Bekjemp cellulitter med naturlige oljer. De beste behandlingene for en perfekt kropp

Bekjemp cellulitter med naturlige oljer. De beste behandlingene for en perfekt kropp

For å få bukt med cellulitter kan du enten smøre kroppen med spesielle kremer eller ta i bruk tradisjonelle og velkjente metoder. Det finnes faktisk også et bredt utvalg av naturlige oljer som er sterke nok til å bekjempe cellulitter. Ved deres hjelp kan du få kroppen din til å se fantastisk ut, slik at den ikke lenger bærer spor av såkalt appelsinhud. Vil du bli kvitt cellulittene? Velg oljemassasje!

Hva er cellulitter?

Enkelt forklart, så er det fettvev som vokser ujevnt under huden. Det er ikke så pent, og noen ganger kan det til og med være smertefullt, særlig i sin mest avanserte form. I de fleste tilfeller forekommer cellulitter på lår, rumpe, hofter og mage. Noen ganger kan det også forekomme på skuldre og bryst.

Spesialister definerer cellulitter som en degenerativ lidelse i underhuden som kommer til syne som fortykket fettvev på lår, rumpe og hofter. 

Årsaken til cellulitter 

Det er mange årsaker til at cellulitter oppstår på kroppen. Hovedårsakene er gener så vel som fordeling av fettvev i kroppen. De nest vanligste årsakene er: dårlige spisevaner, passiv (stillesittende) livsstil, bruk av stramme klær som hindrer fri blod- og lymfesirkulasjon. Appelsinhud påvirkes også av medisiner, kremer og hormonelle endringer som skjer i kroppen vår (inkludert prevensjon). En av cellulittenes største medhjelper, som samtidig jobber mot en slank kropp, er sukker og stekt, feit mat. Skadelige giftstoffer som samler seg i fettvevet, spiller også en viktig rolle for forekomsten av cellulitter.

Hvordan bli kvitt cellulitter? 

Denne vanlige hudtilstanden misliker kulde, massasje og fysisk aktivitet. Hvordan fjerne cellulitter? Den beste måten å gjøre det på er å bruke massasje! Denne behandlingen stimulerer lymfesystemet, fremmer blodsirkulasjonen og hjelper mest med å bryte ned fettdepoter og fjerne giftstoffer som samler seg i cellene. [Hudmassasje] kan gjøres enten med bruk av hendene eller med spesielle verktøy. Det viktigste er imidlertid å øke effekten av massasjen og forbedre den: For å gjøre dette, bruk naturlig olje.

Hvordan påføre anti-cellulittolje for å øke effektiviteten? 

Olje som brukes for å bekjempe cellulitter må påføres på fuktig hud rett etter bading/dusjing - da stimuleres huden, den er varm, og den absorberer godt. Det er enda bedre om du bruker skrubb i tillegg, og fokuserer spesielt på områdene som er påvirket av cellulitter.

For å forsterke de medisinske egenskapene til massasjen og påvirke kroppen positivt, må behandlingen starte med føttene og bevege seg oppover, mot hjertet. Du bør fokusere mest på ben, lår og rumpe. I tillegg bør magen også masseres med olje. I utgangspunktet er det beste tidspunktet for massasje rett etter trening, da blodsirkulasjonen i kroppen stimuleres på grunn av fysisk aktivitet.

Visste du at...
...kroppsmassasje med naturlige oljer fremskynder prosessen med å redusere fettvev, stimulerer blodsirkulasjonen og reduserer vaskulær permeabilitet. I tillegg gir denne behandlingen lymfedrenasje, noe som øker lymfestrømmen. Dette er den beste metoden for å bekjempe cellulitter. Hvis massasjen gis regelmessig, vil den fjerne dette ujevne og bølgete fettvevet.

De beste anti-cellulittbehandlingene for å oppnå en perfekt kropp 

1. Massasje med naturlige oljer 

Uten naturlige oljer ville ikke massasje (ikke bare anti-cellulittmassasje) vært mulig. Oljenes glideevne gjør det lettere å massere kroppen, samtidig som vevet beskyttes mot skader. Samtidig har oljene pleiende egenskaper og bidrar selvsagt til å bekjempe cellulitter. Naturlige oljer er det beste våpenet i kampen mot cellulitter og den beste ingrediensen i alle kjente anti-cellulittbehandlinger.

Hvilke oljer vil hjelpe deg med å bekjempe cellulitter?

 • Mandelolje - er en kilde til mineraler, proteiner, magnesium og vitaminer. Den gir godt med fuktighet, gjenoppretter hudens glans og forbedrer hudens mikrosirkulasjon. Denne oljen er utrolig mild, lett og absorberes godt. Mandelolje beroliger irritasjoner og lindrer huden. Mandelolje kan også brukes som basisolje i anti-cellulittbehandlinger med eteriske oljer.
 • Arganolje - er en av de mest effektive oljene for å løfte huden. Den bekjemper hudproblemer og bremser aldring ved å forbedre hudens elastisitet. Den er også ansvarlig for å øke cellemetabolismen, jevne ut og stramme opp huden. Regelmessig påføring av arganolje på ujevne hudområder er alt som skal til for å merke en betydelig forbedring av kroppens utseende. 
 • Makadamiaolje - er perfekt for medisinsk og kroppsformende massasje. Den er skånsom og lett, den absorberer lett i huden og tetter ikke porene. Samtidig har makadamiaoljen en evne til å fremme prosesser som foregår i huden. Ved systematisk bruk bidrar oljen til en slank kropp og gjør huden elastisk.
 • Eføyolje - saponiner som eføy inneholder, fremskynder cellenes stoffskifte og har utrolig sterke avgiftningsegenskaper. Hederin, som oljen også inneholder, er kjent for å være et kraftig middel som gir huden en oppstrammende effekt. Oljen trenger dypt inn i huden og drenerer væske fra kroppen ved å aktivere lymfestrømmen.
 • Kaffebønneolje - koffein har mye likheter med epidermale celler og trenger derfor lett inn i dem; polyfenolene  bidrar til at cellene varmes opp (termogenese). På grunn av koffeininnholdet intensiverer oljen lymfestrømmen fra vev, stimulerer forbrenning av fettvev og letter nedbrytning av fettceller. Ikke minst forbedrer kaffebønneolje cellestoffskiftet og bidrar til at huden blir mer elastisk og fast.

2. Massasje med naturlige oljer og eteriske oljer

Naturlige vegetabilske oljer fungerer som basisoljer for rene, eteriske oljer som har en sterk effekt på huden. Mange av de velduftende oljene som brukes i aromaterapi, er svært effektive i kampen mot cellulitter. Derfor, hvis du vil fjerne appelsinhud en gang for alle, må du introdusere oljene i dine anti-cellulittbehandlinger.

Ikke bruk eteriske oljer som enkeltstående ingredienser i hudpleie, da de er sterkt konsentrerte - dette kan irritere huden kraftig.

Den gode nyheten er at du kan lage dine egne oljeblandinger og oppbevare dem i en mørk glassflaske i opptil noen uker. Påfør anti-cellulittoljer hver dag etter bading/dusjing, på oppvarmet hud, ved å massere forsiktig. Slike blandinger består alltid av såkalte BASISOLJER (f.eks. argan, macadamia, mandel, eføy) og utvalgte ETERISKE OLJER.

OBS!
Eteriske oljer fra sitrusfrukter bør ikke brukes før huden utsettes for sol - det kan utløse lysallergi.

Det er faktisk lurt å utføre en test før du bruker eteriske oljer regelmessig. Påfør noen dråper av en eterisk olje og en basisolje på hudområdet bak øret. Hvis du ikke merker noen irritasjon i løpet av 24 timer, kan du begynne å bruke oljen fritt.

3. Hjemmelaget skrubb for kropp med cellulitter og ansikt

Skrubb er en av de viktigste elementene i all type hudpleie, enten det gjelder kropp, ansikt eller til og med hodebunn. Effektene av regelmessig skrubbing er virkelig imponerende, da det er en behandling som - akkurat som massasje - øker blodsirkulasjonen, forebygger lymfestase og stimulerer fjerning av alle toksiner som har samlet seg i kroppen. Resultatet er glatt hud uten cellulitter eller ujevnheter.

Gjør-det-selv: Hjemmelagede skrubber mot cellulitter

Sukker- og oljekroppsskrubb 

Bland sukker og honning, og bland dem deretter med arganolje eller macadamiaolje til en tykk masse. Påfør skrubben på fuktig hud og fortsett å massere til sukkerklumpene smelter.

Kaffe- og oljeskrubb

 • 220 g malt kaffe
 • 110 g oppvarmet kokosolje 
 • 110 g oppvarmet sheasmør 
 • 60 ml arganolje 
 • 5 dråper grapefrukt eterisk olje 
 • 110 g grovkornet Himalayasalt 
 • eventuelt kan du bruke en klype kanel eller ingefær (det varmer opp og stimulerer blodsirkulasjonen)

Du kan lagre denne skrubben på en veldig kreativ måte. Du kan lage terninger med vakre muffinlignende former - hell bare blandingen i silikonbakeformer før kokosolje og sheasmør rekker å kjøle seg ned. Når blandingen er blitt solid, ta ut den muffinformede skrubben og oppbevar dem i en krukke eller annen beholder.

Påfør skrubben bare på fuktig hud etter bading/dusjing - oljene vil smelte når de kommer i kontakt med kroppstemperaturen din, slik at det blir enkelt å utføre en perfekt eksfoliering av døde hudceller.

Kaffe- og sukkerskrubb

Her er en lignende skrubb, men i en enklere versjon: Bland 110 g malt kaffe, 55 g rørsukker og en skvett naturlig olje, f.eks. argan- eller mandelolje.

Fortsett å tilsette olje til du får en tykk pasta.

Denne grunnversjonen av kroppsskrubb kan berikes med utvalgte eteriske oljer mot cellulitter (f.eks. ingefær, einer). Omtrent 10 dråper er nok til denne hjemmelagde kroppsskrubbingen.

Sukkermassasje jevner ut hudoverflaten perfekt. Kaffegruten gjør huden mer smidig og stimulerer blod- og lymfesirkulasjonen. Når du er ferdig med massasjen, skyller du skrubben med lunkent vann.

4. Body wrapping (kroppsinnpakning)

En annen fantastisk måte å bekjempe cellulitter på er body wrapping. Selv om mange skjønnhetssalonger tilbyr denne behandlingen, kan du også utføre den hjemme. Behandlingen går ut på å påføre en spesiell blanding på områdene som er rammet av appelsinhud, og deretter pakke dem inn med matfolie.

Den stramme kompresjonen som folien skaper, stimulerer blodsirkulasjonen. I tillegg genererer folien varme som åpner hudens porer, noe som hjelper de aktive ingrediensene til å trenge gjennom de dypere hudlagene og øke deres effektivitet. Effekten av body wrapping kan sammenlignes med drenering av huden: Den øker blod- og lymfestrømmen og gjør kroppen slankere. Cellulitter reduseres.

Hjemmebehandling med body wrapping

Anti-cellulitt oljebasert body wrapping

 • 15 ml kaffebønneolje 
 • 15 ml arganolje 
 • 15 ml eføyolje 
 • 10 dråper anti-cellulitt eterisk olje (for eksempel appelsin, ingefær, grapefrukt)

Kombiner ingrediensene, påfør på hudområdet som er rammet av cellulitter, pakk inn med matfolie. Fjern folien etter 20 minutter og skyll ut blandingen.

Body wrapping med kaffe

 • 125 ml kaffegrut
 • 60 ml mandelolje 
 • 60 ml kaffebønneolje

Kombiner ingrediensene til du får et serum med ganske tykk konsistens. Påfør det på hudområdene som er rammet av cellulitter og pakk inn med folie. Fjern folien etter 15-20 minutter og vask kroppen med lunkent vann.

5. Varm og kald dusj

Dette er utvilsomt den billigste og enkleste hjemmebehandlingen for å redusere cellulitter.

Kaldt vann får blodårene til å trekke seg sammen, mens varmt vann utvider dem. Når huden blir utsatt for denne typen dusj, blir den fast og jevn. Det er lurt å ta slike dusjer ofte, og hvis det er mulig, avslutte hver dusj med dette. Kort sagt, slike dusjer er utrolig gunstige for kroppens generelle velvære og gir en temperert kropp.

6. Anit-cellulittbad

Hvis du liker å ligge i badekaret, kan du i løpet av disse hyggelige stundene også bekjempe cellulitter. Alt du trenger å gjøre er å tilsette riktig type salt som tar hånd om appelsinhuden for deg.

Lake Baskunchak badesalt

Bad i salt fra Baskunchak-sjøen stimulerer huden, bekjemper cellulitter og former kroppen. Dette saltet inneholder rosmarin-, salvie- og eføyekstrakter som reduserer appelsinhud, hjelper til med å brenne ut overflødig fettvev samt styrker og toner huden.

Badesalt med bisofitt

Bischofite er et anerkjent mineral for å bekjempe cellulitter. Det tar vare på huden og tilfører vevet med magnesium, brom, jern, jod og klor. Når bischofitt tilsettes regelmessig i badet, gjør det huden glatt og forhindrer at fettvev hoper seg opp i cellene.

Badesalt med guarana og L-karnitin

L-karnitin er et av de mest effektive stoffene som kan kombineres med anti-cellulittsalt: Det bidrar til å bevare hudens ungdommelige utseende ved å frigjøre kroppen fra giftstoffer. Når det gjelder guarana, har det store mengder antioksidanter og antibakterielle egenskaper. Dessuten har det samme virkning som kaffe - det øker cellemetabolismen. Guarana er derfor uerstattelig når det gjelder behandlinger som strammer opp og glatter ut huden.

Badesalt fra Dødehavet

Å bade i salt fra Dødehavet gjør det lettere å bekjempe fettvev, strekkmerker og cellulitter. Slike behandlinger stimulerer blodgjennomstrømningen og forbedrer hudens elastisitet og glatthet. 

Takket være den høye gjennomtrengeligheten av mineraler bidrar bad i Dødehavssalt til muskelavslapping og lymfedrenasje for å svekke appelsinhud. 

Eteriske olje til badekaret

Du kan tilsette noen dråper eteriske oljer i badekaret - hell 10 dråper grapefrukt, ingefær, appelsin eller en annen eterisk olje som motvirker cellulitter i et badekar fylt med vann som holder rundt 30 grader. Ett bad bør ikke ta mer enn 15-20 minutter.

Del gjerne din mening om artikkelen med oss.


Kommentarer: #0


Legg til kommentar. Den publiseres så fort den er godkjent av moderator.
Lakserolje
Hårmaske med keratin
Jojobaolje
Arganolje
Varmebeskyttende spray
Personvernerklæring

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies» på Engelsk) og tredjepartscookies for å bruke eksterne verktøy. I tilfelle brukeren ikke samtykker vil kun nødvendige informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Samtykker du til bruk av alle informasjonskapsler?

Personvernerklæring