelsen på koppen skal samsvare med både kroppsdelen den skal brukes på og hudens behov. Hvis du for eksempel vil gjøre ansiktsmassasje med sugekopper, bør du gå for den minste koppen. Det samme gjelder når du ikke har brukt denne typen massasje før. Generelt sett er pekepinnen – jo større problem eller kroppsoverflate du skal bruke den på, jo større kopp skal du bruke. Den beste koppen er den som ligger komfortabelt i hånden din. På den måten vil du sørge for at størrelsen er optimal og forhindre at den glir ut av hånden din under kraftig massering.

Hvordan massere med sugekopper?

STEG 1. Varm koppen til ca. 40 ° C ved å dynke den i varmt vann og holde den der i noen minutter. Tørk med håndkle før bruk.

STEG 2. Trykk sugekoppen mot huden. For å gjøre dette riktig, må du presse toppen av koppen med fingrene, sett den på valgt kroppsdel og slipp grepet ved å trykke sugekoppen mot huden kontinuerlig. På denne måten vil du skape negativt trykk takket være at koppen vil suge huden og holde seg til den.

STEG 3. Massasjen innebærer å skyve sugekoppen over den valgte kroppsdelen uten å løsne den fra huden. Trykket som påvirker huden på grunn av suging og gliding av koppen forbedrer blodstrømmen og bryter ned fettvev. Gliding bør gjøres i noen få retninger:

 • Først, flytt koppen lineært, fra den nederste delen av kroppsdelen og oppover
 • Bruk deretter sirkulære bevegelser sidelengs
 • Forsøk til slutt å tegne et usynlig 8-tall på den masserte huden med koppen

STEG 4. Hvis du vil avslutte massasjen, må du fjerne sugekoppen ved å løfte kanten (munnen) med fingrene og la luften komme inn. Det anbefales også å hjelpe huden med å slappe av ved å avslutte kopping med en vanlig massasje – forsiktige sirkulære bevegelser med hendene.

Hvor lang tid tar koppmassasje?

Kopping hjemme bør gjøres regelmessig. Du kan forvente at de ønskede effektene vises tidligst etter den tredje økten. For de beste virkningene, bør du imidlertid ha 10 massasjer. Hver kroppsdel (f.eks. Mage, lår, rumpe) bør masseres med kopp fra 15-30 minutter. Det er anbefalt å ha minst 3 dager pause mellom hver økt. 

Oljer for koppsetting

For å gjøre massasjen med vakuumkopp enklere og mer effektivt, anbefales det å gjøre den med en naturlig olje. For eksempel kan det være massasjeolje som ofte er beriket med noen ekstra stoffer ansvarlige for å få fart på prosessen med å forbrenne fettvev og forbedre hudens motstandskraft. Likevel anbefales det å prøve helt naturlige, kaldpressede vegetabilske oljer. Hvilke naturlige oljer skal brukes til vakuummassasje? De lette (som ricinusolje) og de som ikke trenger inn i huden raskt (f.eks. macadamia olje). Hvis ikke kan det hende at oljen ikke passer. Faktisk er det spesielt to naturlige oljer som er anbefalt for koppmassasje.

 • argan olje – er perfekt for alle hudtyper, sikrer god glid på koppen, beskytter huden mot irritasjoner, opprettholder tilstrekkelige nivåer av næring og fuktighet i huden og på topp av det hele forynger huden og fornyer hudcellene.
 • søt mandelolje – da den ikke bare er en potent antioksidant, men også har anti-age effekter og støtter cellefornyelsen, er denne oljen anbefalt i hovedsak til kvinner som plages med strekkmerker etter graviditet samt vedvarende cellulitter.

Gjør koppmassasje vondt? 

Et av de ofte stilte spørsmålene angående vakuummassasje handler om mulig smerte som denne prosedyren er forbundet med. Hvorvidt koppsetting vil være smertefullt eller ikke, avhenger åpenbart av smerteterskelen vår. Under prosedyren kan det faktisk merkes et lite ubehag; Det kan oppstå når koppen begynner å suge huden. Denne følelsen kan også være sterkere for de som aldri har utsatt kroppene sine for koppmassasje før, spesielt sammenlignet med de som allerede har oppnådd mer spenstig og motstandsdyktig hud.

For å redusere ubehaget under koppmassasje, foreslås det å begynne med mindre sugekopper og deretter over tid erstatte dem med større - slik kan du få huden din til å bli vant til denne formen for massasje. En annen måte å lindre ubehaget etter vakuummassasje på, er å ta en varm dusj. Dette hjelper med å avslappe kroppen og redusere risikoen for mulige blåmerker som kan oppstå etter behandlingen.

Indikasjoner for koppmassasje

Koppmassasje mot cellulitter. Hvem kan dra fordel av denne behandlingen? Som navnet tilsier, kan du gå for denne typen massasje når du ønsker å redusere «appelsinhud» og forbedre hudens motstandsdyktighet. Disse er likevel ikke de eneste indikasjonene for bruk av vakuumkopper. Hvem bør vurdere å prøve behandlingen?

Vanlige indikasjoner for å bruke vakuumkopper er:

 • anspente muskler og smerter som er forbundet med det
 • Kroniske ryggsmerter eller leddsmerter
 • Cellulitter, altså ujevn fordeling av fettvev
 • strekkmerker
 • Kropp som skal slankes og formes
 • Lav metabolsk hastighet
 • vilje til å frigjøre kroppen fra giftstoffer

Kontraindikasjoner for kopping

Det kan se ut til at koppmassasje gir en perfekt løsning for alle. Imidlertid er det noen få situasjoner hvor det å utsette kroppen for koppmassasje ikke er en god idé. Som det er med alle behandlinger, er det noen få kontraindikasjoner for vakuummassasje også.

Vanlige kontraindikasjoner for bruk av sugekopper:

 • Menstruasjon, graviditet og amming
 • Problemer med skjøre blodkar
 • åreknuter og kardiovaskulære forstyrrelser
 • alle slags kreftformer
 • Smittsomme sykdommer
 • feber av ukjent årsak
 • alderdom (over 80 år)

Hvis du ikke er sikker på om koppmassasje er trygt for deg, kan du konsultere legen din om dette. Fastlegen vil gi deg råd om plager og symptomer du har, kvalifiserer som kontraindikasjoner for massasjen.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Hårmaske med keratin
Lakserolje
Varmebeskyttende spray
Jojobaolje
Arganolje
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring